Linoge Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 (edytowane) Witam Mozecie mi powiedziec gdzie ta plyta ma czujniki temp??Przydalby sie jakis screen na ktorym jest to zaznaczone. Z gory dzieki tak mi sie przynajmnie wydaje ;] Edytowane 28 Lutego 2006 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhaal Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 tak mi sie przynajmnie wydaje ;] Ok.Dzieki bardzo...Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 (edytowane) beta bios ten ostatni jest u mnie BE ! powoduje przynajniej raz na dzien offy :| wracam do oryginalnego mam nadzieje ze na nim niebedzie takich jaj :| Edytowane 2 Marca 2006 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 1)Czy dfi obsługuje pamięci ECC? 2) Jeśli tak to czy będą one działały z innynmi zwykłymi pamięciami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 1)Czy dfi obsługuje pamięci ECC? 2) Jeśli tak to czy będą one działały z innynmi zwykłymi pamięciami? Teoretycznie w a64, zintegrowany kontroler ddr, cache ( L1 Data, L2 ) obsługiwane jest ECC, więc powinno być. A czy będzę działać z innymi pamięciami, wydaje mi sie że tak. pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Dzięki za odpowiedź, ale jednak wydaje mi się i teoretycznie obsługuje to trochę mało jak na wydatek ponad 150zł(przynajmniej dla mnie) Miał już koś bezpośredni kontakt z tymi pamięciami ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati666death Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Dzięki za odpowiedź, ale jednak wydaje mi się i teoretycznie obsługuje to trochę mało jak na wydatek ponad 150zł(przynajmniej dla mnie) Miał już koś bezpośredni kontakt z tymi pamięciami ? ejj... nie jestesmy zboczencami! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 bardzo zabawne :) problem jest w tym, że na allegro mam do wyboru: 1024mb 333 ECC za ok 180zł 1024mb 400 za ok 300zł właściwie wogóle chyba nie ma(nie sprzedają) 333 zwykłych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 (edytowane) bardzo zabawne :) problem jest w tym, że na allegro mam do wyboru: 1024mb 333 ECC za ok 180zł 1024mb 400 za ok 300zł właściwie wogóle chyba nie ma(nie sprzedają) 333 zwykłych a po co Ci ECC ? i 333 ? bo chyba napewno nie do krecenia :P i do tego 1GB ;) Edytowane 5 Marca 2006 przez Dejot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 (edytowane) chyba dla szpanu bo dla przecienego uzytkowanika ta funkcja jest malo przydatna http://twojepc.pl/artykuly1.php?id=memory_parity niemniej jednak cena tych modolow jest zadziwiajaco niska ....cos mi tu smierdzi przekretem ;] biorac pod uwage to ze czasami plyta nie dziala z danymi pamieciami bo NIE ciezko stwierdzic czy akurat z tymi bedzie poprawnie wspolpracowac ;] Edytowane 5 Marca 2006 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Nie dla szpanu tylko dla tego, że pamięci ECC kosztuję ok 180zł na allegro a bez ecc coś koło 300zł. Dobry powód? Samo ECC mam w głębokim poważaniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Sorki, że tak sie wtrące... ale :) Jak tam u was na lanparty z FSB i HT :> Chciałbym się z kimś pościgać kto na 754 siedzi :P A i jeszcze chętniej dokopać Wam lanparciarzom z moją infinitką :D Panowie.. kto da więcej :> -2* otoczenie, pc na balkonie i mały standardowy coolerek na NB :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 (edytowane) Sorki, że tak sie wtrące... ale :) Jak tam u was na lanparty z FSB i HT :> Chciałbym się z kimś pościgać kto na 754 siedzi :P A i jeszcze chętniej dokopać Wam lanparciarzom z moją infinitką :D Panowie.. kto da więcej :> http://img.photobucket.com/albums/v675/Swi...HT_430_1720.jpg -2* otoczenie, pc na balkonie i mały standardowy coolerek na NB :P Daj mi proca z odblokowanym mnoznikiem to się pocigamy :P lub też nie :lol: Edytowane 5 Marca 2006 przez Dejot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 To co to masz za cepa, że nie możesz z mnoznikiem jechać w dół :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 (edytowane) Padaczastego 2600+ :lol: wiem, że Ricci ma A64 wiec on by mógł się pościgać ;) lub ktoś z sempem 3k :P btw mylisz jeszcze pojęcia z K7 :P nie ma FSB jest HTT :P i HT :P Edytowane 5 Marca 2006 przez Dejot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Wkońcu długie lata i ciężkie oc na k7 robi swoje :P postaram sie poprawić ;) A co do samego HTT i HT ;) to np yotom miał 485 jak dobrze pamietam... ale on miał lanpparty nf4 na 939 a to już inna bajka :P mnie tutaj 754 interesuje :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavric Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 chyba ciezko bedzie na podczciwym nF3 htt powyzej 400 zrobic a takie ht to juz wogole :-P Ps. świder kiedy wrzucisz jakis ladny wyniczek w pi do rankingu :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 (edytowane) Padaczastego 2600+ :lol: wiem, że Ricci ma A64 wiec on by mógł się pościgać ;) lub ktoś z sempem 3k :P btw mylisz jeszcze pojęcia z K7 :P nie ma FSB jest HTT :P i HT :P Na nF3-250Gb nie ma szans mnożnik htx2 nie działa ,a na ht x 2,5 to już jest dużo za dużo. :wink: Edytowane 6 Marca 2006 przez Ricci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Na nF3-250Gb nie mamy szans mnożnik htx2 nie działa ,a na ht x 2,5 to już jest dużo za dużo. :wink:ale max HTT ? bo po co komu wysokie HT ;) więc mógłbys się postrać i obronić honoru LanParciarzy :D Albo wyslij proca do mnie to ja tu powalcze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 ale max HTT ? bo po co komu wysokie HT ;) więc mógłbys się postrać i obronić honoru LanParciarzy :DAlbo wyslij proca do mnie to ja tu powalcze :DWłaśnie w htt nie mamy szas bo góra co można wyciągnąć to 2,5 x 400MHz=1000MHz.Natomiast w ht spoko wyciągam ~1000MHz(2000MHz). :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Właśnie w htt nie mamy szas bo góra co można wyciągnąć to 2,5 x 400MHz=1000MHz.Natomiast w ht spoko wyciągam ~1000MHz(2000MHz). :wink:no co Ty gadasz :P jak ja spokojnie jechałem na 1100MHz...dzisiaj zobacze jakie HT uda mi się wyciagnąć na mnożniku x5...czy w ogóle ten mnożnik zadziała :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Ja tak wysoko nie jechałem najwyżej miałem ~1025MHz,po prostu nie miałem takiej potrzeby. Teraz z PC2 nie bawię się w oc chodzi sobie ekonomicznie 8x250 1,25v,bez żadnych dodatkowych wiatraków(oprócz F64),także ciężko by było zrobić wynik.Wyścigi robię na PC1. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 (edytowane) No to czas znów się pobawić z PC2 :D nie możemy pozwolić, żeby Infniciaż się z nas wyśmiewał :lol: :P Edytowane 6 Marca 2006 przez Dejot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 No to czas znów się pobawić z PC2 :D nie możemy pozwolić, żeby Infniciaż się z nas wyśmiewał :lol: :POki wieczorkiem pozaglądam. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 (edytowane) Oki wieczorkiem pozaglądam. :wink:hehe OK :) Ja sprawdzałem włąśnie i mnożnik x5 nie działa...a przy mnozniku 4 coś się na mojej mobo wali :P W ogóle ostatnio cewki zaczęły strasznie psyczeć... Edytowane 6 Marca 2006 przez Dejot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 (edytowane) No Panowie dajecie rady :D U mnie mnożnik HT x5 też nie działa... wiec wynik to 430 x 4HT :) Gdyby mnożnik HT x5 działał to może bym jeszcze wyżej skoczył :P Ps. świder kiedy wrzucisz jakis ladny wyniczek w pi do rankingu :>Narazie tylko tyle co w sigu mam :) A to jest taki sobie czas... przydałby sie większe mrozy wtedy mógłbym coś poniżej 30s zrobić :mrgreen: ... i analogicznie do próbki 16mb :) Edytowane 6 Marca 2006 przez Świder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klosiak Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Sorki, że tak sie wtrące... ale :) Jak tam u was na lanparty z FSB i HT :> Chciałbym się z kimś pościgać kto na 754 siedzi :P A i jeszcze chętniej dokopać Wam lanparciarzom z moją infinitką :D Panowie.. kto da więcej :> -2* otoczenie, pc na balkonie i mały standardowy coolerek na NB :P Hm...a ja tam nie rozumiem takiego wyscigu :) Przeciez to nie daje wydajnosci tylko duze liczby mozna sobie poogladac w polu HTT w CPU-Z i tym podobnych programach :P Ja tam wole wiecej poscic CPU przy nizszym HTT ;) Mi sie udalo zrobic HTT=353MHz dla potrzeb SuperPI challange ale to nie problem dla DFI LP UT nF3 250GB ;) Mnie blokuje CPU albo pamieci...jeszcze nie rozgryzlem co ;) Zreszta tak jak pisze Dejot...daj mi CPU z odblokowanym mnoznikiem to moge sie pobawic ;) :P To nie moj wynik ale to chyba najwyzszy jaki mi sie udalo znalezc dla DFI LP UT nF3 250GB na stronce z rankingiem SPi :) Pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 gdzieś kiedyś widzialem ponad htt 400 albo 420 albo 430 i to nawet chyba w tym topicu, gdzieś tam na środkowych stronach :P a HTT 430 jest do zrobienia ;) 2,5x430=1075MHz spokojnie tyle wytrzyma ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 (edytowane) Moja mobo chyba nie lubi wysokich htt,z wczorajszych prób poszło 6x350; htt powyżej 355MHz zaczęły sie niestabilności(mnożnik ht x 2,5nap na chipset 1,8V),ustawienia z biosu i normalny boot,clockgenem sie nie bawiłem.Zaniechałem dalszych prób,ponieważ podobnie jak Klosiak(pozdrawiam :lol: )uważam że ta rywalizacja nie ma większego uzasadnienia. :lol: Może trochę blokowały mnie memki gdyż próby robiłem na div125,100,a na tych dzielnikach mam nikłe doświadczenia(przeważnie działam na div200,180) w ustawianiu alph.(troche nimi tasowałem,max mal/rp=11/7 dawałem). :wink: Edytowane 7 Marca 2006 przez Ricci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 Ogólnie ludzie szukają mobo co duze htt robi własnie do takich niskotaktowanych sempków :) No a ja własnie lubie sobie pooglądać duże liczby tymbardziej, że jesteśmy na forum ocerskim jak mi sie wydaje ;) Mnie kręci każdy MegaHertz i o każdego bede walczył... :) Wiec jeżeli nie macie odpowiedniego sprzętu (cepa) i nie widzicie sensu... :lol: no to cóz.. zdarza sie :) PS. Ciągle tylko "daj mi" :| a myślicie, że mi ktoś dał tego cepa i mobo ? też chyba musiałem kupic, wiec jeżeli chce sie ścigać to sobie trzeba załatwić... pożyczyć, kupic, zamienić... może ktoś z Was bedzie szukał lepszego sempa i coś ciekawego znajdzie :) Tak czy inaczej ja rzuciłem wyzwanie... czy ktoś sie go podejmie... to już zalezy od Was :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...