Kosiarz Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Zamarzył mi się zakup tej karty: GeForce 6800GT Gigabyte GV-N68T256DH 256MB VIVO & DVI BOX. Czy to dobry wybór? Jeżeli masz kasę na niego to dlaczego nie :wink:, przynajmniej będziesz miał spokój z oblokowywaniem potoków, a jeżeli zabawa z potokami to GeForce 6800. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Jestem :wink: "zielony" jeśli chodzi o 6800 więc zadam kilka pytanek: 1. mogę mieć 6800 Leadteka i inno3D, którą z nich polecacie 2. opłaca się teraz brać jedną z wyrzej wymienionych kart czy lepij nazbierać przez święta i dołożyć 400zł do 6800GT 3. jak procentowo wygląda sprawa odblokowania potoków 4. czy na 6800 można za pomocą biosa podnieść napięcie do takiego jakie ma 6800U EDIT: dodam, że narazie jade na GF2MX i nie wiem ile tak wytrzymam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeChsoN Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 mma takie pytanie ile V powinno byc ustawione w biosie dla 6800 leadteka ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Jestem :wink: "zielony" jeśli chodzi o 6800 więc zadam kilka pytanek: 1. mogę mieć 6800 Leadteka i inno3D, którą z nich polecacie 2. opłaca się teraz brać jedną z wyrzej wymienionych kart czy lepij nazbierać przez święta i dołożyć 400zł do 6800GT 3. jak procentowo wygląda sprawa odblokowania potoków 4. czy na 6800 można za pomocą biosa podnieść napięcie do takiego jakie ma 6800U EDIT: dodam, że narazie jade na GF2MX i nie wiem ile tak wytrzymam. 1. Leadtek, lepsze chlodzenie, chyba ze duza roznica w cenie na korzysc inno3d... 2. to zalezy ile dasz rade wytrzymac ;] rownie dobrze mozesz czekac na nowy chipset NV/ATI :D 3. ciezko to okreslic, z tego co czytam, widze, na 16,6 moduje sie calkiem sporo kart, to jeszcze zalezy od producenta, wczesniej ktos pisal o tym. na 16,6 z bledami w fsaa, moduje sie jakies 95% kart :wink: 4. mozna, ale podobno to nic nie daje. po GF2MX na pewno odczujesz roznice :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 1. Leadteka i Inno3D mogę mieć dokładnie w tej samej cenie 2. Czy jak uda mi się odblokować potoki i pojechać z rdzeniem na 400Mhz to będzie duża różnica wydajności w stosunku do GT. Wkońcu GT ma o wile lepsze pamiątki. 4. Czy napięcie żeczywiście wzrasta? Bo jak tak to sądze, że coś powinno to dać. Na tym GF2MX jadę od wczoraj. Wcześniej miałem 5900XT ale wczoraj zamieniłem go na 830zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltana Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Na tym GF2MX jadę od wczoraj. Wcześniej maiłem 5900XT ale wczoraj zamieniłem go na 830zł. Nooo. to niezłego łosia znalazłeś :) hehe, tyle karta praktycznie w sklepie kosztuje. Gratulację! Chodzi ci oczywiście o zegary. Wiem że 6800le od POV za**** się kręci, 400mhz na rdzeniu przekracza bez problemu. Myśle że jeżeli będe kupował sobie tego GF, to będzie to właśnie POV 6800le. Taa. problem polega na tym, że po zmodowaniu na 16p6v WSZYSTKIE karty...nagle praktycznie przestają się podkręcać!! Ma na to wpływ właśnie odblokowanie potoków,m które powoduje znaczne podniesienie temperatury rdzenia. Tak że jak pamięci mozna po modzie kręcić z 700 do 900 nawet, to rdzeń: jak przekroczysz 340 to już będzie rewelacja. Wynik 400 na rdzeniui: zwyczajnie niemożliwy, takie taktowania mają "pełne" 6800GT. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Nooo. to niezłego łosia znalazłeś :) hehe, tyle karta praktycznie w sklepie kosztuje. Gratulację! Tylko, ze ja mu sprzedałem nową kartę, która w sklepie kosztuje 1100zł. To był Gainward FX PP ULTRA 1100XT GS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gambit24 Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 ==> Yog-Sothoth U mnie SmartDoctor również działa z innymi sterownikami. (nie muszą być Asusa) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Na WGK mają 6800Le od MSI za 1030zł. Ma ktoś taką karte i może powiedzieć jak jest z modowaniem/podkręcaniem?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yog-Sothoth Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 gambit24 --> u ciebie tez bodajze SmartDoctor resetuje system po ponownym uruchomieniu? U mnie tak sie dzieje i na 99% jestem pewny ze to wina tego programu, ciekawe tylko czemu tak sie dzieje.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Czy jak nie uda mi się odblokować potoków za pomocą RivaTuner to jest szansa, że zadziałają po hardmodzie? http://www.pcunleash.com/bbs/zboard.php?id...&desc=asc&no=39 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Czy jak nie uda mi się odblokować potoków za pomocą RivaTunerOdblokować to odblokujesz, tylko z jakim skutkiem....... :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Czy jak nie uda mi się odblokować potoków za pomocą RivaTunerOdblokować to odblokujesz, tylko z jakim skutkiem....... :wink: Może :) rozwiniesz swoją wypowiedz. Bo za chwilę mam zamiar zamawiać tego Leadteka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Może :) rozwiniesz swoją wypowiedz. Bo za chwilę mam zamiar zamawiać tego Leadteka.Za pomocą RivaTuner-a 15.2 odblokujesz potoki w każdym GeForce-u 6800/6800LE a z jakim skutkiem to wyjdzie, to już jest los szczęścia przeważnie w GeForce 6800LE odblokujesz 4 potoki pikseli i może vertexy, chociaż niewykluczone jest 16x1 6vp, natomiast 6800 na 80-85% zmodujesz na 16x1 6vp. :wink:. I jeszcze jeden mały problem po odblokowaniu potoków przeważnie karta słabiej się kręci. Co do testów to artefakty czasami mogą sie pojawić w 3DMarku05 w 2 i 3 teście, ale jak nie będzie to raczej i w innych benchmarkach będzie ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Może :) rozwiniesz swoją wypowiedz. Bo za chwilę mam zamiar zamawiać tego Leadteka. Za pomocą RivaTuner-a 15.2 odblokujesz potoki w każdym GeForce-u 6800/6800LE a z jakim skutkiem to wyjdzie, to już jest los szczęścia przeważnie w GeForce 6800LE odblokujesz 4 potoki pikseli i może vertexy, chociaż niewykluczone jest 16x1 6vp, natomiast 6800 na 80-85% zmodujesz na 16x1 6vp. :wink:. I jeszcze jeden mały problem po odblokowaniu potoków przeważnie karta słabiej się kręci. Co do testów to artefakty czasami mogą sie pojawić w 3DMarku05 w 2 i 3 teście, ale jak nie będzie to raczej i w innych benchmarkach będzie ok.Ja mam 6800LE@16p 6v i się kręcie bardzo dobrze, aktualnie 400/900, a najlepsza jest cena, bo dałem za karte 1029 zł :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Boxster jakiej firmy jest twój 6800Le i gdzie go kupiłeś? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Ja mam 6800LE@16p 6v i się kręcie bardzo dobrze, aktualnie 400/900, a najlepsza jest cena, bo dałem za karte 1029 zł :idea: Ja przecież nie napisałem że nie jest to możliwe. Część GF 6800LE tak jak u ciebie działa z 16x1 i 6vp bez artefaktów i też dobrze się kręci (masz szczęście). Ale gdybyś np. teraz poszedł do sklepu i wziął pirwszego z brzegu GeForca 6800LE nie miał byś dużych szans na to co masz. Co do kręcenia to też wiele razy już pisano że "problem z over. po odblokowaniu potoków". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Czy jak nie uda mi się odblokować potoków za pomocą RivaTunerOdblokować to odblokujesz, tylko z jakim skutkiem....... :wink: Może :) rozwiniesz swoją wypowiedz. Bo za chwilę mam zamiar zamawiać tego Leadteka. i dobrze zrobisz ;-) co do tego napiecia, bylo gdzies wczesniej, musisz poszukac. watpie zeby tutaj ktos hardmoda probowal... dostaniesz karte, pobawisz sie, i napiszesz co i jak, po to przeciez ten topic jest :D Czy jak nie uda mi się odblokować potoków za pomocą RivaTuner to jest szansa, że zadziałają po hardmodzie? http://www.pcunleash.com/bbs/zboard.php?id...c=asc&no=39 link do hardmoda dodany do pierwszego posta... :D kurde, az mnie kusi zeby sprobowac =E Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Leadtek 6800 zamówiony. Teraz muszę tylko czekać na niego od 1 do 3 tygodni. Jak go dostanę to od razu zaczynam :) modować. Po tym co udało mi się zrobić z mojego 5900XT sądze, że z tą kartą będzie podobnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 no to czekamy :roll: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeChsoN Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 Leadtek 6800 zamówiony. Teraz muszę tylko czekać na niego od 1 do 3 tygodni. Jak go dostanę to od razu zaczynam :) modować. Po tym co udało mi się zrobić z mojego 5900XT sądze, że z tą kartą będzie podobnie. zycze powodzenia, ja swojego musze niestety dac do wymiany :/ w wiekszosci nowych gier mam artefakty juz, a i moze mi ktos napisac jakie napiecie powinno byc ustawione w biosie na grafe ? 6800 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
decklen Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 Panowie jakiego byście wybrali : Msi Fx5900XT vtd128 czy Msi Nx6600GT vtd128 obie mają vivio i obie są AGP doradzcie czy lepiej 5900 czy 6600 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 Ja bym brał 6600GT only.5900 to przeżytek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
decklen Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 a jakieś konkrety na temat różnic w wydajnościach , możliwościach oc ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 hmm, z ciekawosci odpalilem 3dmark2001se, wynik 22000. 12/5 350/800. imho nie jest zle :twisted: z czasem posprawdzam inne, ale teraz instaluje nfs:u2 :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielony_I Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 Wlaśnie odpalilem Gainwarda 6800le i mam takie pytanko........ w expert tool-u mam mozliwość zmiany jedynie taktowania GPU i to tylko do 350 (pamięci na stałe ustawione na 700), w rivie tuner niezaleznie czy ustawie pamieci na 700 czy na 850 - taki sam wynik w 3dmarku03 0 7850pkt - tak jakby nie bylo reakcji na zmianę taktowania pamięci. Czego to przyczyna ?? (w expertool-u zmina gpu daje efekt i to duzy w miare) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 Zacząłem sie teraz zastanawiać nad Asusem V9999GE... w pcprojekcie kosztuje 1540zł, a oferuje 256mb GDDR 3, co za jakiś czas moze mieć spore znaczenie... zastanawia mnie tylko jak jest z odblokowywaniem potoków. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamish Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 Czesc a teraz z innej bajki. Mam 6800 A400 WinFasta i karta a 3d zaczela mi buczec nie wiem czemu podobno to przerywania ale jak to rozwiazac??? Moja plyta to NFS-7 Pomocy:/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 Czesc a teraz z innej bajki. Mam 6800 A400 WinFasta i karta a 3d zaczela mi buczec nie wiem czemu podobno to przerywania ale jak to rozwiazac??? Moja plyta to NFS-7 Pomocy:/ Buczeć tzn. jest głosna tak? Użyj jakiegoś programiku, żeby ustawić dogodną dla siebie szybkośc wiatraczka... tylko nie przesadź, żeby nie przegżać karty :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamish Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 TO nie wentyl zdemontowalem go bo faktyczenie glosny byl wiej na nia 12cm wiatrak i temp mam 46C Chodzi o uklady one bucza w trybie 3D. A jakie macie tempy na swoich 6800? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...