Zulusman Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 U mnie pamieci dzialaja gorzej na FSB 280 2.5-4-4-7 niz na DFI LP NFII ULTRa przy FSB 265 3-4-4-7. Moze to dlatego, ze jestem jeszcze w glebokim szoku... Procek biega 280x9@1.5 - uklony dla rapry, ale jego temperatura przeraz mnie!! Na starcie przy standardowym ustawieniu ma 60*C. Prawdopodobnie blok lub zapinka nadaja sie do wymiany... Ktos poleca jakis bloczek pod A64 z zapinka itp ? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 U mnie pamieci dzialaja gorzej na FSB 280 2.5-4-4-7 niz na DFI LP NFII ULTRa przy FSB 265 3-4-4-7. Moze to dlatego, ze jestem jeszcze w glebokim szoku... Procek biega 280x9@1.5 - uklony dla rapry, ale jego temperatura przeraz mnie!! Na starcie przy standardowym ustawieniu ma 60*C. Prawdopodobnie blok lub zapinka nadaja sie do wymiany... Ktos poleca jakis bloczek pod A64 z zapinka itp ? pozdro Czyli jest źle coś z tą przepustowością .. Masz 1T ?? Poustawiałeś resztę timingów ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 Moje pamieci sa dosyc kaprysne, ale zauwazylem ze mozna bedzie cos wiecej z nich wycisnac...Trzeba tylko poczytac i cierpliwosci... Narazie mam wszystko na AUTO ;) - nie bylo narazie czasu sie bawic...oswajalem sie z platforma 64 bit... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 misobol PODPIS (sygnatura, sig) - tekst wyświetlany pod każdą wiadomością użytkownika, definiowany w profilu. Może to być krótki opis posiadanego komputera (konfig) lub ważna dla użytkownika maksyma. Do podpisu nie wolno wstawiać żadnych obrazków, a jedyne linki, które można w nim umieszczać, to linki do konfigu (strony www z konfigiem) i benchmarków (wyników testów) oraz do topików na forum.purepc.pl (również tych w dziale "Giełda"). Linka do własnej strony www nie umieszcza się w podpisie, ale w innym polu profilu (link dostępny pod ikoną ). W podpisie można umieścić swoje dane kontaktowe (identyfikatory wybranych komunikatorów, jeden adres mailowy). Podpis nie powinien być wizualnie męczący dla innych użytkowników forum: maksymalna wielkość czcionki to czcionka domyślna (12), należy unikać stosowania rażących kolorów, a przy długich (np. kilkulinijkowych) podpisach zdecydować się na zmniejszenie czcionki. W podpisie nie należy stosować znaczników [ quote] i ([php]). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 Zflashowalem biosika 4V. Zrobilem to winflashem - pozostalosc po lan party nfII ultraB ;) Wszystko super, ale 58 C to wciaz duzo przy obciazeniu... Dzieki sobolku za pozdrowionka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 Zflashowalem biosika 4V. Zrobilem to winflashem - pozostalosc po lan party nfII ultraB ;) Wszystko super, ale 58 C to wciaz duzo przy obciazeniu... Dzieki sobolku za pozdrowionka :) Na płycie dołączonej do mobo też jest winflash ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 No to juz wiem na co sie przesiadam w styczniu :D Panowie dziekuje wszystkim, za wypowiedzi. Ja nie mam wiecej pytan :D na temat tej plyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nive11en Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 No to juz wiem na co sie przesiadam w styczniu :D Panowie dziekuje wszystkim, za wypowiedzi. Ja nie mam wiecej pytan :D na temat tej plyty. I ja tez. W najgorszym wypadku, jesli nie bede mogl dostac DFI, to kupie MSI K8N Neo Platinum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 Nie ma dla mnie slowa nie ma :P Ja ja musze miec, ale z przesiadka na A64 jeszcze troszeczke poczekam :D ;) $$$$$ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 Ciekawe czy moje bloczki na proca i NB dałoby się wykorzystać na tej płycie ... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nive11en Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 Ojeju, DFI to niezbyt popularna firma w Polsce :o Wie ktos moze gdzie mozna dostac DFI LanParty UT NF3 250 GB w cenie 450 zlotych w tej chwili. Widze po okolo 480 zlotych na: http://www.pcprojekt.pl/?str=katalog_produ...d_produktu=1148 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=33025195 Kazdy zloty sie liczy.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
th0t Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 Mam pytanko: Czy takie ramy OCZ PC3200 2x512MB Premier Kit beda dobre do tej plyty ? Czy moze polecacie cos innego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 Ojeju, DFI to niezbyt popularna firma w Polsce :o Wie ktos moze gdzie mozna dostac DFI LanParty UT NF3 250 GB w cenie 450 zlotych w tej chwili. Widze po okolo 480 zlotych na: http://www.pcprojekt.pl/?str=katalog_produ...d_produktu=1148 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=33025195 Kazdy zloty sie liczy.. tu jest za 449zl: http://www.skleppc.pl/index.php?m=item&id=4817 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 taki tam wynik przepustowości: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachus_anonym Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 taki tam wynik przepustowości:ladnie, ladnie Yotomeczek :) popchnij jeszcze dalej... moze jeszcze da sie cos wiecej wycignac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 buuu, a ja mam tylko 3900 (9x303, 166/200) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny_85 Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 Panowie zamierzam kupic A64 3200 na 754 i powiedzcie czy sa jakies super serie tych procow. Jak tak podajcie jakies Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 taki tam wynik przepustowości: milusi...a mozesz zapodac wyniki write i latency z everst'a? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 taki tam wynik przepustowości: milusi...a mozesz zapodac wyniki write i latency z everst'a? Proszę (10x260 1:1): Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 Yotomeczek: od biedy moze byc - nie bedziemy sie glosno smiac ;) Johny_85: ja do tej pory znam tylko taka serie 2800+. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachus_anonym Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 jestes w stanie puscic jakies benchmarki przy tych 260x10? mam na mysli pamiec, niekoniecznie procka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 jestes w stanie puscic jakies benchmarki przy tych 260x10? mam na mysli pamiec, niekoniecznie procka... Nie kumam o co pytasz ... bo sandre i everest wrzuciłem . A tu np. Super PI 16M: http://members.lycos.co.uk/yotomecze/Super...42%20htt260.JPG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachus_anonym Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 mam na mysli suprpi, pifast albo 3d... mimo, ze sandra i Aida to benchmarki, raczej pytalem o cos wiecej... mozna cos z tym FSB zrobic niz tylko zbadac przepustowosc pamieci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 mam na mysli suprpi, pifast albo 3d... mimo, ze sandra i Aida to benchmarki, raczej pytalem o cos wiecej... mozna cos z tym FSB zrobic niz tylko zbadac przepustowosc pamieci? Super PI 16M dałem wyżej 3D: Prawie 19k w 2001: http://service.futuremark.com/compare?2k1=8203476 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachus_anonym Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 Yotomeczek, kawal dobrej roboty odwalasz... :) gratuluje! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nive11en Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 tu jest za 449zl:http://www.skleppc.pl/index.php?m=item&id=4817Dziekuje Rapra, wlasnie 10 minut temu otrzymalem ta plytke :D Bardzo dobra obsluga (przez e-mail) w tym sklepie jest. Teraz musze sie zaopatrzyc w AMD Athlon 64 2800+ NewCastle jak najtaniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 No to ja powiem tylko że tego proca zakupiłem za 560,- OEM, ale powinny już być tańsze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 No to ja powiem tylko że tego proca zakupiłem za 560,- OEM, ale powinny już być tańsze :) Z gwarancją ?? Pochwal się gdzie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 Maly OT ale nie do konca ... DFI NF4 SLi :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 yotomeczek: Ustaw dzielnik pamieci na 5/6 , mnoznik na 9 i odpal HTT 312 ;] Ale szkoda ze procek nie wycisnie tyle..... To raczej zadanie dla rapry ;P Ja chce pamieci na TCCD/BH-5 2x512 ... chlip chlip...... pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...