turkuć Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Na gownianym coolerze moje celek 600 poszedl tylko na 750, zakupilem Titan TTC-D5TB(4) i tez tylko 750 ! na 900 z napieciem 1.90 startuje, Win XP zaczyna sie logowac ( logo Win XP z przelatujacym na dole paskiem ) i zwis ! Wszystko to na Abit BE6 i 256 RAM 133 moze to wina slabego chlodzenia chipsetu na plycie, mam tam maly radiatorek na koleczkach reansumujac: wydalem 30 zl. na praktycznie bezuzyteczny cooler Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 jaką masz serię procka? bo te na jądrze cB0 pewnie nie bedą chodzic na 100 a propos jak ci wszedł ten titan (bez problemów)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkuć Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 titan wszedl z problemami, musialem zmienic radiator na chipsecie plytey na dyzo nizszy, po tej zmianie wszystko wchodzi bez problemu - wentyl nie zajmuje nawet 1 wejscia na ram ! :D nowy nabytek jest troche cichszy od mojego starego - titan golden orb dokladnie mowiac zaglusz go zasilka, co jest dziwne bo posiadam obudowe mode com prostation 2002 z zasilaczem hunt keya :evil: serie sprawdze jutro bo dopiero co zlozylem caly komputer do kupy :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agunniun Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Ja mam cel566@850 na AbicieBE6II. Dopoki nie przelozylem dyskow do kontrolera udma33 z htp366 to mi nie chcial chodzic nawet na fsb83. (Trzeba zdisabledowac ten kontroler Highpoint, i tak jest zalosny a na standartowym IDE pracuje sie moze nawet bardziej komfortowo). Moze to ci cos pomoze. Mam napiecie 1.75 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkuć Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 moze troche wiecej szczegolow o przelozylem dyskow do kontrolera udma33 obecnie dysk mam podpiety do IDE4, a CD-ROM do IDE2 jak mam podpiac aby bylo OK ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agunniun Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Wiec te standardowe IDE to u mnie 2 gniazda na gorze a te od highpointa to 2 na dole. Wyciagasz tasmy z dolu, wkladasz na gore i w biosie wylaczasz UDMA66. Te celki to tez fajne procki, u mnie od dwoch lat tak chodzi. (na 850) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkuć Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 w biosie wylanczam gdzie znajde ta opcje ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkuć Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 w bisie plyty glownej, czy kontrolera high point ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Ja masz płytę ABIT BE 6 to się tego kontrolera nie da wyłączyć w biosie. Dopiero w płytach BE 6 II lub nowszych da się to zrobić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agunniun Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 szkoda, u mnie bylo w tym co sie do niego "delete"-m wchodzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...