soltys Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 KONIEC PRZYCINANIA !! PO PONAD TYGODNIU, CODZIENNYCH, PARU GODZINNYCH TESTÓW, DOSZEDŁEM DO TEGO ABY NIE PRZYCINAŁO (BYNAJMNIEJ WSZYSTKO POZA FAR CRY:( ) A WIĘC PO KOLEJI: 1.INSTALUJEMY WIN XP (może być z SP1, ZA CHOLERE NIE INSTALOWAĆ SP2) 2. KONIECZNIE DirectX 9c 3. STERY OD MOBO (TYLKO DLA PŁYT Z CHIPSETEM nVIDIA) 6.37 BETA. ALE INSTALUJEMY WSZYSTKO POZA STEROWNIKIEM KONTROLERA PAMIĘCI (BO TO ON MA BARDZO DUŻY WPŁYW NA CIĘCIA) ORAZ STERAMI IDE 4. STERY OD GRAFY NAJLEPJEJ 71.90 WHQL 5. W PCI LATENCY: PCI BRIDGE 32, VGA COMPATIBILE CONTROLLER 64 (LUB 128, BARDZIEJ POLECAM 64) 6. ZACZĄĆ GRAĆ!!!! 1311229[/snapback] dzieki, napewno sie przyda :) napisz cos o tym kontrolerze pamieci, bo on chyba potrzebny jest.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoL Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 (edytowane) Fuck, kolejne masakryczne odkrycie... Zaintegrowana karta muzyczna... Po jej wyłączeniu 0 ciecia... Sprawdzane na starach nVIDIA i Realtek. Mam nadziej że uda mi się załatwić jakąś karte na PCI to wtedy sprawdze czy będzie lepjej. PS. Czy jest ustanowiony rekord Guines'a w liczbie formatów?? Jeśli nie to się chyba zgłosze... B) PS. Co do kontrolera, nie ma to żadnego wpływu poza zniknięciem przycinania. Windows ma własne stery i one wystarczą... Edytowane 6 Marca 2005 przez PiPoL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 kurde, cos jest nie tak, czyli jak sie zrobi to co napisales to tez w 100% nie pomaga? jeszcze muze trzeba wylaczyc? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoL Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 (edytowane) Dzisiaj wieczorem ukończe nForce PiPoL RMX Driver 1.0... jeśli ktoś moze umieścić na serwie jakimś to neich da znać. Co do karty muzycznej, to w tym packu będą odpowiednie stery, i problem znika:) Zreszta te stery są w 6.37 BETA :D Edytowane 6 Marca 2005 przez PiPoL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 (edytowane) Czytam o tych waszych problemach z zacieciami i nie wiem o co chodzi, nie mam zadnych z opisywanych problemow wiec postanowilem wrzucic sterki ktorych uzywam, troche z kazdej paczki :) Audio driver version 4.57 (WHQL) Audio utility version 4.51 Ethernet driver version 3.39 GART driver version 4.40 Memory controller driver version 4.40 SMBus driver version 4.45 (WHQL) Installer version 4.60 WinXP IDE driver version 5.07 (WHQL) Audio driver 4.57 a nie 4.60 poniewaz na 4.60 pokazuje bledne taktowanie CPU w 3DMark03. Ethernet 3.39 poniewaz nowsze wersje zrzeraja procka :( Strata okolo 100-200 markow. Reszta to nowe wersje, IDE driver obciaza 2x mniej CPU w HDTach niz wersja 4.46 :) Wszystko smiga doskonale, nie ma przyciec, zwisow i jest max wydajnosc :) http://www.krak.internetdsl.pl/nForce2_Pin...v_Remix_1.0.zip 9.52MB Edytowane 6 Marca 2005 przez Pinki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoL Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 (edytowane) Sprawdze chętnie z ciekawości:) EDIT: Stery OK. Ale coś sie wali znowu... Chyba IDE... EDIT2: Tak, to był IDE. Instalujcie te stery, ale bez IDE. Reszta jest OK. Edytowane 6 Marca 2005 przez PiPoL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdikDVB Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 PiPoL w jakiej aplikacji dokladnie sprawdzasz te zacinki ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Co z IDE nie tak? U mnie dziala normalnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoL Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Chociażby w Colin 05. Tam to najlepjej widać, bo w Far Cry to już wogóle, ale tam chyba nigdy ich nie wyeliminuje:) A co z IDE? Ano to, ze powoduje zacinanie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Jakie zacinanie? Nie zauwazylem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty2001 Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 (edytowane) Czy Wy aby nie pomyliliscie tematow? Temat poswiecony jest kartom graficznym G6800/GT/Ultra. Przeniescie sie ze swoim OT poswieconym driver'om do plyt nForce2 do odpowiedniego tematu! Edytowane 6 Marca 2005 przez shorty2001 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoL Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 To nie jest żaden OT, bo tu chodzi o przycinanie w grach związane z GeForce 6800GT i sterami od płyty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Panowie warto się przesiadać z tego co w podpisie na SLI 6600GT? Czy ktoś z forum ma SLI 6600GT? - oczywiście zmiana platformy to rzecz wiadoma tylko co kupić 6800GT? SLI 6600GT? Co lepsze? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 ja bym kupywał jedną karte 6800GT.. bo juz na tym forum sie pojawialo, że sli 6600 to troszke nieporozumienie.. PiPoL: Jeszcze nie stetstowalem tego.. fakt, bo mam karte dzwiekowa na PCI i w colinie mialem scinki (tylko w tą gre nie gram), ale dla testu bede musial spawdzic.. Czyli nie instalowac tych kontroloerów pamieci.. mysle że w czwartek zrobie testy, bo mam wolny dzionek od pracy. pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eclip Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 (edytowane) PiPoL : winsp1+sp2+5.1(bez sieci)+75.90=Colin05 nie tnie. Ustawienia samego Colina też są ważne podaje z góry na dół:1280/1024,60,24,wysoka,10,2x,01,tak,16,tak u mnie te ustawienia + ten zestaw sterowników daje non stop 60 FPS bez ABSOLUTNIE żadnych przycięć ! Przetestowałem już chyba wszystkie sterowniki do płyty*do karty=milion formatów ! Boxster ja bym brał 6800gt , odczekał i dokupił drugie w SLI. Pozdrawiam. Edytowane 7 Marca 2005 przez eclip Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Panowie warto się przesiadać z tego co w podpisie na SLI 6600GT? Czy ktoś z forum ma SLI 6600GT? - oczywiście zmiana platformy to rzecz wiadoma tylko co kupić 6800GT? SLI 6600GT? Co lepsze?daj sobie spokoj z SLi na 6600...6800gt jest wydajniejsze od tego tandemu.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoL Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 (edytowane) No wiec tak. Nie instalujcie ani MEMORY, ani IDE. Bo inaczej tnie. Co do karty muzycznej to jednak jest OK, trza wgrać tylko stery 4.57 WHQL. eclip: Mam te same ustawienia, i co z tego? FPS mam w pizdu, ale co jakiś czas są milisekundowe przycięcia (moze nawet nei przycięcia, a przeskoki obrazu). I to jest problem... A nie spadki FPS:) A oto cały zestaw sterów: Audio driver version 4.57 (WHQL) Audio utility version 4.50 Ethernet NRM driver version 4.59 (WHQL) Network management tools version 4.66 SMBus driver version 4.45 (WHQL) GART Driver 4.40 Edytowane 7 Marca 2005 przez PiPoL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 nie wiem, moze moj post troche pomoze. pare latek temu miałe plyta na kt266 i gf 2pro zmieniłem na 4ti i wszystko sie teneło!!!! ale to dziwne po było powiedzmy 100fps i dalej sie tneło , a pokazane ze jest 100, dziwne? zmieniłem płyte na kt333 i tego juz nie było!!! wiec ten błąd moze dotyczyc plyty głównej? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoL Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Odpada. Testowałem już na 3 (łącznie z moja) płytach. EPoX 8RDA+ i jeszcze jakiś EPoX, ale bez nForce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eclip Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 PiPoL ale to właśnie o to chodzi żeby nie było ich w pizdu tylko dokładnie 60 nie 55 nie 95 nie 824 a dokładnie 60 non stop ! Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoL Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Wiem o tym. Ale ja nie mam wachań. Cały czas mówie o przycinaniu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linka Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 mam krótkie pytanko: z jakiej linii są zasilane nasze nv6800GT ? 3.3V czy 12V ? Pytam bo spotkałem się z różnymi zdaniami.. W serwisie mmv mówią, że tylko z 3,3V ale w sklepie gdzie kupiłem zasilacz mówią, że 3,3V ciągnie z płyty a dodadkowe zasilanie (molex) jest na linii 12V. Może ktoś napisze coś konkretnego w tym temacie.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoL Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 (edytowane) Kolejny dzień, kolejny format, kolejne zaskoczenie. A wiec tak: WIN XP + SP1, do tego stery od mobo (podane niżej) i nowe DNA z Guru3d nastawione na jakosć obrazu = zajebista wydajność bez cięcia:) Co dziwne jest OK nawet ze sterami od IDE i Memory. Audio driver version 4.57 (WHQL) Audio utility version 4.50 Ethernet NRM driver version 4.59 (WHQL) Network management tools version 4.66 SMBus driver version 4.45 (WHQL) GART Driver 3.70 WinXP IDE driver version 5.07 (WHQL) Memory controller driver version 4.40 Pozdrawiam EDIT: Ku*** mać, te stery DNA to jets największy syf jaki wyszedł, są dobre do pierwszego restartu, a potem tragedia. Nie polecam. Jak już instalujecie to co wyżej napisałem to ze sterami 71.90 albo 75.90. Edytowane 7 Marca 2005 przez PiPoL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 mam krótkie pytanko: z jakiej linii są zasilane nasze nv6800GT ? 3.3V czy 12V ? ze wszystkich - 3,3V 12V oraz 5V, w min stopniu z portu agp, najwiecej ciagnie z dod. molex'a - 5V i 12V. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Ostatnio potestowałem sterki XG i DNA... XG => spadek wydajności... a DNA kicha totalna i błędy typu Focus Lost przy 3D Mark05... Wróciłem do BETA 71.84 od nVidii Kto ma propozycje lepszego rozwiązania => Słucham Uważnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linka Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 (edytowane) Ostatnio potestowałem sterki XG i DNA... XG => spadek wydajności... a DNA kicha totalna i błędy typu Focus Lost przy 3D Mark05... Wróciłem do BETA 71.84 od nVidii Kto ma propozycje lepszego rozwiązania => Słucham Uważnie 1316834[/snapback] u mnie nadal najlepiej spisują się 71.40. Czekam na 74.11 B) EDIT: ze wszystkich - 3,3V 12V oraz 5V, w min stopniu z portu agp, najwiecej ciagnie z dod. molex'a - 5V i 12V. 1315767[/snapback] dzięi za info - w takim razie zmieniam zasiłkę. <_< Co myślicie o TOPOWER 420W P6 TITANIUM EPS ? Edytowane 8 Marca 2005 przez Linka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 (edytowane) Mam takie pytanko, czy gdybym chciał wymienić swego 5900XT na 6800GT to neotec 420W by wytrzymał? :? PS. spójrzcie na resztę mojego konfigu. Edytowane 8 Marca 2005 przez Corso Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Ja myślę że spokojnie by wytrzymał przy twoim konfigu.Te zasiłki potrafią ciągnąć bardziej wypasione zestawy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoL Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Pojawił się patch do NFS: U2 kierowany głównie do posiadaczy GeForce 6800. http://www.gamershell.com/news/20671.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivan06 Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Mam takie pytanko, czy gdybym chciał wymienić swego 5900XT na 6800GT to neotec 420W by wytrzymał? :? PS. spójrzcie na resztę mojego konfigu. 1317020[/snapback] spokojnie wystarczy , :D nie muisisz sie martwic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...