PITer Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 witam Wlasnie ja mialem tego pecha ze zepsula mi sie karta GF 6800 GT A400GT-TDH256 256MB. Zakupiona zostala w usa ma zaledwie 1,5 miecha. Po włączeniu kompa pokazuja mi sie kolorowe znaczki, ślaczki itp ;( .Nie podkrecalem jej ani nie bawilem sie w odblokowywanie potoków, nie spadla mi nigdzie. Nie wiem moze to wina zasilki ale mam Chiefteca 1136H?! Ktos cos moze doradzi ... Juz pisałem maila do leadteka i odpisali ze mam im wyslac do usa :/ koszt 200zl z ubezpieczeniem (Poczta Polska) pozdrawiam no i w tym momencie to co zaoszczedziles wydajesz na przesylke, wiec wg mnie kupno w USA mija sie z celem. Aha Wie ktos czym moge wyedytowac bios do asusa V9999GT 6800GT128MB, chodzi mi o podniesienie napiecia na rdzen lub ktos moze posiada taki bios zmodyfikowany ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLAF_SKARPA Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 PITer --- Własnie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Ladies and Gentlemen! My congratulations, pipeline lock of new 6800NU/6800LE have been finally breached with your help. To cytat z tego tematu: http://forums.guru3d.com//showthread.php?t...0&pagenumber=15 Trzeba nam troszkę poczekać na nową wersję RT. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MM$[mm] Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 yo mam pytanq moze nie na temat a jednak co myslicie o tej karcie PROLINK GF FX6600 ULTIMATE 128DDR testowal juz ktos dodam ze kosztuje ok 600zl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lecstad Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 No kurcze mam dziś posta z hitem. Jak już żaliłem się wcześniej, zdarzyło mi się iż padł mi Winfast A400TDH. No i nastał dziś ten wspaniały dzień, kiedy to miałem go odebrać po wymianie serwisowej po blisko 4 tygodniowym oczekiwaniu. Kiedy to już dostałem info o pojawieniu się mojej karty na sklepie, udałem się tam krokiem tanecznym i cały w skowronkach. Dopadłem do pudełka leżącego na ladzie, niczym stęskniony kochanek do swej lubej. Drżącymi i spoconymi dłońmi otwieram pudełko i … jakby mi to moje kochanie mordę obiło ciosem godnym Tysona. W pudełku leży karta, a jakże tylko jakaś podejrzanie mała. Wyciągam to to z pudełka a tam i owszem Winfast tylko jakoś wymiarowo ubogi i z okrągłym coolerem. Całkiem zbaraniały pytam sprzedawcę cóż to jest. Na co uzyskuje odpowiedź, że to mój 6800. Tylko chyba jakiś nowy model, bo mniejszy i pewnie z poprawionym chłodzeniem, bo ma mniejszy wiatraczek. Skruszyłem szczeną 4 kafelki i zaniemówiłem, kuchnia Olek, staram się śledzić nowinki a mi tu taki, hicior jak poprawiony A400TDH uciekł bokiem. Coś jednak tknęło mnie i zawiało podejrzliwością z czaszki na język, bo poprosiłem o wpięcie w chodzący sprzęt. Jakież było zdziwienie zarówno moje jak i sprzedawcy, kiedy się okazało, iż to jest 350TX. Wspaniały serwisant wielkiej Warszawskiej hurtowni zakręcił się i wysłał do mojego małego miasteczka nie tą kartę, co trza… I tak oto czekać będę dni kolejnych parę… Ehhhh Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quam Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Słuchajcie... W barwkomp są Asus V9999 GE i V9999 GT oba za 1600zł... Która byłaby wydajniejsza ?? ... Nie wiem którą wziąć ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 GE bedzie wydajniejszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linka Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 Witam wszystkich, A może ktoś wie czy w Polsce można dostać gdzieś V9999 Ultra deluxe Asusa ?? http://pl.asus.com/products/vga/ax800xt/overview.htm W ogóle jeśli znacie jakieś opinie na temat tego Asusa lub znacie linki, ceny etc - będę wdzięczny. Pozdrowienia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linka Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 HeHe... Załączam poprawiony link, chociaż ta druga TEŻ JEST FAJNA ;-) A Propo's którą polecacie, tylko szczerze 8) - wiem, że jesteśmy na forum 6800 - mam nadzieję, że się nikomu nie narażę. :lol: http://pl.asus.com/products/vga/v9999ultra...ra/overview.htm Witam wszystkich, A może ktoś wie czy w Polsce można dostać gdzieś V9999 Ultra deluxe Asusa ?? http://pl.asus.com/products/vga/ax800xt/overview.htm W ogóle jeśli znacie jakieś opinie na temat tego Asusa lub znacie linki, ceny etc - będę wdzięczny. Pozdrowienia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 A Propo's którą polecacie, tylko szczerze - wiem, że jesteśmy na forum 6800 - mam nadzieję, że się nikomu nie narażę. xt bedzie na pewno w wiekszosci przypadkow troche szybszy, ale z drugiej strony nie oferuje niczego nowego w 3d, czego nie mozna uzyskac na nv40...w druga stone juz tak nie jest...xt jest wieksza grzalka, a ultra ma glosniejsze chlodzenie....tak wiec co kto lubi.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 Jak wyglada sprawa wydajnosci w rozdzielczosci minimum 1280x1024 z AA i AF na maxa - w porownaniu do X800XT. Pytam, poniewaz zamierzam pod chionke sobie sprezentowac 6800GT lub X800XT, a mam monitor 21 cali i gram w rozdzialkach minimum 1280x1024. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quam Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 Jak wyglada sprawa wydajnosci w rozdzielczosci minimum 1280x1024 z AA i AF na maxa - w porownaniu do X800XT. Pytam, poniewaz zamierzam pod chionke sobie sprezentowac 6800GT lub X800XT, a mam monitor 21 cali i gram w rozdzialkach minimum 1280x1024. Pozdr. X800XT jest dużo szybsza od 6800GT w AA i w takich rozdzielczościach... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev-o Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 jak masz kase na x800xt to i masz napewno kase na gf6800U - wiec ja bym wzial 6800U ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szklak Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 jak masz kase na x800xt to i masz napewno kase na gf6800U - wiec ja bym wzial 6800U ;)Roznica wynosi ok.150zł na korzysc radka x800 xt. Dopiero róznica miedzy cenami GF6800U a R x800 xt pe jest niewielka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_k Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 Mam pytanie. Zamawial moze ktos z was cokolwiek ze strony www.pricewatch.com ? Jak jest z dostawa? Czy przysylaja wszystko jak trzeba? Nie ma zadnych jaj? i drugie pytanie,pewnie juz bylo, Jakiego GF6800 najlepiej kupic do softmodu? Leadtek,gainward czy cos innego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz354 Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 witam mam takie pytanie. mam 6800 leadteka odblokowane wszystko mam, ale jak chce np podkrecac riva tunerem jakis mi blad wyskakuje zebym za duze daje czestotliwosci a chce podkrecic o 5mhz i to samo wyskakuje, innymi programami to samo. Tylko moge podkrecac winfoxem ale co chwile mi sie karta odkreca albo jak ustawiam 3d wieksza to nie wchodzi itp. mial moze ktos ten problem co ja?? prosze o pomoc Z gory dzieki za odp :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 witam mam takie pytanie. mam 6800 leadteka odblokowane wszystko mam, ale jak chce np podkrecac riva tunerem jakis mi blad wyskakuje zebym za duze daje czestotliwosci a chce podkrecic o 5mhz i to samo wyskakuje, innymi programami to samo. Tylko moge podkrecac winfoxem ale co chwile mi sie karta odkreca albo jak ustawiam 3d wieksza to nie wchodzi itp. mial moze ktos ten problem co ja?? prosze o pomoc Z gory dzieki za odp :) Chyba każdy tak ma po odblokowaniu dodatkowych potoków. Jedynie pamiątki dają się kręcić ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 A Propo's którą polecacie, tylko szczerze - wiem, że jesteśmy na forum 6800 - mam nadzieję, że się nikomu nie narażę. xt bedzie na pewno w wiekszosci przypadkow troche szybszy, ale z drugiej strony nie oferuje niczego nowego w 3d, czego nie mozna uzyskac na nv40...w druga stone juz tak nie jest...xt jest wieksza grzalka, a ultra ma glosniejsze chlodzenie....tak wiec co kto lubi.... jezeli masz wybierac miedzy 6800GT a X800XT, bierz Ati. miedzy 6800U a X800XT nie ma juz takiej wielkiej roznicy, sa porownywalne... jak zalezy ci na kasie, to mozesz kupic GT i krecic je, wtedy bedziesz zadowolony. a jak chcesz wybierac miedzy tymi co napisales, bierz X800XT. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 witam Wlasnie ja mialem tego pecha ze zepsula mi sie karta GF 6800 GT A400GT-TDH256 256MB. Zakupiona zostala w usa ma zaledwie 1,5 miecha. Po włączeniu kompa pokazuja mi sie kolorowe znaczki, ślaczki itp ;( .Nie podkrecalem jej ani nie bawilem sie w odblokowywanie potoków, nie spadla mi nigdzie. Nie wiem moze to wina zasilki ale mam Chiefteca 1136H?! Ktos cos moze doradzi ... Juz pisałem maila do leadteka i odpisali ze mam im wyslac do usa :/ koszt 200zl z ubezpieczeniem (Poczta Polska) pozdrawiam Miałem identyczny problem z moim Leadtek 6800GT, problem rozwiązałem bardzo prymitywną metodą. Wsadziłem kartę "na chama" jak najmocniej w złącze AGP i w tym rogu gdzie jest złącze molexa przez taką dziurkę na rogu przełożyłem opaskę i podciągnołem na niej ten bok karty do góry i opaskę zaczepiłem na górze obudowy. Wiem, że to co piszę jest :wink: bardzo głupie ale u mnie zadziałało. :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: Trochę testów: Leadtek 6800GT 1,33V 350/1000 3DMark03 - 11037 3DMark05 - 4666 400/1100 3DMark03 - 12227 3DMark05 - 5011 415/1100 3DMark03 - 5130 3DMark05 - 12506 415/1130 3DMark03 - 12575 3DMark05 - 5196 420/1130 - drobne artefakty (rdzeń) 3DMark03 - 12658 3DMark05 - 5209 - powyżej bardzo widoczne artefakty (rdzeń) 1,43V 440/1170 - temp. ponad 80*C :( - powyżej bardzo widoczne artefakty (rdzeń) 1,53V - karta chodzi gorzej niż na 1,43V :( 1,67V - jak uzbieram na WC 1,77V - jak uzbieram na bardzo dobre WC :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: Zmiana AGP: 410/1100 AGP-66MHz FW-on SB-on AGP Voltage-1,6V 3DMark03- 12319 410/1100 AGP-80MHz FW-on SB-on AGP Voltage-1,6V 3DMark03- 12335 | +16pkt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linka Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 jezeli masz wybierac miedzy 6800GT a X800XT, bierz Ati. miedzy 6800U a X800XT nie ma juz takiej wielkiej roznicy, sa porownywalne... jak zalezy ci na kasie, to mozesz kupic GT i krecic je, wtedy bedziesz zadowolony. a jak chcesz wybierac miedzy tymi co napisales, bierz X800XT. Ze wszystkich Twoja opinia jest mi najbliższa Mess, jednak jeśli ktoś mógłby mi jeszcze wyjaśnić jakie są różnice pomiędzy GDDR3 a DDR3 - które są wydajniejsze a które mają krótsze czasy. Czy warto w tych dwóch kartach zwracać na to uwagę ?? Dla uzupełnienia załączam linki wybranych przeze mnie kart: http://pl.asus.com/products/vga/ax800xt/overview.htm http://www.mmv.pl/produkty_new/szczegoly.p...ache=1102710549 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 :arrow: Luks bawisz się jeszcze w zmiany bios'ów?Jaki to ma wpływ na te karty i czy warto się w to pakować? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 Nowe biosy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarlaxe Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 Ja mam takie pytanko bo nie moge sobie sam poradzić i mimo że przeglądałem wszystkie!!!! strony tego topicu to nie znalazłem odpowiedzi w jaki sposób zmniejszyć obroty wiatraczka w karcie Ino3D GeForce 6800 GT ? Czytałem coś o jakimś Expertool i Smart Doctor - ściągnołem sobie to pierwsze ze strony gainwalda ale niewiem gdzie tam jest coś co umożliwia zmniejszenie obrotów!?!? pytania: 1) czy te programy będą działać z moją kartą i zainstalowaj na niej chłodzeniu? (referencyjne chłodzenie NVidii) 2) czy ewentualne zmniejszenie jak czytałem obrotów do 50% jest bezpieczne dla karty? (czy sie nie zjara) 3) Czy będzie to działać z NV5 Silencer? - jeżeli tak to czy jest jakiś program który pozwoli zmniejszyć obroty poniżej 50%? 4) Porównując do referencyjnego chłodzenia GF 6800 GT jak stoi głośność NV5 Silencer - czytałem recenzje z linków w pierwszym wątku ale są po angielsku, więc z wykresów odczytałem tylko tyle że temperatura za bardzo raczej nie spada - dla mnie jednak najważniejsza jest cisza - jak ona stoi w NV5 Silencer? 5) Jak za pomocą Expertoll zmniejszyć obroty mojego aktualnego chłodzenia? Bo ja tego nie moge nigdzie znaleźć w zakładkach programu. Dzięki za odpowiedzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riki Opublikowano 11 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2004 Witam. Muszę się z Wami czymś podzielić. Pod koniec pażdziernika kupiłem Asusa V9999 GT, wszystko było ok. chulał aż miło, le do czasu. Moja karta zaczeła wyświetlać dziwne obrazy /nawet w dosie/, restartował się komputer. A więc pomyślałem karta uszkodzona i 15 listopada oddałem do serwisu. Po dość długim oczekiwaniu moja reklamacja została rozpatrzona pomyślnie. Wczoraj czyli 9 grudnia poszedłem do sklepu po karte, otwieram pudełko a tam ... Nie uwierzycie. Asus V9999 Ultra. Tak ULTRA sam nie mogłem uwierzyć. Podejrzewam, że wiekszość tych GT jest uszkodzona lub są już nie produkowane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaronek Opublikowano 11 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2004 ktos tam pytal o firmy przy 6800 - leadteka nie bierz poki riva tuner nie wyjdzie nowy bo pewnikiem nie pomodujesz, chociaz zawsze mozesz podkrecac ;)) luks ehehehehe... no comment :DD co za gosc ... ;)) juz zrobil biosy - luks - bedzie tutorial ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linka Opublikowano 11 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2004 No to masz fart !!! - dostałeś coś takiego ? http://pl.asus.com/products/vga/v9999ultra...ra/overview.htm Witam. Muszę się z Wami czymś podzielić. Pod koniec pażdziernika kupiłem Asusa V9999 GT, wszystko było ok. chulał aż miło, le do czasu. Moja karta zaczeła wyświetlać dziwne obrazy /nawet w dosie/, restartował się komputer. A więc pomyślałem karta uszkodzona i 15 listopada oddałem do serwisu. Po dość długim oczekiwaniu moja reklamacja została rozpatrzona pomyślnie. Wczoraj czyli 9 grudnia poszedłem do sklepu po karte, otwieram pudełko a tam ... Nie uwierzycie. Asus V9999 Ultra. Tak ULTRA sam nie mogłem uwierzyć. Podejrzewam, że wiekszość tych GT jest uszkodzona lub są już nie produkowane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaronek Opublikowano 11 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2004 ehehehehe linka spac nie moze a ten za friko dostal w wymianie ;)) swoja droga mogloby byc tak jak jest w sieciach komorkowych - wymiana karty co 2 lata za 100 zl ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 11 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2004 luks ehehehehe... no comment :DD co za gosc ... ;)) juz zrobil biosy - luks - bedzie tutorial ? :D Tak zrobię opis podobny do tego co zrobiłem o 5900XT i wrzucę na główną. Tylko pierw muszę dorwać jakieś chłodzenie na kartę bo temp. mnie hamuje. Może coś doradzicie, chcę założyć na kartę WC. Na razie tylko na kartę potem rozbuduje o CPU. Tylko problemem są $$$ mam na to tylko ok.200zł Co do bloku to nie musi być blok pod 6800 może być dowolny inny zapinkę zrobię sobie sam. Na razie mój Ladtek 6800GT poszedł na 440/1170 :( i temp 85*C więc nie mam co nawet podnosić napięcia powyżej 1,4V, a z WC sądzę że będę w stanie pracować z napięciem 1,6V-1,7V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 11 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2004 luks ehehehehe... no comment :DD co za gosc ... ;)) juz zrobil biosy - luks - bedzie tutorial ? :D Tak zrobię opis podobny do tego co zrobiłem o 5900XT i wrzucę na główną. Tylko pierw muszę dorwać jakieś chłodzenie na kartę bo temp. mnie hamuje. Może coś doradzicie, chcę założyć na kartę WC. Na razie tylko na kartę potem rozbuduje o CPU. Tylko problemem są $$$ mam na to tylko ok.200zł Co do bloku to nie musi być blok pod 6800 może być dowolny inny zapinkę zrobię sobie sam. Na razie mój Ladtek 6800GT poszedł na 440/1170 :( i temp 85*C więc nie mam co nawet podnosić napięcia powyżej 1,4V, a z WC sądzę że będę w stanie pracować z napięciem 1,6V-1,7V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szklak Opublikowano 11 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2004 Witam. Muszę się z Wami czymś podzielić. Pod koniec pażdziernika kupiłem Asusa V9999 GT, wszystko było ok. chulał aż miło, le do czasu. Moja karta zaczeła wyświetlać dziwne obrazy /nawet w dosie/, restartował się komputer. A więc pomyślałem karta uszkodzona i 15 listopada oddałem do serwisu. Po dość długim oczekiwaniu moja reklamacja została rozpatrzona pomyślnie. Wczoraj czyli 9 grudnia poszedłem do sklepu po karte, otwieram pudełko a tam ... Nie uwierzycie. Asus V9999 Ultra. Tak ULTRA sam nie mogłem uwierzyć. Podejrzewam, że wiekszość tych GT jest uszkodzona lub są już nie produkowane. Jakiego koloru jest PCB? Niebieski czy zielony? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...