rapra Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 zgadzam sie z przedmowca, w dodatku moim kolega z pracy :) a na tym z maja tez plywalo to napiecie pod primem jak pamietam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 rapra moze Ty rozjaśnisz temat dostepności DFI NF3 w Polsce,jakis cynk od dystrybotora itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 a na tym z maja tez plywalo to napiecie pod primem jak pamietam... No dobra, ale to co ustwiales to jako tako miales, a na tych poznych to nigdy nie wiedziales co cie czeka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 to prawda - z napieciem nie ma juz takich niepodzianek. ale mocno mi sie nie podoba to 'przyjazne uzytkownikowi' podnoszenie sie napiecia przy zwiekszeniu obciazenia. Racuch: nic nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 Dla lubiących extreme OC http://www.xtremesystems.org/forums/attach...achmentid=16969 HTT (czyli takie fsb na A64) 433MHz ... No moze to i ladnie wyglada na obrazku ale nie ma zadnego znaczenia praktycznego. Ja moge sobie zrobic ze bedzie mi wyswietlalo ze mam 500, ale co z tego? Dla HTT liczy sie koncowa czestotliwosc zalezna od czestotliwosci wyjsciowej i mnoznika szyny. Nie sadze by gosc wyszedl poza mnoznik 3 co daje koncowo 1300MHz, a najpewniej dal 2,5x433. HTT nie lubi wysokich czestotliwosci. Poza 1100MHz juz jest coraz gorzej. Dobry przyklad to nF3 150 z 8 bitwym 600MHz HTT i K8T800 z 16 bitowym 800MHz HTT. Roznica powinna byc kolosalna, a jest mala... Poza tym jedyne znaczenie tego obrazka by bylo, jakby mial sync z pamieciami. Wysoko taktowane HTT niewiele daje w koncowej wydajnosci - roznica miedzy 800 i 1000MHz HTT dla zwyklych Atnkow ta jakies 0,5% z tendencja do roznicy w granicach bledu pomiarowego. Dla mnie to, że mobo ma szeroki zakres regulacji napięć i wytrzymuje wysokie HTT jest ogromną zaletą. Nie każdy ma dostęp do takich zabawek jak ty, a co za tym idzie biedniejsi mogą kręcić na tej płycie całkiem wysoko nawet "tanie" proce z mnożnikiem x9 (AMD Sempron 3100, czy A64 2800+. Tak wysokie max HTT pozwala wierzyć że od około 350-330 w dół będzie to stabilne - a tyle nie każde mobo potrafi. No to może zrób screena z HTT 500 ?? Jak to żaden problem dla ciebie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 Zgadzam sie z toba. Chodzilo mi tylko fakt, ze niektorzy moga zobaczyc 433MHz HTT i powiedza-wow, ale to potrafi i jaki power musi byc. To mialo byc ostrzezenie przed takimi wnioskami, bo powera to nie ma wielkiego. Jak sie uda to zapodam skrina z najwiekszym HTT jakie sie uda. Teraz siedze na Intelu, ale jutro musze pobasy s939 przetestowac i zobacze czy sie uda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El Gato Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 Nisan, no i co z tymi dfi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nisan Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 to moje "zrodlo" cos ucichlo, ale go molestuje i ciagle mam nadzieje. moze jutro cos bedzie wiadomo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 to moje "zrodlo" cos ucichlo, ale go molestuje i ciagle mam nadzieje. moze jutro cos bedzie wiadomo. Aleś tajemniczy ... I pewnie sam nie kupisz - będziesz kolegom z zyskiem puszczał ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 Cena 550 za tak dobra plyte to wg mnie nie jest wygorowana cena... A DFI LP UT 250 to THEBESCIAK wsrod s754.... Czekam z zapartym tchem .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 Cena 550 za tak dobra plyte to wg mnie nie jest wygorowana cena... A DFI LP UT 250 to THEBESCIAK wsrod s754.... Czekam z zapartym tchem .... tylko on napisal, ze bedzie za 449. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Ale chyba sam nie wierzysz ze to brutto....Obliczenia mowia ze GDYBY cena netto byla 449 to brutto, bez marzy - 547 - wg mnie spoko wynik, jak na plyte powiedzmy, mid-high-end ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zygmunt Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Panowie :idea: .W najnowszym Chipie i PC WordComputer(numery październikowe) są reklamy na temat sprzedaży płyty DFI LanPart UT nF3 250Gb.Sa to hurtownie NTT tel(22)610-51-61 i Tech Data tel(22) 547-92-00 www.techdata.pl pozdro.Zygmunt 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zygmunt Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Wysłałem już emaila z zapytaniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 yotomeczek tez bedzie do tych panstwa dzis dzwonil. Mysle ze dzis sprawa bedzie juz wiadoma....w kazdym razie mam taka nadzieje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Znając zabiegi NTT okaże sie zapewne , ze mają podpisane umowy i płyty "już jadą". Tyle, że u nich często dojechac na czas nie mogą... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Nadzieje trzeba mieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDi Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Szykuje sie na ta plytke i jakiegos A64 (pewnie 3000+) . Mam pytanie czy wersje mobile tych 64 tez tak ladnie sie kreca ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nisan Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 no to uwaga: 1. plyty sa juz w polsce, konkretnie: ntt ma je juz w magazynach; 2. cena taka jak pisalem wczesniej 449 brutto; 3. ja nimi handlowac nie bede, sam czekam i staram sie od nich wydebic jeden egzemplarz dla mnie, wiec niewykupic mi wszystki prosze ;) no to teraz jakas rzeczowa dyskusja na temat tych plyt: 1. jaki ram ? to chyba najbardziej istotne pytanie bo musi chodzic WYSOKO na KROTKICH timmingach, z tego co czytalem na roznych forach i recenzjach to: - OCZ 3700eb (na kosciach 5B-C) - OCZ 3500eb - crucial ballistix (5B-G) - cokolwiek na samsungach tccd (no moze nie do konca cokolwiek) ktos na tym forum mial testowac jakies geile na tccd, to jak ida ? jakies wrarzenia ? 2. jaki procesor ? tu to juz niema jakichs strasznych dylematow, wszytstkie kreca sie tak samo, na tej plycie mozna niezle pociagnac nawet semprona, oczywiscie pod warunkiem posiadania dobrych ramow. oczywiscie mam na mysli tryb 1:1, pisze zeby sie nikt do dupereli nie przyczepial. jakby ktos mial jakies sugestie, infa, testy, doswiadczenia czy cos innego to piszcie !! wszystkie te informacje ktore tu podalem pochodza nie z mojego doswiadczenia tylko z roznych for, ja mam nadzieje juz od przyszlego tygodnia zaczac opisywac wlasne oc. a i jeszcze cos: podobno ta plyta ma potwornie duzo roznych mozliwosci ustawienia ramu, mam nadzieje ze, ktos napisze jakis przyklejony topic odnosnie tego na tym forum, a na razie poki go niema podaje link do calkiem niezlego opisu po angielsku => http://www.ocforums.com/showthread.php?t=329627 no to na razie tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 no prosze czyzbym miał sie nie nacieszyć długo swoim mobilem, bo iwdze atrakcyjną dosyć chwile na zmiane platformy :D trzeba zaraz policzyc sily na zamiary :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 To kto bedzie robil zakup zbiorczy, zeby wygladalo ladnie ??? Trzebaby sie dogadac, wziac z 5 sztuk - tyle chetnych chyba bedzie... Ja juz widze 5 conajmniej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 To kto bedzie robil zakup zbiorczy, zeby wygladalo ladnie ??? Trzebaby sie dogadac, wziac z 5 sztuk - tyle chetnych chyba bedzie... Ja juz widze 5 conajmniej :D Tylko szybko - bo ta cena długo się nie utrzyma ... bo LP B jest droższa ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 no to uwaga: 1. plyty sa juz w polsce, konkretnie: ntt ma je juz w magazynach; 2. cena taka jak pisalem wczesniej 449 brutto; 3. ja nimi handlowac nie bede, sam czekam i staram sie od nich wydebic jeden egzemplarz dla mnie, wiec niewykupic mi wszystki prosze ;) no to teraz jakas rzeczowa dyskusja na temat tych plyt: 1. jaki ram ? to chyba najbardziej istotne pytanie bo musi chodzic WYSOKO na KROTKICH timmingach, z tego co czytalem na roznych forach i recenzjach to: - OCZ 3700eb (na kosciach 5B-C) - OCZ 3500eb - crucial ballistix (5B-G) - cokolwiek na samsungach tccd (no moze nie do konca cokolwiek) ktos na tym forum mial testowac jakies geile na tccd, to jak ida ? jakies wrarzenia ? 2. jaki procesor ? tu to juz niema jakichs strasznych dylematow, wszytstkie kreca sie tak samo, na tej plycie mozna niezle pociagnac nawet semprona, oczywiscie pod warunkiem posiadania dobrych ramow. oczywiscie mam na mysli tryb 1:1, pisze zeby sie nikt do dupereli nie przyczepial. jakby ktos mial jakies sugestie, infa, testy, doswiadczenia czy cos innego to piszcie !! wszystkie te informacje ktore tu podalem pochodza nie z mojego doswiadczenia tylko z roznych for, ja mam nadzieje juz od przyszlego tygodnia zaczac opisywac wlasne oc. a i jeszcze cos: podobno ta plyta ma potwornie duzo roznych mozliwosci ustawienia ramu, mam nadzieje ze, ktos napisze jakis przyklejony topic odnosnie tego na tym forum, a na razie poki go niema podaje link do calkiem niezlego opisu po angielsku => http://www.ocforums.com/showthread.php?t=329627 no to na razie tyle. 1. zalatw mi tak plyte (najlepiej spowoduj pojawienie sie tej sztuki w NTT Bialystok). 2. geile ma lancer - chyba z 280 wyciagnal ostatnio. synchro to bardzo zabawne okreslenie w A64 - poczytaj schemat blokowy systemu z A64 i pomysl co ma FSB do wspolpracy proca i kontrolera pamieci. 3. zalatw mi taka plyte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 jaki procesor ? tu to juz niema jakichs strasznych dylematow, wszytstkie kreca sie tak samo, 8O prosze o glos Rapre bo mnie zatkalo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nisan Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 jaki procesor ? tu to juz niema jakichs strasznych dylematow, wszytstkie kreca sie tak samo, 8O prosze o glos Rapre bo mnie zatkalo chodzilo mi o to ze, niema zdecydowanego lidera jak xp-m 2500, wiedzialem ze, znajdzie sie ktos kto sie bedzie slowek czepial. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nisan Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 a co do architektury a64 i trybu synchro, to wiem jak to dziala ale twierdze ze, 1:1 pojdzie o jakis niewielki procent szybciej niz asynchro. narazie jeszcze niemialem okazji tego przetestowac, ale wszystko jest kwestia czasu, wczesniej czy pozniej sprawdze to na wlasnym a64. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 hmm. pozyjemy zobaczymy. moze wreszcie pronox mi odda kase za mobo a nie bedzie reanimowac trupa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 Czym ta LP B rózni się od zwykłej? Kufa, jakbym miał komu spylić mojego Bartonka to spox, a tak cienko to widzę. Mimo to piszę się na to MoBo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 No i cena okazała się pobożnymi życzeniami ... 449 to netto - 565 brutto KONIEC Dosyć motania Nissan - puściłes PLOTE ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 A miały być kwiaty.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...