Skocz do zawartości
Nyny

GeForce 6800 / GT / Ultra

Rekomendowane odpowiedzi

Z tematu http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...93&hl=6800&st=0 chciałem podnieść napięcie i podniosłem

mam w RivaTunerGraphics subsystem diagnostic reportNVIDIA VGA BIOS information

Voltage level 0 : 1.10V,

Voltage level 1 : 1.50V, (miałem 1.3)

Voltage level 2 : 1.40V,

Pytanie:co to jest te trzecie napięcie i dlaczego nie moge go zmienić na 1.5 ?

w OmniExtremeEditFX mam tę opcjie nie aktywną a w NiBiTor kończy się na 1.4 później jest ?.?V a jak już jakimś cudem przy kombinowaniu uda się ustawić wszystkie napięcia na 1.5 zapisuje, sprawdzam i wszystko na 1.4.

jak to zmienić na 1.5 ?

Dzięki i pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tylko chcialem zasygnalizowac pojawenie sie pierwszego zestawu sli na naszym forum - 2x6800ultra na asusie - na dzien dobry ok 9kilo 3dmarkow 05....

btw: szukam nowego zasilacza :D

1234576[/snapback]

no ladnie, ladnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zadnego hdru, zeby pograc w fc na gf6 trzeba patcha 1.1 lub wyzszego.

1234502[/snapback]

No juz sobie z tym poradzilem.. thx

Ale jakos ten geforce6, nie wiem, może nie umiem.. jak zrobić żeby gry chodziły jak o tym piszecie? przeciez w markach mam normalne wyniki.. nawet bardzo dobre jak na moją konfiguracje.. ale jak chce ograc w colina5 to zachowuje sie dziwnie... Raz przytnie.. drugi raz dziwnie chodzi.. system 2 razy już przeinstalowalem,.. Far Cry działa.. na patchu 1.3, hdr dziala:) Ale w niektórych miejscach mam (Anisotropic 4x, AA 4x, 1024x768, VERY HIGH - woda ULTRA HIGH) czasem spada do 30fps.. ale mozna grac średnio ma 50fps. ale w colina5? Jak u was colin5 dziala? tez macie takie jazdy z płynnoscią??? ja nie wiem.. co jest lipnie:/ jeszcze troche i bede żałował tego zakupu:/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze to nie wina sterownikow, tylko ustawien farcry`a. Ustaw mu HDR na 7, albo mniej.

Co do sterownikow to dziwna sprawa, dzisiaj instalowalem 71.25 i przestaly mi divx`y dzialac. Ktos sie spotkal z takim problemem?

1233998[/snapback]

71.40 Działają ok z divixami i wogóle obraz wideo - na wcześniejszych nie było obrazu - znaczy był ale czarny - można było zmienić np częstotliwość odświeżania to się pokazywał ale upierdliwe to strasznie natomiast prz 71.40 zyskałem jakieś 500 punktów w 3dmarku05

Edytowane przez dramich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze zrobimy ankiete? Podzielimy ja na zadowolonych i niezadowolonych?

U mnie colin5 bez najmniejszej zaciachy. Karta nie zgrzeszyla :D

Z reszta nic sie nie tnie :lol:

1234914[/snapback]

ok

Ja jestem jak najbardziej zadowolony, tylko zanim doszedlem do tego zadowolenia było mnóstwo zgrzytania zębami..

Wybór sterowników, dwie reinstalki systemu, Colin5 lipa...

Potem darowałem se tą gre i zaczełem testować inne (DOOM3, HALF Life2, COLIN4, PRO EVOLUTION SOCCER 4, MAX PAYNE 2:), NFSung1 i NFSung2, Hitman Contracts, FAR CRY 1.3, the Punisher :).. i wszystkie działają NA MAX anizo, aa w 1024.. bez przycięć:)

Wiec ten colin5 IMO jakis treflny jest.. wydałem sporo kasy na niego czego teraz żałuje..

Mam nadzieje że nowsze gry bedą bardziej dorabiane niźli wpakowanie nowych efektów na starym silniku.. potem sie dziwić że na monsterach coś sie zgrzyta (NFS Ung 2).. Szkoda słów..

Ale jakby była ankieta, to mówie.. JESTEM zadowolony!! Ponieważ gram bez kompromisów.. a Colin5 mi nawet lekko szarpie (takie jazdy, nie ma tej płynności w jeździe, ale nie można tego zacinkami nazwać) jak wyłącze aa i anizo.. ogólnie jakiś lipa:) wracam do cmr4, gdzie gram na maksa z 70fps'ami:) płynniutko..

pozdro..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanko - posiadam MSI NX6800 128 (pelne 6800 z 12 potokami). Czy ktos podkrecal ta karte i chcialby podzielic sie ze mna odczuciami co wogole mozna z nia zrobic? :D

Bede naaaaprawde bardzo wdzieczny bo w temacie oc grafy dopiero staram sie rozeznac

(http://www.gamepc.com/labs/view_content.asp?id=msi6800&page=3 tu np sa calkie niezle wyniki oc tej karty)

Edytowane przez wagir

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie pisalem wczesniej, ze mi divx nie dzialaj na nich co potwierdzil dramich (thx). Co do wplywu na gry (czyt. FPS) to nie sprawdzalem, bo bylem juz zirytowany.

W ogole lipa z tymi sterownikami, a to woda w hl2 inna, a to divx`y nie dzialaja itd.

Trzeba samemu przetestowac i zdecydowac sie jakie i do czego komu potrzebne.

Edytowane przez ck_@rL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! Mam GeForce 6800 GT od Winfasta. Z tą suszarą. To mendziarstwo jest troche głośne na full obrotach. Ale to mnie nie boli, gdyby nie to, że karta nie potrafi sama się przełaczyć w tryb 2d, tzn dla windy. Jak miałem 6800 to pamieta, ze przy starcie głosno było, a jak pojawił sie puplit to wiatrak zwalniał. A teraz kupa. Na GT cały czas chodzi max. Musze coś zainstaolwać czy jak? Mam zainstalowane tylko ForceWare 70.24 i nic wiecej. Dzieki za RE:!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tylko chcialem zasygnalizowac pojawenie sie pierwszego zestawu sli na naszym forum - 2x6800ultra na asusie - na dzien dobry ok 9kilo 3dmarkow 05....

btw: szukam nowego zasilacza :D

1234576[/snapback]

Pieniążki Ci chyba przez kołnierz wylatują :D . IMHO 2x6800U to sztuka dla sztuki. Nie wystarczyło 2x6800GT?

A co do zasiłki to uderz do VIP'a - będzie na dniach sprowadzał Enermaxy 600 W. Nie powinien mieć problemu z SLi..... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMHO 2x6800U to sztuka dla sztuki. Nie wystarczyło 2x6800GT?

duze prawdopodobienstwo, ze ktores z gt nie pojdzie na taktowaniu ultry - 350 a 425 na rdzeniu jednak cos daje....

no i o zgrozo...latwiej dostac ultre niz gt :)

A co do zasiłki to uderz do VIP'a - będzie na dniach sprowadzał Enermaxy 600 W. Nie powinien mieć problemu z SLi..... :D

z pewna doza wapliwosci podchodze do enermaxa, a sygnaly o spalonych wlasnie 600 na takich zestawach tym bardziej nie napawaja mnie optymizmem...moze jakies zasilacze w sli :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, ponowie swoje pytanie - co zrobić aby grafika GT6800 GT Winfast cicho chodziła? Moze bios wgrac inny? Jakieś stery? Jest jakiś program którt potrafi sterować predkością wiatraków na karcie czy cuś? Bardzo mi na tym zależy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanko - posiadam MSI NX6800 128 (pelne 6800 z 12 potokami). Czy ktos podkrecal ta karte i chcialby podzielic sie ze mna odczuciami co wogole mozna z nia zrobic? :D

Bede naaaaprawde bardzo wdzieczny bo w temacie oc grafy dopiero staram sie rozeznac

(http://www.gamepc.com/labs/view_content.asp?id=msi6800&page=3 tu np sa calkie niezle wyniki  oc tej karty)

1235587[/snapback]

Hej!Mógłbyś podzielić się znami jak sprawóje się twoja karta.Mam zamiar taką kupić (generalnie to już ją miałem mieć ale sprawa się przeciąga).Na tym forum jest jak narazie nie znalazłem żadnych wątków na ten temat (sklepowe reklamy mnie nie interesują).W sumie to cały czas się zastanawiam nad Galaxy 6600gt i dodatkową pamięcią.Ale bardzo mnie korci ten MSI 6800.Przynajmniej wystarczy na dłużej.Dzięki za odpowiedź.Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej!Mógłbyś podzielić się znami jak sprawóje się twoja karta.Mam zamiar taką kupić (generalnie to już ją miałem mieć ale sprawa się przeciąga).Na tym forum jest jak narazie nie znalazłem żadnych wątków na ten temat (sklepowe reklamy mnie nie interesują).W sumie to cały czas się zastanawiam nad Galaxy 6600gt i dodatkową pamięcią.Ale bardzo mnie korci ten MSI 6800.Przynajmniej wystarczy na dłużej.Dzięki za odpowiedź.Pozdrawiam.

1237720[/snapback]

Ja mam ta grafe , lezy na polce sobie nie zebym sie chcial jej pozbyc ;)

Dobre chlodzenie , miedziane odrazu na pamieci , solidnie wykonane , regulacja reczna wentylatora od 1400-4500 obr o ile dobrze pamietam. na 420 /900 przeleciala kilka razy marka bez artefaktow . Mozna z niej jeszcze troche wydusic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zainstalowalem 71.40, filmy nie dzialaja jak bestem odpalam, tzn nie ma obrazu. 2005 w stosunku do 66.81 1 mark (doslownie:D) na korzysc 71.40 ;]

ogolnie jestem calkiem zadowolony, bo do filmow i tak BSplayera uzywam, a tam nice dziala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tyshmamWINFASTA 6800Gt 256MB i nawet nie słysze tego zmniejszania obrotów przy odpalaniu Windy mimo ,że mam zdjęte ścianki boczne z big towera :) hehe ogolnie cichutko :) a jesli chodzi o zmniejszanie sie obrotów na wiatraku to to chyba nalezy do sterownikow a nie biosu

zmien stery i zobaczysz czy sie to zmieni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1237720[/snapback]

Hej apropo NX 6800 MSI to sprawuje sie bardzo dobrze jak dla mnie. Jej najwieksza zaleta jest bardzo duzy radiator ktory chlodzi takze pamieci. Po podkreceniu na 400/900 mam temperature 60 stopni - a w instrukcji karty i programie monitorujacym napisane jest ze temperatura krytyczna to 120 wiec pewnie mozna z niej wycisnac pewnie wiecej niz ja.

Jej kolejna zaleta jest bardzo dobre wyposazenie (w pudelku masz 3 gry, photoshopa i jakis program do katalogowania zdjec, pelne wersje pakietu dvd, wszystkie nizbedne kable) oraz przedewszystkim cena, karte ta mozesz przy odpowiedniej penetracji rynku i obdzwonieniu kilku hurtowni kupic nawet za 1150 zl (ja kupilem za 1200).

Co do pracy nie mam zastzrezen. Nie podam ci niestety wynikow 3dmark bo u mnie beda one nieprawdziwe (jak zrobie wiarygodne w weekend to ci moge na priv rzucic). Powiem ci tylko ze CS:Source i HF 2 chodza na maks detalach w rozdzielczosciach sporo ponad 1000 idealnie. Jestem bardzo zadowolany z tego zakupu.

Mam pytanko do wampira co podkrecil na 420/900 albo wogole do kogos kto sie na tym zna bo ja w podkrecaniu grafy jestem palka - jakie napiecia nalezy dac przy takich ustawieniach, oraz czy na tak podkreconej karcie mozna bez ryzyka pracowac na nie maksymalnych obrotach radiatora. Bardzo bede wdzieczny za odpowiedz na moje pytania.

Pozdrawiam wagir

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orientuje sie ktos jak z tymi MSI 6800 LE mam do wyrwania takiego za 1008 zl.

Gdzies czytalem ze ponoc maja zblokowany bios i nie wychodzi

na nich wogole odblokowywanie potokow.

Ewentualnie zastanawiam sie nad VGA WinFast GF6800 128MB 256BIT HDTV DVI za 1089 zl.

Ta powinna sie chyba niezle modowac.

A i jak jest z regulacja obrotow wiatrakow? w kazdej karcie da

sie tym sterowac czy tylko u wybranych producentow?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...