beriam Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 Witam dzisiaj powinienem dostac ta karte Leadtek własnie zamowilem z tego sklepu :P Wieczorem jak bedziesz chcial to Ci powiem co bedziesz chcial wiedziec :) Wiem ze na 99 % ie kreci do ultry bo ma chłodzenie takie same jak Ultra :D Raczej nie bedziesz jej dzis mil ,poniewaz z tego co wiem karty mialy wczoraj wyjechac z Wawy, ale kolesie z centrali dali [gluteus maximus] :x , poniewaz ja tez mialem w zalozeniu dzis takowa dostac. Karta najwczesniej w Barwkompie bedzie w poniedzialek . Oczywiscie moge sie mylic, ale przekazuje to co powiedzial mi kolega ktory pracuje w dziale sprzedarzy w/w sklepu :wink: Ale gdybys dostal jakms cudem karte, to stary pisz, co ci slina na klawke przyniesie, wszystko jest dla mnie wazne, zwlaszcza poziom DECYBELI :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltana Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 Ej, wy nie jarzycie o co chodzi?? karty nie dochodzą, bo SĄ ZA TANIE!!! Wszystko rozbija się o kasę!! Przedwczoraj Asus 9999GT w Zanku w Poznaniu kosztował 1421, wczoraj 1460, dzisiaj: 1560!!! a w przyszłym tygodniu na bank będzie koło 1700!! Tak samo będzie z 6800 i 6800 GT, tylko Ultra potaniały, hehe, ale kto to kupuje.... Tak że: jeśli chcecie sobie pograć w święta i nie przepłacać to lepiej kupić kartę dziś lub jutro!!! mówię serio, w poniedziałek może być od 5 do 10% drożej!!!! Odwaliło tym sklepowym, serio jeszcze czegoś takiego nie widziałem, żeby sprzęt drożał o 10% na przeciągu 3 dni... trza będzie samemu sprowadzać, hehe :) pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mordred Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 wiec niemoglem sie powstrzymac zainstalowalem stery 66.81 i oto efekty tak jest wszedzie gry, 3dmarki wszystkie tryby 3d :/ umie ktos cos poradzic ? a jka muwilem wczesneij na 61.77 dziala wszystko dobrze Mam potwierdzenie z serwisu, który testował moją kartę, że stosował 61.77 i było wszystko OK co potwierdza Twoje spostrzeżenia. Czy jest może na tym forum ktoś jeszcze posiadający Leadteka A400TDH128 i mającego takie problemy? A może po prostu zdarzył się zwykły zbieg okoliczności i mamy uwalone karty w ten sam sposób? A może ta seria kart jest trefna? No tak. Pisałem już o tym wcześniej ale mam dokładnie takie same problemy z tym że i na sterach 61.77. Pojechała do serwisu w dniu dzisiejszym więc jeszcze nieznam odpowiedzi serwisantów. Problem u mnie objawia się dodatkowo jakimiś biednymi znaczkami sterów Nvidii. Zamiast logo mam zbiór niebieskich i białych kropeczek układających się w zarys monitora. To samo z logo Leadteka (znak wodny) w Winfoxie przy automatycznej aktualizacji sterów. Aktualizacja biosu niewiele pomogła. Normalnie z rozpaczy tylko łbem o ścianę walić... Cóż pozostaje? Trzymam kciuki, że wymienią ci kartę na nową :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lecstad Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 Cóż pozostaje? Trzymam kciuki, że wymienią ci kartę na nową :D Ano pozostaje tylko nadzieja... :D Z drugiej strony jestem straszliwie ciekaw co może być przyczyną takiego zachowania się grafy. Co ciekawsze mam teraz zamontowane zastępczo jakieś biedne ATI 264VT2 i w niej przy rozdzielczości 800/600 i 16 bitach kolorów również ikonka nvidii wygląda biednie. 8O Za momencik okaże się że to nie była wina grafiki a którejś innej części... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 Ej, wy nie jarzycie o co chodzi?? karty nie dochodzą, bo SĄ ZA TANIE!!! Wszystko rozbija się o kasę!! Przedwczoraj Asus 9999GT w Zanku w Poznaniu kosztował 1421, wczoraj 1460, dzisiaj: 1560!!! a w przyszłym tygodniu na bank będzie koło 1700!! Tak samo będzie z 6800 i 6800 GT, tylko Ultra potaniały, hehe, ale kto to kupuje.... Tak że: jeśli chcecie sobie pograć w święta i nie przepłacać to lepiej kupić kartę dziś lub jutro!!! mówię serio, w poniedziałek może być od 5 do 10% drożej!!!! Odwaliło tym sklepowym, serio jeszcze czegoś takiego nie widziałem, żeby sprzęt drożał o 10% na przeciągu 3 dni... trza będzie samemu sprowadzać, hehe :) pozdro Dokladnie tak :x Dostawca Asusa na Polske rzucil sobie ceny z rekawa i czeka jaki bedzie odzew na rynku. Szkoda, ze nie ma w tej materii konkurencji, bo jak wiadomo to zawsze jest zdrowa sytuacja ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mordred Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 Cóż pozostaje? Trzymam kciuki, że wymienią ci kartę na nową :D Ano pozostaje tylko nadzieja... :D Z drugiej strony jestem straszliwie ciekaw co może być przyczyną takiego zachowania się grafy. Co ciekawsze mam teraz zamontowane zastępczo jakieś biedne ATI 264VT2 i w niej przy rozdzielczości 800/600 i 16 bitach kolorów również ikonka nvidii wygląda biednie. 8O Za momencik okaże się że to nie była wina grafiki a którejś innej części... Ja zainstaluje starego Radeona9200 :wink: i wysyłam raz jeszcze kartę na serwis, żeby się uważnie przypatrzyli (tym razem). Co do rosnących cen kart grafiki - przed świętami zawsze drożeją. Pracuje w branży 5 lat i wiem co mówię 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 chyba dam w pierwszym topicu wiadomosci czcionka rozmiar 55 na temat far cry :lol: to juz bylo tyle razy walkowane... przeciez ta gra do full detalow(a nawet nizszych) potrzebuje 1024MB RAMU ! ............. to tyle ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 co do cen kart.. jak narazie tutaj cena jest stala.. kurka wodna.. lipa jak podrożeje przed swiętami, chociaż jest to nie uniknione, pracuje w sklepie komputerowym.. jednak nie sprowadzamy High Endowych kart graficznych bo po prostu nikt nie kupuje.. Jak bede kupywał to chyba z tego sklepu.. bo tutaj widze cena sie trzyma: CENA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nadmundo Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 chyba dam w pierwszym topicu wiadomosci czcionka rozmiar 55 na temat far cry :lol: to juz bylo tyle razy walkowane... przeciez ta gra do full detalow(a nawet nizszych) potrzebuje 1024MB RAMU ! ............. to tyle ;] Ufff ! Ale mi kolego poprawiłeś nastrój, już chciałem biegać i wymieniać kartę :) Teraz spokojnie sobie sprzedam gf4ti i dokupie RAMków. Oczywiście moja wina z tym lamerskim pytaniem, bo chociaż wątek przeglądałem nie raz, to jednak moja prywatna pamięć w mózgu nie jest doskonała i sobie zapomniałem :) Dzięki za info ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLAF_SKARPA Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 nadmundo -- sterowniki do karty sa normalne :) zadne specjały nie wchodzą w gre..obecnie najnowsze sa 67.02, lecz jeszcze nie testowalem... Ja jade teraz na 66.81 i jest wszystko spoko...Co do ramu to do dooma3 tez wypada mieć 1024, ale w konfigu mozna sie pobawic i dziala wysmienicie :) .. Szkoda tylko tego badziewnego chlodzenia na karcie :( ale ja postanowilem zmienić i mi sie to udalo w 100% Obecnie mam takie cufo na grafie... P.s.... tez bralem ją na starowiślnej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 OLAF daj jakies real fotki, jak to wyglada tam wyglada na karcie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 *epoxer*, bierz Leadteka...80% Leadteków moduje się na GT (16 potoków), więc gra warta świeczki..... Właśnie wycofałem się z zamówienia Galaxy, zrezygnowałem też z opcji wzięca Asusa i skłaniam się ku Leadtekowi .... mam czas bo do 29.XI nie mają na stanie - wygląda na to, że karty z serii 6800 stały się produktem poszukiwanym i obleganym :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichelCat Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 Witam serdecznie wszystkich miłośników i posiadaczy kart nvidii z serii 6800 ! Przyglądam się temu wspaniałemu topicowi od dawna, ale dopiero teraz postanowiłem się wpisać. Kilka dni temu, nabyłem wreszcie swoją wymarzoną kartę. W Krakowskim "PCProjekt" (polecam ten sklep) kupiłem sobie Asusa 6800GT 128DDR którego chyba wszyscy dobrze znają :) Co ciekawe, jechałem do sklepu z nastawieniem na kartę Galaxy Glacier 6800, ale tak jak podejrzewałem, karta zniknęła z półek i na razie jej nie ma. Jak już wspomniałem, kupiłem tego Asusa 9999GT który jest nie wiele droższy od Glaciera. Wcześniej miałem poczciwego 4Ti4200 128DDR więc skok wydajnościowy i jakościowy, zauważyłem gołym okiem i z karty jestem zadowolony. Podczas montażu przeżyłem ogromny stres, ponieważ po jej odpaleniu, jeszcze na poziomie ładowania systemu, wystąpiły okropne artefakty ! Pół godziny grzebania w kompie poszło na marne, okazało się w końcu, że to jakaś wtyczka od dodatkowego wentylatorka... :) Pierwsze co zrobiłem, to testy w 3DMARKach, oto moje wyniki: 3DMARK2003 :arrow: 9351 (350/700) oraz 10431 (400/800) 3DMARK2005 :arrow: 3808 (350/700) oraz 4243 (400/800) Aquamark 3 :arrow: 45900 (300/700) oraz 47636 (400/800) Moje pierwsze pytanie do was, dotyczy Aquamarku. Trochę za mały mam wynik i nie wiem czemu. We wszystkich oficjalnych testach, karty te (6800) miały w Aquamarku ponad 50000 a nawet 55000. Czym to może być spowodowane ? Czy na moje wyniki, może mieć wpływ zbyt mało RAMu ? Czy jeżeli dokupię 512RAMu to będzie dużo lepiej ? (...) PS: A co do NFSU2, to również jestem rozczarowany. Grałem na razie w demko ale grafika i gameplay był 100x lepszy w poprzedniej części. A te ulice to wołają o pomstę do nieba. Może w pełnej wersji poprawili grafę ale raczej w to wątpię. Szkoda, bo NFSU jest genialne. To ja mam pytanie, czy na sterach, na których jedziesz miałeś sytuację rozciągnięcia się obrazu w pionie? Mi sdarzyło się to trzy razy w ciągu 1,5 tygodnia. Jestem na tych samych sterownikach i nie wiem czy to wina właśnie sterowników. Co do NFSU2 to gra jest najgorszą częścią spośród wszystkich NFS-ów, tragedia w wielu punktach tej gry... szkoda, bo po NFS Porsche nic dobrego nie wydali, ale teraz to się położyli wręcz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel.26 Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 Beriam to sie nazywa sklep karte dostalem o 14 :D Ale bylem w pracy do 21 ;/ Wszytko chodzi pieknie tylko jeszcze 512 ddr by sie przydalo ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 Witam! A moze chce ktoś kupić za 1300 zł praktycznie nowego Winfasta A400 (taki jak w podpisie). Gwarancja do 22 Sierpnia 2006. W pełni modowalny na 16RenderP i 6VertexP. Stan IDEALNY. Używana bardzo mało. Nie tyrana w żaden sposób. Pełny komplet z grami. Chętni? Pamiętajcie! W pełni modowalna :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_bb Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 Pytanie do użytkowników ASUSA v9999 gt i silencera NV5 ... (ja swojego założyłem korzystając z "myśli" PITer-a jesli chodzi o molexa , z tym że zostawiłem trochę plastiku z molexa żeby lepiej siedział ) skąd macie zasilanie do silencera nie wiem jak na innych kartach ale asus na karcie ma wtyk niekompatybilny z tym który jest przy ACNV5 . Ja wykorzystałem na Abicie NF7-s złacze do którego pierwotnie był podpięty wentyl z mostka północnego ale nie mam regulacji przez to itd... Ktoś próbował przejściówkę robić czy coś w tym rodzaju , jeśli tak to czy to działa ? Dodam tylko że silencer jest o wiele jak dla mnie cichszy niż oryginalne chłodzenie asusa (silencer nv5 max = asus 30% wentyl) no i przy tym chyba wydajniejsze chociaż dopiero przy zakładaniu silencera przesmarowałem dobrze pastą rdzeń . na oryginalnym 52 stopnie idle na silencerze 48 stopni . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLAF_SKARPA Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 -mess- chcialbym bardzo !! ale niemam czym :( qr...a mać ;( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLAF_SKARPA Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 master_bb --- silencer to pyta :> -mess- --- ale wygląda imponująco i dziala fenomenalnie..pisalem wczesniej ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 Powiedzcie mi czy duży procent 6800LE moduje się na 16 potoków?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 Beriam to sie nazywa sklep karte dostalem o 14 :D Ale bylem w pracy do 21 ;/ Wszytko chodzi pieknie tylko jeszcze 512 ddr by sie przydalo ;] Ciesze sie :wink: Opisz dokladnie wrazenia, wszsytkie oczywiscie ... :lol: Jak wyglada temat wydajnosci itd. oraz jak klasuje sie poziom decybeli 8O :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 master_bb --- silencer to pyta :> -mess- --- ale wygląda imponująco i dziala fenomenalnie..pisalem wczesniej ;) byly jakies ostrzejsze trudnosci przy montarzu? :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLAF_SKARPA Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 w sumie zamontowalem go bez większego problemu :) ma sie ten patent :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 patent testowany na Ti42oo ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yog-Sothoth Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 Mam jeszcze male pytanko, Asus SmartDoctor dziala tylko ze sterami by Asus, czy z referencyjnymi Nvidii tez? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltana Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 Powiedzcie mi czy duży procent 6800LE moduje się na 16 potoków?? To wszystko zależy od marki karty graficznej. Ja mam Gainwarda i zmodował się bez problemów, gdzieś prze4czytałem że robili test 10 kart gainward 6800LE i 100% zmodowało się na 12p5V, a 80% na 16p6v. Tak że odsetek, jest jak widac spokry. ALE: trzeba pamiętać, że nawet jak zrobisz 16p6v, to nie będziesz miał pełnej GT!! wynik 4-4,2 kilo w marku '05 mozną wtedy uznać za rewelacyjny (dla porównania, podkręcone GT robią 5-5,5 kilo). Oczywiście za 1150-1200 PLN nie dostaniemy ŻADNEJ karty, która robiłaby 4000 w marku'05, ale trzeba trafić na takową która się moduje na 16p6v i jeszcze da się trochę podkręcic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 Chodzi ci oczywiście o zegary. Wiem że 6800le od POV za**** się kręci, 400mhz na rdzeniu przekracza bez problemu. Myśle że jeżeli będe kupował sobie tego GF, to będzie to właśnie POV 6800le. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FirstBlood Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 Witam wszystkich użytkowników tego forum serdecznie! Jest to mój pierwszy post w zwiazku z tym proszę o wyrozumiałść. Od dłuższego już czasu obserwuję toczącą się tutaj dyskusję lecz dopiero teraz postanowiłem napisać pare zdań od siebie. Otóż po dłuższym zastanowieniu i opiniach na waszym forum postanowiłem nabyć kartę Leadtek GeForce 6800Gt 256Ram. Kartę z wielkimi obawami (była to moja pierwsza tranzakcja w sklepie internetowym) nabyłem w sklepie www.computer.istore.pl za 1715 zł(wraz z przesyłką)-moje obawy co do tego sklepu rozwiały się po jednym dniu, kiedy to kurier zadzwonił do domu i osobiscie wręczył mi kartę. Karta jest świetna, tylko mam do Was szanowni tweak'owcy prośbę: otóż składam mój pierwszy komp i nie chcę nic popsuć, w związku z tym proszę o pomoc -jak podłączyć kartę do zasiłki- jest do niej specjalny przewód ale pytam was bo nie chce nic uszkodzić. Reszta konfigu to Pentium 3,2 Ghz, 1Gb ramu, 250 Sata Maxtor, Audigy 2 ZS,nagrywarka dvd, buda Chieftec DA-01BL-D z zasiłką 360 Wat. Jeżeli zboczyłem trochę z tematu to sorry ale proszę o pomoc(chcę w końcu zagrać w Half-Life 2!!!) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 -mess- chcialbym bardzo !! ale niemam czym :( qr...a mać ;( wasc nie sciemniaj tylko pisz/rysuj jak to zrobiles, ze ten spark7 tam przypasowal :D bo silencer moze jest fajny, ale nie na 6800ue :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xardas Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 Witam. Zamarzył mi się zakup tej karty: GeForce 6800GT Gigabyte GV-N68T256DH 256MB VIVO & DVI BOX. Czy to dobry wybór? Moje doświadczenia z grafą skończyły się 4 lata temu, gdy do mojego kompa trafił GF Annihilator Pro. Jednak jego zmierzch w końcu musiał nadejść, więc szukam teraz następcy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 dobrego nastepce wybrales :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...