Skocz do zawartości
Tomekkkkkkkk

Procesor wizualnie w najlepszym stanie-ale nie chce wstać

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Dzisiaj dostałem do sprawdzenia Athlona XP 1700 AXDA...... Procesor mimo iż nie ma najmniejszego śladu uszkodzenia, przegrzania, ułamania jądra bądź nóżki po włożeniu do kompa, nie działa. Startuje wszystko, wentylator, dysk itp. Nie włącza sie natomiast monitor a mój Epox pokazuje na wyświetlaczu błąd C1. Z książki wynika że to albo błąd Ramu (napewno sprawny) albo błąd Cache. Może ktoś coś wie co może z nim być? I jak go odpalić.

Z góry dzięki.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

procek najprawdopodobniej ma zwaloną L2. Szkoda że do biosu się nie da wejść zawsze można ją wyłączyć akle taki kastrat to wydajność jakiegoś celerona 500 by miał. Możesz sprubować wsadzić inny proci i wejść do biosu wyłączyć L2 i wsadzić tego procka jak zadziała to masz procka jakiegoś. ak to L1 to trup na amen.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh Chłopaki dzięki. Nie wiem jakim cudem, ale tak samo jak kumplowi padł, tak mi ten procek ożył z wyłączonym CACHE. Jednak nie mogłem patrzeć na tempo jego pracy, i spróbowałem włączyć CACHE i tu SZOK !!!! ZNOWU DZIAŁA !!! Więc dzięki wam panowie, mam teraz Athlona XP 2400+ (narazie, pewnie jeszcze coś z niego wycisne)

WIELKIE DZIĘKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi