dacjano Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 mam na 100% w 3 ftyk ram w 3 slocie htt na 3x napięcie na proca 1,5v i na mobo 1,7v i nic to nie daje już windows chce sie ładowac a tu reset.ram spuszczony nawet do 100 nic nie daje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dacjano Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 już wiem co to było to wina biosu wgrywałem najnowsze biosy z marca i ze maja są do kitu bo na 300fsb komp sie nie uruchamiał wgrałem teraz ze stycznia i jest ok mam 300fsb przy 1,55v a wtedy to nawet napięcie 1,6v nic nie dawało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FBI_Martin Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 ej to wkońcu który masz??daj do niego linka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dacjano Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 N32LD128.zip ten mam ze strony http://www.lejabeach.com/DFI/dfiut250gb/dfiut250gbbios.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 1480319[/snapback] ale powiedzcie mi czy ta temp chipsetu to rzeczywiscie temp chipsetu ?? bo odczyty z innych programów wskazywałyby inaczej :blink: zresztą ktoś mi też mówił, ze na DFI nie ma czujnika w chipsecie- ale czy to wogóle możliwe ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FBI_Martin Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 jakie dac napięcie na procu i chipsecie przy 9x300 (250pamięć) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 a jakie masz teraz :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 jakie dac napięcie na procu i chipsecie przy 9x300 (250pamięć) 1486266[/snapback] Odpowiedz jest bardzo prosta... musisz dac napiecie jaknajnizsze STABILNE... i juz :). Niestety kazda sztuka kreci sie inaczej wiec nie mozna ogolnikowo powiedziec ile napiecie trzeba dawa :0. Musisz to sprawdzic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FBI_Martin Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 teraz mam 1.55 przy 9x267 10:9 pamięć 241 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 teraz mam 1.55 przy 9x267 10:9 pamięć 241 1486841[/snapback] Eeee, no to jakos nie widze u Ciebie szans na 9x300.. w sumie mozesz dac eksperymentalnie 1.85v odmowic zdrowaske i sprobowac odpalic sprzet :lol: a tak serio to sprawdz najpierw co proc potrafi na 1.55v * 110% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FBI_Martin Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 na napięciu 1.55 jest stabilny 9x275 a na 9x278 już nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 ktoś bawił sięustawieniami w załączonym obrazku, głównie chodzi mi o throtling, ktoś wie o co tu chodzi? ja ustawiałem to różnie ale nie wiem czy on coś daj czy nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 Z tego co pamietam to taki uproszczony C&Q - chodzi mi o sama zasade dzialania - mniej wydajny procy przy mniejszym obciazeniu. Przy OC obowiazkowo disable B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 myślałem że to ma coś wspólnego z thermal throtlingiem jak w kartach nvidi, do tego zamieszczone w zakładce z agp settings hm :mellow: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 No umiejscowienie co najmniej dziwne, aczkolwiek poprawnie opisane - CPU :wink: widzialem ta funkcje m.in. na NF7 i LanParty NF2 i od kiedy pamietam zewsze trza ja bylo disablnąć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 senx sensei :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 prosie bardzo, co mozna jeszcze wykrzesac z tej mobo, bo juz mi sie pomysly koncza :rolleyes: 2.8GHz raczej nieosiagalne (no chyba ze screen z CPU-Z) - cos mi sie wydaje ze blokuja mnie Hynixy i ich padaczkowe podejscie do procow powyzej 2.7GHz jak wyczytalem w watky o D43... eh, kiedys bylo wiecej frajny z wyciskania sokow ze sprzetu, a tu dwa wieczory i po zawodach :gitarzysta: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrucha18 Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 Jakie pamienci i jaki zasilacz do tej płyty (2x cd-rom + 2x Dyki pod sata) do OC (oczywiśce) <_< zasilacz cichy istabilny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 Jakie pamienci i jaki zasilacz do tej płyty (2x cd-rom + 2x Dyki pod sata) do OC (oczywiśce) <_< zasilacz cichy istabilny. 1490743[/snapback] Pamieci - Twinmos Speed Premium 2x512 A zasilacz polecam TEN. Za ta cene jest absolutnie najlepszy na rynku. I starczy na dlugi czas. Ewentualnie Tagan 480W - dostepny na tej samej stronie. Ale nalezy dorzucic do niego troche wiecej kasy, za to jest najcichszym zasilaczem jaki slyszalem. Razem ok 800zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrucha18 Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 Pamieci - Twinmos Speed Premium 2x512 A zasilacz polecam 1490776[/snapback] a morze narazie 512MB (bo kasy brak) zasilacz tak (pamienci puzniej) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 i obowiązkowo słownik ortograficzny <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 a morze narazie 512MB (bo kasy brak) zasilacz tak (pamienci puzniej) 1491986[/snapback] co do słownika to koledzy mają racje- doszkól sie najpierw w j.polskim a co do zasiłki to ja polecam Modecoma 550W- parametry prawie takie same jak tego enerka z linka a można go już wyrwać za 250zł na allegro a jak to CWT to i dużo więcej możnaby dać :-P moje pytanie: everest pokazuje mi: płyta główna 46 procesor 32 AUX 45 a smartguardian w tym samym czasie pokazuje: CPU 45 PWM 46 chipset 32 więc co jest q**a grane ? <_< który program źle odczytuje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dacjano Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 chipset 46 może mieć bo u mnie jak miał 48 stopni dotknołem go i aż pażył więc to 32 st.to niemożliwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 moje pytanie: everest pokazuje mi: płyta główna 46 procesor 32 AUX 45 a smartguardian w tym samym czasie pokazuje: CPU 45 PWM 46 chipset 32 więc co jest q**a grane ? <_< który program źle odczytuje ? 1492307[/snapback] Sciagnij najnowsza wersje everestu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 (edytowane) Oj panowie ! Szczerze mówiąc to programy oszukują ;) najlepiej właśnie urzywać EVERESTA w najnowszej wersji :) Do dem : Niezły porządek w budzie z kablami , podłącz tak z łaski swojej molexa pod mobo :) Edytowane 12 Czerwca 2005 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 Do tego molexa podlącza sie zasilanie, gdy pracuja dwie karty graficzne w trybie SLI (dla lepszej stabilnosci napiec). Ja mam tylko jedną, wiec... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 Do tego molexa podlącza sie zasilanie, gdy pracuja dwie karty graficzne w trybie SLI (dla lepszej stabilnosci napiec). Ja mam tylko jedną, wiec... ;) 1494498[/snapback] nie docenilem Twojej wiedzy :D chcialem cie przysmordzic :D sorka :) hehe ;) posluchajcie ile macie odczyt z everestu *chodzi mi o napiecia na danych liniach w IDLE * 12v 5v 3.3v ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 U mnie pokrywaja sie z odczytem ze Smartguardiana, ale chyba nie do konca sa prawdziwe, warto by zmierzyc miernikiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 ale mnie ta płyta wkurza :mur: wczoraj zabrałem się za oc pamięci udało mi się "stabilnie" postawić na 265 2,5-3-3-10 biosowy memtest przechodzi cały bez błędów, w windzie spi 16 mb też się liczy ok, jednak prime wywala mi od razu błąd i za cholere nie wiem co jest grane zjechałem z prockiem w dół żeby go weliminowac, niestety nic to nie dało oczywiście w biosie ustawione jak Raptor przykazał :D nastawiłem memtesta na noc przeszedł bez błedów czyli pamięc można odrzucić, może ktoś miał coś podobnego i mi odpowie co może stwarzać problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 (edytowane) szczerze Ci powiem ze olalem SP2004 - Spi16 bangla, 3DMarki banglaja, gierki hulaja az milo a Prime zonk <_< zaraz wszyscy powiedza ze [gluteus maximus] a nie stabilnosc jak Prime nie przechodzi 12 godzin no ale nie dajmy sie zwariowac... a moje skromne propozycje : - GoldMemory - przechodzi ? - wahania napiec ? Prime jest czuly na tym punkcie chyba - dzielniki ? nasze mobo nie na kazdym chyba fika jak nalezy, moze potestuj 1:1 - biosik jaki ? - alpha timingi na Auto - wiecej pradu na ramy :wink: Moje Hyńki (2x512) ida przykladowo na 1T max 240 2.5-4-3-7 na 2T max 270 3-4-4-8 biosowy memtest zalicza u mnie zgon na starcie przy jakiejkolwiek czestotliwosci :unsure: Edytowane 14 Czerwca 2005 przez sensei Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...