Hirotaro Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 Jak jest a Asusem i AGP Latency i PCI Latency??? Czy grafa pojedzie na AGP Control Latency 32 czy musi mieć 64 jak np. Radeony (któreś tam) => biosy NF7 standartowo mają AGP CL=32... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 OT http://service.futuremark.com/compare?3dm05=621029 czy to nie jest jakas sciema?? Hirotaro: pójdzie ci na 32.. ona pójdzie na 0:) ale ja nie zauwazylem zadnych różnic:/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linka Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 Od czego by tu zaczac? Problem jest dosyc powazny - patrz 1309255[/snapback] @shorty2001 No to mam nad czym pracować B) B) Potestuję i dam znać jakie są wyniki. PS. Dzieki za szczegółowy opis. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 @ peseq Wiesz jaka jest różnica => Funkcjonowanie lub czarny ekran :D :D :D Wolałbym uniknąć tego drugiego :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 testowal z was ktos moze stery 71.90? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 To jest bug związany z nForcem a nie kartą graficzną. Ja też to mam przy mocno podkręconej pamięci i procu. 1309254[/snapback] Ja mam dokładnie to samo na karcie z podpisu i nic nie kręcone.Wkurza mnie to niezmiernie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelDK Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 kurde nie wiem czemu ale ostatnio jak wylaczylem kompa, to moja karta ( leadtek 6800 a400 tdh) zaczela piszczesc. dodam ze wylaczalem kompa zaraz po wylaczeniu gry. natomiast jesli wylacze gre i troche jeszcze komp pochodzi a pozniej go wylacze to karta nie pszczy. wie ktos o co chodzi ?? zasilke mam modecoma 350 W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 Może któryś kondensator piszczeć zaczął. Pooglądaj je => jeśli któryś spuchł, to pomyśl o serwisie. Ale czasem piszczą mimo, że nic im nie dolega. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelDK Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 ale wystarczy ze wlacze kompa i juz nie pszczy. gdziesz czytalem ze seria gf 6800 ma glosniczki wmontowane i jak dodatkowe zasilanie nie jest podpiete to wlasnie piszcza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdikDVB Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 Jesli nie podlaczysz zasilania to karta piszczy informujac w ten sposob, ze brakuje napiecia do prawidlowego dzialania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelDK Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 wszystko mam podlaczone. karte mam 5 dni, jak narazie 2 razy mi piszczala i to dopiero po wylaczeniu. troche to dziwne. i raczej jest to pisk glosniczka a nie kondersator (jakby byl to kondensator to raczej by juz wczesniej piszcal a nie dopiero po wylaczeniu) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 A... A ja źle przeczytałem... Myslałem, że pojawił się cienki pisk przy włączaniu kompa, który z czasem ustępuje... Przepraszam... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdikDVB Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 wszystko mam podlaczone. karte mam 5 dni, jak narazie 2 razy mi piszczala i to dopiero po wylaczeniu. troche to dziwne. i raczej jest to pisk glosniczka a nie kondersator (jakby byl to kondensator to raczej by juz wczesniej piszcal a nie dopiero po wylaczeniu) 1309648[/snapback] A wtyczka dobrze siedzi w karcie . Wyglada mi to na problemy z zasilaczem, sprawdz jakie napiecie dostaje karta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelDK Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 ktore to napiecie jest ?? bo mam zainstalowany programik do plyty glownej i tam pokazuje mi ze wszystkie napiecia sa OK. a chyba jakby karta za male napiecia dostawal to by caly czas piszczala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 Nowe stery ForceWare 71.90 WHQL Link: Tutaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty2001 Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 (edytowane) patrz na mój podpis. styknie:) 1309277[/snapback] Przy mocno podkreconym sprzecie ten zasilacz nie wystarczy (nie jest to jednak regula). Sprawdz multimetrem linie 12v (molex podlaczony do grafiki) na tym 360W Chieftec'u. Sam mam Chieftec'a HPC-420-302-DF (420W). Na linii 12v zaobserwowalem maksymalne skoki napiecia rzedu 0.18-0.15v! np. podczas 3DMark05 lub podczas grania w nowe gry, ktore to wyciskaj ostatnie poty z tego GPU. OT 1309340[/snapback] Widocznie nie jest! Na dodatek sprzet praktycznie nie podkrecony. Pomysl o tym jaki wynik pojawi sie tam po przesiadce na a64 :wink: ktora niebawem u mnie nastapi. Procesor to Duron Applebread 1400MHz @ Athlon XP xxxxMHz (odblokowany cache) jednak na razie nie wiecej niz 2400MHz chlodzony Zalman'em CNPS7000A-Cu :lol: Stary ORB nieaktualny, nowy wynik http://service.futuremark.com/compare?3dm05=642357 B) Edytowane 4 Marca 2005 przez shorty2001 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 skoki napiecia rzedu 0.18-0.15v!to nie sa wcale duze skoki :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 Jakie są obecnie dostępne Rewizje Jądra 6800GT w Asusie??? W GF4 najlepsze było A3 a tutaj??? Są inne niż A1??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 Przy mocno podkreconym sprzecie ten zasilacz nie wystarczy (nie jest to jednak regula). Sprawdz multimetrem linie 12v (molex podlaczony do grafiki) na tym 360W Chieftec'u. Na linii 12v zaobserwowalem maksymalne skoki napiecia rzedu 0.18-0.15v! np. podczas 3DMark05 lub podczas grania w nowe gry, ktore to wyciskaj ostatnie poty z tego GPU. Starczy starczy.. Ty myslisz ze ja patrze na programy typu AIDA czy inny EVEREST? hehehe.. styknie i ten kto wcisnie ze nie, wysmieje go i tyle:/ Widocznie nie jest! Na dodatek sprzet praktycznie nie podkrecony. Pomysl o tym jaki wynik pojawi sie tam po przesiadce na a64 :wink: ktora niebawem u mnie nastapi. Procesor to Duron Applebread 1400MHz @ Athlon XP xxxxMHz (odblokowany cache) jednak na razie nie wiecej niz 2400MHz chlodzony Zalman'em CNPS7000A-Cu :lol: o TAK!!!! sprzet niekrecony.. ale POPATRZ na wynik.. ponad 7,5k w 3d marku 05 na 6800 non-gt.. to nawet na procku 5Ghz 128bit nie uzyskasz na tej karcie.. wiec bez takich:/ Stary ORB nieaktualny, nowy wynik 1310105[/snapback]hmm.. nie wiem.. ale moj orb ma lepszy wynik przy mniej skreconym sprzecie. popatrz na moj wczesniejszy.. jakis koles na asusie GT ma 7,5k.. na tym co ma pamieci 700Mhz:/ Wiec pomysl nad tym.. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoL Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 (edytowane) KONIEC PRZYCINANIA !! PO PONAD TYGODNIU, CODZIENNYCH, PARU GODZINNYCH TESTÓW, DOSZEDŁEM DO TEGO ABY NIE PRZYCINAŁO (BYNAJMNIEJ WSZYSTKO POZA FAR CRY:( ) A WIĘC PO KOLEJI: 1.INSTALUJEMY WIN XP (może być z SP1, ZA CHOLERE NIE INSTALOWAĆ SP2) 2. KONIECZNIE DirectX 9c 3. STERY OD MOBO (TYLKO DLA PŁYT Z CHIPSETEM nVIDIA) 6.37 BETA. ALE INSTALUJEMY WSZYSTKO POZA STEROWNIKIEM KONTROLERA PAMIĘCI (BO TO ON MA BARDZO DUŻY WPŁYW NA CIĘCIA) ORAZ STERAMI IDE 4. STERY OD GRAFY NAJLEPJEJ 71.90 WHQL 5. W PCI LATENCY: PCI BRIDGE 32, VGA COMPATIBILE CONTROLLER 64 (LUB 128, BARDZIEJ POLECAM 64) 6. ZACZĄĆ GRAĆ!!!! Edytowane 5 Marca 2005 przez PiPoL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szklak Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 (edytowane) KONIEC PRZYCINANIA !! PO PONAD TYGODNIU, CODZIENNYCH, PARU GODZINNYCH TESTÓW, DOSZŁEM DO TEGO ABY NIE PRZYCINAŁO (BYNAJMNIEJ WSZYSTKO POZA FAR CRY:( ) Bez obrazy, ale naucz sie mowic i pisac POPRAWNIE :mur: Jak ktos tak mowi to chce mi sie wymiotować. Niech jakis moder poprawi ten błąd. UPDATE: Troche mnie ponioslo. Edytowane 6 Marca 2005 przez Szklak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoL Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 Bez obrazy, ale naucz sie mowic i pisac POPRAWNIE :mur: Jak ktos tak mowi to chce mi sie wymiotować. Niech jakis moder poprawi ten błąd. 1311356[/snapback] Miłego wymiotowania... Nie masz innych problemów? Czy po prostu lubisz sobie nabijać posty? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 Pipol: super.. ale to wszystko bez kontrolera pamieci?? Ogólnie jak to na szybkosc kompa wpływa:/ Szklak: bez przesady.. kazdemu sie zdarza, a ty musisz wybijac z tematu. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 co za koles z tego szklak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoL Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 (edytowane) Pipol: super.. ale to wszystko bez kontrolera pamieci?? Ogólnie jak to na szybkosc kompa wpływa:/ Szklak: bez przesady.. kazdemu sie zdarza, a ty musisz wybijac z tematu. Pozdro 1311387[/snapback] Hi hi, PiPoL, a nie Pipol:) A co do wydajności to wpływa tak, że gry nie tną. Testowane na Colin McRally 05, na początku co pare sekund cięcie, po wprowadzeniu zmian jakie podałem wyżej, 0 cięcia. EDTI: BARDZO WAŻNE ZROBIŁEM FORMATA I PO KOLEJI TE WSZYSTKIE CZYNNOŚCI, I RÓŻNICA JEST OGROMNA!! NAWET NIE TRZEBA ZMIENIAĆ TIMINGÓW W PCI LATENCY PS. To już ponad 10 format, w ciągu tygodnia... Edytowane 5 Marca 2005 przez PiPoL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FeuerFrei Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 witam. nowy rivatuner 15.4 http://www.guru3d.com/index.php?page=rivatuner&menu=8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 Powtórzę :D Jakie są obecnie dostępne Rewizje Jądra 6800GT w Asusie??? W GF4 najlepsze było A3 a tutaj??? Są inne niż A1??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szklak Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 (edytowane) PiPol: nie nabijam postow- niby po co? Bez urazy, ale po prostu jestem na to uczulony :wink: . Chyba za ostro sie wypowiedzialem. Nie wiem dlaczego moderzy nie poprawiają takich błędow( któryś z rzedu). co za koles z tego szklak 1311393[/snapback] Ale sie wybiłeś. :lol: Koniec OT Edytowane 5 Marca 2005 przez Szklak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdikDVB Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 Szklak nie chcesz to nie czytasz, jak kazdy zacznie wytykac bledy to powstanie jeden wielki smietnik z tego watku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szklak Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Szklak nie chcesz to nie czytasz, jak kazdy zacznie wytykac bledy to powstanie jeden wielki smietnik z tego watku. 1312454[/snapback] W tym temacie przeczytalem wszystkie posty. A co do tego smietnika to sie zgadzam. KONIEC OT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...