Skocz do zawartości
Gość

jutro qupuje kompa :) czy dobrze wybrałem sprzęt ??

Rekomendowane odpowiedzi

no to tak :)

AMD Athlon 2000 XP +

Asus A7V333

256 DDR RAM PC266

MSI GF4Ti4200 64 mb DDR TV-OUT + DVI

Seagate Barracuda 4 60 GB

+ nowa obudowa i chlodzenie

za caly zestaw daje 2650 zl

jedynie sie troche zastanawiem nad plyta glowna jaka wybralem :/ podobno lubi troche padac :D mam jeszcze do wyboru MSI KT3 Ultra Kt333 i jeszcze kilka ECS i Epox 8k3A KT 300 ale da sie wysztko sprowadzic :PP

prosze o komentarze na temat tego zestawu .. thx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AMD Athlon 2000 XP +

Asus A7V333

256 DDR RAM PC266

jedynie sie troche zastanawiem nad plyta glowna jaka wybralem :/ podobno lubi troche padac :D mam jeszcze do wyboru MSI KT3 Ultra Kt333 i jeszcze kilka ECS i Epox 8k3A KT 300 ale da sie wysztko sprowadzic :PP

Plytka jest jak najbardziej oki,tylko niewiem czemu zdecydowales sie na barakude ?? chodzi ci o wydajnosc/predkosc ?? czy przedewszystkim o cisze?? jezeli moge zaproponowac to bierz maxtora 740dx jak chcesz cisze to poszukaj modelu olejowego super cichy i super wydajny :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko jest jak najbardziej OK. Płyty broń boże nie zmieniaj, bo to jedna z lepszych... DDR333 nie ma sensu brać, bo to nie da dużego przyrostu wydajności. Ja co prawda zmieniłbym GeForce4 Ti4200 na jakiegoś Radeon'a 8500 :P Ale Ty nie musisz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

plyta glowna ?

zuc okiem na najnowszy test Chaintecha na ttp://www.frazpc.pl/,

dla mnie ta plyta to rewelacja, to wyposarzenie i bardzo przychylna cena

jezeli szukasz recek o plytach to polecam adres www.mbreview.com,

znajdziesz tam mase linkow do testow ulozonych wedlud producenrow plyt

polecam !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AMD Athlon 2000 XP +

Asus A7V333

256 DDR RAM PC266

12 na 10 punktów za wybór grafy. w tej chwili najlepszy wybór.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o dysk -> opieralem sie przy wyboze na opiniach moich kolegow z klasy :) jeden ma SB4 80 GB a 2 ma SB4 60 GB i jak bylem u nich to swietnie wszystko chdzilo aa dysku nie bylo slychac i to mnie wlasnie przekonalo co do dyskow Maxtor to nie mam pojecia o nich :/ nie pracowalem na kompie z takim HDD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybór trafny, z podanych mobo, to Asus wydaje mi się najlepszym wyjściem.

Pamięci możesz dać 333, skoro już masz płytę, która je obsługuje, to czemu nie zaszaleć, zwłaszcza, ze róznica w cenie jest naprawdę MINIMALNA!!!!

Grafa świetna, proc i reszta też. Dobry wybór.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o dysk -> opieralem sie przy wyboze na opiniach moich kolegow z klasy :) jeden ma SB4 80 GB a 2 ma SB4 60 GB i jak bylem u nich to swietnie wszystko chdzilo aa dysku nie bylo slychac i to mnie wlasnie przekonalo co do dyskow Maxtor to nie mam pojecia o nich :/ nie pracowalem na kompie z takim HDD

Ja sie dolaczam do opini twoich kolegow , ale jest jedno ale!!!!! jest dysk Caviara z 8MB cachem i on jest szybszy od B4 jednak juz go slychac troche , wiec jezeli nie zalezy tobie na idealnej ciszy to bierz WD ( naprawde dobry dysk )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sie dolaczam do opini twoich kolegow , ale jest jedno ale!!!!! jest dysk Caviara z 8MB cachem i on jest szybszy od B4 jednak juz go slychac troche , wiec jezeli nie zalezy tobie na idealnej ciszy to bierz WD ( naprawde dobry dysk )

popieram :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...