Moog Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 Witam naszło mnie na wyciącie jakiegoś napisu po drugiej stronie obidowy od strony płyty głównej . I poszukuje jakiegoś narzędzia które podoła temu zadaniu . Musi być szczegółowe , dać sobie ze stalą 1mm , dość prosty w obsłudze .. Najlepiej oczywiście gdyby cena też nie była kosmiczna . Proszę o sugestie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 dremel power Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 po co ci odrazu dremel, pila spalinowa na poczatek wystarczy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 http://allegro.pl/show_item.php?item=31135510 to jest dobre ? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 Z oryginalnego Dremela to ma tylko nazwe ;] Do ciecia budy sie nadaje, tylko musisz kupic lepsze tarcze do ciecia, bo tamte bardziej karton przypominaja ;] Polecam oryginalne Dremela, najlepiej zbrojone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bierut Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 ja proponuje: -wiertarke -pile wlosowa -pilnik -papier scierny - i toche cierpliwosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 Z oryginalnego Dremela to ma tylko nazwe ;] Do ciecia budy sie nadaje, tylko musisz kupic lepsze tarcze do ciecia, bo tamte bardziej karton przypominaja ;] Polecam oryginalne Dremela, najlepiej zbrojone.czyli ta lepsza ? http://allegro.pl/show_item.php?item=31478841 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba_8 Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 1) wyżynarka lub pilarka katowa, w zależności od tego, co masz; 2) piłka do metalu włoskowa, dużo ostrzy; 3) papierek ścierny, duzo, różne grubości; 4) młotek; 5) klocek drewniany; 6) jedna wkładka do buda, filcowa, duzy rozmiar; 7) pasta polerska do samochodów; 8) pilniczek do metalu, drobny, różne kształty i przekroje; 9) jedno Martini, cztery cytryny, lód w duzych ilościach, sok z gerjfriuta; 10) poręczna szklanka; 11) jak szczegółowy ma byc napis? Otworki 1mm^2? Jeśłi tak, to jeszcze raz punkt 9. W sumie po tygodniu skończysz;) Powodzenia. A co do dreamelli, to kup sobie oryginalny, bo warto. Może drogi, ale opłacalny. Polecam wersję na 220V z płynną regulacją obrotów 10k-66k (jest i taki, choć głownie sprzedają tego 10-33k). Polecam tarcze kordurowe, drogie jak pies, ale na prawdę warto. Kup sobie od razu z 30-40 sztuk, mniej będziesz ganiał do sklepu, a więcej robił. Polecam dobre rękawiczki ochronne i okulary, szkoda oczu, a przy 50k (moja wiertara) skry sypią okrótnie i chaotycznie wokół -> szkoda oczu. Druga opcja: kup sobie przedłużacz elastyczny do zwykłej wiertarki. Opłaca się wydać 200zł, bo dobry = bezpieczny. widziałem w sieci z przerwanym rdzeniem. Nie ładny widok. Dobrej zabawy. Pokaż projekty i wykonania etapy wszystkie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 Z oryginalnego Dremela to ma tylko nazwe ;] Do ciecia budy sie nadaje, tylko musisz kupic lepsze tarcze do ciecia, bo tamte bardziej karton przypominaja ;] Polecam oryginalne Dremela, najlepiej zbrojone.czyli ta lepsza ?http://allegro.pl/show_item.php?item=31478841 To tez mi nie wyglada na oryginalnego Dremela ;] Ryba_8 ma racje - lepiej zainwestowac i miec spokoj. Swoja droga ja uzywalem szlifierki wspanialej firmy TOYA :lol: tyle ze z tarczkami Dremela. Cholera sie strasznie grzala inieporeczna strasznie, ale na poczatek byla OK (z tym ze ja cialem Codegena = puszka po Coli, a nie Chiefteca czy inne cudo z blacha >1mm) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 a po co Ci tam napis? buda stoi tak ze z kazdej strony ja widac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 wyzynarka & katuffffka rulez :) ja zawsze tego uzywalem praca dremelem mnie wqrzala lezy sobie w szafie :]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 a po co Ci tam napis? buda stoi tak ze z kazdej strony ja widac?Tak widać ją z każdej strony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir123 Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 Eeee tam głupoty gadacie - "miniwiertarką" firmy TOPEX i tarczkami dremela ciąłem grubą blachę w mojej obudowie (wielkie serwerowe bydle, jak kto nie widział niech żałuje) i się dało. Kwestia tylko czasu. Nie twierdzę, że się nie grzało ale spokojnie jak na razie mi to g.... wystarcza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...