RuDi Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 Gdzie sa te proce za 580 ?? Pytanie : czy jest sens wymieniac ten radiatorek na mostku na cos lepszego (czyt. wiekszego :) ) czy mozna spokojnie zostawic to co jest ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 RuDi: widze ze tez juz pogoniles stare DFI :) gratki :> Moim zdaniem wystarczy to co jest...bo ten chipek i tak nic nie robi ;) skoro kontroler pamieci siedzi w procku.... No i wlasnie....nasuwa mi sie pytanie. Czy podniesienie napiecia na procku (zatem i kontrolerze pamieci) pomoze w uzyskaniu wiekszego MHz pamieci ?? Moze ktos to sprawdzic ?? np: 265x5 1:1 @1.78 Vcore Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDi Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 Ano spylilem troszke rupieci. Jak dobrze pojdzie to za 2 tyg bedzie suuperrr sprzet :D Wlasnie ciekawe, jaki wplyw bedzie mialo podnoszenie napiecia na procu? Tylko trzeba miec dobre pamieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 Gdzie sa te proce za 580 ?? Pytanie : czy jest sens wymieniac ten radiatorek na mostku na cos lepszego (czyt. wiekszego :) ) czy mozna spokojnie zostawic to co jest ? http://www.pcprojekt.pl/?str=katalog_produ...id_produktu=598 Z normalna sklepowa gwarancja a nie jakims allegrowym badziewiem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 No to ja powiem tylko że tego proca zakupiłem za 560,- OEM, ale powinny już być tańsze :) niestety kolo nie chce zdradzić gdzie ... 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 i kamieni kupe - jak to mowia. o te 20zl nikt sie chyba nie bedzie zabijac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 i kamieni kupe - jak to mowia. o te 20zl nikt sie chyba nie bedzie zabijac. Pewnie - chodzi mi tylko o pewien fakt. Zauważyłem, że szerzy się dziwny zwyczaj - ktoś mówi jak tanio - ale nie mmówi gdzie ... taki szpan/złośliwość ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 ja bym zrozumial gdyby pisal 'zajrzyj na gielde' - ale tak samemu sobie nie powiedziec to rzeczywiscie dziwactwo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 Ram @ 266 1:1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 No to ja powiem tylko że tego proca zakupiłem za 560,- OEM, ale powinny już być tańsze :) Z gwarancją ?? Pochwal się gdzie ... Ależ proszę bardzo: www.awaks.com.pl Najtańszy sklep i do tego jeszcze w moim mieście! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 ja bym zrozumial gdyby pisal 'zajrzyj na gielde' - ale tak samemu sobie nie powiedziec to rzeczywiscie dziwactwo.Qrde nie miałem czasu przez 2 dni żeby zajrzeć na forum, a wy już od razu, że dziwactwo... Cierpliwości BTW: ten sklep sprzedaje głównie na allegro, a ceny jak w hurcie (no prawie :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 no bo tak. my mamy ostro podkrecone zegary - nic nie poradzisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nive11en Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 No to ja powiem tylko że tego proca zakupiłem za 560,- OEM, ale powinny już być tańsze :) Z gwarancją ?? Pochwal się gdzie ... Dzisiaj wlasnie zamowilem AMD Athlon 64 2800+ NewCastle OEM za 550 zlotych brutto. W Opolu w sklepie ZETO, obok Kinopleksu (jesli kogos to interesuje). Pan ze sklepu juz dzwonil do dostawcy i napewno jest to NewCastle. No ale zobaczymy jak to sie skonczy, procesor powinien byc do odebrania przed koncem tego tygodnia. ah, gwarancja to 12 miesiecy - wszystko to dopiero potwierdze kiedy proc juz dostane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 No to ja powiem tylko że tego proca zakupiłem za 560,- OEM, ale powinny już być tańsze :) Z gwarancją ?? Pochwal się gdzie ... Dzisiaj wlasnie zamowilem AMD Athlon 64 2800+ NewCastle OEM za 550 zlotych brutto. W Opolu w sklepie ZETO, obok Kinopleksu (jesli kogos to interesuje). Pan ze sklepu juz dzwonil do dostawcy i napewno jest to NewCastle. No ale zobaczymy jak to sie skonczy, procesor powinien byc do odebrania przed koncem tego tygodnia. ah, gwarancja to 12 miesiecy - wszystko to dopiero potwierdze kiedy proc juz dostane. Dlaczego wypytuję o takie rzeczy ? - bo jak się ma adres www z konkretną ceną to idzie w innym sklepie też utargować 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 Ale teraz i tak będą tanieć u nas A64 bo zapowiadana obniżka juz była i BOX w USA chodzi po 143$(wcześniej 163) więc poczekajcie hopy :P :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magx2k Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 Panowie a moze by ktoś podał wiećej informacji na temat procka A64 2800+ ,a dokładnie to interesuje mnie jego podkręcalność Czy wymagana jest jakaś konkretna seria ,czy też wszystkie chodzą spoko na FSB 250-260 MHz , właśnie jestem przed zakupem płyty EPOX 8KDA3J ( NForce3) i będęmyślał o procu A64 2800+ ale tylko wtedy jak będzie mozliwość go ostro podkręcić ,znaczy co najmniej o 500MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xero Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 Nawet górale nie wiedzą czy wszystkie się podkręcą. Mój nowy zamek idzie bez podnoszenia napięcia na 265. Pamięci na 260 - więc zostało już sobie 260/260. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 na 2250MHz to raczej kazda sztuka pojdzie, wyzej juz niekoniecznie. Sa oczywiscie serie bardziej i mniej podkrecalne - A64 to tez procesory i podlegaja tym samym prawom co inne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 Narazie to jeszcze nie ma takiego rankingu ale większośc dochodzi tak jak rapra mówi. :D Mój na przykład 255*9 ale jest dopiero w fazie testów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nive11en Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 Dlaczego wypytuję o takie rzeczy ? - bo jak się ma adres www z konkretną ceną to idzie w innym sklepie też utargować 8)Obawiam sie ze nie ma cennika: http://www.zeto.opole.pl/ :o edit: Wlasnie otrzymalem proca! AMD Athlon 64 2800+ NewCastle - ADA2800AEP4AX Czyli potwierdzam wiarygodnosc ceny z ZETO - 550 zlotych :) Procek przetestuje jak tylko otrzymam coolera Zalman. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magx2k Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 A moze by tak zrobić zestawienie waszych seri i stopnia podkręcalności ??? Ponoć są jakieś modele Athlon642800+ z napięciem 1,4 ??? warto by było poznać co oznaczają poszczególne cyfry ja osobiście kumam tylko rok i tydzień np 0413 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 0413MPM? to masz farta... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El Gato Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 Witam. Ma ktos moze na tej płycie 2x256 hynix-ów d-43. Jesli tak to prosiłbym na priva o podanie timingów bo ja juz powoli trace rozum. z górt thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 na tej płycie ???????????????????????????????????????????????????????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magx2k Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 Topic o DFI Lan Party NF3 więc chyba o tą płytę chodzi Wyczytałem na zachodnich sajtach że pod platforme Socket754 zalecają jedna kość ,odrazu najlepiej 1GB PC466 w cenie 940zeta ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El Gato Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 Temat jest o konkretnym modelu płyty wiec pisząc "na tej" myślałem ze wszystko będzie jasne. A co do 1GB w jednej kości to spoko moge sie zamienic na moje 2x256:D Ktoś chętny? A tak na serio to czy ktos ma sprawdzoną konfiguracje dla dfi i takich kości. DO abita nf7 była taka wiec myślałem ze do dfi też ktoś może ma. W końcu to chyba dość popularne pamięci przy oc. Więc ponawiam prośbę. I najlepiej na priva to nie bedziemy zaśmiecać topicu. A jak sam do czegoś sensownego dojdę to napiszę. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 Pomyślcie troszkę na przyszłosc hmm z tą 1 kostką Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magx2k Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Czyżby temat zamarł ??? Nie ma komu pisać ,a przecież jest o czym Może by tak ktoś zapodał screeny z jakiś testów Sisoft Sandra CPU / Mem 3DMark2003 itp Zamieszczam screena z porównaniem wydajności w FAR CRY podzielcie sie wrażeniami z waszych testów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nive11en Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Czyli potwierdzam wiarygodnosc ceny z ZETO - 550 zlotych :) Procek przetestuje jak tylko otrzymam coolera Zalman. I stalo sie, mam Zalmana - wszystko dziala. 550 zlotych dalem za mojego Athlona i sprawuje sie znakomicie. Jestem ciekaw na ile uda mi sie podkrecic TwinMOSa 512 pc3200 cl2,5. Gdyby tak do 230MHz (460) przynajmniej :roll: Ale najpierw ide na http://www.ocforums.com/showthread.php?t=329627 dowiedziec sie cos wiecej o tym biosie, za duzo opcji >_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 Hej! niech ktos napisze CO i ILE zyskuje przez synchro FSB na A64? czytalem na poprzednich stronach i podobno nic!!! Bo ja chcialem kupic A64-3000 specjalnie zeby na moich Hynixach 10x250 poszlo na synchro. ale skoro nie trzeba to moze kupie 2800?????? dzieki i prosze oszybka odpowiedz!!! pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...