Skocz do zawartości
Kaeres

STAR WARS

Rekomendowane odpowiedzi

ehl.. dla mnie końcówka 6tej czesci jest najfajniejsza chyba z całej serii..

całą 6tka byłaby dla mnei najlepsza gdyby nie te cholerne pluszowe misie i ich powstanie z łukami jak gizmow gremlinach.. grrr..

oo. przed chwilą zaczęła się 6ta częśc na polsacie !! :D

szkoda że jak będzie końcówka to juz będe w pracy.. ;/

Edytowane przez kisio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie od 1984 r. męczy pytanie, na które mimo wielokrotnego oglądania trylogi nie znalazłem odpowiedzi. Co zabiło Vadera ?

1340287[/snapback]

:mur: :lol: :D

normalnie ROTFL wszystkie srubki mi wypadły PO PIERWSZE TO JA ŻYJE :lol:

nie normalnie jeszcze txt karesa ze on by nie wytrzymał 20 lat i uzył google normalnie brecht !!!!!!!!!!!!!!!!!!! ROTFL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:mur:  :lol:  :D

normalnie ROTFL wszystkie srubki mi wypadły  PO PIERWSZE  TO  JA ŻYJE  :lol:

nie normalnie  jeszcze txt karesa  ze on by nie wytrzymał 20 lat i uzył google normalnie  brecht  !!!!!!!!!!!!!!!!!!! ROTFL

1342557[/snapback]

Według ksiazki napisanej przez G.Lucasa (tak on napisal IV,V i VI)epizod i trylogii Throwna (nie wiem jak sie to pisze bo dawwwwwwwwwno temu to czytałem) Vadera zabila smierc jego mistrza Imperatora podobnie bylo wg. Lucasa z ogromna flota imperium(ktora mogla nawet po zniszczeniu gwiazdy smierci II roztrzaskac rebelie na strzepy) ktorej mistrz dodawal swoja moca sily.

Ale to jest widoczne nawiazanie do LOTR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj Novus dawno nie czytales Trylogii Thrawna.

Thrawn wyraznie tlumaczyl kapitanowi Palleanowi dlaczego imperium przegralo pod Endor.

Nie przez to, ze dzierzyla ich moc imperatora bo ona nie miala z tym nic wspolnego tylko pewnosc Palpiego byla do tego stopnia, ze nie przygotowal ich do walki na wypadek swojej smierci.

Po prostu jak sie dowiedzieli to nie to, ze nagle kazdy z nich sie obudzil w swoim samolocie z letargu tylko po prostu spanikowali i zerwali szyki. W poplochu zaczeli walczyc przerazeni. Nie bylo porzadnego dowodcy, ktory by ich poprowadzil.

Ten dialog jest zaraz prawie na poczatku w Dziedzicu Imperium (3 czy 4 rozdz.)

A juz z tym Vaderem to przesadziles :)

Edytowane przez Kaeres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie LPC,Ur8an,J@k@ł@ nie był to problem , który spędzał mi sen z powiek. To, że lubie filmy SW nie znaczy ,że czytam książki o tej tematyce. Poza tym filmy oglądam dla rozrywki a nie by nad nimi później główkowac , tak więc pytanie męczyło mnie do czsu napisów końcowych. Jednocześnie komputery w momencie premiery filmu jak i długo po były pojęciem abstrakcyjnym dla większości obecnych ich użytkowników, a tym bardziej Google. Tak, że nie dziwcie sie mojej niewiedzy i trochę wyrozumiałości, ale to z wiekiem. Pozdrawiam

Edytowane przez harryt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

trailerka oficjalnego widzialem i powiem tyle ze zapowiada sie rzeczywiscie ciekawie :) byle do 19 maja :)

1329397[/snapback]

16 kwietnia ma byc jeszcze jeden film w swiecie Gwiezdnych Wojen. Tworzy go zupelnie inna grupa ludzi, raczej amatorow i fanow serii oczywiscie za zezwoleniem Lucasa. Film nosic bedzie tytul Star Wars: Revelations i akcja ma sie dziac pomiedzy trzecim a czwartym epizodem. Patrzac na trailer zapowiada sie calkiem ciekawe, chociaz gra aktorow z pewnoscia nie powala. Wiecej informacji na oficjalnej stronie filmu: klik. Edytowane przez KrzychuG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj Novus dawno nie czytales Trylogii Thrawna.

Thrawn wyraznie tlumaczyl kapitanowi Palleanowi dlaczego imperium przegralo pod Endor.

Nie przez to, ze dzierzyla ich moc imperatora bo ona nie miala z tym nic wspolnego tylko pewnosc Palpiego byla do tego stopnia, ze nie przygotowal ich do walki na wypadek swojej smierci.

Po prostu jak sie dowiedzieli to nie to, ze nagle kazdy z nich sie obudzil w swoim samolocie z letargu tylko po prostu spanikowali i zerwali szyki. W poplochu zaczeli walczyc przerazeni. Nie bylo porzadnego dowodcy, ktory by ich poprowadzil.

Ten dialog jest zaraz prawie na poczatku w Dziedzicu Imperium (3 czy 4 rozdz.)

A juz z tym Vaderem to przesadziles :)

1343411[/snapback]

Racja nawaliłem troche głupot teraz to przypominam sobie jak to było. Chyba pojde znowu do biblioteki i sobie to jeszcze raz przeczytam.

A tak wogole to wiecie ze z tego co czytałem na necie nowa czesc moze byc najlepsza ze wszystkich nowych pierwszych trzech epizodow i ma w niej byc dluga walka flot w trailerze trwa tylko ok. 14s. a w filmie ponoc do 15min. Juz sie szykuje na wyjazd do Pleksu do Wawy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na premiere w Zabrzowskim Multikinie rowniez sie wybieram.

A to, ze ma byc najlepsza to kazdy wie. I to nie tylko przedpremierowe przechwalki producenta ale to sie nawet czuje w kosciach :)

Mam nadzieje, ze bedziemy mieli uczte wienczaca cala sage.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na premiere w  Zabrzowskim Multikinie rowniez sie wybieram.

A to, ze ma byc najlepsza to kazdy wie. I to nie tylko przedpremierowe przechwalki producenta ale to sie nawet czuje w kosciach :)

Mam nadzieje, ze bedziemy mieli uczte wienczaca cala sage.

1344107[/snapback]

To bedzie cos prawdziwe zakonczenie CAŁEJ TRYLOGII, ktora ostatnio robili na siłe bez klimatu i wogole ale to co teraz bedzie to napewno bedzie hit (po samych trailerach to sie wie)

A no i narodziny VADERA, ujawnienie sie Imperatora, narodziny Luka i Lei juz sie doczekac nie moge

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przesada IMO to ---> http://film.onet.pl/0,0,1072009,wiadomosci.html jest przesada qr89wa nie robcie z tego startreka do jasnej ciasnej trza zapodac jakas petycje czy cus juz wojny kkonow na cartoonnetwork to była porazka masakryczna atu jeszcze seriale ... :evil: NNOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOŁŁŁŁŁŁŁŁ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aaaaa...

Choc z drugiej strony - wiekszosc ksiazkowej tworczosci spod znaku GW to zasluguje co najwyzej na serial TV :roll:

1345121[/snapback]

Nieeeeeeezgadzam sie z tego co pamietam to było wiele pozycji na całkiem nowa trylogie pełnometrazowa np.Trylogia Thrown-a. Fakt ze było tam sporo gniotow do ktorych sie wracac nie chce dla mnie np. "Zemsta Hana Solo" ale w tym gaszczu jest sporo perełek. Jak w zyciu czasem i g...... moze sie trafic NIE MAM RACJI??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz, jak najbardziej - ale sam chyba przyznasz, ze poza Trylogia Thrawna niewiele jest naprawde dobrych ksiazek z tej serii?

To jest wlasnie ta wiekszosc, o ktorej pisze ;)

Po prostu moim zdaniem poza Trylogia Thrawna zadna nie stanowi dobrego materialu na film - za to swietnie nadaje sie na serial.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

strasznie swietnie hajs trzeba trzepac nie? ? co z tego ze pewnie wyjdzie z tego niezly giniot zamiast skonczyc [ciach!]a w chwale i zeby wszyscy pamietali jakie to gw byly faaajne i wogole to oni wpieprza wszedzie ta sage... i to pewnie w nie najlepszej formie -.-

co za duzo to nie zdrowo ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lucas sie wypowiadał kiedys ze jego mazeniem jest zrobic 9 filmow episody 7,8,9 miały by opowiadac o przygodach starej ekipy z episodow 4,5,6 i ich potomstwa ( blizniaki lei i hana no i ofkors mały anakin solo) nowi jedi i ch zmaganiach z "niedobitkami" imperium itp zreszta kto czytał ten wie . ale sam lucas zdaje sobie sprawe ze zył wiecznie nie bedzie i moze mu braknac czasu na nakrecenie kolejnych 3 czesci i na ktorych IMO powinny sie skonczyc gwiezdne wojny a nie jakies p.i.e.p.r.z.o.n.e seriale ktore wymyslili pewnie spece od marketu wytworni :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lucas sie wypowiadał kiedys ze  jego mazeniem jest zrobic 9 filmow  episody 7,8,9  miały by opowiadac  o przygodach  starej ekipy z episodow 4,5,6 i ich potomstwa ( blizniaki lei  i hana  no i ofkors mały anakin solo) nowi jedi  i ch zmaganiach  z  "niedobitkami" imperium itp  zreszta kto czytał ten wie . ale sam lucas  zdaje sobie sprawe ze zył wiecznie nie bedzie  i moze mu braknac czasu  na nakrecenie  kolejnych 3 czesci  i  na ktorych IMO powinny sie skonczyc gwiezdne wojny a nie jakies p.i.e.p.r.z.o.n.e seriale ktore wymyslili pewnie spece od marketu wytworni :evil:

1345608[/snapback]

Nie bedzie wiecej zadnych czesci.

Lucas nawet swoim dzieciom nie pozwolil nakrecic zadnego filmu o gwiezdnych wojnach po jego smierci.

Jest to podobno zakazane prawnie i kto by sie tego podjal to prawnicy by go zmietli z powierzchni ziemii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bedzie wiecej zadnych czesci.

Lucas nawet swoim dzieciom nie pozwolil nakrecic zadnego filmu o gwiezdnych wojnach po jego smierci.

Jest to podobno zakazane prawnie i kto by sie tego podjal to prawnicy by go zmietli z powierzchni ziemii.

1345637[/snapback]

Też jestem pewien, że nic więcej nie nakręcą i nie wiem czy to dobrze czy źle. Na pewno popatrzyłbym na coś nowego ale jak dla mnie epizody I-III to już echo klasycznej trylogii i odcinanie kuponów od poprzedniego sukcesu. Czy jeżeli epizod I miałby być rzeczywiście pierwszym nakręconym zarobiłby chociaż 1/4 tego co Nowa Nadzieja (z tego co się orientuję IV-stka zarobiła ponad 950 mln $ a nakład na realizację stanowił około 6 mln - mogę się mylić). Idąc dalej w temacie jak dowiedziałem się o realizacji epizodów I-III wiedziałem że to będzie coś wielkiego, zobaczyłem pierwsze trailery z I-ki i mnie zatkało z wrażenia. Wybrałem się do kina i już na początku pierwsza skucha polski dubbing - goście którzy wcześniej podkładali głosy pod Colargola teraz Mistrzowie Jedi - sztuczne jak cholera. Cała atmosfera filmu - plastik. Dopiero po kilku razach (w końcu w wersji oryginalnej) przekonałem się. Premierę drugiej części przegapiłem i w końcu obejrzałem dopiero na DVD. Co do dwójki też nie jestem do końca przekonany i ta osławiona walka Yody z Dooku - jak dla mnie przegięcie Lucasa (a swoją drogą Yoda wygenerowany przez komputer byłby równie przekonujący jakby był poruszany przez sznurki przez kogoś "na górze"). Za co doceniam II epizod to, że stworzył dobre wejście w ROTS i mam nadzieję że Lucas nie zmarnuje potencjału albo nie przesadzi za bardzo.

Co do całego universum SW tzn. ksiązki, komiksy, gry itd. to chyba dla nikogo nie jest nowością, że SW to przede wszystkim przedsięwzięcie komercyjne i z tego też względu będzie jeszcze 700 odcinków serialowych o wnukach Kenobiego czy czternaście książek o łuku Chewbacc'i. Sam zetknąłem się z 2 komiksami w tematyce SW i jeden był niejadalny ale z kolei drugi bardzo pozytywnie mnie zaskoczył - dotyczył Darth'a Maul'a (chyba jets dośc popularny).

Chętnie bym przeczytał coś książkowego o SW ale widzę raczej negatywne wypowiedzi. Jeżeli mielibyście coś polecić komuś kto do tej pory bazował na filmach to co by to było (ta Trylogia Thrawna?)?

Pozdrawiam wszystkich fanów SW

Qbek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kaeres - kilka slow wyjasnienia :)

Imperator mial tendencje do 'robienia wszystkiego' samemu - i on koordynowal poczynania floty poprzez oddzialywanie moca na zaloge okretow. Joruus C'baoth robil to samo dla Thrawna. Jak Imperator zginal to koordynacja zanikla i to wprowadzilo taki chaos - przestalo im tak zadziwiajaco latwo wychodzic to, co normalnie tak wychodzilo - komunikacja, synchronizacja dzialan). Nie 'wiadomosc' o smierci imperatora (bo o tym nikt nie wiedzial oprocz Vadera i Luka). To wlasnie mowil Thrawn do Pallaeona :)

I ponownie to napisze, bo znow ktos pyta - z ksiazkami SW jest tak, ze jest tylko ekstraklasa (5 ksiazeczek - trylogia Thrawna i dylogia Reka Thrawna), i 'cala reszta' - czytaj dno, chala, kpina, zenada, etc.

Chyba sobie ja jeszce raz przeczytam - juz po raz 5 bodaj... Jest genialna !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qbek, nie czytales o Admirale Thrawnie ?

Musisz to uczynic !

Jest 100x lepszym strategiem od Vadera i Impiego razem wzietych.

1346046[/snapback]

Thrawn to był najlepszy strateg imperium zreszta jedyny tak wysoko postawiony osobnik innej rasy niz ludzkiej (sorki Kaeres ale nie pamietam jak sie ta rasa nazywała) i gdyby nie zdrada jego ochroniaza rasy (tez nie pamietam ale chyba rasy Norgih lub podobnie) to imperium rozniosło by rebelie na strzepy...Ech szkoda ze tak to sie skonczyło strasznie lubiłem ta postac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i gdyby nie zdrada jego ochroniaza rasy  to imperium rozniosło by rebelie na strzepy...Ech szkoda ze tak to sie skonczyło strasznie lubiłem ta postac.

1346712[/snapback]

Chyba wyszedł Ci nieumyślny spojler ale i tak będę czytał, już przejrzałem kilka ofert na allegro i ceny sa "przyzwoite". Swoją drogą ta trylogia nie jest też najmłodsza (chyba 1992 r.) a myślałem że to jakieś nowe dziecko.

A tak z innej beczki wielu z Was pewnie pamięta grę Shadows of the Empire. Wczoraj znalazłem starą płytę i przypomniałem sobie jaka fajną zabawę miałem grając w nią jeszcze na pentium 200 Mhz. Niestety mam problem - na xp chodzi kilkakrotnie szybciej (dosłownie) i nic nie pomaga uruchomienie w trybie zgodności z innymi systemami. Zna ktoś rozwiązanie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba wyszedł Ci nieumyślny spojler ale i tak będę czytał, już przejrzałem kilka ofert na allegro i ceny sa "przyzwoite". Swoją drogą ta trylogia nie jest też najmłodsza (chyba 1992 r.) a myślałem że to jakieś nowe dziecko.

A tak z innej beczki wielu z Was pewnie pamięta grę Shadows of the Empire. Wczoraj znalazłem starą płytę i przypomniałem sobie jaka fajną zabawę miałem grając w nią jeszcze na pentium 200 Mhz. Niestety mam problem - na xp chodzi kilkakrotnie szybciej (dosłownie) i nic nie pomaga uruchomienie w trybie zgodności z innymi systemami. Zna ktoś rozwiązanie?

1346766[/snapback]

Heeee sorki

A gre pamietam pierwsza misja na planecie Hoth ganiamy slizgaczami i niszczymy roboty zwiadowcze i AT-AT, druga to chyba jak spylamy przed flota imperium na pokładzie Sokoła i jestesmy na obsłudze działek pokładowych. Kurde swoja droga sporo było tych misji ale chyba cała przeszedłem:).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tu masz linki do aukcji nijakiego umarlaka jest on w posiadaniu całej trylogii

Dziedzic Imperium

Ciemna Strona Mocy

Ostatni Rozkaz

Miłej leORT: ORT: ORT: ktury

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi