Skocz do zawartości
Piodebsk

Karta graficzna

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć mam kom. z procesorem AMD Duran 900 MHz i płta główna Kobian KOB KT 266a BX ,pamięć 256MB (PC 2100 DDR SDRAM) i miałem karte graficzną NVIDIA GeForce 2 MX/MX 400 (32MB) ale padła i potrzebuję kupić nową jaką kartę byście mi polecili dobrą do gier ale w przyzwoitej cenie tj. do 300 zł z góry dziękuję za zainteresowanie i porady pozdrawiam Piotrek. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twoja płyta ma obsługe AGP 8x :?:

a jakie ma to znaczenie czy AGPx8 czy AGPx4 ?

przy 128 MB na karcie - różnice na korzyść AGPx8 wynoszą może 1 może 2 %

Jak nie to nie ma co wydawać na 9550 128bit bo i tak nie rozwinie skrzydeł a dotego proc ją będzie ograniczał. trudno do starego kompa kupować niowe rzeczy.

proca zawsze można zmienić. A r9550 jest rewelacyjnym wyborem bo:

1. jest nowy z gwarancją

2. ma świetny obraz - nieporównywalnie lepszy niż GF 256 czy też GF 2 lub inne "wynalazki" ;)

polecam R9550 - napewno trafny i fajny wybór. Uważaj tylko na to by nie kupić karty z pamięciami 5ns. Za 20 zł więcej możesz mieć 4ns i fajne podkręcanie. Producent ? Sapphire lub His

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w życiu bym nie kupił teraz 3ti za 300 zeta, max 250, a można i taniej, więc jak nie cchesz koniecznie nowej to możesz wziaść 3ti z allegro, ale max za 250, lub r9550, który jest jednak bardziej przyszłościowym zakupem, jest nowy i ma gware

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym tez polecil 3ti200, nie wiem czy jest sens kupywac ti500, bo mozesz ti200 podkrecic na ti500. Ogolnie to 3-jki maja dobre chlodzenia i napewno duzo wycisniesz. Albo dozuc troszeczke kasiorki i kupic GF4 ti4200, to by bylo dobre rozwiazanie.sa na allegro juz za 340zl, a jezeli gosciu ma dosyc duoz pozytywow i wogole zaufany gosciu to nie ma sie czego bac, sam kupywalem na allegro Gf2 MX od goscia ktory mial 2 komenty no i zero problemow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak tylko ze gosc napisal ze karta ma byc do 300zł. a radka 9550 za 300zl nie kupisz chyba ze wersje 64 bitowa

no bez przesady - można za 305 zł 128MB/128Bit/4ns

http://www.proline.pl/shop.php?prodid=4749...93535305f313238

lub tez za 305 zł 128/128 - pamięci nie wiadomo jakie - może 5ns ?

http://www.proline.pl/shop.php?prodid=5341...f3132385f313238

tak więc jeśli ktoś napisał 300 zł, to nie sądzę by 305 było problemem nie do przejścia. BTW GF4Ti tez za 300 ciężko wyrwać (nowe).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja złożyłem kompa dla siostry ciotecznej dzisiaj. A że to tani komp to jest tam najlepsza z tanich kart A mianowicie Radek 9550 :) . Firma pewnie lepsza jest ale wźąłem Gigabyte Radeon 9550 128MB 128Bit. Posiada ona pamiatki 4ns, kosztowała około 341 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi