bastaz Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 no i prawidlowa decyzja :) Chlodzenie bardzo dobre i co najwazniejsze ciche... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 Cześć, noszę się z zamiarem kupienia Leadtek Winfast GeForce 6800 128MB DDR TV DVI tylko nigdzie w necie nie mogę znaleźć szczegółowej specyfikacji. Chodzi mi o czas dostępu pamięcie (2.8 czy 2.2) Ani w Komputroniku ani w barwkompie nie ma takowej informacji. Niczego sobie jest także karta, którą znalazłem na Allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=33019278 tylko cena deko wyższa (za leadtek'a wołają koło 1100zł) A może są jakieś inne modele 6800 z dobrym chłodzeniem i pamięciami 2.2ns (Gainward od razu odpada ze względu na cenę). Pozdrawiam i bardzo ciękuję za wszelką pomoc. Leadtek ma pamieci 2,8ns http://www.pcprojekt.pl/?str=katalog_produ...id_produktu=415 Jesli chodzi o inne GF'y z dobrym chlodzeniem i pamieciami 2,2 to chyba zostaje wlasnie to Galaxy, taniej wychodzi na pcprojekt.pl - 1240zl i 24 miechy gwarancji (Ja juz go zamowilem i jutro powinna paczka przyjsc :D ). To co pisza na kostach to nie prawda, gdziesz czytalem ze 2.2 chodzily do 870mhz w galaxy, a ja mam 2.8ns i potrafie nawet je zmusic do 985mhz ale z malymi artami, musial bym zrobic lepsze chlodzenie 100% stabilnie mam 930mhz. http://service.futuremark.com/compare?3dm05=137311 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Casa Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 No i jak sie okazało experttool jednak działa....tyle, że regulacja obrotów jest jedynie do 50%(a w 2d standart jest w PNY na 70% więc różnica jest b. mała). Natomiast Asusowski SmartDoctor nie chce mi działać. Pokazuje się błąd podczas uruchamiania programu: Cant find graphics card information. Ktoś wie co zrobić z tym fantem??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrxxx Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 witam... podrasowalem geforca na 16x1 i 6vp.... i oto wynik w 3dmarku http://service.futuremark.com/compare?3dm05=191806 :) wiec raczej niejest zle :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lo_fi Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 Do Casa - SmratDoctor ASUS'a nie pójdzie Ci na PNY dopóki nie zmienisz w BIOS ID Vendor na ASUS'a (1043). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpp Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 Mam pytanie z tego co wiem to nikt jednoznacznie nie stwoerdził że Arctic Silencer NV5 wejdzie na ASUS V9999GT. Są tylko domysły i plotki. Moje pytanie czy ktoś miał chociaż w "rękach" ASUS'a V9999GT i próbował instalował (sprawdzał "na sucho") czy wejdzie na ta karte???? :? Będę wdzięczny za informacje i nie tylko ja ponieważ jest spore zainteresowanie tym tematem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foofight Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 A ja wlasnie dzisiaj odebralem V9999gt, zrobilem formacik, zainstalowalem stery z plytki i mam 9190 w 3dmarku 2003 :] MSi K7N2Delta, Barton 2500+, 512 ram (calosc chodzi na 333) ciekaw jestem co bedzie po podkreceniu karty(400/800) i proca (na 3200), a co na 66.17 :) Ale tak mysle sobie po co podkrecac skoro w stresstest Half Life 2 w dx9.0 i wszystkim high + AAx6 ANx16 wyciaga 88fps/s... Po prostu zakochac sie idzie w tej karcie Jak na przesiadke z 5900XT to niezlego kopa dostala moja maszynka... Nareszcie zadnych kompromisow w grafice podczas gier :!: :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szklak Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 Footfight gdzie kupiłeś tego ASUSA i za ile :?: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radoskur Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 @Polling Daj znać jak dojdzie jak się kręci i jak ewentualnie odblokowanie potoków. Pozdrawiam PS. Jeszcze interesuje mnie czy karta ta ma jakieś radiatorki od spodu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 Mam pytanie z tego co wiem to nikt jednoznacznie nie stwoerdził że Arctic Silencer NV5 wejdzie na ASUS V9999GT. Są tylko domysły i plotki. Moje pytanie czy ktoś miał chociaż w "rękach" ASUS'a V9999GT i próbował instalował (sprawdzał "na sucho") czy wejdzie na ta karte???? :? Będę wdzięczny za informacje i nie tylko ja ponieważ jest spore zainteresowanie tym tematem. sporo informacji na ten temat bylo wczesniej, poszukaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foofight Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 Szklak - 1410 zlociszy u znajomego w sklepie (jak bitwa pod Grunwaldem) Wlasnie jestem po partycje w CS:Source i powiem tyle... MNIAM :D Jutro bede testowal z FSB na 400, wiec procek pojdzie na 3200+ a ramy na swoja nominalna wartosc 8) jak jeszcze podkrece troche ta karte o 50 rdzen i 100 pamiec i pojdzie na 66.17 wynik moze byc ciekawy Ps. Moze wie ktos na jakich sterach chodzi najladniej ta karta :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 A ja wlasnie dzisiaj odebralem V9999gt, zrobilem formacik, zainstalowalem stery z plytki i mam 9190 w 3dmarku 2003 :] MSi K7N2Delta, Barton 2500+, 512 ram (calosc chodzi na 333) ciekaw jestem co bedzie po podkreceniu karty(400/800) i proca (na 3200), a co na 66.17 :) Ale tak mysle sobie po co podkrecac skoro w stresstest Half Life 2 w dx9.0 i wszystkim high + AAx6 ANx16 wyciaga 88fps/s... Po prostu zakochac sie idzie w tej karcie Jak na przesiadke z 5900XT to niezlego kopa dostala moja maszynka... Nareszcie zadnych kompromisow w grafice podczas gier :!: :D kumpel po podkreceniu na 400/800 ma ponad 10.600 w 3dm2k3, w 3dm2k5 ponad 4k, tylko chwilowo zasilka niewyrabia, i chlodzonko musi dopracować (pamiątki) Jego sprzet XP2400+@2300mhz, 512ddr333,AbitNF7 ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 ja na 12 potokach i podkreconej karcie 385/950 mialem 4k w 2005 i 10700 w 2003 wiec na tym asusie powinno byc wiecej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foofight Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 ja na 12 potokach i podkreconej karcie 385/950 mialem 4k w 2005 i 10700 w 2003 wiec na tym asusie powinno byc wiecejNo dobra ale spojrz na swojego procka i ramy :) i na ile fsb chodza + podkrecenie karty, moja z usatwieniami fabrycznymi i fsb 333 na procku i ramach, musialbym miec silniejszego proca, 2x512 i najlepiej jakies markowe zeby moc powalczyc ;P A na jakich sterach ? bo ja 3dmarkowalem na tych z plytki a nie wiem nawet co to za wersja, wroce do domu to napisze Ci jak u mnie jest z wynikami... Moze jak puszcze fsb na 400 i podkrece karte podciagnie mi wynik o 2k, zobaczymy :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KFDMC Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 Najpierw, jako ze to moj pierwszy post na forum, chcialem serdecznie powitac wszystkich bywalcow! Nosze sie z zamiarek kupna karty Geforce 6800 GT. Aktualnie moj wybor zawezyl sie do 2 modeli kart GT : 1.Winfast Leadtek 2.Gigabyte Z poczatku bylem nastawiony na Winfasta. Posiadam obecnie Winfast Gf4Ti 4400 i jestem z niego zadowolony. Wracajac do modelu 6800 GT od Leadteka, posiada on wydajne (przynajmniej z pozoru na takie wyglada) chlodzenie co jest zdecydowana zaleta. Jednak moj zapal nieco oslabl po przeczytaniu recenzji znajdujacej sie tu http://www.bjorn3d.com/read.php?cID=660&pageID=846 .... i porownaniu jej osoagow z osiagami Gigabyte GF6800 GT ktorej recenzja znajduje sie tu http://www.guru3d.com/article/Videocards/151/9/ Niby obie karty sa zbudowane na referencyjnym designie Nvidii, a jednak w testach Gigabyte wydaje sie szybszy, wydaje mi sie iz nieco ponad granice bledu, a kreci sie do podobnych czestotliwosci. Tak wiec moje pytanie skierowane do kogokolwiek kto mial okazje widziec jedna/ obie karty w akcji jest dosyc proste : Ktora wybrac ? Z gory dziekuje za pomoc! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cronosik Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 ja na 12 potokach i podkreconej karcie 385/950 mialem 4k w 2005 i 10700 w 2003 wiec na tym asusie powinno byc wiecej :) No ja na konfiguracji z podpisu mam wyniku takie jak w podpisie.... :) Narazie kompa brak ale jak wroci to powalcze o 12000 w 3dmarku03 :D pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 ja na 12 potokach i podkreconej karcie 385/950 mialem 4k w 2005 i 10700 w 2003 wiec na tym asusie powinno byc wiecej :) No ja na konfiguracji z podpisu mam wyniku takie jak w podpisie.... :) Narazie kompa brak ale jak wroci to powalcze o 12000 w 3dmarku03 :D pozdrawiam procka zmienilem wczoraj a testy robilem na 2.4@3.3 FSB 185, MEM 370Mhz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrxxx Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 przetaktowalem sobie tego geforca :) ale niestety pamieci niedzialaja wiecej niz 730... ustawienia jak w opisie :) 3dmark05 = 3976 http://service.futuremark.com/compare?3dm05=196685 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLAF_SKARPA Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 mrxxx --- cos mało !! tylko 730 mhz ? hmmm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLAF_SKARPA Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 p.s ..testowal ktos najnowsze stery ? 66.81 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrxxx Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 hmmm... wiecej sie w sterownikach niedalo dac... tzn nieprzechodzilo to tych wew. testow.. a co do sterow 66.81 to wlasnie na tych chodzi ta grafa... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz354 Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 Witam mam pytanie Brat mi dzisiaj kupil w barwkompie leadteka 6800(ostatnia sztuka) bede go mial w domu za tydzien kiedy mi go on przywiezie. Jakie macie zainstalowane stery bo jak czytalem to duzo zalezy jakie sa zainstalowane, i jakie sa temp. bezpieczne na tej karcie na rdzeniu i na pamieci Z gory dzieki za odpowiedzi :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrxxx Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 ehhh... obszedlem te smieszne testy.. i karta bez artefaktow poszla na 400 800 ale niestety zasilacz mam chyba za slaby.. bo w 3dmarku05 trzy testy (game tests) poszly... ale przy pierwszym cpu test... komp sie tak jak by wylaczal.. tzn niema sygnalu z karty grafiki na monitor... wydaje mi sie ze to zasilacz sobie nieradzi... to marny 350W :P n/n ... (w sumie ma jakas nazwe ale nieznam tej firemki...) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 Jest jakieś ciche i skuteczne "chłodziwo" do GF6800??? Co z tego bedzie najlepsze: 1.) Aerocool VM-101 Video Magic Series, link: http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=569 ; 2.) Bequiet Polar Freezer, link: http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=659 ; 3.) Zalman ZM80D-HP, link: http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=529 ; 4.) ARCTIC COOLING - NV Silencer 5, link: http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=346 Co z tego bedzie waszym zdaniem najwydajniejsze, i oczywiście co bedzie w 100% pasowało na GF6800? Narazie jedyny pasujący pewniak to Silencer NV5, a co z resztą? :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 Po odblokowaniu ( wszystkiego ) Potków i 1vs. Zaczął sypać artefaktami mój 6800 . Zablokowałem potoki zostawiłem vs i pracuje normalnie . Czy da sie coś z tymi potokami zrobić aby jednak mieć 16 czy jednak nie ? Prosiłbym o rade . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bastaz Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 Jest jakieś ciche i skuteczne "chłodziwo" do GF6800??? Co z tego bedzie najlepsze: 1.) Aerocool VM-101 Video Magic Series, link: http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=569 ; 2.) Bequiet Polar Freezer, link: http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=659 ; 3.) Zalman ZM80D-HP, link: http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=529 ; 4.) ARCTIC COOLING - NV Silencer 5, link: http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=346 Co z tego bedzie waszym zdaniem najwydajniejsze, i oczywiście co bedzie w 100% pasowało na GF6800? Narazie jedyny pasujący pewniak to Silencer NV5, a co z resztą? :idea: na twoim miejscu wzial bym silencera nv5. Sprawdzone, spokojnie daje sobie rade z odprowadzeniem ciepla a poza tym ciche (slyszalne ale naprawde bardzo ciche). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pudi Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 Prosze o szybka odpowiedz, czy ktos moglby mi odpisac jaki jest rozstaw otworow (w mm) na GF 6800? bo dzis mam akurat narzedzia i moglbym dorobic zapinke do mojego bloku a karta przyjezdza dopiero w poniedzialek ;/ niech ktos sie poswieci i zmierzy ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 Po odblokowaniu ( wszystkiego ) Potków i 1vs. Zaczął sypać artefaktami mój 6800 . Zablokowałem potoki zostawiłem vs i pracuje normalnie . Czy da sie coś z tymi potokami zrobić aby jednak mieć 16 czy jednak nie ? Prosiłbym o rade . No jak Ci sypie na 16p to zobacz na 12p, może pojdzie... Jeśli nie to przykro mi, ale nic z tym juz nie zrobisz... :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tserof Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 Mam maly problem: A64 3200+ 512 MB Corsair 3200xms Abit KV8 PRO Asus 6800GT 128mb stery 61.82 wynik w 3dmarku03 to 98xx a w 3dmarku05 TYLKO 26xx :?: co jest grane??!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cronosik Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 Przeinstalowales system? jaka miales wczesniej grafe bo jak nie ze stajni Nvidi to konieczna jest reinstalacja systemu... Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...