luks__pl Opublikowano 11 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2004 :twisted: Co wy na to: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robin64 Opublikowano 11 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2004 Jaką teraz temp. ma ta karta w stresie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 11 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2004 Jaką teraz temp. ma ta karta w stresie? 52*C na 1,3V zaraz zmienię 1,4V i podam wyniki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Witam! Od dzisiaj bede siedzial na tym forum. Opuscilem juz niestety forum na temat FX59xx (az sie lezka zakrecila-wporzo ludzie tam sa). Ale nie ma tego zlego bo Luks_pl i Makaronek jest z nami :D Zakupilem za 1089zl karte AOpen Aleous 6800LE 128MB DDR (Hynix 2,8...) no i... Karta zmodowala sie na 16x1 i 6 vertexow :D Ale mi sie trafilo :D Zero artow-testowalem we wszystkich markach i NFSU2. I teraz pytanie do Luksa: Sluchaj, te hynix'y na mojej karcie wygladaja znajomo (idento co na moim wczesniejszym Asusie V9950GE). A jak wiadomo roznie to z tymi pamieciami bylo (mi smigalo do 980MHz max). Sadzisz ze tutaj tez tak moze byc, czy moze to prawdziwe oznaczenia. W tej chwili pamiec mi leci na 850MHz bez zadyszki (nie mam tylko radiatorow na pamieci :(). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 jak masz kase na x800xt to i masz napewno kase na gf6800U - wiec ja bym wzial 6800U ;)W Sirius X800XT kosztuje 1856 zl (nie mylic z X800XT PE), a 6800 Ultra, to wydatek najmniej 2300zl. Wiec jakby nie patrzec roznica jest dosc spora. Ostatnio chodzi mi po glowie Leadtek Winfast Geforce 6800GT, kusi mnie jego cena - 1645zl. Sam juz nie wiem, mam wielki dylemat, czy tego Winfasta czy TEGO Radosława. A moze wiecie gdzie sa jeszcze tansze Radki? Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Leadtek 6800GT 1,4V - 5438pkt w 3DMark05 425/1150 http://service.futuremark.com/compare?3dm05=370902 Na więcej na razie nie pozwala mi chłodzenie :/ Na tych zegarach pracuje non-stop, pamiątki idą na 1200 ale po dłuższym czasie pracy coś się zaczyna sypać. Wie ktoś może czy już znaleziono metodę na v-moda pamięci 6800GT. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riki Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Odpowiedz dla Linka: Dostałem w wymianie coś takiego: http://pl.asus.com/products/vga/v9999ultra...dt/overview.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m00 Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 witam Wlasnie ja mialem tego pecha ze zepsula mi sie karta GF 6800 GT A400GT-TDH256 256MB. Zakupiona zostala w usa ma zaledwie 1,5 miecha. Po włączeniu kompa pokazuja mi sie kolorowe znaczki, ślaczki itp ;( .Nie podkrecalem jej ani nie bawilem sie w odblokowywanie potoków, nie spadla mi nigdzie. Nie wiem moze to wina zasilki ale mam Chiefteca 1136H?! Ktos cos moze doradzi ... Juz pisałem maila do leadteka i odpisali ze mam im wyslac do usa :/ koszt 200zl z ubezpieczeniem (Poczta Polska) pozdrawiam Miałem identyczny problem z moim Leadtek 6800GT, problem rozwiązałem bardzo prymitywną metodą. Wsadziłem kartę "na chama" jak najmocniej w złącze AGP i w tym rogu gdzie jest złącze molexa przez taką dziurkę na rogu przełożyłem opaskę i podciągnołem na niej ten bok karty do góry i opaskę zaczepiłem na górze obudowy. Wiem, że to co piszę jest :wink: bardzo głupie ale u mnie zadziałało. witam luks_pl moglbys mi napisac jakie miales dokladnie objawy?? Cholera juz wyslalem do usa mam nadzieje ze doleci :? , a potem wroci sprawna :roll: (ubezpieczylem i priorytetem wyslalem). Sprawdzalem na innym kompie i bylo to samo :( pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarlaxe Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Ponieważ nikt nie odpowiedzział na moje wcześniejsze pytanie, a z częścią problemów sobie poradziłem to teraz mam pytanie takie: 1) Czy NV5 Silencer jest dużo cichszy od referencyjnego chłodzenia na GF 6800 GT ? 2) Czy można regulować prędkość obrotów wiatraczka na tym Silencerze dowolnie? Czy jest jakiś specjalny program do niego? 3) Widziałem że kilka osób ma tego silencera więc mam pytanie - jakiej jakości jest ta dołączona do niego pasta termoprzewodząca? Jest sens dopłacać do Arctic Silver 5 (35 zł) czy do Arctic Ceramique (15zł) - czy jest znaczna różnica między tymi pastami oprócz ceny ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 witam luks_pl moglbys mi napisac jakie miales dokladnie objawy?? Cholera juz wyslalem do usa mam nadzieje ze doleci :? , a potem wroci sprawna :roll: (ubezpieczylem i priorytetem wyslalem). Sprawdzalem na innym kompie i bylo to samo :( pozdro Miałem na ekranie kolorowe znaczki, szlaczki, kratki, kreski, itd. Działo się to nawet przy stndartowym napięciu i takotowaniu lae wystarczyło, że poruszłąem trochę kartą i resetnołem kompa i porblem znikał na chwile. Potem zauważylem, że dziaje siętak zawsze gdy poruszę kartą więc ją podwiesiłem opaskami od obudowy tak aby nie mogłą się ruszyć lub wygiąć choćby o :wink: 1mm. 8) Tak sobie poradziłem z tym problemem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 dawalem 1.5 i 1.6 a smartdoctor dalej podaje 1.36 tak jak na oryginalnym biosie, mozliwosci OC równiez sa takie same, poradzil sobie juz ktos z tym ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Jako, że sam jestem na etapie poszukiwania grafy (po wielu perypetiach z moim R9800PRO) mam pytanko: Ktoś ma/miał styczność z kartą: ASUS AGP-V9999GE/TD/256, GeForce 6800, 256MB GDDR3 - 12 potokowiec, pamięci GDDR3 i taktowania Ultry :D - i to wszystko za cenę znacznie niższą niż 6800GT Druga sprawa - zauważyłem tendencje spadkową jeżeli chodzi o ceny NV40 - jak myślicie rzucać się teraz na grafę czy lepiej poczekać i kupić po Nowym Roku - wiem, że nie ma co prorokować, ale podejrzewam, że cena spadanie jeszcze bardziej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaronek Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 turzol zalezy od stosunku dolar/jen, dolar/euro, dolar/pln. Po nowym roku ceny spadna, natomiast nie wiadomo czy na tyle zeby psuc sobie swieta. 5900xt ktora mialem wczesniej od kwietnia nie spadla ani o zlotowke, a mamy grudzien - wiec karty, ktore uwazane sa za lepsze (6800) i mniej klopotliwe z rownie rewelacyjnym stosunkiem ceny do jakosci - tez pewnie nie stanieja.Moze ja trafilem akurat na taka koniunkture, ale warto pamietac, iz 6800 wyszly w tym okresie co nie spowodowalo spadku cen 5900 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maslan Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 a co myslicie o takim czyms?? do wyjecia za 200$ http://www.pny.com/products/verto/performance/6800.asp czy lepiej dolozyc 30 i msi 6600gt?? http://www.msicomputer.com/product/p_spec....TD128&class=vga tudziez za ta sama cene co msi http://www.xfxforce.com/product_view.php?sku=PVT43AND ocalcie nooba :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 Nowe biosy Dodane biosy dla 6800LE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szklak Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 Ktoś ma/miał styczność z kartą: ASUS AGP-V9999GE/TD/256, GeForce 6800, 256MB GDDR3 - 12 potokowiec, pamięci GDDR3 i taktowania Ultry :D - i to wszystko za cenę znacznie niższą niż 6800GT Hehe, nie rozpędzaj się tak z tymi taktowaniami Ultry :). Ten model co prawda jest na PCB Ultry, lecz ma taktowania 350/1000 MHz (jak GT). Osobiście dołożył bym 100 zł i kupił Winfast GF 6800 GT. Przy takich sumach jest to niewielka róznica, a sprzęt miał byś bardziej przyszłościowy i z lepszym chłodzeniem. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 Dobra klamka zapadla z wyboru pomiedzy X800XT a 6800GT kupuje tego drugiego. Teraz pytanie jaka firme polecacie? Mi przypadl do gustu Winfast 6800GT i jest tani 1645 zl. Napiszcie mi tu jakies sugestie, bo na NV sie nie znam wcale (cale zycie na Radkach - heh). Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 Nowe biosy Dodane biosy dla 6800LE wrzuce to na pierwsza strone. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FeuerFrei Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 Nowe biosy Dodane biosy dla 6800LE witam ! mam pytanko: czy zmieniasz cos poza taktowaniem/napieciami w tych biosach ? i czy zminiasz to recznie czy jakims programem typu nibitor/extremeeditfx ? a co do wc to polecam to => http://www.cpc.pl/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 a co do wc to polecam to =>http://www.cpc.pl/ Weź się z tym nawet nie odzywaj to jeden z najgorszych szmelców jaki jest jeżeli chodzi o WC... niektórzy mają na tym wyższe temp. niż na AC. Jeżeli chodzi o WC to najlepiej samemu skompletować z części... a jak ma się smykałkę i dostep do prostych narzędzi to bloki można samemu zrobić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FeuerFrei Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 a co do wc to polecam to =>http://www.cpc.pl/ Weź się z tym nawet nie odzywaj to jeden z najgorszych szmelców jaki jest jeżeli chodzi o WC... niektórzy mają na tym wyższe temp. niż na AC. Jeżeli chodzi o WC to najlepiej samemu skompletować z części... a jak ma się smykałkę i dostep do prostych narzędzi to bloki można samemu zrobić. a po czym to wnioskujesz ? bo pewnie nie po wlasnych doswiadczeniach, jak sie nie umie zainstalowac, to sie ma fatalne temperatury, rzeczywiscie chlodnicy sie nieoplaca, ale bloki i przewody sa ok. a mozesz mi wyjasnic do jakich to prostych narzedzi trzeba miec dostep zeby zrobic blok z miedzi ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FeuerFrei Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 a co do wc to polecam to =>http://www.cpc.pl/ Weź się z tym nawet nie odzywaj to jeden z najgorszych szmelców jaki jest jeżeli chodzi o WC... niektórzy mają na tym wyższe temp. niż na AC. Jeżeli chodzi o WC to najlepiej samemu skompletować z części... a jak ma się smykałkę i dostep do prostych narzędzi to bloki można samemu zrobić. a po czym to wnioskujesz ? bo pewnie nie po wlasnych doswiadczeniach, jak sie nie umie zainstalowac, to sie ma fatalne temperatury, rzeczywiscie chlodnicy sie nieoplaca, ale bloki i przewody sa ok. a mozesz mi wyjasnic do jakich to prostych narzedzi trzeba miec dostep zeby zrobic blok z miedzi ? ok, juz widze jaki jest do nich stosunek na tym forum, wiec tematu niebylo, ja w kazdym razie problemow z nimi nie mialem, po pol roku skichala sie pompka, poszedlem do nich i mi wymienili na nowa bez gadania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 witam ! mam pytanko: czy zmieniasz cos poza taktowaniem/napieciami w tych biosach ? i czy zminiasz to recznie czy jakims programem typu nibitor/extremeeditfx ? Ręcznie lub jednym z programów, które wymieniłeś. Narazie nie wiem zbytnio gdzie są timingi ale z czasem napewno ja lub ktoś inny do tego dojdzie, więc to tylko kwestia czasu. Narazie tylko napięcia i taktowania i czasem trochę więcej i wtedy bios jest oznaczony jako "beta". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 Mam pytanko. Restartuje mi się komp w dziwacznych momentach np:podczas przeglądania stron internetowych,gry albo jak jest tylko pulpit bez żadnego obciążenia.Szukałem już wszędzie.Sprawdzałem podłączony sprzęt, jak siedzi w slotach, monitorowałem temperatury, napięcia nawet skanowałem wszystko w poszukiwaniu upierdliwych wirusów.I nic. Piszę w tym temacie ponieważ restarty zaczęły się tuż po wymianie na 6800. Może coś w biosie?Co z fast write albo side band adressing? Na 5900 było właczone i było o.k. Ma ktoś jakiegoś pomysła? Aaaaaa.Karta pracuje sprawnie, testy przechodzi poprawnie, wyniki w normie w grach to samo i nie kręcona. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaronek Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 zaraz bedzie 20 postow o tresci "zasilacz" ;)) ale tez mam 6800 na tej zasilce i bardziej zyluje procka i wystarcza... bardzo wiec prosze o pomoc kukurydzy inaczej niz piszac "zasilacz" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 Podstawowe pytanie - czy po zmianie grafy był formatowany system? Jeżeli TAK to: *Wyłącz FastWrite w biosie *Sprawdź paluchem czy rdzeń karty się nie przegrzewa *Spróbuj z inną wtyczką zasilającą *Miernikiem pomierz napięcia jakie daje ten Chieftec *Spróbuj z innymi driverami (najlepiej oficjalnymi) jeżeli wszystko powyższe zawiedzie - FORMAT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Nowe biosy Dodane biosy dla 6800LE Normalnie wersja LE jakie ma V na rdzeniu i czy ten bios daje też więkasze V na pamięci? Dzięki temu biosowi ile więcej można wydusić ze swojego LE... :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Właśnie przed chwilą się stało :? Miałem okazję wyłaczyć fastwrite.Temperatura procesora karty w tej chwili(2d) wynosi 47-48*C. Podłaczona jest na tej samej taśmie(samotnie) co 5900. Przeinstaluje jeszcze sterowniki, choć aktualnie są oficjalne 66.93 i się zobaczy. Narazie dzięki za rady.Idę się przespać :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kipek Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 moze to zabrzmi troche bezsensownie ale kiedys mialem celka 433 i grafe savage4 ...pozmianie na tnt zaczal mi sie resetowac komp przy laczeniu sie z netem ( a dokladnie gdy modem zaczynal wybierac nr..choc mysle ze nie jedziesz na modemie).... po zmianie grafy na mx200 problem zniknol.... moze problem jest z jakims ustawieniem w biosie budzenia kompa przez LAN.... jak nie mam racji to niewrzeszcie wszyscy na raz :oops: ..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Nowe biosy Dodane biosy dla 6800LE Normalnie wersja LE jakie ma V na rdzeniu i czy ten bios daje też więkasze V na pamięci? Dzięki temu biosowi ile więcej można wydusić ze swojego LE... :wink: Wydawało mi się, że ma 1,3V ale bios jaki mi podesłaliście miał 1,4V więc pociągnołem o 0,1V w górę do 1,5V. Bios zwiększa napięcie na rdzeniu ale pamiatki też będą się trochę lepij kręcić (u mnie 60Mhz więcej). Co do tego ile wydusisz to zauważyłem, ze te karty są bardzo czułe na temp. więc wszystko zależy od tego jak ją schłodzisz. Sam składam właśnie chłodzonko na tą kartę, jak skończe to an tweak.pl pojawi się artykuł co i jak. Chcę dobić do :twisted: 500MHz na rdzeniu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...