Skocz do zawartości
zieluch22

DFI LANParty UT nF3 250Gb

Rekomendowane odpowiedzi

hej hej MARIO! :-P :lol:

GF6800GT i chyba to w tym tkwi problem ;) ...

Konflikt nF3 z 6800..o którym to głóśno było ;) ...

Masz inną grafe żeby sprawdzić ? ew. możesz jeszcze spróbowac dać def. settings w biosie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam dwa hdd

1. Samsung 80GB s-ata podpiety pod 3 port

2. Seagate U6 40GB ata

i ewidentnie ten Samsung daje po garkach :|

jak wroce z job jeszcze raz nF3 przeinstaluje, i spróbuje pojechac na kontrolerach wina jesli chodzi o hdd :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

generalnie jeśli chodzi o nf3 i serie 6xxx to lepiej sobie taki zestaw odpuścić, sam wiem bo mam , trzeba trochę nawalczyć aby działało jak należy, na początek proponuje wyłączyć fastwrite, czsem pomaga też przestawienie apc clock na 67mhz (zamiast standartowego 66mhz), oczywiści jak wyłączysz fast write to trzeba przeinstalować sterowniki,generalnie ludzie sie zachwycają ta płyta a to nic nadzwyczajnego, a tego co wymyślił nf3 to trzeba by za jaja powiesić (żeby grafy i chipsety jednego producenta nie były kompatybilne ze sobą to normalnie kpina)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam!

przebrnolem przez jakies 4 pare stron i dalej dale mse siana mam pytanie moze smieszne ale jaka zasilka jest potrzebna do tej plyty przy sempronie 2800??

hehe nawet Fortron 350W starczy ;) :)

@ptys zachwacją się bo osiąga najwyższe HTt pod 754 i AGP ;) i daje najwięcej Voltów bez żadnych modów :)

Edytowane przez Dejot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli na segate wszystko dobrze śmiga...

Może się coś w windzie wysypało ;) spróbuj też przywracania systemu :)

yeeep!

winda nowa kilka dni ma !

a jesli chodzi o grafe to nawet ok :) wyniki ponad 10k w 2oo3 mi starzcza :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yeeep!

winda nowa kilka dni ma !

a jesli chodzi o grafe to nawet ok :) wyniki ponad 10k w 2oo3 mi starzcza :)

hyhy to wysypał się szajsung ;)

u mnie winda czasami już po kilku dniach się sypie :P :lol:

Jszcze spróbuj zrobić to co Klosiak napisał :) :

Wejdz na strone producenta dysku.Tam powinny byc jakies programy diagnostyczne ktore Ci powiedza czy wszystko jest OK z dyskiem.Mozesz tez obejrzec i przeanalizowac odczyty ze SMART (w Everest albo SpeedFAN).

Jak masz zainstalowane sterowniki SW IDE od nVidii to je odinstaluj i zobacz czy na Windowsowych tez sie krzaczy.

Moze Ci tasma od dysku sie popsula albo czesciowo wysunela ???

Tyle mi przychodzi do glowy :)

Edytowane przez Dejot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

mam pytanko czy ktos pomoze mi wlaczyc dual chanel na DFI nF3 ultra-d.?Napoczatku mialem problem z kosciami pamieci ktore byly zakupione wszystkie osobno czyli 2x 512 i 2x 256 Kingstony cl-3 400mhz.Wsloci tylko plyta czytala mi 1 i 3 cyli pomar-zolte.Po aktualizacji biosu teraz plyta widzi wszystkie pamieci razem wlozone do banku czyli 1.5gb.Chcialem jes puscic w dualu ale nie chodza tylko jako singiel zamienialem miejscami wsadzalem tylko 512 x 2 i tez nic .Czy sa jakies sugestie aha a moze jesli mam 1.5gb ramu czy jest sens kombinowac i puszczac je w dualu jaka jest roznica ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

mam pytanko czy ktos pomoze mi wlaczyc dual chanel na DFI nF3 ultra-d.?Napoczatku mialem problem z kosciami pamieci ktore byly zakupione wszystkie osobno czyli 2x 512 i 2x 256 Kingstony cl-3 400mhz.Wsloci tylko plyta czytala mi 1 i 3 cyli pomar-zolte.Po aktualizacji biosu teraz plyta widzi wszystkie pamieci razem wlozone do banku czyli 1.5gb.Chcialem jes puscic w dualu ale nie chodza tylko jako singiel zamienialem miejscami wsadzalem tylko 512 x 2 i tez nic .Czy sa jakies sugestie aha a moze jesli mam 1.5gb ramu czy jest sens kombinowac i puszczac je w dualu jaka jest roznica ?

Ale Ty masz całkiem inną płytę niż w temacie :lol:

Ty masz DFI nF3 Ultra-D pod 939 z obsługą duala, a to jest temat o DFI nF3 250Gb :lol: na 754 bez duala :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale Ty masz całkiem inną płytę niż w temacie :lol:

Ty masz DFI nF3 Ultra-D pod 939 z obsługą duala, a to jest temat o DFI nF3 250Gb :lol: na 754 bez duala :lol:

Wlasnie jesli masz... nF3 Ultra-D

To zeby miec duala to wloz do 2. pomaranczowych slotow.... lub 2. zoltych...

aka tak...

Dołączona grafika

I Tak PS. Jest osobny temat o ULTRA-D Tutaj !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie ma ktos moze fotke tej mobo co na niej warto dodatkowo chlodzic bo mi sie prime po 6h wysypalo nie wiem czemu :| temp na procu 42*C 1.6v 8x325,na mostku woda@1.9V, mem 289 @3.1V a zabawa alphami mi juz mnie nudzi bo za kazda zmiana trzeba znowu te 5-6h czekac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wiem ze mam :P jakis kolo ostatnio chcial 20 ;) do monitorowania hal, no nic pokabinuje jak bede mial czas bo mi sie polsesja zaczyna :| eh 22h to juz cos ja zazwyczaj dla pewnosci czekalem tak z 30 ... 1/5 za mna jeszcze pozostalem pare godzin trzeba zrobic ;]

Edytowane przez Linoge

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1,9V na mostku ? geez :lol: ja przy HTT 360 miałem standart 1,6V bo właśnie wyższe V powodowało niestabilność :lol: 1,7V i 1,9V wywalało, a 1,6V i 1,8V gitez [;

jeżeli już to memki, daj 3-3-3-8 i na proca więcej V ;)

Nic nie mam chłodzonego prócz mostka zółtym zalmanem :]

Edytowane przez Dejot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak ... jak znajde jakis serv na zrzuty to zapodam alphami bo na obecnym necie ciezko jest cokolwiek robic :|

edit: alphy ;)

Dołączona grafika

btw troche mnie to denerwuje ze jak podlacze dysk pod sate 4 to sie zaczynaja niestabilnosci :|

Edytowane przez Linoge

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi