RinTinTin Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 Po obnizce cen, postanwilem dolozyc troche pieniedzy i kupic sobie lepszy blok - x3m :twisted: Jednak mam problem w wyborze, x3m amd, czy x3m amd/intel Po pierwsze to nie wiem czy wersja x3m amd/intel w ogole wejdzie na moja plyte - nf7v2 ? Wersja amd, mam pomniejszony top i chyba wchodzi ;) Dobra zalozmy, ze wcisna sie oba. W wersji amd jest napisane, ze moze rowniez chlodzic wieksze rdzenia, ale za pewne mniej wydajnie niz wersja a/i ? jak to sie ma w praktycei ? roznica polega na zmianie sprayera przy roznych rdzeniach barton/p4 w wersji a/i, a przy wersji amd pozostawienie caly czas tego samego sprayera (poniewaz nie ma takiej mozliwosci?) ? Jak jest rowniez z chlodzeniem malych rdzeni przy wersjach amd i i/a ??? Jest jakas roznica w wydajnosci miedzy, "dedykowanym" i "uniewersalnym" blokiem ;) ? p.s. i tka pewnie na moja "cisna" plytka wejdzie tyla wersja z pomniejszonym topem ;/ ale jestem ciekawy tych rozwiazan technicznych, o ktore pytam sie w 2 czesci posta ... Pozdrawiam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metyl Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 RinTinTin polecam lekture komentarzy pod interesujacy cie blokiem i moje pytanie w dokładnie tej samej sprawie oraz odpowiedz Mate. Osobiscie chetnie podepne sie pod pytanie czy X3M wejdzie na NF7-S v.2.0. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexer Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 Z tego co kiedyś mierzyłem to powinnien wejść na abita (dostałem rys. tech. od Mate'a), lecz międzyczasie przesiadka na lanparty i teraz składam, ale czasu mi brakuje, ale prawie kończe bude argh# (: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RinTinTin Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 RinTinTin polecam lekture komentarzy pod interesujacy cie blokiem i moje pytanie w dokładnie tej samej sprawie oraz odpowiedz Mate.Czytalem, bylo tam cos interesujacego ;) ? A jest, musialem ominac, hm bardzo dobry serwis z ta wymiana dyszy. Ale nie wiem czy amd/intel wejdzie na "nasza" plyte, nie moge zmierzyc bo plyte oddalem do serwisu :/. Ale i tak pozostaje reszta moich pytan, co do wydajnosci amd vs amd/intel na duzym i malym rdzeniu, oraz jak ma sie sprawa z amd - czy wymienia sie tam tez sprayera ... Osobiscie chetnie podepne sie pod pytanie czy X3M wejdzie na NF7-S v.2.0.No ten z pomniejszonym topem (pod amd) na 99% wchodzi, nawet widzialem u kogos w podpisie, ze mial x3m i nf7, chyba "//" Pozdrawiam Update: Jutro jak wroce wieczorem do domu, to pomecze "zrodlo" ;) Pozniej napisze tutaj co mi Mate odpisal... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/\/\ Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 Tak ja mam X3M dla AMD na NF7. Jeśli ten i/a ma choć trochę większy top to się nie zmieści. Kondensatory już teraz są prawie na styk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RinTinTin Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 Tak ja mam X3M dla AMD na NF7. Jeśli ten i/a ma choć trochę większy top to się nie zmieści. Kondensatory już teraz są prawie na styk. Wlasnie o Tobie myslalem ;) W takim razie szkoda, ze i/a nie wejdzie, bo w przyszlosci pewnie przesiade sie na innego procka... Z 2 strony wyklady juz tuz tuz ;) i komputer rzadko bedzie mial naciskanego powera ... wiec modernizacja pewnie na nastepne wakacje ;)Jescze sie dowiem od Matea czy w tej wersi amd sa wymienialne dysza i uszczelka. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...