johnson Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 cofnij sie kolego do wczensiejszych stron :) tam masz linki do biosow co daje sie ustawic 4v dla pamieci :) imho ludzie pisza ze na HTT zmieniaja napiecie :zonk: ciekawe jak ?? 1463266[/snapback] Kolego jak chcesz ustawic napiecie 4.0v jezeli zasilanie pamieci idzie z lini 3.3v???:) Dlatego trzeba moda zrobic, kojarzez foto tego moda i nie byl skomplikowany, dlatego chcialem go zrobic. Bios z vmem 4.0v jest kolejnym krokiem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Kolego jak chcesz ustawic napiecie 4.0v jezeli zasilanie pamieci idzie z lini 3.3v???:) Dlatego trzeba moda zrobic, kojarzez foto tego moda i nie byl skomplikowany, dlatego chcialem go zrobic. Bios z vmem 4.0v jest kolejnym krokiem :) 1463545[/snapback] lol :) madrze myslisz :) :piwo: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 wogole to wyszedl nowy bios do mobo - zmodowoany juz przez tictaca na 4v - mam go i polecam - przynajmniej u mnie nie mam problemow z bootowaniem gdy ram jest w slotach 1&3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 Czy ktos z was uzywa na tej plycie programikow typu CRYSTALCpuID jako alternatywy Q&Q ? Mam problem - nie moge zjechac z napieciem rdzenia w dol, teoretycznie programik pozwala na to i pokazuje ze napiecie jest powiedzmy 1.1v ale cpu-z i reszta pokazuje nominalne napiecie z bios`a i po temperaturze widac ze tak jest. Z mnoznikiem nie ma problemu, pelna regulacja... dzieje sie tak niezaleznie czy w biosie napiecie ustawione jest na AUTO czy na konkretna wartosc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eVs Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 Czy ktos z was uzywa na tej plycie programikow typu CRYSTALCpuID jako alternatywy Q&Q ? Mam problem - nie moge zjechac z napieciem rdzenia w dol, teoretycznie programik pozwala na to i pokazuje ze napiecie jest powiedzmy 1.1v ale cpu-z i reszta pokazuje nominalne napiecie z bios`a i po temperaturze widac ze tak jest. Z mnoznikiem nie ma problemu, pelna regulacja... dzieje sie tak niezaleznie czy w biosie napiecie ustawione jest na AUTO czy na konkretna wartosc 1465971[/snapback] probowalem sie tym bawic i mialem ten sam problem :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 probowalem sie tym bawic i mialem ten sam problem :sad: 1466207[/snapback] Jednym słowem : LIPA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 która opcja w biosie odpowiada za dzielnik HTT, proszę o szybką odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 LDT/FSB Frequency Ratio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Panowie, kolejne pytanko. Mecze proca i mam problem z temperaturka PWM IC Gdzie jest ten czujnik, za co odpowiada i co trzeba chlodzic zeby bylo dobrze ? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Panowie, kolejne pytanko. Mecze proca i mam problem z temperaturka PWM IC 1474630[/snapback] Gdzies w okolicach socketu. Wiem, bo gdy mialem Pentagrama (do chlodzenia) przez jakis czas, to temperatura byla wyraznie nizsza. A jest to temperatura mosfetów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 (edytowane) Hmm, na mosfetach mam naklejone male radiatorki alu, a budowa Typhoona skutecznie uniemozliwia montaz jakiegos dodatkowego nawiewu w tym miejscu <_< no ale z tylu budy na wysokosci Typhona jest 120mm wentyl Anteca wyrzucajacy powietrze z budy... Teraz w IDLE jest 49C na tych mosfetach 39C na procu i 41C na chipsecie. Edytowane 31 Maja 2005 przez sensei Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 U mnie temp PWM spadla jak zalozylem zlotego zalmana na mostku. Niemniej takiej wysokiej nigdy nie mialem, nawet na htt 350. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 No na mostku mam pol zlotego zalmana, teraz dostal dodatkowo nawiew z 80mm ArcticCooling`a polozonego na dnie budy, ale temp. sie nie zmienily, czyli wychodzi rzeczywiscie na to ze to mosfety... jaka jest bezpieczna temperaturka dla tych milych panow ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 No to problem PWM IC rozwiazany. Na scalaka poszedl maly radiatorek, a na mosfety dmucha AC 80mm doslownie wcisniety w podstawe BigTyphoona, nie ma jak to polska mysl techniczna :D Szkoda ze proc sie konczy, mialem nadzieje na jakies 2.8 GHz na tym chlodzonku :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszek Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 (edytowane) a proc jest stabilny na tych 2750MHZ?? bo spi na 30 sek to zadna stabilnosc :wink: Edytowane 2 Czerwca 2005 przez Myszek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 joł powiedzcie mi skąd ściągnąć smartguardiana?? bo nigdzie nie moge znaleźć a potrzebny mi, bo everest pokazuje 4 czujniki płyta główna procesor AUX Seagate i nie wiem gdzie się one znajdują AUX i płyta główna to który ? czy jest temp chipsetu pokazywana? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszek Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 no wlasnie ja w necie tez nie moglem znalezc. jest chyba na plytce ale mi nie dziala bo mam cos z windowsem zwalone;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 SmartGuardian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Pakować sie jeszcze warto w tą płyte? Czy raczej zbierać na NF4? Szykuje mi sie zmiana sprzętu a na nową grafe na razie kasy nie mam :cry: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 Mysle ze warto pod warunkiem ze znajdziesz selekcjonowanego proca na 754. @Myszek - no wiadomo ze nie, ale bede walczyl jeszcze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszek Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 Ja myślę że z taką grafa to mzoesz wpakowac sie w 754. chyba ze sprzedasz tą i kupisz nf4 i jakiesgos 6600GT a potem najwyzej zmienisz:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FBI_Martin Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 (edytowane) mam mały problem:/ instaluje sterowniki do s-ata uruchamiam ponownie i nic laduje mi sie winda i laduje wogule lampka sie nie swieci itd a pasek lata jak zawsze:/jak zrobic, żeby to dzialało:/ bo chce ustawic umda na 6 bo teraz mam 0:/ Edytowane 3 Czerwca 2005 przez FBI_Martin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dacjano Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 Mam mały problem mam sempa 2800+ i dfi nf3 i tak parocek cały czas chodzł na 2200mhz dziś chciałem go dalej kręcić ustawiłem na 290fsb przy standardowym napięciu i komp odpalił wszystko stabilnie gdy ustawiłem na fsb 300 komp już nie odpala co to może byc ? słyszałem ze ta płyta jest kapryśna może coś jest nie tak mam tylko 1 kość 512 mb i dysk sata 80gb samsunga podłaczone w 3 dniazdo sata bo słyszałem że w 1 i 2 ie nie podłancza dysków bo wtedy jest słabsze oc a propo jakie macie tempy na chipsecie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 no wlasnie ja w necie tez nie moglem znalezc. jest chyba na plytce ale mi nie dziala bo mam cos z windowsem zwalone;/ 1478128[/snapback] SmartGuardian tylko 2x mb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FBI_Martin Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 Ok problem z sterami rozwiązałem teraz mam pytanie... do jakiego portu sata podpiać dysk.wcześniej jak miałem ata to chodził bezproblemow na fbs 278 a teraz to wysiada przy 241:/ co jest??(pamięci mam corsair xms na bh-6 i zasilacz neotec 4202) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dacjano Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 własnie mam też dysk sata i mam problem na 290fsb mi jeszcze działa ale na 300 już nie a procek pewnie by chodził bo na 290fsb chodzi na standardowym v pomocy am wpięce pod 3 ftyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FBI_Martin Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 mam jeszcze jeden mały problem u mnie everest pokazuje ze maxymalnie moge miec umda-6 a aktywny tryb to umda-0 co mam zrobić?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 własnie mam też dysk sata i mam problem na 290fsb mi jeszcze działa ale na 300 już nie a procek pewnie by chodził bo na 290fsb chodzi na standardowym v pomocy am wpięce pod 3 ftyk 1480714[/snapback] Nie mozliwe :) Podepnij pod 3 (na 100% sprawdz czy masz pod 3 ftyk) a tak wogole to wez wyłącz SATA 1/2 w biosie do tego ram w 3 slot zaladuj i wez jescze HTT mnoznik na 3x walnij (hehe i tak pewnie masz na 3x bo po wyzej 240 tylko x3 sie laduje) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 własnie mam też dysk sata i mam problem na 290fsb mi jeszcze działa ale na 300 już nie a procek pewnie by chodził bo na 290fsb chodzi na standardowym v pomocy am wpięce pod 3 ftyk 1480714[/snapback] tak wogole to wez zwieksz napiecie na MOBO do 1.8v i dla procka zwieksz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FBI_Martin Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 podpiołem pod 3 solt s-ata i jest ok a ram mam 2x256 corsair xms3200c2(bh-6) w 1 i 2 solcie.Najbardziej mnie wkurza to, że ram nie chce mi chodzić powyżej 215(3.3V) na 2 2 2 5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...