-mess- Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 powinienes miec w idle 40-60C, w stresie 60-80C, czyli prawie miescisz sie w normie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Holly shit! >80C. Niezle grzalki... ;/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 (edytowane) Czy ktoś kojarzy tą kartę? Ile to ma potoków i vertexów? Jeśli nie jest to literówka (cena i szerokość magistrali), to może to być bardzo ciekawa propozycja dla tych, którzy chcieli zakupić 6600gt: http://age.pl/podzespoly/opis.php?k=&id=17320 EDIT: poprawili się już <_< Temat do zamknięcia. Edytowane 22 Marca 2005 przez piaskoon Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawadam Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Niestey nie kojarze tej firmy (Galaxy??) ale jak to ma być <900zł to biore bez zastanowienia :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Galaxy nie jest zla firma, tyle ze u nas prawie nie znana. Zastanawia mnie ta karta - straszne dziwactwo - 128bit pamieci taktowane jak w 6600GT, chlodzenie ala Arctic Silencer, i ta cena... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 przeciez w tyn linku jak byk pisze, ze za to 8xx zl jest gf 6600gt... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dru Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 a karta to tak naprawdę 6600GT, tylko zdjęcie od 6800GT, nie wiem czemu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
all15 Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Witam! Chce schlodzic mojego 6800 tak aby jak najlepiej pracowal. Chodzi mi zarowno o pamieci jak i o rdzen. Co doradzacie ????? prosze o ceny i nazwy maodeli :) Dziekuje z gory! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 zalman VF-700CU?? 140pln ale to tylko rdzeń bo na pamieci marne radiatorki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Hmmm... Ja zmoją kartą nie mam żadnych problemów => odpukać w niemalowane??? Ale taka jest rzeczywistość => bez przycinek, bez artefaktów => przynajmniej w tych gierach które mam. W żadnym 3D Marku też nie mam przycinek (01/03/05) a na dodatek kręci się bardzo ładnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UpioRNy_boRSUK Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Taką spokojnie można dostać za 750 zł na allegro z gwarą i wszystkim. :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 silencer ver 5? <80zl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielonyman Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Looknijcie na ten screen http://allnightlong.webpark.pl/riddick.jpg i zwróćcie uwagę na zaznaczone pola. Jak się tego pozbyć? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 to jest po prostu niedopracowany kod gry. .. heh.. niektórzy z "Giforsami" bedą przychodzic z problemem że zauwazyli piksel, który jest biały czy czarny :/ nie chce byc zlosliwy, ale bez przesady panowie:/ rozumiem cos takiego: Ale takie cos jak kolega wyzej podaje:/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elbios Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 ja mam ciagle na rdzeniu 85 stopni (w total idle :razz: ) - leadtek winfast px6800GT. na defaultowych ustawieniach :wink: po podkreceniu przekracza 100, dlatego nie podkrecam;P ale to chyba jakis totalny blad odczytu bo jak dotykalem grafe to jest raczej chlodna. moze pomylilo im sie i podaja w fahrenheitach mimo ze napisane jest "C" ? nie wierze zeby karta mogla wytrzymac 135 stopni C (alarm jest domyslnie na tyle ustawiony) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 peseq :D:D:D:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 no sam rozumiesz... hehehehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KruK Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Asus V9999GT 128MB to chyba moim zdaniem ogólnie pomyłka. U mnie ten trick z TV-out clone nie pomogł. 1342035[/snapback] Po dalszych testach sprawa na Msi Neo 2 Plat. ma sie tak ze wylaczenie FW w biosie eliminuje jakie kolwiek zaciecia w 3d w mim wypadku. Jedynie zaciecia i zawieszki wystepuja w driver 3 ktory potrafi sie zawiesic w menu. Wlaczenie Vsync ON nie zawiesza juz drivera, ogolnie karty nie podkrecam bo ma to negatywny wplyw na mojej platformie niby 3d bez problemow, ale np. 3dmark 2003 na tescie CPU Test 2 lapie zawieszki i gina textury- bez OC jest ok. Mam nadzieje ze w koncu cos naprawia biosem, sterownikiem czym tam chca byle by bylo naprawione ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielonyman Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 (edytowane) 1) Przyznaję, może i jestem "odrobinę" przewrażliwiony. Po prostu chcę się upewnić w 100% co do sprawności karty, dopuki ją jeszcze mogę oddać/wymienić. W końcu te 400 e drogą nie chodzi co nie? 2) Też wam tak przycina w doomie 3 w timedemie (działa niby płynnie i szybciutko, ale co pare sekund coś go przycina/zamula). Jak myślicie to przez ram (mam tylko 512 mb). 3) Szukam czegoś by schłodzić mój SB. peseq ten twój zalman dobry jest? Musiałeś go jakoś specjalnie przerabiać, czy się zmieścił bez problemu? Edytowane 23 Marca 2005 przez Zielonyman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 ja mam zalmana na NB. SB mam nie chlodzone, bo nie weszedlby (karta :) co do timedemo w doomie. nie wiem od czego to jest. A pusc drugi raz (za drugim razem juz ci nie zamuli). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielonyman Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Nie chodzi mi tylko i wyłącznie o timedemo. W samej grze jak otwieram np. drzwi to mi przez chwilę przymula. Podobnie w Far Cry, niby płynnie ale co jakiś czas tak go przycina. Za to w Riddick'u chodzi jak trzeba (wszystko na fula). Co do sterów, które mi polecaliście : 75.90 - najlepsza wydajność/problemy w niektórych grach (Riddick np.) 71.84 - dobra wydajność/tyle, że temp. wzrosła peseq widzę, że używasz SB 5.1 Live. Też taką do niedawna miałem. Sprzedałem ją i przesiadłem się na Sound Storma zintegrowanego na mojej A7N8X-E Deluxe. Twój układ dźwiękowy powinien mieć podobne możliwości. Wypróbuj go bo naprawde warto, wzrost jakości dźwięku jest spory! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dru Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 mam pytanko-czy karty z serii 6800 mają wspomaganie dla filmów tak jak seria 6600?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Casio Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Witam.Czy interesował się już ktoś może zmianą biosu LEADTEK 6800 GT na Ultra? Mam problem z wyciągnięciem oryginalnego biosu z karty i zapisaniem przed ewentualną zmianą.Analizowałem pobieżnie obydwa biosy,różnica jest w: clockrates: Ultra-3D 400 Core 550 Memory\GT-3D 350\500 Voltages: Ultra-3D:1,4V\GT-1,3V Timings: Ultra:Timing0:0813211B\GT:060F1B15 UltraTiming1:0A01060A\GT:09010509 UltraTiming2:20270509\GT:20250407 Jak narazie podkręciłem z 350\1000 na 425\1200 za pomocą WinFoxa.Temperatury,sam niewiem co o tym myśleć? GPU-55\MEMORY 40 ide GPU-70\MEMORY 51 stres 3dmark 2003 3dmark01-18127 3dmark03-12030 3dmark05-5045 artifacttester5-zero arefaktów Zależało by mi jednak aby zmodować ją na ultrę,proszę w związku z tym o pomoc. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 (edytowane) Nie chodzi mi tylko i wyłącznie o timedemo. W samej grze jak otwieram np. drzwi to mi przez chwilę przymula. Podobnie w Far Cry, niby płynnie ale co jakiś czas tak go przycina. Za to w Riddick'u chodzi jak trzeba (wszystko na fula). Co do sterów, które mi polecaliście : 75.90 - najlepsza wydajność/problemy w niektórych grach (Riddick np.) 71.84 - dobra wydajność/tyle, że temp. wzrosła peseq widzę, że używasz SB 5.1 Live. Też taką do niedawna miałem. Sprzedałem ją i przesiadłem się na Sound Storma zintegrowanego na mojej A7N8X-E Deluxe. Twój układ dźwiękowy powinien mieć podobne możliwości. Wypróbuj go bo naprawde warto, wzrost jakości dźwięku jest spory! 1344388[/snapback] ty masz sound storma.. a ja mam ac97 (5.1). wiec koniec. Co do mulenia poprzez przechodzenie drzwi.. wtedy jest dynamiczne doladowanie danych z pamieci i masz taki efekt. u mnie tez tak jest. pozdro. Dru: jakich filmów? DVD? jest. DivX? nie wiem.. ja u siebie oglądam wszystko i idzie bezproblemowo. Edytowane 23 Marca 2005 przez peseq Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
all15 Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Jak wygląda sytuacja kiedy w karcie typu 6800 potoki lub werteksy nie odblokują się ??? Czy występują artefakty a może tez restarty komputera ???? Czy karta która chodzi z potokami odblokowanymi ale uszkodzonymi ( w grach występują artefakty) uszkadza się ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proximus Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 moim skromnym zadaniem to po co zmieniac mu bios na ultra... poczekaj jeszcze jak karta zrobi sie slaba, czyli jak bedzie miala problemy z czyms. Bo nie sadze aby cos na niej nie chodzilo... Tak wogole to masz swietna Karte :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Elo Elo! Kaman ciekierap. Sprawa jest kufnak. A wiec słuchajcie. Mam PX6800GT od Winfasta. Chce zwalić z niego chłodzenie i załozyć zalmana. Teraz pytanie... starczy on do OC? Jak z radiatorami na pamieci? Dadza rade czy dokupić inne? Chcę to w ogole tak zamontować aby ten krowiasty radiator na górze karty (tam gdzie są luty od pamieci) zostawić Druga sprawa. Mam jakieś tam sterowniki zainstalowane. Wchodze do RivaTuner aby przestawić zegary. Robie mem na 1150 i du.pa. Jak robie test to pisze ze mam zmniejszyc zegary. Myslicie ze zmiana sterów pomoze w tym wypadku? Mam narazie 12500 w 2003. A chce zeby 13k pykneło. Dzieki za odpowiedzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielonyman Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 W Riva Tunerze wejdź na zakładkę POWER USER, znajdź Overclocking i przy DisableInternalClockTest daj 1. Będziesz mógł ją bardziej podkręcić. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 OK, very bardzo THX. Teraz jeszcze o zmianie chłodzenia poprosze małą riposte :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 W Riva Tunerze wejdź na zakładkę POWER USER, znajdź Overclocking i przy DisableInternalClockTest daj 1. Będziesz mógł ją bardziej podkręcić. Pozdrawiam. 1347522[/snapback] :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...