turzol Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Ostatecznie stwierdziłem, że zakupie GF6800GT w stanach. Tylko teraz jakiej firmy? Do wyboru: BFG Technologies GeForce 6800GT Leadtek GeForce 6800GT PNY GeForce 6800GT MSI GeForce 6800GT NX6800GT-TD256 XFX GeForce 6800 GT GigaByte GeForce 6800GT XFX GeForce 6800GT Najtańszy Leadtek, najdroższy XFX. Która z ww. najlepiej się kręci? Słyszałem, że nie wszystkie dobijają do wartości Ultry, a na tym mi zależy najbardziej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makarek Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 zapodałem biosik 6800le@luks_pl :D Karta narazie stabilna.dzis wieczorem testy,potem podziele sie spostrzeżeniami :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Ostatecznie stwierdziłem, że zakupie GF6800GTTez mialem dylemat 6800GT / X800XT. Jeszcze dzis idac do sklepu bylem nastawiony na Winfasta, ale pan w sklepie zaproponowal mi Sapphire'a X800XT za 1800zl. No i jutro rano bede go juz mial. A jesli chodzi o 6800, to ja bym bral Leadtek'a. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linka Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Ostatecznie stwierdziłem, że zakupie GF6800GTTez mialem dylemat 6800GT / X800XT. Jeszcze dzis idac do sklepu bylem nastawiony na Winfasta, ale pan w sklepie zaproponowal mi Sapphire'a X800XT za 1800zl. No i jutro rano bede go juz mial. A jesli chodzi o 6800, to ja bym bral Leadtek'a. Szybko zmieniasz zdanie.. Jakieś konkretne powody poza ceną ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Ostatecznie stwierdziłem, że zakupie GF6800GTTez mialem dylemat 6800GT / X800XT. Jeszcze dzis idac do sklepu bylem nastawiony na Winfasta, ale pan w sklepie zaproponowal mi Sapphire'a X800XT za 1800zl. No i jutro rano bede go juz mial. A jesli chodzi o 6800, to ja bym bral Leadtek'a. Dostępność X800XT/PRO jest w Stanach tragiczna: http://www.newegg.com/app/ViewProduct.asp?...property&DEPA=1 Chyba wezmę BFG OC 6800GT - ma standardowo podbite taktowania i kręci się w większości @430/550, a co najlepsze ma gware dożywotnią Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Ostatecznie stwierdziłem, że zakupie GF6800GTTez mialem dylemat 6800GT / X800XT. Jeszcze dzis idac do sklepu bylem nastawiony na Winfasta, ale pan w sklepie zaproponowal mi Sapphire'a X800XT za 1800zl. No i jutro rano bede go juz mial. A jesli chodzi o 6800, to ja bym bral Leadtek'a. Szybko zmieniasz zdanie.. Jakieś konkretne powody poza ceną ? Mam monitor 21 cali i grac musze conajmniej w 1280x1024, grac lubie tylko z AA i AF, a powszechnie wiadomo, iz X800 lepiej spisuje sie w wysokich rozdzielczosciach z full AA i AF. Poza tym mam sentyment do Radeona, a Winfasta chcialem wziac tylko dlatego iz cena byla bardzo atrakcyjna (1600zl). Caly czas bylem przekonany ze X800XT kosztuje ponad 2 tys, wiec roznica 400zl jest dosc spora, ale kiedy dostalem oferte za 1800zl, to oczka mi sie zaswiecily (bo wlasnie dokladnie tyle mam odlozone na karte). Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Ostatecznie stwierdziłem, że zakupie GF6800GTTez mialem dylemat 6800GT / X800XT. Jeszcze dzis idac do sklepu bylem nastawiony na Winfasta, ale pan w sklepie zaproponowal mi Sapphire'a X800XT za 1800zl. No i jutro rano bede go juz mial. A jesli chodzi o 6800, to ja bym bral Leadtek'a. Szybko zmieniasz zdanie.. Jakieś konkretne powody poza ceną ? Mam monitor 21 cali i grac musze conajmniej w 1280x1024, grac lubie tylko z AA i AF, a powszechnie wiadomo, iz X800 lepiej spisuje sie w wysokich rozdzielczosciach z full AA i AF. Poza tym mam sentyment do Radeona, a Winfasta chcialem wziac tylko dlatego iz cena byla bardzo atrakcyjna (1600zl). Caly czas bylem przekonany ze X800XT kosztuje ponad 2 tys, wiec roznica 400zl jest dosc spora, ale kiedy dostalem oferte za 1800zl, to oczka mi sie zaswiecily (bo wlasnie dokladnie tyle mam odlozone na karte). Pozdrawiam. Nie da się ukryć, że 6800 troche odstaje od X800 ... Ale (posiadacze 6800) nie dajcie się 8) Zachęcam do wyciskania siódmych potów z graf :twisted: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=102134 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 moze i troche odstaje, ale nadrabia cena ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linka Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Chyba, że ktoś się decyduje na Gainwarda 2400 GLH to wtedy i cena nie nadrabia ;-)) Ja nadal obstawiam NV6800. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linka Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Mam monitor 21 cali i grac musze conajmniej w 1280x1024, grac lubie tylko z AA i AF, a powszechnie wiadomo, iz X800 lepiej spisuje sie w wysokich rozdzielczosciach z full AA i AF. Poza tym mam sentyment do Radeona, a Winfasta chcialem wziac tylko dlatego iz cena byla bardzo atrakcyjna (1600zl). Caly czas bylem przekonany ze X800XT kosztuje ponad 2 tys, wiec roznica 400zl jest dosc spora, ale kiedy dostalem oferte za 1800zl, to oczka mi sie zaswiecily (bo wlasnie dokladnie tyle mam odlozone na karte). Pozdrawiam. Jak tylko kupisz to daj znać jak śmiga ;-) Ja też jeszcze nie podjąłem ostatecznej decyzji. Pozdro.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jg5 Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Mam problem z odtwarzaniem filmów, zarówno divix jak i dvd czy nawet filmików rozpoczynających gry (np. richard burns rally ) Tak to wygląda na pełnym ekranie: W oknie jest wsyztko ok: Zmiana kodeków nic nie dała, sterowniki od grafy najnowsze. Na zagranicznych stronach pisze ze to 6800 ma zwalony porcesor video i dzieki temu nie moge ogladac filmów... ponoć prubują rozwiazac to sterownikami ale ja juz instalowalem chyba z 5 roznych wersji i na kazdej jest inaczej ale nigdy w 100% tak jak ma być ( raz są krzaki zamiast obrazu, na innych czarny ekran, niekiedy zwis programu odtwarzającego itp. ). Cholera, moglem zostac na ati , tam przynajmniej filmy normalnie mozna było ogladac... Ma ktoś jakiś pomysł? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Ja bym z chęcią kupił X800PRO VIVO (np. Sapphire), ale kto to kurki nędzy da mi gwarancję, że karta się zmoduje i będę mógł się cieszyć 16p? - nikt :( Właśnie dlatego mam bardzo duże obawy co do ATI z tego segmentu cenowego - wiadomo, że można trafić na VIVO z ramsami 1.6ns i wtedy prawdopodobnieństwo zmodowania jest dość wysokie, ale co jeżeli trafie na 2.0ns ramki? - wtedy płacz i zgrzytanie zębami... Pewniejszy (i tańszy) jest 6800GT - 16 potoków standardzie i duża większość goni taktowania Ultry, czasem je przewyższając. Trafnym wyborem może być X800XT (450$), który podejrzewam, że bez problemu łyka taktowania XT PE - dlatego zainteresuje się nią bliżej przy ostatecznym wyborze bo stwierdzam, że dylemat mam ogromny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltana Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 A ja dzisiaj podjąłem decyzję: w przyszłym roku we wrześniu kupuję 2x6800GT i płytę na SLI :) wiem, że to trochę jesazcze czasu, ale mam już sprecyzowane co mam zamiar nabyć. Mam umowę z firmą, gdzie kupiłem k.graf. i płytę gł. , że wezmą moje częsci w ramach rozliczenia. Tak że: spłacam teraźniejszego 6800LE i kupuję zestaw masakra....hehe, mam nadzieję że do tego czasu 6800GT potanieją, przynajmniej do poziomu 1100 PLN za sztukę :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 zapodałem biosik 6800le@luks_pl :D Karta narazie stabilna.dzis wieczorem testy,potem podziele sie spostrzeżeniami :D Który wybrałeś 1,4 czy 1,5 :?: Bo różnice to :) poczujesz raczej na 1,5. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gib Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Ostatecznie stwierdziłem, że zakupie GF6800GT w stanach. Tylko teraz jakiej firmy? Do wyboru: BFG Technologies GeForce 6800GT Leadtek GeForce 6800GT PNY GeForce 6800GT MSI GeForce 6800GT NX6800GT-TD256 XFX GeForce 6800 GT GigaByte GeForce 6800GT XFX GeForce 6800GT Najtańszy Leadtek, najdroższy XFX. Która z ww. najlepiej się kręci? Słyszałem, że nie wszystkie dobijają do wartości Ultry, a na tym mi zależy najbardziej jesli zalezy ci na ciszy to odrazu odradzam PNY,nie wiem jak w w/w modelach,ale u mnie szumi niemiłosiernie :( gdybym teraz kupowal zapewne skusił bym sie na leadtek'a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaronek Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 jg5 - sprobuj innym odtwarzaczem, np allplayerem, chociaz tez mialem problem - po wcisnieciu full screen - film byl w takim samym oknie tyle ze na czarnym tle i w lewym gornym rogu...wierd..ale samo przeszlo ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jg5 Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 jg5 - sprobuj innym odtwarzaczem, np allplayerem, chociaz tez mialem problem - po wcisnieciu full screen - film byl w takim samym oknie tyle ze na czarnym tle i w lewym gornym rogu...wierd..ale samo przeszlo ;) Sprawdzałem juz wiele odtwarzaczy, ale to nie ich problem... to jest coś z tym gf6800gt ( sprawdzane na innym kompie ). Mam tylko nadzieje ze kiedyś to sterownikami naprawią, inaczej to 1600zł wywalone w błoto. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 A ja dzisiaj podjąłem decyzję: w przyszłym roku we wrześniu kupuję 2x6800GT i płytę na SLI :) wiem, że to trochę jesazcze czasu, ale mam już sprecyzowane co mam zamiar nabyć. Mam umowę z firmą, gdzie kupiłem k.graf. i płytę gł. , że wezmą moje częsci w ramach rozliczenia. Tak że: spłacam teraźniejszego 6800LE i kupuję zestaw masakra....hehe, mam nadzieję że do tego czasu 6800GT potanieją, przynajmniej do poziomu 1100 PLN za sztukę :) Potanieją - bo za pół roku będą już grafy nowej generacji 8) I 6800GT nie będzie już potworem ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 I 6800GT nie będzie już potworem ... Eee tam, bedzie nadal :) Tyle ze pojawia sie jeszcze wieksze potwory, przed ktorymi bedzie musial sie chowac :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzehoo20 Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Pare słów i spostrzeżeń na temat gf asus v9999gt. Jednak co do niektórych wersji tej karty prawdą jest że posiada ona pamięci 2,2ns czyli nominalnie 2x450 MHz. Sprawdziłem to na stronie http://www.hynix.com/datasheet/eng/dram/de...5DU283222AF.jsp i wystarzczy spojrzeć na kostki BGA widnieje tam oznaczenie F-22 co znaczy 2,2ns. Ale niestety nie udało mi się przetaktować pamięci do 900MHz. Nie pozwalał na to Riva tuner 15.2 ani standardowy overclocking NVIDII (coolbits), no i nie wspomnę już o SmartDoctorze który pozwala przetaktowac pamięci jedynie do 800MHz :/. Ale ramki idą bez problemu na 878Mhz, żadnych artefaków i zwisów. Co do temperatury Ram'u to wzrasta nieznacznie,u mnie było max 52C. Normalnie jest 40C. Proc podkręca się do 400 MHz bez problemu, wiecej nie próbowałem.Temp 56C w stresie, w idle ok 46C. W konfiguracji jak w podpisie w 3dm03 około 11k pts. Karte qpiłem za 1444 zyla (s.....pl) i naprawde jest warta tych pieniedzy.Poza tym fajnie wygląda no i jest głośna. I ten etui na płyty cd ... :). Aaa co do kostek Ram moga być to jakies wybrakowane moduły pamięci 2,2ns które nie są stabilne przy standardowych częstotlowściach (900MHz). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 swoja drogą jak patrzę na cząstkowe wyniki w poszczegolnych testach 3DM2K5, 30-35 FPS to juz poczekam lepiej na R500 .Ewidentnie widać ze procek schodzi na plan dalszy ,zaczyna się era "ilości potoków"!! ,mocy GPU@przepustowości ramu.Na wiosnę zblazowany posiadacz ECS-a i durona 1,4GHz zapoda se potworka R500 i skopie tyłki wszystkim ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makarek Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 zapodałem biosik 6800le@luks_pl :D Karta narazie stabilna.dzis wieczorem testy,potem podziele sie spostrzeżeniami :D Który wybrałeś 1,4 czy 1,5 :?: Bo różnice to :) poczujesz raczej na 1,5. konkretnie ten 6800LE 1,4v&1,5V set (300.900).rar Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bachus81 Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 tzw. wyścig zbrojeń nigdy się nie skończy, zawsze super grafa po jakimś czasie będzie juz słąba czekanie nie ma większego sensu, moim zdaniem, zwłaszcza,że ceny graf ciągle spadają a nie drożeją, jak np DDR rok temu (wtedy opłacało się poczekać) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xymek Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 witam!!!Od razu zaznaczam ze jestem zielony :oops: dzis kupilem 6800 WinFasta i szczerze jestem zszokowany :? przesiadlem sie z 9700Pro odpalilem HL2 i w porownaniu do mojej starej karty ten 6800 chodzi tragicznie gra strasznie rwie narazie nic innego nie testowalem bo mam swierzy system i zainstalowalem tylko HL2...i teraz sie zastanawiam czy te 1200zl to nie byla kasa wyrzucona w bloto :x przy okazji mogl by ktos napisac jakis krotki tutorial jak odblokowac potoki i delikatnie podkrecic karte...wiem ze takie pytanie pewnie brzmi idiotycznie ale mam nadzieje ze ktos mi pomoze i wprowadzi w arkana OC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makarek Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 pierwsze wrażenia z biosu made by luks: temperatura wzrosła z 49 stopni do 59 wczesniej potrafiła się wykrecic 440/935 teraz tylko 429/909 :oops: ale wynik karty w 3dmarku 2003 w rozdziałce 800x600(taki wynik podaje bo wczesniejsze tez miałem w tej rozdzielczości) orginalny bios 11845 made by luks 12995 Brawo Panie Luks_pl( zresztą jak zwykle) wynik w rozdzielczosci 1024x768 10846 wynik w 2005 1024x768 4424 w karcie tej udało się tylko odblokować 12 potoków i 6 jesdnostek vertex Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaronek Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 xymek wpisz w skrot: -heapsize 256000 (polowa fizycznego ramu) -dxlevel 90 wywal z configa jesli przenosiles - mat_dxlevel 81 wpisz w konsole (lub cfg) komende -cl_smooth 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 konkretnie ten 6800LE 1,4v&1,5V set (300.900).rar Tak ale tam były spakowane wewnątrz 2 biosy 1,4 i 1,5. Spróbuj tego :idea: 1,5. :? Coś mi nie pasuje to, że karta się teraz słabiej kręci, powinno być na odwrót. Temp. 59*C to jeszcze nie jest źle, moja bez lekkiego moda chłodzenia chodziła przy 75*-85* Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quam Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 Ostatecznie stwierdziłem, że zakupie GF6800GT w stanach. Tylko teraz jakiej firmy? Do wyboru: BFG Technologies GeForce 6800GT Leadtek GeForce 6800GT PNY GeForce 6800GT MSI GeForce 6800GT NX6800GT-TD256 XFX GeForce 6800 GT GigaByte GeForce 6800GT XFX GeForce 6800GT BFG 6800 GT - z tych które podałeś to jest diamencik do kręcenia :) Overclocking BFG 6800 GT : BFG 6800 GT @ Adrian's Rojakpot BFG 6800 GT @ HardOCP.com BFG 6800 GT @ Gamer's Depot ( BFG vs Leadtek ) BFG 6800 GT @ Neoseeker.com BFG 6800 GT @ Bjorn3D.com BFG 6800 GT @ HotHardware.com Ja bym z chęcią kupił X800PRO VIVO (np. Sapphire), ale kto to kurki nędzy da mi gwarancję, że karta się zmoduje i będę mógł się cieszyć 16p? - nikt Sad Właśnie dlatego mam bardzo duże obawy co do ATI z tego segmentu cenowego - wiadomo, że można trafić na VIVO z ramsami 1.6ns i wtedy prawdopodobnieństwo zmodowania jest dość wysokie, ale co jeżeli trafie na 2.0ns ramki? - wtedy płacz i zgrzytanie zębami... Jeżeli kupisz HiS X800 Pro VIVO ICE-Q II to ci się zmoduje na BANK, bo pamięci w niej są 1,6ns a rdzeń od XT :) Jedyne z czym możesz miec problemy to zegary, bo niektórym na zegarach XT nie chodzi ale po odblokowaniu 16p i wróceniu do staegobiosu będziesz miał nadal 16p i zegary Pro :) W przypadku X800 ro VIVO - musiałbyś sprawdzić co ci na rdzeniu pisze... (czyli ściągnąć chłodzenie) Chyab było to tak, że jeżeli jest AA to jest X800Pro niemodowalny jeżeli AD to rdzeń XT i modowalny... czy odwrotnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makarek Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 Quam ......Łaziska......te z kominami ??? Luks_pl wgrywałem po paru piwkach( na odwage) ale to był ten 1.4 dzis zapodam ten drugi i jutro wrazenia znowu opisze Kreci się nizej ale to moze wina tego że temperatura podskoczyła wydajnośc w 3 :D dmarkach jednak wyrażnie podskoczyła :D małe sprostowanie karta kręci się wyzej ale nie wyrabia ,artefakty i zwisy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 Ostatecznie stwierdziłem, że zakupie GF6800GT w stanach. Tylko teraz jakiej firmy? Do wyboru: BFG Technologies GeForce 6800GT Leadtek GeForce 6800GT PNY GeForce 6800GT MSI GeForce 6800GT NX6800GT-TD256 XFX GeForce 6800 GT GigaByte GeForce 6800GT XFX GeForce 6800GT BFG 6800 GT - z tych które podałeś to jest diamencik do kręcenia :) Overclocking BFG 6800 GT : BFG 6800 GT @ Adrian's Rojakpot BFG 6800 GT @ HardOCP.com BFG 6800 GT @ Gamer's Depot ( BFG vs Leadtek ) BFG 6800 GT @ Neoseeker.com BFG 6800 GT @ Bjorn3D.com BFG 6800 GT @ HotHardware.com Ja bym z chęcią kupił X800PRO VIVO (np. Sapphire), ale kto to kurki nędzy da mi gwarancję, że karta się zmoduje i będę mógł się cieszyć 16p? - nikt Sad Właśnie dlatego mam bardzo duże obawy co do ATI z tego segmentu cenowego - wiadomo, że można trafić na VIVO z ramsami 1.6ns i wtedy prawdopodobnieństwo zmodowania jest dość wysokie, ale co jeżeli trafie na 2.0ns ramki? - wtedy płacz i zgrzytanie zębami... Jeżeli kupisz HiS X800 Pro VIVO ICE-Q II to ci się zmoduje na BANK, bo pamięci w niej są 1,6ns a rdzeń od XT :) Jedyne z czym możesz miec problemy to zegary, bo niektórym na zegarach XT nie chodzi ale po odblokowaniu 16p i wróceniu do staegobiosu będziesz miał nadal 16p i zegary Pro :) W przypadku X800 ro VIVO - musiałbyś sprawdzić co ci na rdzeniu pisze... (czyli ściągnąć chłodzenie) Chyab było to tak, że jeżeli jest AA to jest X800Pro niemodowalny jeżeli AD to rdzeń XT i modowalny... czy odwrotnie. Zastanawia mnie czym różnią się te BFG 6800GT OC od siebie: vs. Ta druga ma chłodzenie Heat-Pipe .Czyżby były 2 różne rewizje tej karty? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...