Racuch Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 rapra - osłabiasz!!!! w takim razie Samsungi TCCD można se w buty wsadzić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 rapra - osłabiasz!!!! w takim razie Samsungi TCCD można se w buty wsadzić Z tym bym polemizował... Zmotywowany osiągięciem Rapry : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Yotom... brakuje chyba SuperPI :> Zrób to stabilnie :] i ... :twisted: będzie Poland FSB Team :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Mysle ze to raczej zasługa platformy i jakby wsadził BH co szły powiedzmy 250 na socetA to tutaj prawdopodobnie latały tez około 260-270 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 widzisz... ja na Infinity nie robilem moda 3.3V i pamieci przy ustawieniu na 3.3 w biosie poszly na 257MHz. Na obecnej plycie jest raczej gorzej z megahercami - wiem bo sprawdzalem. i wiem, ze to zasluga napiecia - oczywiscie platforma tez ale ona po prostu juz nie ogranicza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Mnie na 250 ogranicza platforma, podkręcanie napiecia nic nie daje i tak przy 3,4 mam to samo co i przy 3,8. Licze ze jak wejde na s939 to moje memki polecą na 260 chociaż Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 mam stabilnie 270MHz 2-2-2-5-1T-(reszta na auto). To na ile rapra wyceniasz te pamięci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 jedna niemal tak samo dobra kostke ma teraz culmen - Wy nie chcieliscie kiedy oglaszalem. a te moje po tym modzie odechcialo mi sie sprzedawac - ciezko bedzie znalezc TCCD chodzace na 310-320MHz 2.5-3-3-6. Yotomeczek: chcesz walczyc? to masz: mem @274Mz + Sandra + Everest odczyt mem @274Mz + Sandra + Everest zapis mem @274Mz + Sandra + Everest latency napiecie pamieci 3.55V (Screeny beda widoczne kiedy Bachus je wrzuci) polecam tez ranking superpi... 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 no dobra panowie zajmijmy się robieniem na drutach bądż innymi robotkami a w wolnej chwili można zajzeć na kolejne rekody rapr-y @ yotomeczka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kij Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 A powiedzcie, bo nie wiem czy mi się wydawało, czy miał być bios do DFI co by Vdimm do 4V był? yotomeczek to te zielone od Sneera82 tak biegają? Jakie napięcie? PZDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 ten BIOS jest juz od dawna. ja uzywam 10-15/4V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kij Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 ten BIOS jest juz od dawna. ja uzywam 10-15/4V Tego się domyslałem, tylko co mają do tego te Twoje kombinacje z zasilaczem? PZDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 maja to, ze DIMMy sa zasilane z linii 3.3V wiec ustawienie czegokolwiek wiekszego od napiecia tej linii minut ok. 0.1V (napiecie nasycenia tranzystora zasilajacego) jest niemozliwe. dlatego trzeba zwiekszyc napiecie linii 3.3V zeby uzyskac te wyzsze napiecia na pamieciach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kij Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 maja to, ze DIMMy sa zasilane z linii 3.3V wiec ustawienie czegokolwiek wiekszego od napiecia tej linii minut ok. 0.1V (napiecie nasycenia tranzystora zasilajacego) jest niemozliwe. dlatego trzeba zwiekszyc napiecie linii 3.3V zeby uzyskac te wyzsze napiecia na pamieciach. Acha, wszystko jasne już jest. DFI zrobiło płyte (), która to umożliwia podanie pamięciom napięcia do 4V, ale jest to możliwe dopiero kiedy podniesiemy napięcie jakie jest na linii 3.3V zasilacza, ponieważ pamięci są zasilane właśnie z tej linii. Dobrze rozumuje? Takie są moje wnioski na podstawie ostatnich 4 postów. Pare pytań: 1. DFI na nForce2 ma pamięci zasilane z 5V (to raczej stwierdzenie) 2. Model na nForce3 ma zasilane pamięci z 3.3V? 3. Po co w takim razie jest potrzebny bios dający możliwość dać 4V na pamięci? PZDR P.S. Pytam bo rozważam zakup tejże płyty i się interesuje co i jak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 jest potrzebny po to, abym ja mogl sobie na moje pamieci dowolne napiecie zapodac - dla radochy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachus_anonym Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 3. Po co w takim razie jest potrzebny bios dający możliwość dać 4V na pamięci?BIOS ten nie byl ponyslem DFI. umozliwia on napiecie >3.3v i zostal zmodowany przez Jess1313 / ocforums BIOS. innymi slowy, jest nieoficjalny - stworzony z mysla o wykorzystaniu do maksimum "overclockerskej" plyty. zamysl byl taki, ze wielu ludzi ma mozliwosc podania bardzo wysokiego napiecia na 3.3v linie i nie bedzie sie wahalo dac nawet 3.9v na pamieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackdragon Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 LAN PARTY UT nF3 250Gb i Kingmax Hardcore 1x512MB 500mhz -> no właśnie... ma ktoś taki zestawik :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 jest potrzebny po to, abym ja mogl sobie na moje pamieci dowolne napiecie zapodac - dla radochydla radochy to ja robie inne rzeczy :D pytanie ten biosik tylko pozwala napiecie podnieśc czy tez ma jeszcze jakies dodatkowe funkcje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyzio Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 dobrze bym zrobił jakbym kupił do tej płyty DFI athlona 3200 clawhammer? Dodam ze zajmuje się grafiką i dodatkowa pamięc procesora jest jaknajbardziej mile widziana, nie zalezy mi az tak na OC, prosze o radę bo o tej platformnie wiadomo mi nie wiele, z góry wielkie dzieki 8) aha i mam jeszcze 2 pytanka, czy wiatrak Volcano 12 bedzie pasował na ta płyte? oraz czy moje pamięci wytrzymają OC rzedu 300mhz gdybym podjął się OC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 jest potrzebny po to, abym ja mogl sobie na moje pamieci dowolne napiecie zapodac - dla radochydla radochy to ja robie inne rzeczy :D pytanie ten biosik tylko pozwala napiecie podnieśc czy tez ma jeszcze jakies dodatkowe funkcje ? Paży kawe :lol: A tak serio ma jeszcze wbudowany Memtest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyzio Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 prosze o konkretna odpowiedz, czy na ta płyte jest mozliwe zamocowanie procesora Thermatake Volcano 7+ albo volcano 12 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 skocz na strone termaltake i sobie poczytaj. a jesli chcesz wiedziec czy Twoje pamieci pojda na 300MHz to musisz nam zdradzic jakie masz te pamieci, bo malo z nas zajmuje sie telepatia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipa_ml Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 POSIADAM 2 KOSCI HYNIX 256 MB DDR WYCISNOŁEM Z NICH 450 MHZ CZY JESLI ZAMIENIŁ BYM JE NA 1 KOSC 512 DDR 400 HYNIX JEST PRAWDOPODOBNE ZE WYCISNE WIECEJ NIZ Z DWIEMA KOSTKAMI. JAKIE JEST DOPUSZCZALNE NAPIĘCIE DLA KOSCI DDR HYNIX? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyzio Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 a jesli chcesz wiedziec czy Twoje pamieci pojda na 300MHz to musisz nam zdradzic jakie masz te pamieci, bo malo z nas zajmuje sie telepatia. moje pamięci to to badziewie : http://www.ocztechnology.com/products/memo...00_dual_channel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Po jakims czasie ustawilem wreszcie nowe dyski i zrobilem testy pamieci na jednej kosci... FSB 299 przeszlo stabilnie 2 petle memtesta v1.26.... Mnoznik niestety niezbyt imponujacy - 4.5 - chlodzenie to radiator aluminiowy nalozony na rdzen (wyciagnolem wszystko z obudowy w akcie desperacji - 3 dni z SATA walczylem). Plyta nie wykrywala 2 dyskow 160 GB naraz. Pomoglo dopiero podniesienie napiecia chipsetu do 1.8V. Foto z sisoft i everest, oraz superPI dla pokazania stabilnosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 zrob wyniki na jakims normalnym mnozniku i z rzeczywista czestotliwoscia dla pamieci 299 a nie 269 jak na screenie to bedziemy sie zachwycac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 No ja widze 299 - przeczysc monitor ;) Juz kombinuje weze... 12 mmNo ja widze 299 - przeczysc monitor ;) Juz kombinuje weze... 12 mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 No ja widze 299 - przeczysc monitor ;) Juz kombinuje weze... 12 mmNo ja widze 299 - przeczysc monitor ;) Juz kombinuje weze... 12 mm eghm na tzw. połowkowych mnożnikach zaniza się bardzo przepustowość ramu ,tak to już jest przez co realne sa wysokie taktowania pamiątek ,krotko mowiąc "oszukujesz" ;-) nie ładnie ,dawaj wynik na mnozniku np. 5,6,7,8, itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 link do szybkiego douczenia sie: http://www.xtremesystems.org/forums/showth...ead.php?t=41595 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgodnie z ta tabela masz racje... W takim razie dobrze ze znalalzlem te weze do chlodzenia ;P brb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...