magx2k Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 Nive11en Czekam z niecierpliwością na ile podkręcisz swego proca No i chyba nie zapomniałeś zapisać seri tego athlona ??? ma1y Z tego co samy wyczytałem różnica synchro/asynchro na platformie A64 to chyba 2-3 % Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 Nive11en Czekam z niecierpliwością na ile podkręcisz swego proca No i chyba nie zapomniałeś zapisać seri tego athlona ??? ma1y Z tego co samy wyczytałem różnica synchro/asynchro na platformie A64 to chyba 2-3 % Sorki ale chyba nie czytałeś tego topicu ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 aha yotomeczek juz doczytalem:) wiec chyba tych 100zl nie warto doplacac do A64-3000 - 2800 puscic powinien sie tez kolo 2500mhz (poszukam na gieldzie serii jakiejs ciekawej) czy sie myle????? a pamieci pojda na ile pojda ps podajcie kilka dobrych serii A64-2800 i 3000. pliz! ja porownam w necie dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 kolo zrobił na pamięciach OCZ PC3200EL Plat rev.2 (2x256) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 a ile im voltow dal?? 5?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Krotko mowiac, TCCD rzadzi!! :P Mam juz na oku 2 takie kostki, cena tez nie najgorsza.... pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDi Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Mam proca ale pare rupieci jeszcze brakuje :( Wiem ze nikt nie powie ile bedzie sie krecil ale moze chociaz w przyblizeniu da sie cos wywnioskowac ADA3000AEP4AX CBAEC 0421VPCW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magx2k Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Panowie ,może ktoż z was posiada jakiegos linka do strony na której można by było porównać wydajność : DFI LANParty UT nF3 250Gb w stosunku do innych płyt Socket754 ??? Czas mi ucieka ,dotychczas miałem na oku Epoxa 8KDA3J 410zł a tak patrząc na wasze osiągi zastanawiam sie nad bardziej wypasioną dFI ponoć :DFI LANParty UT nF3 250Gb posiada sprzętowego Firewalla ??? Odstrasza mnie fakt że DFI słynie z mniejszej wydajności przy tym samym taktowaniu proca/FSB ,bynajmniej tak było na platformie Socket A :/ Więc jeśli by ktośzapodał jakąś strone z testami porównującymi wydajnosć tej płyty będę bardzo wdzieczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Panowie ,może ktoż z was posiada jakiegos linka do strony na której można by było porównać wydajność : DFI LANParty UT nF3 250Gb w stosunku do innych płyt Socket754 ??? Czas mi ucieka ,dotychczas miałem na oku Epoxa 8KDA3J 410zł a tak patrząc na wasze osiągi zastanawiam sie nad bardziej wypasioną dFI ponoć :DFI LANParty UT nF3 250Gb posiada sprzętowego Firewalla ??? Odstrasza mnie fakt że DFI słynie z mniejszej wydajności przy tym samym taktowaniu proca/FSB ,bynajmniej tak było na platformie Socket A :/ Więc jeśli by ktośzapodał jakąś strone z testami porównującymi wydajnosć tej płyty będę bardzo wdzieczny http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2198&p=9 było juz pare razy już zbieram na to cacuńko ,puszki ;-) ALu w cenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekmak Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 Zeby nie zakladac nowego topic'u :) Decyzja n/t zakupu glownego bohatera topic'u zapdla. Mam jednak dylemat jaka pamiec kupic do tej plyty. Nie mam zamiaru wykonywac hardware'owych przerobek zeby uzyskiwac wysokie napiecia dla pamieci. Jednak na 100% bede procka podkrecal. Oczywiscie pamiec mam zamiar nabyc w jednej kosci 512MB. Co mozecie mi polecic? Zastanawialem sie nad hynixami a arest.pl Ewentualnie jakies inne typy w cenie nieprzekraczajacej 450zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 rapra ma teraz infineony na BH-6 które jadą 227 2-2-2 za 370 zł. Myśle że to dobry wybór w przedziale do 450,- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 a rapra fakturke wystawi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 a spytaj. hehe :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 takie pytania to na PW. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nive11en Opublikowano 7 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2004 Tyle wycisnalem z procesora i jest stabilny. Ram chodzi na 227MHz. Wyzej niz 230MHz TwinMOS nie chce pojsc. DRAM Frequency Set jest na 166(MHz)(5/06). I jeszcze Command Per Clock enabled czyli 1T. W Sandrze najwieckszy bandwidth do jakiego doszedlem to 3560MB/s. Stabilny :) - temp to maks 60-62C przy podkreceniu 2.5GHz. Kiedy komputer nic nie robi, po okolo godinie jest temp. 41-42. Wycisnalem tez tyle: Po kilku minutach przy takiej czestotliwosci Prime95 wyrzucil bledy, ale komputer sie nie zawieszal. Przy chlodzeniu wodnym 2.6GHz powinno chodzic bez wiekszego problemu. Co o tym myslicie? Jaki powinienem miec mnoznik LDT/FSB przy 278HTT? 2.5x, 3x, czy 4x? Dopiero teraz widze jak bardzo moj system jest limitowany przez moja karte graficzna.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 Jaki powinienem miec mnoznik LDT/FSB przy 278HTT? 2.5x, 3x, czy 4x? Dopiero teraz widze jak bardzo moj system jest limitowany przez moja karte graficzna.. LDT/FSB przy 278HTT x3 to dopiero 834MHz więc dla płyty żaden problem, 278x4 to 1112 nie sprawdzałem u siebie jak to znosi mobo ... O co Ci chodzi z tą grafą ?? Przecież na A64 GF4 Ti4200 dostaje całkiem niezłego kopa ... szczególnie przy OC grafy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 x4 raczej nie pojdzie.... Okolice 1000 to bedzie bardzo dobrze.... Trzeba sprawdzic... A co do chamowania, to raczej pamieci a nie karta... 3400 w siso jeszcze spoko, ale fsb 227, a przy 216 to juz marniej bedzie..... pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nive11en Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 W tej chwili jade na 322HTT x 7 = 2416MHz i limit ramu na 7/10 czyli FSB ok. 225MHz. CPU-Z nie che podac dokladnego taktowania ramu, nie wiem czemu. Po prostu nic nie wyswietla. Nive11en Czekam z niecierpliwością na ile podkręcisz swego proca No i chyba nie zapomniałeś zapisać seri tego athlona ??? Zdjecie mojego Athlona. Mysle, ze kazdy Athlon 64 2800+ NewCastle bez problemu wycisnie 2,5GHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 Podaj mnoznik HTT oraz Vcore Samo HTT nie mowi o wydajnosci szyny. Ja odpalilem 260x4 a to juz cos-tylko i tak nic nie daje w wydajnosci ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nive11en Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 Podaj mnoznik HTT oraz Vcore Samo HTT nie mowi o wydajnosci szyny. Ja odpalilem 260x4 a to juz cos-tylko i tak nic nie daje w wydajnosci ;P Mnoznik HTT to x3. Vcore jest 1.475 x 110% = 1.6225. Duzej roznicy nie ma w wydajnosci. W 3Dmarku2001 wynik to 12040 bez podkrecania karty graficznej. Niestety nie pamietam jaki mialem wynik w 3DMarku przy ustawieniu 2502MHz x 278HTT x 227MHz RAM. Mam gdzies zapisane, ale nie moge znalezc -_- - tez okolo 12000 ale nie pamietam ile dokladnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 Mysle, ze kazdy Athlon 64 2800+ NewCastle bez problemu wycisnie 2,5GHz. Screen moze tak - ale stabilnie to już trza nieźle trafić Tak na marginesie zrób coś z tym screenem - rozjeżdża cały topic :( A teraz w kategorii max screen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nive11en Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 Tak na marginesie zrób coś z tym screenem - rozjeżdża cały topic :( A teraz w kategorii max screen: Niezle :) Poprawie to zdjecie jeszcze dzis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 Yotomeczek: swietny procek!! Skad go wytrzasnales? Jaka seria? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 Yotomeczek: swietny procek!! Skad go wytrzasnales? Jaka seria? Nie mam pojęcia jaka seria - jak tylko przyszedł od Ciebie od razu go podpiąłem bez spisywania numerów :lol: Dziś takiego screena walnąłem 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El Gato Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 Cos nam topic umiera :] Obiecałem ze napiszę o tych moich hynixach jak cos z nimi wykombinuję. No wiec starasznie długo walczyłem ze stabilnościa bo moje "wspaniałe" pamiątki nie chciały wstawać nawet na 225 fsb. No i okazało sie ze winę za to ponosiło cpc 1T. Po przestawieniu na 2T uzyskałem narazie stabilne htt 275 synchro z pamięciami. Co prawda reszta timingów nie zachwyca, bo wynoszą 3-4-4-7 reszta na auto, to jednak hynixy to nie bh-5. Narazie pozwalam się prockowi wygrzac na 1,65V no i bede próbował pociagnac jeszcze trochę wyżej. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 Od jutra mam TCCD DFI pokarze pazurki :P Do pelni szczescie brakuje mi jeszcze bloku....zamowiony jest, ale paczka jeszcze nie dotarla...bez tego napiecia nie podnosze.... :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 a ja od dzisiaj mam regulacje 3.3V w moim CWT-550ADP (dla niewtajemniczonych Antec True Power w wersji dla ubogich) - mod jest niezwykle latwy do zrobienia (sprzezenia zwrotne sa puszczone cienkimi kabelkami z wtyczki ATX - miodzio). I na 3.5V mam stabilnie 270MHz 2-2-2-5-1T-(reszta na auto)... Screeny: Prime95 + Sandra + Everest odczyt Prime95 + Sandra + Everest zapis jeszcze tylko Superpi na A64 @2700MHz / mem @270MHz ... 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 a ja od dzisiaj mam redulacje 3.3V w moim CWT-550ADP (dla niewtajemnicoznych Antec True Power w wersji dla ubogich) - mod jest niezwykla latwy do zrobienia (sprzezenia zwrotne sa puszczone cienkimi kabelkami z wtyczki ATX - miodzio). I na 3.5V mam stabilnie 270MHz 2-2-2-5-1T-(reszta na auto)... Screeny (beda kiedy Bachus Anonymous umiesci na serwerku). Prime95 + Sandra + Everest odczyt Prime95 + Sandra + Everest zapis jeszcze tylko Superpi na A64 @2700MHz / mem @270MHz ... 8) Gratulsy Najszybsze BH w Polsce ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 a nie wiem, w kazdym razie jedne z najszybszych ujawnionych. przebralo sie pare sztuk i sie ma :-) Athlonik tez niczego sobie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 Oczywiście gratulacje :D Tylko nie zapominajmy, że to single :> 270 @ 3.5V chce takie ramy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...