XPerience Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 Witam Od czego jest napięcie Vbat?? zapala mi się czasem na czerwono - czy od tego mógł się posypać dysk? Dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur.c Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 Witam Od czego jest napięcie Vbat?? zapala mi się czasem na czerwono - czy od tego mógł się posypać dysk? Dzieki bateria słabnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 wymiana bateri i klopot z glowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 Co wy za bzdury tu wypisujecie !!! Niektóre płyty np. MSI oznaczają linie 3,3V jako Vbat, żadna modo nie podaje napiecie baterii :D. Masz poprstu słaby zasilacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 Co wy za bzdury tu wypisujecie !!! Niektóre płyty np. MSI oznaczają linie 3,3V jako Vbat, żadna modo nie podaje napiecie baterii :D. Masz poprstu słaby zasilacz Mylisz sie kumpel. 90% plyt glownych podaje napiecie bateri , nazywa sie ono wlasnie Vbat i powinno wynosic ok 3V (moze byc troszke mniej) ale nigdy nie powinno przekroczyc 3,1 V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur.c Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 Co wy za bzdury tu wypisujecie !!! Niektóre płyty np. MSI oznaczają linie 3,3V jako Vbat, żadna modo nie podaje napiecie baterii :D. Masz poprstu słaby zasilacz Powiedz NIE postępującej lameryzaji forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 --- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XPerience Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 Witam Hmm czego tu nie rozumieć:)... ale oki mea culpa: Płyta Epox RDA+; program to nic innego jak bios, zaś o dysk się pytam bowiem mi padł i się zastanawiałem czy tego rodzaju napięcie mogło być tego przyczyną. Płytka ma zaledwie rok - czyżby bateryjka jakaś takaś wyśfiechtana się trafiła? no i czy powinienem ja wymienić - co ona może spowodować i za co odpowiada? Dziękuje za konstruktywne odpowiedzi. Pozdróffka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 --- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 Jak Ci to porawi humor to wymień baterie ale to nie ma nic do rzeczy. Jeżeli bateria sie rozładuje to płyta nie będzie saveować ustawień biosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XPerience Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 Oki dzieks ale pytanko może z innej beczki ale z tego tematu - padła mi partycja (mam 2: c i d) na dysku wd 80Gb 7.2k 8mb i co ciekawe nijak nie mogę jej otworzyć - system windaxp "krzyczy" że nie jest sformatowana - zaś z pod windy ani dosu(dyskietka startowa) nie daje się sformatować. program hdd regenerator widzi tylko cały dysk a nie partycje. W/G moich obliczeń przechodzi przez partycje c bez problemu zaś na d zaczynają się bad sektory - dziś pracował cały dzień i zlikwidował mi 1700 badów lecz to kropla w morzu... bo przeszedł tylko 1/5 całości. Czy jest jakis program do szybszego wyeliminowania badów ?? Czy tez nie zawracać sobie gitary i skorzystać z gwarancji? pozdróffka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 Jak chcesz odzyskac dane to sproboj norton commanderem spod dosa. A co do bad blokow to zapusc sobie hddregeneratora na noc i jak usunie bady to dobrze. Jak nie to reklamuj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireblade Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 reklamuj:) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur.c Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 ś pracował cały dzień i zlikwidował mi 1700 badów lecz to kropla w morzu... bo przeszedł tylko 1/5 całości. Czy jest jakis program do szybszego wyeliminowania badów ?? Czy tez nie zawracać sobie gitary i skorzystać z gwarancji? pozdróffka dysk możesz wyrzucić, oddać na gwaranje, to już jest złom, wymienią ci bez problemu, btw. kiedy kupowałeś, bo zacznam martwić się swoją, 80 która ma iść do siostry, a ona nie może sobie pozwolić na takie awarie, tylko czytam jak padają kolejne WDC! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek P Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 Witam, Niepokoi mnie wartość napięcia Vbat. Zainstalowałem program monitorujący i po pierwszym uruchomieniu dostałem ostrzeżenie, że napięcie Vbat jest za duże. U mnie wartość tego napięcia wynosi 3,62V. Czy to jest dobrze? Co to jest za napięcie? Dodam, że w BIOSIE w sekcji monitorowania mam taką pozycję jak "3,3V Dual Voltage", której wartość to 3,61V. A co to jest za napięcie? Czy jest między nimi jakiś związek? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek P Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 A co to w ogóle jest za napięcie? To napięcie baterii, czy podawane z zasilacza? Zainstalowałem nowszą wersję programu monitorujęcego, i tam zamiast "Vbat" jest "3,3V Dual". Wartość jest 3,62, czyli taka sama. Jednak domyślnie zaznaczone wartości dopuszczalne były w zakresie innym, tzn 2,99 - 4,00 V. Czyli w tym przypadku nie dostałem ostrzeżenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...