Skocz do zawartości
Kaeres

STAR WARS

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety, SWIII nie bedzie bardzo dobry juz z jednego wzgledu - obsady... :( Portman i ten synalek grajacy Anakina - aktorskie mendy. Niestety, teraz jak widze maske Vadera i od razu przychodzi do glowy ze w srodku siedzi ten gogus, to momentalnie ulatuje cala groza i 'wielkosc' tej postaci. Image Vadera zostal zniszczony przez tego kolesia. To jest najwiekszy grzech/obciach nowej serii. Kolejny grzech (z Ataku Klonow + z tego co widzialem w trailerach i 3 czesci) to zdeprecjonowanie postaci Yody i Palpatinea - oni nigdy, ale to przenigdy nie powinni walczyc na miecze swietlne ! To tak, jakby szturmowcy strzelali z procy... Oni byli o wiele zbyt potezni aby uzywac nedznych mieczy swietlnych. One sa dla tych, ktorzy jeszcze nie znaja prawdziwego smaku Mocy :D Tak samo jak kolejna zenada - Yoda dowodzacy armia klonow w GWII :? Ciesze sie ze Lucas nie robil filmow o Tybecie, bo bysmy zobaczyli Dalai Lame szarzujacego z kalachem na Chinczykow...

Ale czekam z niecierpliwoscia na sceny batalistyczne :)

Edytowane przez xor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety, SWIII nie bedzie bardzo dobry juz z jednego wzgledu - obsady... :( Portman i ten synalek grajacy Anakina - aktorskie mendy.

uuuuu... O ile co do "synalka" masz racje, to Portman nie dam obrażac - to jest BARDZO utalentowana aktorka. Obejrzyj sobie coś wiecej z nią, np. "Leona Zawodowca" ;)

Edytowane przez und3r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Leonie byla switena, ale z wiekiem wyrosla z talentu ;) Oceniam jej gre aktorska w SWI i SWII - IMO jej gra aktorska jest tragiczna. Bardzo tragiczna. Jest sztywna, sztuczna i ma kretynskie sceny (choc to juz nie jej wina :P ). Jak ciagle uwazasz ze ja obrazilem i masz zamiar bronic jej czci, to jestm gotow do podjecia wyzwania bo uwazam, ze jest mrowie aktorek z wiekszym talentem, a i ladniejszych :)

Wiec jak bedzie : walka konna, czy piesza ?

;)

Edytowane przez xor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się całkowicie z Xorem, większość aktorów w epizodach 1,2 gra plastikowo, nie mają charyzmy i naturalności (spontaniczności). W epizodzie 4,5 i 6 widać było że aktorom granie sprawia niesamowitą przyjemność. Warto dodać również że postaci w epizodzie 4,5 i 6 wyglądały poważnie i budziły "respekt".

Niestety nie można powiedzieć tego o pierwszych epizodach gdzie aktorzy wyglądją jak "boys band" :lol: i mogą być potencjalnymi ofiarami dla np.

"Holenderskich pedofilów" zasiadających w radzie europejskiej. :lol: Pozdrawiam. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do gry aktorow ew epizodach 1,2 to fakt graja tak sztucznie ze plastkiowe owoce przy nich wygladaja naturoalnie:D

A w 4,5,i 6 epizodzie to najbardziej podobała mi sie gra Harisona Forda (Han Solo) i ten jego zawadiacki usmieszek :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

und3r --> na topory swietlne, moze byc ?

;)

I zmieniam zdanie co do Portman w jednym wzgledzie - jest ladna :)

Oraz SWIII zagrala akurat bardzo przyzwoicie, duzy +.

Niestety chlystek (choc tez nie byl tak tragiczny jak w II) marny. Uch, czemu takiego marnego aktorzyne wzieli...

Ale SW III jest niezle, naprawde niezle. Chco moglo byz ZNACZNIE lepsze !!!! By tylko kilka scen porawili, zmienili kilku aktorow, i byloby fenomenalnie.

Niech Moc bedzie z Wami !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dorzuce swoje trzy grosze...

Byłem na premierze i powiem że było warto. Fajny klimacik przed wejściem do kina: muzyka, ekrany ze scenami z SW. (minusem były panienki rozdające Dog in the Fog... ).

Jeśli chodzi o film...

- droidy w pierwszej scenie filmu... robaki jak w matrix.

- kiczowaty Anakin.

- zbyt szybka przemina Anakina w Vadera.

+ to w końcu gwiezdne wojny.

+ dobre efekty (chociaż momentami można się przyczepić, np: w scenie kiedy R2 rozlewa olej (czy coś) i podpala... ogień wydawał sie taki sztuczny. Ale mogł to być wpływ składu chemicznego powietrza i rozlanego paliwa)

+ imperialny niszczyciel w ostatniej scenie: taki sam jak w starej trylogii. nie jakis tam efekt, tylko model, z fajnymi plastikowymi kontrolkami na pulpicie. Taki jak byc powinien.

Ogólnie: Film zapewnia doskonałą rozrywke. Ale czegoś brakuje. Ja osobiście czuje jakiś niedosyt, jakby nie wszystko było tak jak należy. I troche mi smutno. W koncu nie będzie już nowych "Gwiezdnych wojen". Saga została zakończona. Serial który ma powstać, bedzie raczej startrekiem niż SW.

Niech Moc bedzie z wami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na zakonczeniu 3ciej częsci widzimy gotową w 1/6 gwiazde smierci.... imperium które tak sie rozwija nie potrafi przez 16lat [bo tyle dorastał luke] dokonczyc dzieła? lucas przesadziłlekko z umieszczaniem jej na koncu [;

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rob_e --> gdzie tam byl na koncu gwiezdny niszczyciel ?

Zgadzam sie co do przemiany Anakina - za szybka.

W calym filmie mi tez czegos jeszcze brakowalo.

Grobel --> no co do Gwiazdy Smierci to mozna to latwo wyjasnic - juz w Ataku Klonow plany GW zostaly przekazane hrabiemu Dooku, a III czesc dzieje sie dobrych kilka lat po Ataku Klonow - wiec jesli rozpoczeli budowe od razu (tajne sily Palpatinea) to mieli troche czasu na budowe. A jako ze wiadomo, iz zbudowanie samego szkieletu to pikus w porownaniu do wyposazenia calosci i doprowadzenia do pelnej funkcjonalnosci to kolejne 16 lat budowy wcale nie jest takie naciagane :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w literaturze jest wzmianka że w laboratorium otchłani gdzie poswtał projekt gwiazdy smierci mieli tam prototyp (prawie w pelni funkcjonalny wiec skad pewnosc ze nie budowali jednoczesnie (lub z lekkim poslizgiem ) 2 gwiazdy smierci ... a co do "szybkiej" przemiany anakina to myśle ze było wsam raz początkiem była już smierc i jego matki w EII przecierz praktycznie przez cały film palpatine podsycał w nim ciemna strone mocy ! a jak juz napisałem w topicu strikte o EIII palpatine wykożystał w 100% słaby punkcik anakina padme do przeciągniecia go na ciemna strone !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie tyle odbudowana, co Imperator nakazał budowe drugiej, większej i pozbawionej wad Gwiazdy Śmierci. Budowa trwała 3 lata. No ale nie zdążyli jej dokończyć. sprawana w ok 70% stacja została zniszczona w bitwie o Endor...

Xor: no może faktycznie pomyliłem statki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na zakonczeniu 3ciej częsci widzimy gotową w 1/6 gwiazde smierci.... imperium które tak sie rozwija nie potrafi przez 16lat [bo tyle dorastał luke] dokonczyc dzieła? lucas przesadziłlekko z umieszczaniem jej na koncu [;

1452895[/snapback]

Zgadzam sie w 100% tez na to zwrociłem uwage ogladajac film. A imo zauwazyli mosci panowie ze lepiej wypadła gra komputerowo animowanego Yody niz Anakina i reszty ekipy-o Padme juz nie wspomne-ktora ksiakas brzydka była:D. A jeszcze muzyka Johna Williamsa w szczegolnosci utwor Battle Of Heroes nieziemsko brzmi w filmie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, nie przeginaj - komputerowy Yoda gral lepiej tylko od wiekszosci, bo Evan McGregor byl bezkonkurencyjny jako Obi Wan - Alec Guiness bylby bardzo zadowolony. Lord Tyranus tez byl niezle grany, tak samo niezly byl Palpatine (choc w scenach walki taki sobie...). Od reszty faktycznie Yoda byl lepszy...

:lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wiecie myslałem sobie nad gra aktorow i mysle ze mogla byc ona sztywna poniewaz nie grali oni na planie tylko wiekszosc scen byla komputerowo nakładana i raczej ciezko bylo im wyobrazic sobie ze zamiast kija od miotly trzymaja miecz swietlny tak przez fanow upragniony:D(chodzi mi o to ze oni nie widzieli otoczenia, w ktorym wystepowali. Własciwie moze to jest przyczyna tak kiepskiej gry aktorow...ale studjuje na historii a nie na filmowce i moge sie mylic:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troszke odzywiam temat fajnymi filmikami dwoch zapalonych fanow SW.

Nie wiem czy znane sa Wam te produkcje bo mnie nie byly i dopiero co je poznalem ale sa wysmienite. Oprocz aktorstwa to walki sa lepsze niz w filmie SW.

1.

2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi