Pinki Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 A moze to http://www.allegro.pl/show_item.php?item=49916355 ;) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KazMax Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Ja też się zastanawiałem, ale musiałem wyjechać i w końcu się nie zdecydowałem :/ Opowiedź co z tego wyszło :) 1419037[/snapback] opowiem opowiem...mam tylko nadzieję ze nie wtopie kasy i że przesiadka z Radka9800 Pro będzie opłacalna bo jak nie to :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 (edytowane) tez probowalem wgrac ten Bios z 1,4V ale nie szlo (Kosiarz wie o co chodzi:)) mam jakas dziwna ta karte..no niewazne[...] dzis rozkrecilem grafe, zdjalem radiator , patrze a na GPU pasty chyba cala tubka (niby srebrna), a na pamietkach "kleksy z silikonu"...wiec sruuu zmazalem.. zaaplikowalem Arctic Silver 5 na GPU i pamiatki, zalozylem chlodzenie i zaczalem krecic caly czas odblokowane dodatkowe potoki of kors..i doszedlem do 412/920 :blink: (przedtem bez biosa i na standard pascie - 365/850)...wiec jestem super zadowolony..[...] 1410315[/snapback] Świetne rezultaty osiągnąłeś poprzez zmianę pasty 365/850=>412/920 :razz:. Chyba i ja przy odrobinie wolnego czasu spróbuję rozkęcić swoją kartę może akurat coś z tego by wyszło... w końcu mam w domu jeszcze trochę wolnej Arctic creamique:wink: Edytowane 30 Kwietnia 2005 przez Kosiarz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eclip Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 (edytowane) Co zrobić by na telewizorze były wyświetlane filmy VCD,Dvix ? Normalnie na TV wszystko jest pulpit,DVD chodzą a jak wezme VCD lub Dvix na TV widać pulpit program do odtwarzania ale okienko w którym powinno się wyświetlać puste na kompie wszystko gra. Próbowałem ze sterami 71.89(ze strony nvidia) i 76.50 taka sama sytuacjia a bez sterowników wyświetla ale czarno biało. Pozdrawiam. Edytowane 1 Maja 2005 przez eclip Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderko Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 TVTool użyj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eclip Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 TVTool użyj. 1421408[/snapback] A konkretnie, co trzeba włączyć/wyłączyć? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KazMax Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Ja też się zastanawiałem, ale musiałem wyjechać i w końcu się nie zdecydowałem :/ Opowiedź co z tego wyszło :) 1419037[/snapback] Hehe....daro200 wygląda na to iż jest to kolejny wał na Allegro!! Kontaktowałem sie z innymi osobami które kupiły ta kartę. Jeśli kupujący jest z Łodzi (tam skad pochodzi sprzedający) i chce odebrac kartę osobiście to odkłada terminy spotkań. A jeśli ktoś jest spoza Łodzi to podaje nr NIE SWOJEGO konta. Ponadto pod podanym adresem nikt nie mieszka (budynek to podobno opustoszała rudera). W ten sposób prysneły marzenia o Geforce 6800 za 750zł. Ale może to i dobrze :wink: Poczekam jeszcze troche jak sytuacja się rozwinie...jak cos nie tak bedzie na 100% to pinformuje Allegro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Nie ma tak dobrze chociaz z tego co widze gosc dostal jeden komentarz za ta aukcje... Jesli ktos chce kupic fajna karte to tu jest za 790 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=49916355 ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro200 Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Hehe....daro200 wygląda na to iż jest to kolejny wał na Allegro!! Kontaktowałem sie z innymi osobami które kupiły ta kartę. Jeśli kupujący jest z Łodzi (tam skad pochodzi sprzedający) i chce odebrac kartę osobiście to odkłada terminy spotkań. A jeśli ktoś jest spoza Łodzi to podaje nr NIE SWOJEGO konta. Ponadto pod podanym adresem nikt nie mieszka (budynek to podobno opustoszała rudera). W ten sposób prysneły marzenia o Geforce 6800 za 750zł. Ale może to i dobrze :wink: Poczekam jeszcze troche jak sytuacja się rozwinie...jak cos nie tak bedzie na 100% to pinformuje Allegro. 1421735[/snapback] O Qrr.... co za pierdzielone wałki są na tym ALLEGRO :mad: :angry: KazMax mam nadzieje, że to co mówisz się nie okaże prawdą i dostaniesz karte. Hmmm ja nie wiem po co tacy ludzie w ogóle isnieją na świecie :( Wrrr.. ja to bym ubił takich... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KazMax Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 Nie ma tak dobrze chociaz z tego co widze gosc dostal jeden komentarz za ta aukcje...Heh kontaktowałem sie z tym gościem który wystawił komentarz i oto co mi napisał: "Witam, rezygnuje z tej karty bo trzeba czekac na nowa dostawe, wiec nic nie moge ci powiedziec. Pozdrawiam" Inny człowiek który wpłacił kasę na podane przez sprzedającego konto napisał mi iż to konto JEST ZLIKWIDOWANE. Wszystko tutaj nieładnie pachnie choć z drugiej strony dostałem wczoraj maila od sprzedjącego że jest możliwośc wysyłki karty kurierem i sprawdzenia jej zawartości na miejscu. No nic....pozyjemy zobaczymy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 Nie ma tak dobrze chociaz z tego co widze gosc dostal jeden komentarz za ta aukcje... Jesli ktos chce kupic fajna karte to tu jest za 790 1421801[/snapback] Jak ktoś naprawde chcę tanio kartę to mam jednego 6800GT Leadteka do oddania za 1150zł z gwarancją,itd. Od razu pisze, że nie sprzedaje mojej karty tylko mam drugą do odsprzedania. Ale więcej info na GG lub PW :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kroliczek333 Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 (edytowane) Czy ktoś wie, jak zmodować BIOS MSI NX6800 256-TD (PCI-E)?? NiBiTOR nie obsługuje ich BIOS'ów, a i poprzez Hex Workshop nie udało mi się znaleźć żadnej z wartości, odpowiadającej za napięcia :( please help!!! :mur: :sad: edit: aha, chodzi mi oczywiście o podniesienie napięcia :unsure: Edytowane 2 Maja 2005 przez kroliczek333 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 Hmmm... Chętnie bym się pobawił tym BIOSikiem. Wyślij mi go => kontakt na GG. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k@mcio_pl Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Chłopaki ustaliłem stabilne zegary i zfleszowałem swoją Ultrę. Zostały tylko do poprawienia Timingi. Wiem, że GT ma lepsze timingi od Ultry, ale... właśnie szukałem BIOSów wersji GT różnych producentów kart i po zapodaniu ich do Nibitora sprawdzałem jaki mają Timingi. Okazało się, że karty Leadteka GT oraz Ultra mają te same Timingi na pamięciach. Co więcej Gaonward ma również te same. W takim razie skąd to przeswiadczenie, że Ultry mają słabsze Timingi? Jak w takim razie ustalić, które Timingi są bardziej wyzyłowane od innych? Może macie jakieś mocne Timingi jako propozycję... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FeuerFrei Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Jak w takim razie ustalić, które Timingi są bardziej wyzyłowane od innych? Może macie jakieś mocne Timingi jako propozycję... 1431574[/snapback] gdzies tu byl link do testow porownawczych karty na roznych timingach i pamietam ze niewiele zmienialy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Poszukaj wyjaśnień na http://www.mvktech.net a znajdziesz. Nie wiem czy przypadkiem nie używałeś najnowszego NiBiToRa... ten niestety timingi "zeruje" tzn wybiera pierwsze z listy. Tylko poprzednia wersja pokazuje takie jakie były. Jeśli chcesz się dowiedzieć jakie timingi co robią to albo cofnij się, ja już wypisałem wyniki testu by Mavke (mvktech) albo pogadaj z nim tam gdzie podałem, lub też szukaj po forach Jimmora (to któś w stylu by -=Merlin=- od BIOS'ów graficznych) ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k@mcio_pl Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Kombinowanie z Timingami jest niebezieczne. Przyrost wydajności jest zbyt mały by podejmować to ryzyko. Ponadto decydując się na bardziej wyżyłowane Timingi musimy się liczyć z tym, że będziemy musieli zejść z zegarów. Przykładowo moja Ultra pamięci ma puszczone na 1250MHz co nie jest wartością najwyższą jaką mogę osiągnąć. Po wgraniu Timingów od wersji GT (PNY) karta waliła takie błędy, że niemal się zesrałem ze strachu... OC jest super pod warunkiem, że nie ryzykuje się utratą karty. Na Timingach GT mógłbym na maxa dojść na pamięciach do 1150MHz co oznacza, że by mieć 100% pewności co do stabilności oraz bezpieczeństwa musiałbym zejść jeszcze niżej... gdzieś około 1100MHz. Podobną wydajność osiągnę przy Timingach Ultry oraz wyższych zegarach na poziomie 1200MHz. Jak dla mnie zmiana Timingów to niepotrzebne ryzyko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 A dla mnie nie. Jeśli znajdzie się te najlepsze, to można wyciągnąć jądro naprawdę wysoko względem najlepszych zegarów dla pamięci i uzyskać tym sposobem najwyższą wydajność... Mavke i Jimmor tego dowiedli. Tylko trzeba popróbować ile na danej karcie się da. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Co myslicie o tej karcie? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=49979176 Ma jakies dziwne wejscie na dodatkowe zasilanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FeuerFrei Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 (edytowane) ee tam dziwne, czarne jest i tyle. Edytowane 8 Maja 2005 przez FeuerFrei Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 (edytowane) Ale to nie jest napewno molex 4pin. Powinno byc tak: A ta karta ma tam cos innego. Zobacz porownanie. A moze wersja na PCI-E nie posiada dodatkowego zasilania? Edytowane 8 Maja 2005 przez dem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderko Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 To jest takie samo gniazdo jak w stacji dyskietek 1,44. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Wygląda jak wejście na 3 PINy i tyle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eclip Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Ale to nie jest napewno molex 4pin. Powinno byc tak: A ta karta ma tam cos innego. Zobacz porownanie. A moze wersja na PCI-E nie posiada dodatkowego zasilania? 1434329[/snapback] AGP ma zasilanie na molex a Pci express nowe, więc nie ma co porównywać bo są po prostu inne, jak nie masz takiej końcówki wychodzącej z zasilacza będziesz musiał dokupić coś takiego http://zenfist.pl/z.php/cPath/38/products_...-E%20REMIC.html Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dru Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 a ja mam pytanie, bo wiem, że przy instalacji sterów do 6800 wrzuciły one coś do autostartu, ale nie wiem czy to musi się uruchamiać razem z systemem a mianowicie jest to: NvMediaCenter (RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\System32\NvMcTray.dll,NvTaskbarInit) to na pewno i nie wiem czy to też - NvCplDaemon (RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\System32\NvCpl.dll,NvStartup) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 No jedno jak wyrzucisz to chyba nie będziesz miał zakładki nVidia we właściwościach ekranu... A drugie??? Sam możesz sprawdzić => start/uruchom/msconfig enter => ostatnia zakladka i wyłaczyć możesz i potem włączyć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dru Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 No jedno jak wyrzucisz to chyba nie będziesz miał zakładki nVidia we właściwościach ekranu... A drugie??? Sam możesz sprawdzić => start/uruchom/msconfig enter => ostatnia zakladka i wyłaczyć możesz i potem włączyć 1438372[/snapback] to które jak wyrzucę nie będę miał zakładki we właściwościach ekranu, chodzi o to pierwsze, które wymieniłem?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 A czy nie napisałem jak możesz sprawdzić??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Ma jakies dziwne wejscie na dodatkowe zasilanie.jakie dziwne? normalne :) tak jak ktos wyjasnil jest to standard wtyczek zasilajacych karty pci-e - 2x3pin (2x12V, 2x5V, 2xGND), tak wiec zadne zasilenie fdd :) lub inne 3-pinowe, tylko normalne standardowe zasilanie pci-e ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Wiesz... Ja nie miałem do czynienia z A64 ani PCI-E, więc tylko zauważyłem że jest to wejście 3-PINowe. Gdybym taką kartę dostał do ręki, albo... Właśnie... Skąd takie wtyczki??? Przecież zasiłki takich nie mają... To znów trzeba mieć przejściówki albo samemu sobie robić??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...