Skocz do zawartości
zieluch22

DFI LANParty UT nF3 250Gb

Rekomendowane odpowiedzi

po prost uuklad monitorujacy napiecia/temperatury ma iles tam wejsc pomiarowych. sa one przez producenta (tego ukladu) ponazywane. producent plyty adaptuje ten uklad do swoich potrzeb i nazywa w sposob dla siebie odpowiedni - program produenta mobo pokazuje CPU temp, MBtemp itd.

Program uniwersalny nie musi znac sposobu podlaczania poszczegolnych wejsc przez wszystkich producentow mobo na swiecie i przypisuje nazwy producenta ukladu pomiarowego - stad masz wyswietlane Aux temp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie martw sie ja też mam lipne chłodzenie i takie temperatury pod długim obciążeniem

dochodziłem nawet do 70 stopni przy 1.5V ale to już było za dużo i prime sie wywalał

jeśli komputer jest stabilny to jak dla mnie może mieć nawet i 60-70 stopni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i ja w koncu dolacze do posiadaczy UT 250 :) Pierwsze wyniki to HTT 300 , pamiatki 270 cas 2,5 -4-4-8 3V (niestety) Geile 533 1GB. Mnoznik 8x czyli 2400MHz. Plytka jest odjechana, stworzona do OC. Szkoda jedynie ze nie ma Sound Storma. Aha pytanie: jakiego napiecia nie przekraczac na procku ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jedno pytanie. Teraz mam plytke MSI neo i 2x512 hynixow D43. Plyte zmieniam oczywiscie na DFI po przeczytaniu tego topica :) Zastanawiam sie tez nad zmiania pamieci na Twinmos Twister 533 2x512 . Ktore wg was beda lepsze? Na MSI bylo sporo problemow z odpaleniem twisterow, a te D43 tez nie kreca mi sie zbyt dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jedno pytanie. Teraz mam plytke MSI neo i 2x512 hynixow D43. Plyte zmieniam oczywiscie na DFI po przeczytaniu tego topica :) Zastanawiam sie tez nad zmiania pamieci na Twinmos Twister 533 2x512 . Ktore wg was beda lepsze? Na MSI bylo sporo problemow z odpaleniem twisterow, a te D43 tez nie kreca mi sie zbyt dobrze.

idziesz na łatwiznę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:] moze i tak, ale mam okazje zmienic nie dokladajac do tego wiecej niz 10zl (za przesylke) , wiec chyba warto. Jade teraz na modowanym 1.B56 i nie moge wyciagnac wiecej niz 210-214 1:1 z pamieciami :( Wczesniej mialem epoxa ale karuzela z napieciem na procku i po 3dniach zwrocilem go (2V potrafil mi walnac sam z siebie na vcore). Tam z jednym Twisterem takim krecilo sie bez dotykania czegokolwiek w biosie do 230-240 1:1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj nowy rekord padl....

Ale zastanawia mnie pare rzeczy....

Plyta nie chce uruchomic sie przy HTTx2, 1.5, 1, a jesli sie uruchomi, to nie mozna nic zmienic w ustawieniach clockgenem bo zaraz wisi... Dodatkowo trzeba obnizyc HTT z 290 na 280. Nie wspomne ze o bootowaniu z 300 moge juz zapomniec....

Spotkal sie ktos z tym problemem (HTTx1 HTTx1.5 i HTTx2) ??

mam pytanie troche moze uznacie ze głupie ale w którym miejscu w biosie ustawia sie ten mnożnik htt np. httx3 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@lipa_ml Genie BIOS Stetting --> LDT/FSB Frequency Ratio

A poniżej jest opcja K8 Cool' n ' Quiet Support, - > PROSZE napiszcie czy działa Wam ta opcja pod XP, bo ja już wszystkiego próbowałem, nawet ten nowy sterownik 1.1.0.18 nic nie pomógł. Jeśli komuś ta funkcja działa na tej płycie to proszę niech powie, jak ona dokładniej działa: czy np po przełączanie na 800mhz odbywa sie "od razu" jak tylko zużycie CPU spada do kilku procent :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

C'n'Q chyba nie działa pod XP SP2 - tak to sobie tłuczę, a nie chce mi sie instalować systemu bez tego dodatku i by sprawdzac. A tą funkcję sam sobie wlaczylem :) dzieki programowi RMClock. Dla cpu 2800 min to x4 (1000mhz) przy 1,1V..... i w końcu można zasnąć normalnie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W kategorii wysokie HTT Moje 355MHz

A czy przy takim 8O wyniku podnosi się temp chipsetu :?: Pytam bo u mnie bez rzadnego OC jajecznicę można na nim smażyć :?

Czy komukolwiek ....hmmmm ....na świecie ? udało się się uzyskać więcej ?

I jeszcze jedno: nie wiem co jest grane ale na tej mobo w biose nie moge wybrac CL 2.5 dla pamiątek, są wszelkie innne możliwe do wyboru ( od 1 do 4.5 ) prócz 2.5 ( ps. da sie zmienić tymingi bezpośrednio pod XP :?: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W kategorii wysokie HTT Moje 355MHz

A czy przy takim 8O wyniku podnosi się temp chipsetu :?: Pytam bo u mnie bez rzadnego OC jajecznicę można na nim smażyć :?

Czy komukolwiek ....hmmmm ....na świecie ? udało się się uzyskać więcej ?

I jeszcze jedno: nie wiem co jest grane ale na tej mobo w biose nie moge wybrac CL 2.5 dla pamiątek, są wszelkie innne możliwe do wyboru ( od 1 do 4.5 ) prócz 2.5 ( ps. da sie zmienić tymingi bezpośrednio pod XP :?: )

Na świecie to 440 czy jakoś tak (ale to na Clawhammer - a to inna bajka)

Chipset grzeje się - ale zmiana chłodzenia nic nie daje - NewCastle blokują wysokie HTT (wytrzymują przeważnie 320-360 MHz)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

myszek12: wpisz www.pcprojekt.pl - na ich stronie zapewne jest podany jakis kontakt - e-mail, GG. Napisz do nich e-mail/pytanie i sie dowiesz.

1214431[/snapback]

na GG to bym nie liczył ... nie odpisują albo z duuużym poślizgiem - widać GG do prywaty im służy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj brat sie zastnawia na zakupem tej płyty - pyta sie mnie jak z jej oglona stabionościa dzialaniem, bo gdzies czytalem ze jest "kapsysna" :)

OC bedzie ale takie w normie:)

dzieki

1214087[/snapback]

może jakaś podpowiedz bo widze że nikt nie zauważył? :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi