Skocz do zawartości
Nyny

GeForce 6800 / GT / Ultra

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam problem, zainstalowalem sobie nowe stery 75.90 od ExtremeG i nie moge podkrecic wiecej niz 370/870. Czy kotos moze przypomniec mi jak to ominac bo niechce mi sie tematu przeszukiwac. Bede wdzieczny

1321589[/snapback]

Ja testowalem 75.90 XG

i powiem ze zawyzają temperature.. i tez u mnie na nich kiepskie OC.. pamieci slabo idą:// jak za mocno przekrece np. 590 (1180) to mam po chwili testo Kolorowe paski i zwis.. to nie rdzen.. na starszych sterach spokojnie 605 (1210) moge uzyskac.. nie wiem od czego to zalezy..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponowieni mam pytanie do was jakie macie temperatury idle GPU i PCB bo jestem ciekawy bo zmienilem chlodzenie na 6800U i jestem ciekawy jakie wy macie temperatury:D

Ja mam teraz po testach GPU-44 PCB-30 IDLE

Edytowane przez KAGA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po testach to ja mam GPU-51 PCB-37

w stresie (8godzin grania) i włączone nagrywanie loga temperatury miałem max 77*C na GPU i PCB-44*C odnotowana w 7godzinie gry.

na tych taktowaniach co mam w podpisie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UWAGA! Na stronie nVidi pojawiły się nowe OFICJALNE sterowniki 71.84!

NVIDIA ForceWare Offical 71.84 WHQL - Release Date: March 11, 2005

Link: Strona oficjalna Zapraszam do pobierania i testowania! B)

Edytowane przez Boxster

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie male portownanie nowych sterow. Jak bede w domu zainstaluje 76.10 i moze moj problem zniknie. rdzen 365 chodzi jak skala  a jeden mhz wyzej nie przechodzi testu.

75.90 XG75.90 76.10

AM03 63,414 63,512 64,721

3D03 11,617 11,724 11880

3D05 4649 4705 4711

Halo N/A 63.42 66.23

1321961[/snapback]

dorzucil bys to tego jeszcze jedna giereczke jakas :wink:

a zauwazyles jakis spadek jakosc obrazu czy cos? a moze wzrost? :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jechałem na BETA 71.84 => taka beta dalej jest na nvidia.com :)

Ale te 76.10 są lepsze i w dodatku naprawiają trawę w CSie :)

A wyniki w testach mam też wyższe o trochę punktasów.

1323138[/snapback]

W tych oficjalnych 71.84 problem trawy w CSie poprawili... Uff...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ soltys

włączyłem Fifa2005/DOOM3/NFS:U2 i KotOR2 i nie widzę spadku jakości obrazu. Ogólnie te stery opisywali jako te, które mają szansę stać się później WHQL

Teraz się zastanawiam czy 71.84 Official to nie są 76.10 Beta :)

Edytowane przez Hirotaro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Elo! Chyba mam karte zwaloną. Właczam do PCIE i się jak pojawia obraz to mam w pip cyferek róznych, jakiś znaki różnokolorowe. W windowsie mam pełno takich kropek róznokolorowych na całym ekranie. Pomoze ktoś? Co to jest?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ soltys

włączyłem Fifa2005/DOOM3/NFS:U2 i KotOR2 i nie widzę spadku jakości obrazu. Ogólnie te stery opisywali jako te, które mają szansę stać się później WHQL

Teraz się zastanawiam czy 71.84 Official to nie są 76.10 Beta :)

1323458[/snapback]

a jak z wydajnoscia? bardziej na + czy na - w gierkach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak z wydajnoscia? bardziej na + czy na - w gierkach?

1323647[/snapback]

u mnie o jakies 3-4fpsy na plus oficjalnych nowych.

ale zawyzają u mnie temp o jakies 13*C

Edytowane przez peseq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Małe testy w 3DMark2005 - 400/900:

-----------------------------------------------

66.93 - poprzednie oficjalne: 4342 pkt.

71.84 - aktualne oficjalne: 4841 pkt.

76.10 Beta - podobo też dobre: 4718 pkt.

Wyników z 3DMark03 nie podaje, bo jak sprawdzam taktowanie przez Marka to na GPU mam ciągle 300MHz, mimo ustawienia w RivaTuner 400MHz. Jskiś BUG w programie...

P.S.

Jakim programem odinstalowywać stery, gdzieś coś takiego widziałem, ale nie pamiętam nazwy softu...

Edytowane przez Boxster

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten programik to Driver Cleaner Pro:)

A propo potzrebuje jakiefos dobrego chlodzniea na mojego asuska i zastanawiam sie nad NV5 albo tym nowym zalmanec 7000Cu...co byscie mi polecili??

Edytowane przez moadipek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Elo! Chyba mam karte zwaloną. Właczam do PCIE i się jak pojawia obraz to mam w pip cyferek róznych, jakiś znaki różnokolorowe. W windowsie mam pełno takich kropek róznokolorowych na całym ekranie. Pomoze ktoś? Co to jest?

1323578[/snapback]

Nie pomoze nikt? Możliwe ze coś sie walneło w MoBo czy to na bank karta? Moze coś trzeba w mojej MoBo ustawić i wtedy bedzie działac? Pomocy :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najprawdopodobniej Grafika ale zawsze mona sprawdzic jak masz skad ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> inna grafe na PCI-E

Edytowane przez KAGA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dziwny problem po zmianie grafy na to co mam w opisie czasami wiesza mi sie Dawn of War i wyskakuje blue screen z napisem irq less or not equal. Ma ktos moze jakis pomysl co zrobic ?

Z gory dziekuje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dziwny problem po zmianie grafy na to co  mam w opisie czasami wiesza mi sie Dawn of War i wyskakuje blue screen z napisem irq less or not equal. Ma ktos moze jakis pomysl co zrobic ?

Z gory dziekuje :)

1324103[/snapback]

Najpierw wyłącz we właściwościach komputera automatyczny restart po bluescreenie: Mój komputer -> Zaawansowane-> Ustawienia w obszarze Uruchamianie i odzyskiwanie -> i odznacz opcję Automattycznie uruchom ponownie. Jak to zrobisz to będziesz mógł dokladnie przeczytać tekst na niebieskim ekranie i napisać nam coś więcej o tym zjawisku.

PS. Instalowałeś nowy system po zmianie grafy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co wy na to:

Mam DFI SLI-D

Chłodzenie jest tak cięzke od grafiki ze mi ją ściąga w dół przez co robi artefakty podczas aplikacji 3D. Tak jakby wypadało ze slota :E

Na jakie chlodzenie zmienić aby zrobiło się lekkie i wydajnie?

Czy slot PCIE nie pownien miec takiego klipasa do zaciskania grafy? Ja nie mam takiego? Ma ktoś taką MoBo jak ja i moglby sie podzielic czy ma takie cuś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opcja jest odznaczona. Oprócz tamtego komunikatu byly jakies smieszne literki, to nie byly nawet slowa tylko cos w rodzaju "FDSAFD $T F FDG"

Systemu nie stawialem na nowo uzylem Driver Clenera, i sam troche recznie poczyscilem. Problem jest dziwny bo tylko ta gra sie zawiesza i tylko czasami.

Sam nie wiem co o tym myslec, wirusa nie mam bo sprawdzalem, zadnego innego syfu tez nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... Chłodzenie jest tak cięzke od grafiki ze mi ją ściąga w dół przez co robi artefakty podczas aplikacji 3D. Tak jakby wypadało ze slota :E...

1324267[/snapback]

Przywiąż kartę na sznurkach do góry odbudowy, ja tak zrobiłem :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem z moim GeForcem 6800.

Otóż rzecz jest następująca.

Grałem sobie w Riddicka i po jakiejś godzinie gry zauważyłem że co chwilę gra staje na 1-2 sekundy. Początkowo myślałem że to się coś doczytuje ale potem wydawało mi się to co raz bardziej dziwne. Zacząłem grać od nowa i robiło się to samo (a wcześniej tego nie było).

Potem włączyłem NFSU2 i to samo!!! Gra co chwile staje na 1sekundę i potem już idzie normalnie. (nie miałem tak wcześniej).

Więc wygląda mi to na przegrzewanie się grafy! Temp. sprawdzana szybko po wyjściu z gry to 67C (jeszcze nigdy tak dużej nie miałem). Czyżby ta temp. już powodowała zwiechy karty??

Jeżeli tak czy mam szansę oddać ją na gwarancję?? (bo co innego może to powodować)?

Jedyne co dzisiaj zrobiłem to zainstalowałem SP2 ale wątpie żeby to było przyczyną tak dziwnego zachowania się komputera. Pomóżcie!!!

Stery jakich używam to 67.03 Leadteka.

Edytowane przez czarnyrycerz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czarnyrycerz -> sp2 stwarza troche problemow...nie poleca sie go instalowac, ale nie wiem czy to to

Kupilem ostatnio Leadtek'a 6800 A400TDH. Pieknie sie moduje 16/6. Teraz kwestia OC. Tragicznie! W sterach przy "wykryj optymalne czestotliwosci" daje mi 345 i 740Mhz. Przed modowaniem tak samo, czyli cos jest nie tak. Temp sa OK, czyli <50 w windowsie po graniu czy cos, 63 max w stresie! Zasilacz jest ok, napiecia eleganckie (5V - 4.95 i 12V - 12.25). Odkrecilem nawet procka na 1.5Ghz i to samo! Sterowniki probowalem juz 76.10 i 71.84 oficjalne. Prosze niech ktos podrzuci jakis pomysl co moze byc przyczyna, lub co moge zmienic/zrobic/zainstalowac. Jakies biosy na ktorych krecicie mile widziane! Pomozcie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ku***, ta karta to jest jakaś porażka... Już [ciach!] z tym przycinaniem, ale ta gra zmula nawet w Colinie... Tak samo jak zmulała przed patchem w NFS: U 2. Jade sobie, krajobraz się nie zmienia a to nagle zmula o połowe. Co to ma być... Jak wyłącze AA to już lepjej. Reszta detali max + 1280x1024. ALe to jest chore, po to się kupuje taka karte żeby grać na max detalach a nie jes obniżać. A jak dam AF 16x to już wogóle paranoja...

Edytowane przez PiPoL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...