yakoob Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 Witam wszystkich. Mam poważny problem. Mam płytkę MSI jak w opisie. I procka athlona 2000+(thorton)poszedł na 188*12,5 wczesniej ugotowalem BIOS po zmianie ze 133-190 ale wtedy nie wiedziałem za dużo o o/c. Płyta wróciła z serwisu no i poszła na 188*12.5 (1,8V-max)było wszystko pięknie ładnie do momentu jak chciałem podkręcić moje kingstony PC3200 zmienilem timingi z 8,3,3,3 na 6,2,2,2 i płyta umarła. Znowu pojechała na serwis i włąśnie czekam aż wróci. Uwielbiam się bawić w o/c i mam pytanie czy ta płyta to zniesie czy może zmienić na coś innego ale co??A może wystarczy nowy BIOS wrzócić??!!proszę o pomoc!!!!!????? Z góry wielkie dzięki..... :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 plyta raczej nie umiera od tak sobie od zmiany timingów :) moze wystarczyl tylko clear cmos. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yakoob Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 No wiesz stary komp nie startuje po resecie biosu dalej to samo wyciagnalem baterie na cala noc i dalej to samo wiec pojechala na serwis znowu....i czekam i mysle co dalej????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lotharek Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 Cytat No wiesz stary komp nie startuje po resecie biosu dalej to samo wyciagnalem baterie na cala noc i dalej to samo wiec pojechala na serwis znowu....i czekam i mysle co dalej????? Plyta ci nie zdechla.. Msi tak ma.. ten model przynjmaniej - ja robie tak - sworka na clear cmos - zworka przy procku na fail safe - odlaczam zasilacz - potem z porotem wszytsko do kupy i plytka wstaje. pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...