Skocz do zawartości
Nyny

GeForce 6800 / GT / Ultra

Rekomendowane odpowiedzi

Wydajnosc na agp i pci-e jest taka sama , roznica 0.5fps moze.

czytalem testy i w grach bylo do 5 fps wiecej, w 3dmarku 2003 do 500 pkt roznicy jesli dobrze pamietam :P a w okresie tuz przed upgradem sprzętu, kiedy komp nie za dobrze radzi sobie z nowymi grami każdy fps więcej to skarb :wink:

gdzie to wyczytałeś ??

nie pamietam juz dokladnie, ale byl to w miare kompetentny serwis :wink: roznie to jest , zalezy od testu, ale czesto roznica jest wieksza niz 0,5 fps. http://www.guru3d.com/article/Videocards/162/12/ - tu jest porownanie 6600gt agp i 6600gt pci-x, w wiekszosci testow jesli sie nie myle wygrywa wersja na pci-x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja sobie przywiozłem ASUSa v9999 GT 128 z Anglii za cene poniżej 1000 zł!!! Była promocja: "TYDZIEŃ Z ASUSEM" w jednym ze sklepów w Londynie.  Mozna bylo kupic rozne produkty ASUSa po znacznie niższych cenach. Co wy na to?

bez obrazy ale dla mnie to zadna promocja...caly czas moge kupic ja za 315$ wiec cena podobna lecz mysle ze szkoda tej kaski za ta karte i czekam na BFG 6800GT 256mb 370/1000 ktora spokojnie chodzi 400/1100 choc przewaznie przy dobrym chlodzeniu 425/1150 w cenie 389$ ....... i to jest OKAZJA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

He he - mój na razie działa ;-)

Słuchajcie.. czy ktoś z Was ma może Gainwarda 6800 GT GS GLH ?

http://www.mmv.pl/produkty_new/szczegoly.p...ache=1103220589

Pytam bo jutro chyba zakupię to cacko a nie spotkałem się jeszcze na tym forum z tą kartą.

Ps.  

Jeszcze jedno.. Byłem dzisiaj na giełdzie elektronicznej w Warszawie i w dwóch sklepach usłyszałem taką opinię, że pełna wydajność 6800GT jest możliwa do wykorzystania jedynie na złączach PCI-Express. Generalnie ponowie obaj nie polecali mi zmiany mojego Herca na owego Gainwarda właśnie ze względu na moje AGP.

Chciałbym usłyszeć Wasze opinie na ten temat bo być może żeczywiście nie ma sensu zmieniać jeszcze tej grafiki ??

BIG LOL ... a przypadkiem w tych sklepach nie oferowali Ci dodatkowo za 2000PLN procka i plyty z PCI-E tylko poto bys mial dodatkowego FPS'a.... wlasnie z "sily persfazji" zyja zaklamani sklepikarze .....nie zle to zabrzmialo..... bo wlasciwie ze stada jeleni......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak wypada pod kątem hl2 jest to wazne dla mnie bo zamiezam tylkow w to grac :D

Pytanie w zasadzie kieruje do mojego przedmowcy bo jak wybiore ta karte graficzna to bede miał podobnego kompa :D

1024/FULL/fsaa4x/anizo8x srednio 60-90+fps (najczesciej), ale zdazyly sie jakies 3-4 momenty gdzie fps spadly mi do 35... czyli jak mialbym okreslic ogolny zakres fps'ow, napisalbym 35-220 chociaz non stop nie gralem z pokazanymi fpsami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FUCK! Męczyłem się i kilka razy instalowałem różne windowsy, ale nic to nie dało. Karta zawsze po wgraniu sterowników, wcześniej czy później zawiesza komputer. Napewno nie jest to wina zasilacza, bo mam to co w podpisie i obciążony jest tyko jednym napędem optycznym, plus oczywiście płytą główną...

Chyba przysłali mi <font color=red>[ciach]</font>ętego asusa...

A ja bym sie przespacerowal do jakiegos kumpla z dobrym, markowym 400Watowcem.

Wczesniej mialem fx5900 i nie formatowalem dysku. Wszystko chodzi jak ta lala. Nawet sterow nie instalowalem jeszcze raz :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja bym sie przespacerowal do jakiegos kumpla z dobrym, markowym 400Watowcem.

Zobacz jaki zasilacz ma J-A-J-O w podpisie...

Na pudełku od leadteka 6800gt pisze w wymaganiach "A minimum 300W system power supply"

Czyli bez przesady ze chieftec 360w sobie nie poradzi ( chyba ze ma jakąś wade i nie działa tak jak powinien )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już oddałem do serwisu, jak mi powiedzą że jest dobra, to naprawde się zdziwie, testowałem ją na 2 kompach i miała takie same objawy.

Najbardziej wku**** mnie to że musze czekać cały weekend, a myślałem że spędze go na podkręcaniu/graniu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na jakim max napięciu AGP puszczaliście swoje 6800/GT/Ultra ?

Tylko nie mówcie mi, że zmiana napięcia AGP nic nie daje itd, itp. bo ja o tym dobrze wiem. Pytam się bo chcę wpakować mojego 6800GT w płytkę która ma na AGP 2,0V bez możliwości zmiany. :P nie pytajcie co zo za płytka. To jeden z tworów berkut'a :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydajnosc na agp i pci-e jest taka sama , roznica 0.5fps moze.

czytalem testy i w grach bylo do 5 fps wiecej, w 3dmarku 2003 do 500 pkt roznicy jesli dobrze pamietam :P a w okresie tuz przed upgradem sprzętu, kiedy komp nie za dobrze radzi sobie z nowymi grami każdy fps więcej to skarb :wink:

gdzie to wyczytałeś ??

nie pamietam juz dokladnie, ale byl to w miare kompetentny serwis :wink: roznie to jest , zalezy od testu, ale czesto roznica jest wieksza niz 0,5 fps. http://www.guru3d.com/article/Videocards/162/12/ - tu jest porownanie 6600gt agp i 6600gt pci-x, w wiekszosci testow jesli sie nie myle wygrywa wersja na pci-x

Poczytaj najpierw dokladnie specyfikacje kart, AGP ma o 100Mhz nizej taktowane pamieci dlatego jest taka róznica w wydajnosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oki, wlasnie zamowilem 6800GT od gigabyte. w poniedzialek/wtorek powinienem miec. teraz mam kilka pytan do osob ktora ta karte posiadaja.

jak glosny jest wiatraczek?

jak wam sie podkreca?

co bylo w pudelku :twisted: ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oki, wlasnie zamowilem 6800GT od gigabyte. w poniedzialek/wtorek powinienem miec. teraz mam kilka pytan do osob ktora ta karte posiadaja.

jak glosny jest wiatraczek?

jak wam sie podkreca?

co bylo w pudelku :twisted: ?

Były z nią problemy. Tzn. z chłodzeniem przy podkręcaniu - temperatura dochodziła nawet do 85 stopni 8O . Tak było w dwóch egzemplarzach na 6 sprawdzonych... Jak już pisałem wczoraj, kolega ma sklep komputerowy i czasami sprawdzamy sobie różne podzespoły. Ja zawsze stawiałem na ASUSa, chodź miałem Gforce'a 2 MX od GIGABYTE'a i byłem bardzo zadowolony :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie czytam artykuł w prasie komputerowej na temat Gigabyte'a 6800 GT. Otóż piszą oni o nieszczęsliwej konstrukcji odprowadzania ciepła poprzez HEAT PIPE co doprowadza do nagrzania karty, przy OC, do 100 stopni - przy zamkniętej obudowie!!! Po takim podkręceniu karta pracuje wolniej niż Radeon 9800 :) Radzą od razu wymienić chłodzenie. Pytanie tylko jest takie: Po co ją kupować i wymieniać chłodzenie, jak można kupić inną i mieć spokój...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm, to teraz cos jeszcze...

testowales ta czy ta wersje?

anyway, bez podkrecania powinna chodzic dobrze czyz nie? za jakis czas zmienie chlodzenie.

btw ja tez slyszalem o 100C na gigabyte, ale tylko jesli chodzi o 6800NU, gdzie jest chlodzenie pasywne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm, to teraz cos jeszcze...

testowales ta czy ta wersje?

anyway, bez podkrecania powinna chodzic dobrze czyz nie? za jakis czas zmienie chlodzenie.

btw ja tez slyszalem o 100C na gigabyte, ale tylko jesli chodzi o 6800NU, gdzie jest chlodzenie pasywne

Tą drugą , a pierwszej nie widziałem. Słyszałem, że są dwie odmiany ale sprawdzłem drugą...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Extra care is called for when the PC doesn't boot correctly and the motherboard gets hung up during initialization. The fan only starts up when the operating system is booted. If the computer crashes during operation due to some problem and gets stuck while rebooting, the card continues to run during this time without being cooled and gets very hot very quickly."

http://www.tomshardware.com/firstlook/2004...e6800gt-02.html

moze to jest ten problem?

ogolnie bardzo chwalone jest te chlodzenie.

a najciekawsze jest to:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Extra care is called for when the PC doesn't boot correctly and the motherboard gets hung up during initialization. The fan only starts up when the operating system is booted. If the computer crashes during operation due to some problem and gets stuck while rebooting, the card continues to run during this time without being cooled and gets very hot very quickly."

http://www.tomshardware.com/firstlook/2004...e6800gt-02.html

moze to jest ten problem?

ogolnie bardzo chwalone jest te chlodzenie.

a najciekawsze jest to:

Dołączona grafika

Wiatrak się obracał bo było go słychać :D . Gdzieś chwalą tą kartę, gdzieś nie... Najlepiej sprawdzić samemu. Może okazać się, że wszystko będzie OK i będzie po problemie :D Daj znać jak ją zainstalujesz!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drogi ten 6600GT... hmm 1900zł hehe :twisted:

wyczytales takie brednie i teraz w kazdym temacie o 6800 pokazujesz tego linka...po pierwsze spojrz na pamieci - 128MB DDR3 i 6800GT????????????? nie wiem ale wedlug mnie na 99,9999% nie ma 6800GT z 128MB...sa TYLKO z 256!!! wiec to juz wskazuje na pomylke...no i ten wynik...jakim cudem mogli uzyskac tylko 8000?? chyba ze testowali na Celku 1,7...wtdy ok...ale na sprzecie ponizej uzyskuje 8500 w defaulcie, a po podkreceniu i odblokowaniu 10500..wiec pomysl najpierw a potem pisz :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po pierwsze spojrz na pamieci - 128MB DDR3 i 6800GT????????????? nie wiem ale wedlug mnie na 99,9999% nie ma 6800GT z 128MB...sa TYLKO z 256!!!

o dziwo juz sa 8O

http://www.sirius.pl/product.php?action=in...&id=10954&sid=1

chociaz jeszcze nie uzupelnione... pewnie jakas pomylka

cena by mogla sie zgadzac, ale z drugiej strony gigabyte ma jeszcze 6600GT 128MB... niebawem sie wyjasni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..chlopaki a po co wy krecicie te karty??do wynikow w benchmarkach??czy gry naprawde ladniej chodza??co za roznica czy chodzi plynnie na 50fps czy 60fps...

z ciekawosci....przeciez nikt nie gra na takich kartach po podkreceniu :P po co zmniejszac zywotnosc karty?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...