Hanu Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 Dokładnie. Strasznie blisko AGP. Nie za bardzo mi się uśmiecha wymieniać chłodzenie, albo piłować cooler. A płyta jest rzeczywiście śliczna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 dzis jade odebrac procka i chlodzenie do niego przychodzi postaram sie wyniki i jakies swoje 5gr wrzucic na temat sprzetu wieczorkiem sciagnalem bete windowsa XP 64bit zobaczymy co z tego wszystkiego bedzie ps. hmmmm jeszcze nigdy nie sciagalem sterow do procesora :-) dajcie znac jak beda plyty w ntt to wam pozalatwiam za cene hurtowa + koszt przesylki edit: jutro odbieram pewna hurtownia dała [gluteus maximus] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 Wyglada pieknie jak wszystkie nowe LanParty, ale chyba troche przesadzili z umiejscowieniem socketa .. za blisko AGP :?: Mysle ze Zalman 7000 i (jesli wogole bedzie 7700) beda sie gryzc z grafa :? To slot AGP czy PCI-E? :? Ile ta płytka będzie kosztować? A ile kosztuje najtańszy procek 939 z dobrym potencjałem OC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 1. Musi AGP skoro nF3 2. Nie wiadomo, bo DFI jeszcze nie zapowiedzialo wprowadzenia plyty do handlu 3. Tyle samo co w 10 000 cennikow roznych sklepow. A kazdy kreci sie inaczej wiec nie wiadomo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El Gato Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 Wracajac do Lanparty na s754 to jedyne co jest dla mnie zgrzytem to zatrzask na porcie agp. Przymierzałem mojego radka, a na chipset zalmana złotego i jeśli zalman bedzie załozony to karte da sie tylko włozyc a z wyjeciem to juz raczej ciezko będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 to fakt ciezko tam palucha wepchnac zeby karte odblokowac z zatrzasku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 Powiem tak - bios bardzo rozbudowany (po NF7 idzie się pogubić) Chłodzenie chipsetu słabe - bez wiatraka b. gorący Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 Z drugiej strony to mobo dla entuzjastow. Jak ktos potrzebuje wydajniej to zmieni. A jak bedzie wiatraczek to bedzie co najwyzej denerwowal. Poza tym porownaj radiatory pasywne z radiatorami chlodzonymi wiatraczkiem. Te drugie (oczywiscie mowa o tych stosowanych firmowo przez producentow) sa zwykle bardzo niskie i o kiepskim uzebrowaniu. Wole cichego pasywnego, jak bede potrzebowal wydajniej to sam o to zadbam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 Na fabrycznym biosie max Vmem to 3,10V (wg czujników 3,07V) Pozwala t moim pamięciom latać ok 235MHz (5-2-2-2) więc nie jest źle. Na NF7 na 3,35V około 250MHz. W 2001 2,4GHz A64 daje lepsze wyniki od 2,7+ GHz Mobile Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 no bo A64 to typowa jednostka do gier i multimediów... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 Pozwala t moim pamięciom latać ok 235MHz (5-2-2-2) więc nie jest źle. Na NF7 na 3,35V około 250MHz. Zapomnij. Jak wycisniesz 227MHz to bedzie niezle. Pogadaj z Rapra to ci powie. Moje memki, ktore normalnie na 2,8V lataja na 230MHz 2-2-2-6 na K8 robia ledwie 220MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 Pozwala to moim pamięciom latać ok 235MHz (5-2-2-2) więc nie jest źle. Na NF7 na 3,35V około 250MHz. Zapomnij. Jak wycisniesz 227MHz to bedzie niezle. Pogadaj z Rapra to ci powie. Moje memki, ktore normalnie na 2,8V lataja na 230MHz 2-2-2-6 na K8 robia ledwie 220MHz. Na 235 windowsowy memtest nie protestował - napisałem, że napięcie 3,07V ... Rapra może dać chyba 2,85 max ?? Więc raczej nie zapomnę :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 Na 235 windowsowy memtest nie protestował :lol: zrob sobie normalnego bo windowsowy to... windowsowy :P Poza tym robiles na platformie nF2 jak sie domyslam? To patrz bo sie zdziwisz jak K8 zapodasz. - napisałem, że napięcie 3,07V ... Rapra może dać chyba 2,85 max ?? Więc raczej nie zapomnę :lol: moze dac i 3,2V jak mu potrzeba :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 ale te 235 to juz na k8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 8O to musza byc zajebiste pamieci. Jakie to moduly, jaka konfiguracja (ile bankow?), plyta, proc i MemoryTimings- 1, czy 2T? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 8O to musza byc zajebiste pamieci. Jakie to moduly, jaka konfiguracja (ile bankow?), plyta, proc i MemoryTimings- 1, czy 2T?wiem tylko tyle ;] http://members.lycos.co.uk/yotomecze/Super...016M%201424.JPG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 Z tego zdjecia i wyniku to by wychodzilo ze pamieci maja 215MHz. Oddajmy glos Yotomeczkowi 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 Z tego zdjecia i wyniku to by wychodzilo ze pamieci maja 215MHz. Oddajmy glos Yotomeczkowi 8) tak bo 1:1 to takiego czasu w Super PI bym nie wykręcił. .. A jakoś przy 9/10 CPU-Z nie podaje mi częstotliwości ramek :/ przy innych tak Później dam screena z 1:1 co chcecie w tle ?? Prime ?? Memtest windowsowy ?? Pamięci infinenonki DDR333 - od Rapry :lol: Dopiero z 3h bawiłem się tym mobo 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 Eee tam skrina. Gadaj przy ilu dziala normalny MemTest (ten z dyskietki ;)). Rozumiem ze 3,07V to 235MHz 2-2-2-5, ale 1T czy 2T? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 Eee tam skrina. Gadaj przy ilu dziala normalny MemTest (ten z dyskietki ;)). Rozumiem ze 3,07V to 235MHz 2-2-2-5, ale 1T czy 2T? 1T która wersja memtesta (bo rozumiem że chodzi o ten Memtest86) ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 Nie wiem ktora jest najnowsza teraz. Ja mam 1.25 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 Memtest 1.26 bootable floppy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 no hej wlasnie dopadlem swojego a64 3000+ jak narazie bez zadnej powazniejszej zabawy w biosie poszedl na 235x10 bez podnoszenia napiecia :-D co jakis czas bede zapodowal wyniki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 no hej wlasnie dopadlem swojego a64 3000+ jak narazie bez zadnej powazniejszej zabawy w biosie poszedl na 235x10 bez podnoszenia napiecia :-D co jakis czas bede zapodowal wyniki A jak on standardowo jest taktowany? Można w ich przypadku mówić o taktowaniu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 no 200x10 w standardzie przeciez :-) wynik z 3dmarka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 a ile mialeś w 3DM na starej platformie? Te 235 to asynchro z memorkami? I jak sie przedstawia spadek wydajności przy wyłączeniu synchro? Niewielki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 synchro pamieci puszczone 3-4-4-8 na starym konfigu mialem 17,5 k w 3dmarku w biosie jest tyle opcji, ze nie wiem za co się zabrac - masakra! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 a pamiątki jakieś hamskie czy markowe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 a pamiątki jakieś hamskie czy markowe? totalny noname Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 ludziska a czemu wy mowicie o synchro / asynchro u athlonow 64? przeciez na platformie A64 kontroler pamieci jest w procku a nie chipsecie. procek komunikuje sie bezposrednio z pamieciami. tu nie ma tegos takiego jak FSB dawniej, ktore ograniczalo bezposrednio przepustowosc komunikacji procek-chipset-pamieci. i tylko wtedy mialo to znaczenie. w tym przypadku chipset komunikuje sie z prockiem przez HyperThransport (czestotliwosc 800-1000MHz) i nie ma problemu z przepustowoscia tego lacza. natomiast procek komunikuje sie z pamieciami na wlasna reke i tez nie ma problemu z synchronicznoscia w dawnym tego slowa znaczeniu. zsynchronizowanie czestotliwosci pamieci z czestotliwoscia HT nie jest takim problemem jak wtedy, kiedy zegary byly porownywalne i kiedy caly transport danych odbywal sie za posrednictwem chipsetu. comprendo buchachos? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...