Skocz do zawartości
YuGin

Barton i slaba wydajnosc?

Rekomendowane odpowiedzi

witam

mam nastepujaca konfiguracje

MSI KT3ultra2 @ kt333

pamieci PC333 (samsung 256 + kingston 256)

Barton 2500+ z odblokowanym mnoznikiem

puszczony na 12.5x166@1,7V

GF4 Ti4200 Winfasta

dysk 7200rpm (system) i 5400rmp (dane)

Winxp sp2. najnowsze detonatory

Z taka konfiguracja osiagam tylko ~10 000 punktow w 3Dmarku 2001 oraz jakies 1500pkt w wersji 2003. nie wydaje sie wam to niewielka iloscia?

jak mialem 256 ramu mialem to wyniki byly lepsze - okolo 11500 w 3dmarku 2001 na 11x180@default. poprzednia konfiguracja byla na WinXP sp1 i jakis starych detonatorach z serii 4x.xx bodajrze...

obecne temperatury to 36st w idle i okolo 45 w stresie.

co sadzicie? co podkrecic? co zmienic? chcialbym troche przyspieszyc mojego kompika bo FarCry tnie czasami ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma się co dziwić -> wszystko przez stery. Na nowszych wyniki w 3m2k1 lecą w dół natomias fps'y w grach w góre :D

A wymienić to mógłby mobo i pamiątki aby tak z FSB pójść do góry, co dało by troche fps'ów więcej. I podciągnij więcej proca ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja uwazam ze dentki z serii 4x.xx sa najlepsze. Sam takich uzywam do swojego ti4200 i wyniki mam dosc dobre. Z tymi najnowszysmi detonatorami sa same problemy. Sproboj ze starymi i powiedz ile masz markoff

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twoja grafa to nie jakas nowka niestety nowe detonatory sa robione tak by najnowsze karty dobrze smigaly. Gdzies widzialem jakis test i zachowanie karty w zaleznosci od wersji detonatorow. Test byla na GF 3Ti ale wyszlo z niego ze najlepiej dobrac detonatory z okresu kiedy karta byla najmocniejsza na rynku, lub krutko potym. Wtedy w testach wypada dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma się co dziwić -> wszystko przez stery. Na nowszych wyniki w 3m2k1 lecą w dół natomias fps'y w grach w góre :D

A wymienić to mógłby mobo i pamiątki aby tak z FSB pójść do góry, co dało by troche fps'ów więcej. I podciągnij więcej proca ;)

Hmmm, musze to sprawdzic :) bo przeciez glownie interesuje mnie ilosc fpsow w grach a nie ilosc punktow w 3dmarku :)

Mobo nie wiem ile max smiga (napewno 180-185) ale jakos nie jestem przekonany do zmiany bo jestem z niej bardzo zadowolony. Potrzebowalbym plyte z raidem a to juz chyba spory wydatek...

Co do grafy to narazie napewno nie bede nic zmienial bo kupic bym mogl cos low-endowego (ostatnio kupilem nowy dysk i nagrywarke dvd) a to sie chyba mija z celem.

Na ile puscic tego Bartona?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...