PITer Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Mam taki problem gdy wymusze w detonatorach odswiezanie 100hz to w np doom 3 wydajnosc spada ponad 2 krotnie, wiecie czemu ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cronosik Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Witam ja w koncu wczoraj dostalem mojego wymarzonego asusaV9999GT, potokow odblokowywac nie musialem :) spokojnie podkrecil sie na 410 i 870mhz. W 3dmarku03 11657pkt a 05 4503pkt. Wiec jestem zadowolony a za 1450zl nie musialem sie martwic ze cos sie nie odblokuje. Jeszcze dzisiaj moze zmoduje biosa i zobacze ile wyciagne bo temperatury na rdzeniu i pamieciach nie przekraczaja 50C wiec powinno pojsc ok. Pozdrawiam no i z czystym sumieniem moge polecic ta karte. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 te pudelko z asusem bylo w cos jeszcze zapakowane? jak np jakas folia? jezeli tak to opisz, wazne :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cronosik Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 te pudelko z asusem bylo w cos jeszcze zapakowane? jak np jakas folia? jezeli tak to opisz, wazne :roll: Pudelko bylo super zapakowane owiniete folia elektrostatyczna potem filia bombelkowa potem znowu elektrostatyczna a na koniec oklejone tasma. Wiec bylo bezpiecznie. Pozatym szlo Stolica a nie nasza sadystyczna poczta. A kupowalem w pcprojekcie. PS Mam problem z tym biosem. Nie mam stacji dyskow wiec odpalilem z plyty instalacyjnej winME. A nvflasha nagralem na dysk. no i po wpisaniu komendy c:nvflash.exe-b modded.rom pisze mi cannot open file... co to jest? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny_85 Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 te pudelko z asusem bylo w cos jeszcze zapakowane? jak np jakas folia? jezeli tak to opisz, wazne :roll: Pudelko bylo super zapakowane owiniete folia elektrostatyczna potem filia bombelkowa potem znowu elektrostatyczna a na koniec oklejone tasma. Wiec bylo bezpiecznie. Pozatym szlo Stolica a nie nasza sadystyczna poczta. A kupowalem w pcprojekcie. PS Mam problem z tym biosem. Nie mam stacji dyskow wiec odpalilem z plyty instalacyjnej winME. A nvflasha nagralem na dysk. no i po wpisaniu komendy c:nvflash.exe-b modded.rom pisze mi cannot open file... co to jest? Kupowanie w PCP jest bez zadnego ryzyka, jestem u nich prawie co tydzien:) Jezeli chodzi o wyniki to bardzo fajne, zajebiste wrecz. Na jakiek konfiguracji proca takie wyniki osiagnałes bo napewni nie na standart Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 te pudelko z asusem bylo w cos jeszcze zapakowane? jak np jakas folia? jezeli tak to opisz, wazne :roll: Pudelko bylo super zapakowane owiniete folia elektrostatyczna potem filia bombelkowa potem znowu elektrostatyczna a na koniec oklejone tasma. ta folia byla srebrna? i miala cos w rodzaju banderoli? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Boxster_ Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Gwarancje musza przyjac, łachy nie robią... można psuć do woli :twisted: A ty kupiłeś w końcu tego leadteka z aukcji ? Działają ci sprawnie bez problemów te potoki ? Powiedz jak ci wyniki wzrosły w stosunku do 8 potoków - tylko nie tylko w 3D Smarku tylko w jakiejś normalnej grze też - np. Far Cry, Doom. Będe wdzięczny bo jestem ciekawy tego wzrostu wydajności ;) Narazie testowaliśmy 3 szt. i poszły bez "śmieci" na 12p 6v, dalej juz kiszka... Jutro, albo we wtorek wyjaśni się co z resztą. Jestem dobrej myśli. W najgorszym wypadku czekam na następną dostawę. :wink: P.S. Cieszy fakt że karta posiada bardzo dobre chłodzenie z wersji GT, nie jest może tak ciche jak Silencer, ale jeśli chodzi o wydajność to zapewne stoją blisko siebie. No i stało się! :twisted: Właśnie miałem telefon że koleś już odnalazł karte która śmiga na 16p, 6v i oczywiście "trzyma fason", czyli "0" (zero) artefaktów, siatek i innych śmieci. Jutro jadę ją odebrać no i może zrobie pierwsze testy... To wszystko w cenie 1029 zł i jeszcze radiatorek od GT, miód malina... :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cronosik Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 mess. Nie wiem po co Ci tak dokladnie wiedziec jak pakuja :) ale prosze Cie Bardzo: W srodku pudelka karta w woreczku i domku z gabeczki.... Pudelko wlasnie w takich bombelkach i owiete folia ta co na zdjeciu. pozdrawiam.. Aha niech ktos pomze z tym flashowaniem biosu ciagle nie moge tego zrobic... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Boxster_ Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Czy to cudo "Arctic Cooling VGA Silencer NV5", link: http://www.4max.pl/default.asp?g=141&gg=19...19&produkt=1053 wejdzie na to cudo "Leadtek WinFast A400LE-TDH", link: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=32560706? :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Mam pytanie do osób którym udalo sie odblokowac potoki jak i do tych któeym nie udalosie, jak widac na ponizszym screanie z in4 zostaly zablokowane 2 ostatnie potoki, jak wyglada to u was ? które zostaly zablokowane ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pwael Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Cronosik moglbys mi powiedziec ile Twoj zasilacz ma A dla +12V? i jak bardzo grzeje sie ta karta po takim skreceniu? ( sa arty?) zamierzasz jakies dodatkowe chlodzenie dawac czy cus? bo tez sie przymierzam do tego asusa od jakiegos czasu... pisz o nim jak najwiecej:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarlaxe Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Czy to cudo "Arctic Cooling VGA Silencer NV5", link: http://www.4max.pl/default.asp?g=141&gg=19...19&produkt=1053 wejdzie na to cudo "Leadtek WinFast A400LE-TDH", link: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=32560706? :roll: A niewiesz może czy znalazł qięcej niż jedną taką kartę ? Jak jutro będziesz u niego to sie zapytaj - będę very wdzięczny ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarlaxe Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Czy to cudo "Arctic Cooling VGA Silencer NV5", link: http://www.4max.pl/default.asp?g=141&gg=19...19&produkt=1053 wejdzie na to cudo "Leadtek WinFast A400LE-TDH", link: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=32560706? :roll: i jeszcze jedno pytanie: Czy na gwarancji masz napisane że gwarancja jest też na 16 potoków ? Czy jak po 2 dniach sie wygrzeje i zacznie sypać artami na lewo i prawo to będzie już twój problem ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 pomiędzy wersja 128mb a 256mb jest jakas różnica wydajności? :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Mam pytanie do osób którym udalo sie odblokowac potoki jak i do tych któeym nie udalosie, jak widac na ponizszym screanie z in4 zostaly zablokowane 2 ostatnie potoki, jak wyglada to u was ? które zostaly zablokowane ? U mnie był zablokowany ostatni-bit 03 (mask 0x00000008) a dla Vertex p bit 11 (mask 0x00000800) po odblokowaniu potoków karta po testach nie sypie artefaktami i jest wpełni sprawna. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Dzięki Kosiarz. Przypuszczam ze karty które maja zablokowane 1 lub 2 ostatnie potoki moga sie okazac sprawne po odblokowaniu a te co maja zablokowane jakies potoki w srodku moga byc nie modowalne ale sa to tylko moje przypuszczenia, u mnie jest uszkodzony 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 a ja mam pytanie odnosnie tego asusa, czy on jest rzeczywiscie bardzo dobry pod wzgledem wykonania ?? bo u innych prod. wersja gt kosztuje ~2k zl a tutaj 1400 ale ma tylko polowe pamieci, czy jest to jakas duza roznica ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Boxster_ Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Cronosik jak na tym ASUSie spisuje się ich chłodzonko, chodzi mi o głośność tej konstrukcji, bo laminat jest chyba referencyjny od GT, czyli raczej wejdzie Silencer NV5, czy mi się tylko tak wydaje? :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 a ja mam pytanie odnosnie tego asusa, czy on jest rzeczywiscie bardzo dobry pod wzgledem wykonania ?? bo u innych prod. wersja gt kosztuje ~2k zl a tutaj 1400 ale ma tylko polowe pamieci, czy jest to jakas duza roznica ? oprocz tego ze ma 128MB DDR1 zamiast 256MB GDDR3, ma jeszcze nizsze taktowania pamieci - z 1000Mhz zmniejszone do 700Mhz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cronosik Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Silencer NV5podobno wchodzi ale trzeba jakiegos specjalnego moleksa pod kontem 90stopni zastosowac. Co do jakosci wykonania- to jest super a podswietlanie na niebiesko wyglada bardzo fajnie. Jedyna wada tej karty jest dosc glosnie chlodzenie no i to ze pamieci nie maja go w ogole. To pierwsze mi osobiscie nie przeszkadza poniewaz u mnie komputer stoi w szafie w drugim pokoju a u mnie jest tylko monitor i klawiatura :) No ale ja nadal czekam na pomoc z tym biosem w dalszym ciagu jak proboje zapisacaktualny plik pisze mi "cannot open file" ??? POMOCY!!! Problem rozwiazany :) po "nvflash.exe" trzeba spacje i dopiero -b :) Alekomunikat cannot open file canajmniej nie adekwatny. Ide modowac mam nadzieje ze zaraz wroce :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek8 Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 A ja mam pytanie z innej beczki. 1. Może ktoś mi powie jak się ma ta chłodzenie np. ma Leadteku do chłodzenia na takiej samej firmy GF4 4200. Czy jest to "wycie" tej samej głośności ? Zależy mi na stopniowym wyciszaniu kompa i obawaiam się zmiany na 6800... 2. A może jest sens kupna karty GF 6800 z pasywnym chłodzeniem? Zdaje się że chyba Gigabyte jest taki dostępny... Mierzył już ktoś temperaturki przed i po zmianie na takiej karcie ? Jaka jest temperatura, której nie należałoby przekraczać dla tych kart, bo na stronce komputronika 1 koleżka napisał że ma 95 stopni... ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cronosik Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 Po pomyslnej zmianie biosa. Nie zauwazylemzadnych zmian zmienilem Vcore na 1,4 i jest nadal wszystko tak samo... Nie wiem co to znaczy....[/code] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HamP Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 To zmień wyżej,czyli na 1.5V w trybie 3D i zobacz... :) (BTW, tylko przy takim napięciu to sobie najpierw sprawdź,czy przypadkiem karta Ci się nie gotuje ;) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Boxster_ Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 Cronosik na jakich sterach jedziesz? Referancyjne 61.77 ze strony nVidi, czy może jakieś Omegi? Jeśli coś innego to poprosze linka i jakiś argumencik dlaczego te, a nie inne? :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 a ja mam pytanie odnosnie tego asusa, czy on jest rzeczywiscie bardzo dobry pod wzgledem wykonania ?? bo u innych prod. wersja gt kosztuje ~2k zl a tutaj 1400 ale ma tylko polowe pamieci, czy jest to jakas duza roznica ? oprocz tego ze ma 128MB DDR1 zamiast 256MB GDDR3, ma jeszcze nizsze taktowania pamieci - z 1000Mhz zmniejszone do 700Mhz. czyli poczekam az wszystkie gt stanieja do ok 1400 zl i kupie sobie pozadnego gt z pamieciami GDDR3 256 MB :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 a ja mam pytanie odnosnie tego asusa, czy on jest rzeczywiscie bardzo dobry pod wzgledem wykonania ?? bo u innych prod. wersja gt kosztuje ~2k zl a tutaj 1400 ale ma tylko polowe pamieci, czy jest to jakas duza roznica ? oprocz tego ze ma 128MB DDR1 zamiast 256MB GDDR3, ma jeszcze nizsze taktowania pamieci - z 1000Mhz zmniejszone do 700Mhz. czyli poczekam az wszystkie gt stanieja do ok 1400 zl i kupie sobie pozadnego gt z pamieciami GDDR3 256 MB :D To możesz sie nie doczkeac, karta moze nigdy nie osiagnac takiej ceny w sklepie tak jak R9800XT czy FX5950U. Wtedy ta karta juz nie bedzie pozadna bo bedzie tak samo atrakcyjna cenowo jak R9800XT za 2000zł :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 karty na bank stanieja do 1500 zl, ile kosztowal gf 5900(5950) potem szybko stanial o 500 zl :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 karty na bank stanieja do 1500 zl, ile kosztowal gf 5900(5950) potem szybko stanial o 500 zl :) i kupil bys go teraz tanszego ? moge odpowiedziec za Ciebie NIE :) tak smao bedzie z 6800GT bedzie kosztowal 1400zł ale za te pieniadze bedziesz mugl kupic 2xszybsze NV50 :) wiec moje zdanie jest takie ze karty HIGH-END nigdy nie tanieja w sklepie bo poprostu zanim osiagna taka cene to znikna z polskich sklepów :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 hehe czyli trza poczekac na te 6600gt albo no wlasnie na co, bo cos ostatnio pisza o 6700 tylko nie wiem co to mialo by byc :( i karta musi byc na agp a nie pcie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cronosik Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 Nie wiem co to znaczy... po zmodowaniu biosa na Vcore 1,5V nic rowniez sie nie zmienia. A smartdoctor caly czas pokazuje mi napiecie 1,35V pewnie dlatego ze sterowniki sa inne no alejakies to podejrzane. :) Wiec pisze z prosba jak ktos ma juz zmodowanego biosa do asusa V9999Gt to niech mi przesle. bo sam juz nie wiem moze ja cos zle robie :oops: POZDRAWIAM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...