Dejot Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 hej hej MARIO! :-P :lol: GF6800GT i chyba to w tym tkwi problem ;) ... Konflikt nF3 z 6800..o którym to głóśno było ;) ... Masz inną grafe żeby sprawdzić ? ew. możesz jeszcze spróbowac dać def. settings w biosie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 problem pojawił sie na R9550 po raz pierwszy :| bios przestawiałem i doopa :| moze jakies stery pod nF3 :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 A dysk masz podpięty w 3 port i reszte powyłaczaną ? ew. dorwać drugi HDD i sprawdzić ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 mam dwa hdd 1. Samsung 80GB s-ata podpiety pod 3 port 2. Seagate U6 40GB ata i ewidentnie ten Samsung daje po garkach :| jak wroce z job jeszcze raz nF3 przeinstaluje, i spróbuje pojechac na kontrolerach wina jesli chodzi o hdd :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 Czyli na segate wszystko dobrze śmiga... Może się coś w windzie wysypało ;) spróbuj też przywracania systemu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 generalnie jeśli chodzi o nf3 i serie 6xxx to lepiej sobie taki zestaw odpuścić, sam wiem bo mam , trzeba trochę nawalczyć aby działało jak należy, na początek proponuje wyłączyć fastwrite, czsem pomaga też przestawienie apc clock na 67mhz (zamiast standartowego 66mhz), oczywiści jak wyłączysz fast write to trzeba przeinstalować sterowniki,generalnie ludzie sie zachwycają ta płyta a to nic nadzwyczajnego, a tego co wymyślił nf3 to trzeba by za jaja powiesić (żeby grafy i chipsety jednego producenta nie były kompatybilne ze sobą to normalnie kpina) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brush Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 witam! przebrnolem przez jakies 4 pare stron i dalej dale mse siana mam pytanie moze smieszne ale jaka zasilka jest potrzebna do tej plyty przy sempronie 2800?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 (edytowane) witam! przebrnolem przez jakies 4 pare stron i dalej dale mse siana mam pytanie moze smieszne ale jaka zasilka jest potrzebna do tej plyty przy sempronie 2800?? hehe nawet Fortron 350W starczy ;) :) @ptys zachwacją się bo osiąga najwyższe HTt pod 754 i AGP ;) i daje najwięcej Voltów bez żadnych modów :) Edytowane 22 Marca 2006 przez Dejot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brush Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 a codegen 300?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 a codegen 300?? :lol: :blink: Co Ty mówisz człowieku ;) żadne z takich shitów :lol: Fortron najtańszy z dobrych zasiłek :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 Czyli na segate wszystko dobrze śmiga... Może się coś w windzie wysypało ;) spróbuj też przywracania systemu :) yeeep! winda nowa kilka dni ma ! a jesli chodzi o grafe to nawet ok :) wyniki ponad 10k w 2oo3 mi starzcza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 (edytowane) yeeep! winda nowa kilka dni ma ! a jesli chodzi o grafe to nawet ok :) wyniki ponad 10k w 2oo3 mi starzcza :) hyhy to wysypał się szajsung ;) u mnie winda czasami już po kilku dniach się sypie :P :lol: Jszcze spróbuj zrobić to co Klosiak napisał :) : Wejdz na strone producenta dysku.Tam powinny byc jakies programy diagnostyczne ktore Ci powiedza czy wszystko jest OK z dyskiem.Mozesz tez obejrzec i przeanalizowac odczyty ze SMART (w Everest albo SpeedFAN). Jak masz zainstalowane sterowniki SW IDE od nVidii to je odinstaluj i zobacz czy na Windowsowych tez sie krzaczy. Moze Ci tasma od dysku sie popsula albo czesciowo wysunela ??? Tyle mi przychodzi do glowy :) Edytowane 23 Marca 2006 przez Dejot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 (edytowane) nie wiem czemu przetwornica od lanu mi swiszczy przy wiekszym obciazeniu :| trzeba bedzie uzyc kropelki :| Edytowane 23 Marca 2006 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolek7 Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 witam mam pytanko czy ktos pomoze mi wlaczyc dual chanel na DFI nF3 ultra-d.?Napoczatku mialem problem z kosciami pamieci ktore byly zakupione wszystkie osobno czyli 2x 512 i 2x 256 Kingstony cl-3 400mhz.Wsloci tylko plyta czytala mi 1 i 3 cyli pomar-zolte.Po aktualizacji biosu teraz plyta widzi wszystkie pamieci razem wlozone do banku czyli 1.5gb.Chcialem jes puscic w dualu ale nie chodza tylko jako singiel zamienialem miejscami wsadzalem tylko 512 x 2 i tez nic .Czy sa jakies sugestie aha a moze jesli mam 1.5gb ramu czy jest sens kombinowac i puszczac je w dualu jaka jest roznica ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 W S754 nie ma duala,zależy to od procka który ma 1-kanałowy kontroler pamięci. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 witam mam pytanko czy ktos pomoze mi wlaczyc dual chanel na DFI nF3 ultra-d.?Napoczatku mialem problem z kosciami pamieci ktore byly zakupione wszystkie osobno czyli 2x 512 i 2x 256 Kingstony cl-3 400mhz.Wsloci tylko plyta czytala mi 1 i 3 cyli pomar-zolte.Po aktualizacji biosu teraz plyta widzi wszystkie pamieci razem wlozone do banku czyli 1.5gb.Chcialem jes puscic w dualu ale nie chodza tylko jako singiel zamienialem miejscami wsadzalem tylko 512 x 2 i tez nic .Czy sa jakies sugestie aha a moze jesli mam 1.5gb ramu czy jest sens kombinowac i puszczac je w dualu jaka jest roznica ? Ale Ty masz całkiem inną płytę niż w temacie :lol: Ty masz DFI nF3 Ultra-D pod 939 z obsługą duala, a to jest temat o DFI nF3 250Gb :lol: na 754 bez duala :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 Ale Ty masz całkiem inną płytę niż w temacie :lol: Ty masz DFI nF3 Ultra-D pod 939 z obsługą duala, a to jest temat o DFI nF3 250Gb :lol: na 754 bez duala :lol: Wlasnie jesli masz... nF3 Ultra-D To zeby miec duala to wloz do 2. pomaranczowych slotow.... lub 2. zoltych... aka tak... I Tak PS. Jest osobny temat o ULTRA-D Tutaj !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolek7 Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 Dziekuje nie doczytalem ze to nf3 250 .Wsadzalem wewszystkie mozliwe i ne dziala dual Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Panowie ma ktos moze fotke tej mobo co na niej warto dodatkowo chlodzic bo mi sie prime po 6h wysypalo nie wiem czemu :| temp na procu 42*C 1.6v 8x325,na mostku woda@1.9V, mem 289 @3.1V a zabawa alphami mi juz mnie nudzi bo za kazda zmiana trzeba znowu te 5-6h czekac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 A po cholere na mostku aż 1,9V? Mnie sie wydaje że albo proc albo mem niestabilne, ja tam nic dodatkow nie chlodze, ale jak chcesz to obklej standardowo wszystkie mosfety, nie wiem czy to coś pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 no mnie sie wydawalo ze podnoszenie napiecia na mostku nic nie daje ale okazlo sie inaczej ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Ja tam ma 100% stabilne 346MHz (wczesniej 348, ale cos sie pochrzanilo, procowi chyba za cieplo) i na mostku mam "asekuracyjnie" 1,7V i wszystko jest blend stable (ostatnio jakies 22h lecial :wink: ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Linoge -> przecież masz czujniki :P Puszaj prime, po 1-2h poprzykładaj do mosów (nie tylko od vcore) ale także vdimm, vdd i inne podejzane :P Wtedy zobaczysz czy coś sie przegrzewa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 (edytowane) no wiem ze mam :P jakis kolo ostatnio chcial 20 ;) do monitorowania hal, no nic pokabinuje jak bede mial czas bo mi sie polsesja zaczyna :| eh 22h to juz cos ja zazwyczaj dla pewnosci czekalem tak z 30 ... 1/5 za mna jeszcze pozostalem pare godzin trzeba zrobic ;] Edytowane 2 Kwietnia 2006 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 (edytowane) 1,9V na mostku ? geez :lol: ja przy HTT 360 miałem standart 1,6V bo właśnie wyższe V powodowało niestabilność :lol: 1,7V i 1,9V wywalało, a 1,6V i 1,8V gitez [; jeżeli już to memki, daj 3-3-3-8 i na proca więcej V ;) Nic nie mam chłodzonego prócz mostka zółtym zalmanem :] Edytowane 2 Kwietnia 2006 przez Dejot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 no wlasnie jak poluzuje memki to sie sypia :| dzialaja na 6 3 3 2.5 cpc off ... u mnie tak do 260 na memkach lightowo 1.6v na mostku stykalo potem sie zaczely klocki ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 A mnożniik HT masz ręcznie ustawiony czy na auto? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 recznie 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 ML I RP się bawiłeś ? dysk podłączony pod 3 port ? i reszta powyłaczana ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 (edytowane) tak ... jak znajde jakis serv na zrzuty to zapodam alphami bo na obecnym necie ciezko jest cokolwiek robic :| edit: alphy ;) btw troche mnie to denerwuje ze jak podlacze dysk pod sate 4 to sie zaczynaja niestabilnosci :| Edytowane 2 Kwietnia 2006 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...