Skocz do zawartości
zieluch22

DFI LANParty UT nF3 250Gb

Rekomendowane odpowiedzi

cofnij sie kolego do wczensiejszych stron :) tam masz linki do biosow co daje sie ustawic 4v dla pamieci :)

imho ludzie pisza ze na HTT zmieniaja napiecie :zonk: ciekawe jak ??

1463266[/snapback]

Kolego jak chcesz ustawic napiecie 4.0v jezeli zasilanie pamieci idzie z lini 3.3v???:)

Dlatego trzeba moda zrobic, kojarzez foto tego moda i nie byl skomplikowany, dlatego chcialem go zrobic. Bios z vmem 4.0v jest kolejnym krokiem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego jak chcesz ustawic napiecie 4.0v jezeli zasilanie pamieci idzie z lini 3.3v???:)

Dlatego trzeba moda zrobic, kojarzez foto tego moda i nie byl skomplikowany, dlatego chcialem go zrobic. Bios z vmem 4.0v jest kolejnym krokiem :)

1463545[/snapback]

lol :) madrze myslisz :) :piwo:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wogole to wyszedl nowy bios do mobo - zmodowoany juz przez tictaca na 4v - mam go i polecam - przynajmniej u mnie nie mam problemow z bootowaniem gdy ram jest w slotach 1&3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktos z was uzywa na tej plycie programikow typu CRYSTALCpuID jako alternatywy Q&Q ? Mam problem - nie moge zjechac z napieciem rdzenia w dol, teoretycznie programik pozwala na to i pokazuje ze napiecie jest powiedzmy 1.1v ale cpu-z i reszta pokazuje nominalne napiecie z bios`a i po temperaturze widac ze tak jest. Z mnoznikiem nie ma problemu, pelna regulacja... dzieje sie tak niezaleznie czy w biosie napiecie ustawione jest na AUTO czy na konkretna wartosc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktos z was uzywa na tej plycie programikow typu CRYSTALCpuID jako alternatywy Q&Q ? Mam problem - nie moge zjechac z napieciem rdzenia w dol, teoretycznie programik pozwala na to i pokazuje ze napiecie jest powiedzmy 1.1v ale cpu-z i reszta pokazuje nominalne napiecie z bios`a i po temperaturze widac ze tak jest. Z mnoznikiem nie ma problemu, pelna regulacja... dzieje sie tak niezaleznie czy w biosie napiecie ustawione jest na AUTO czy na konkretna wartosc

1465971[/snapback]

probowalem sie tym bawic i mialem ten sam problem :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, kolejne pytanko.

Mecze proca i mam problem z temperaturka PWM IC

1474630[/snapback]

Gdzies w okolicach socketu. Wiem, bo gdy mialem Pentagrama (do chlodzenia) przez jakis czas, to temperatura byla wyraznie nizsza.

A jest to temperatura mosfetów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, na mosfetach mam naklejone male radiatorki alu, a budowa Typhoona skutecznie uniemozliwia montaz jakiegos dodatkowego nawiewu w tym miejscu <_< no ale z tylu budy na wysokosci Typhona jest 120mm wentyl Anteca wyrzucajacy powietrze z budy...

Teraz w IDLE jest 49C na tych mosfetach 39C na procu i 41C na chipsecie.

Edytowane przez sensei

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No na mostku mam pol zlotego zalmana, teraz dostal dodatkowo nawiew z 80mm ArcticCooling`a polozonego na dnie budy, ale temp. sie nie zmienily, czyli wychodzi rzeczywiscie na to ze to mosfety... jaka jest bezpieczna temperaturka dla tych milych panow ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to problem PWM IC rozwiazany. Na scalaka poszedl maly radiatorek, a na mosfety dmucha AC 80mm doslownie wcisniety w podstawe BigTyphoona, nie ma jak to polska mysl techniczna :D

Dołączona grafika

Szkoda ze proc sie konczy, mialem nadzieje na jakies 2.8 GHz na tym chlodzonku :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość majkel84

joł

powiedzcie mi skąd ściągnąć smartguardiana?? bo nigdzie nie moge znaleźć

a potrzebny mi, bo everest pokazuje 4 czujniki

płyta główna

procesor

AUX

Seagate

i nie wiem gdzie się one znajdują AUX i płyta główna to który ?

czy jest temp chipsetu pokazywana?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam mały problem:/ instaluje sterowniki do s-ata uruchamiam ponownie i nic laduje mi sie winda i laduje wogule lampka sie nie swieci itd a pasek lata jak zawsze:/jak zrobic, żeby to dzialało:/ bo chce ustawic umda na 6 bo teraz mam 0:/

Edytowane przez FBI_Martin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam mały problem mam sempa 2800+ i dfi nf3 i tak parocek cały czas chodzł na 2200mhz dziś chciałem go dalej kręcić ustawiłem na 290fsb przy standardowym napięciu i komp odpalił wszystko stabilnie gdy ustawiłem na fsb 300 komp już nie odpala co to może byc ? słyszałem ze ta płyta jest kapryśna może coś jest nie tak mam tylko 1 kość 512 mb i dysk sata 80gb samsunga podłaczone w 3 dniazdo sata bo słyszałem że w 1 i 2 ie nie podłancza dysków bo wtedy jest słabsze oc

a propo jakie macie tempy na chipsecie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

własnie mam też dysk sata i mam problem na 290fsb mi jeszcze działa ale na 300 już nie  a procek pewnie by chodził bo na 290fsb chodzi na standardowym v pomocy am wpięce pod 3 ftyk

1480714[/snapback]

Nie mozliwe :) Podepnij pod 3 (na 100% sprawdz czy masz pod 3 ftyk) a tak wogole to wez wyłącz SATA 1/2 w biosie do tego ram w 3 slot zaladuj i wez jescze HTT mnoznik na 3x walnij (hehe i tak pewnie masz na 3x bo po wyzej 240 tylko x3 sie laduje)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

własnie mam też dysk sata i mam problem na 290fsb mi jeszcze działa ale na 300 już nie  a procek pewnie by chodził bo na 290fsb chodzi na standardowym v pomocy am wpięce pod 3 ftyk

1480714[/snapback]

tak wogole to wez zwieksz napiecie na MOBO do 1.8v i dla procka zwieksz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi