Skocz do zawartości
SACZI

PiszczÄ…cy zasilacz

Rekomendowane odpowiedzi

Pisk jest bardzo dokuczliwy, powiedziałbym ogłuszający, ale przez kilka minut od startu komputera. Po nagrzaniu sie zasiłki, milknie i zasilacza nie słychać w ogóle

Acha, przypominam sobie, że w trakcie pracy ma takie "okresy", że zaczyna być słyszalny lekki świst; ten zaś jest dla mnie dosyć "przyjemny".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisk jest bardzo dokuczliwy, powiedziałbym ogłuszający, ale przez kilka minut od startu komputera. Po nagrzaniu sie zasiłki, milknie i zasilacza nie słychać w ogóle

Acha, przypominam sobie, że w trakcie pracy ma takie "okresy", że zaczyna być słyszalny lekki świst; ten zaś jest dla mnie dosyć "przyjemny".

No to mi chodziło o to drugie piszczenie, to ciche... Jeżeli ten pisk na starcie jest bardzo głośny, to to na pewno nie jest normalne. Gwaruj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od elektroników dowiedziałem się, że jest to prawdopodobnie problem z przetwornica napięcia - znieniła się częstotliwość kluczowania i dlatego zasiłka piszczy.

Co Wy na to?

Wysłałem meila do sprzedawcy i zobaczę jaka będzie odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem 3 tyg temu dokladnie taki sam problem kupilem q-teca 400W zadowolony z siebie zamontowalem i co... piszczy a raczej brzeczy - chodzil tak glosno ze ciezko bylo pracowac a byl to model "low noise" (jestem pewien ze to nie wiatraczki) wiec wymienilem go, na ten sam model, uruchamiam kompa i tez brzeczy! Zastanowilem sie chwile jak to mozliwe ze 2 nowe q-teci moga tak pracowac - moze to moj komp, wiec pognalem do znajomych i u nich ten problem nie wystepowal (na 2 kompach) to juz calkowicie zzielenialem i kupilem chiefteca ktory chodzi naprawde cichutko :). Dodam jeszcze, ze owy "bzyk" wystepowal tylko gdy obciazenie procesora spadalo ponizej 30-40%, gdy np uruchomilem 2 filmy jednoczesnie - Cisza!

Może ktos z was ma pomysl gdzie lezy przyczyna?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi