Maks! Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Ostatnio lubi mi przycinać w grach. Wygląda to tak, gram sobie w AA, biegnę i nagle co jakieś 15s na chwilowe przycięcie (jakieś milisekundy). Kurde nie wiem co to może być, bardzo to roprasza podczas gry. Zmienialem wartości dla AGP size, zwiększałem cache dla gry i nic :( Temperatura niby w normie, bo nieco ponad 50*c. Nie mam pojęcia w czym może tkwić problem. Czekam na jakieś pomysły :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 FAST WRITE wyłaczony??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Wyłączony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Ja dałem sobie spokój z tvtool'em (nie chciało mi się sprawdzać wszystkich tych opcji) i ustawiłem wszystko z poziomu sterowników. Zamiast klonowania spróbuj włączyć DualView. Z tego co pamiętam w tym trybie można ustawić oddzielne rozdzielczości dla monitora i TV. 1475738[/snapback] TVTool też obsługuje duala... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 (edytowane) Ja dałem sobie spokój z tvtool'em (nie chciało mi się sprawdzać wszystkich tych opcji) i ustawiłem wszystko z poziomu sterowników. Zamiast klonowania spróbuj włączyć DualView. Z tego co pamiętam w tym trybie można ustawić oddzielne rozdzielczości dla monitora i TV. 1475738[/snapback] Te przycinanie tez mam i nie potrafie sobie z tym poradzić a próbowałem juz prawie wszystkiego :cry: . Edytowane 2 Czerwca 2005 przez Kobrowisko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 @ Kobrowisko - wiesz co to nie pisanie 2 postow jeden pod drugim?? to wez moze z tym sobie najpierw poradz (poprawne uzytkowanie forum) a dopiero potem zabieraj sie za kompa <_< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zna ktoś jakiś program pod Windows-a którym będę mógł zrzucić oryginalnego bios-a z mojej karty graficznej, a potem wrzucić nowego ?? Karta jak w podpisie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 Nie jest pod Windows'a ale pod DOS'a i odpala się go z dyskietki => nvflash z http://www.mvktech.net Komenda: nvflash -b nazwa.rom zapisuje bios na dyskietce (40-60kB) a następnie można flashnąć nowycm, lub edytować swój za pomocą NiBiToRa również dostępnego na mvktech Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 FAST WRITE wyłaczony??? 1478208[/snapback] Ja u siebie FW mam wlaczony i nie mam takich objawow jak IchBinLaden IMHO to jakis soft monitorujacy temp/napiecia albo jakis antywir albo ufo... :rolleyes: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 Hmmm... W sumie o mnie FW też nie powoduje żadnych zacinek. Ale FW ogranicza kręcenie => płynność przy taktowaniu powyżej 425. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 (edytowane) Tym Ufo może być Smart Doctor? :) Dzisiaj odpaliłem Far Cry, obraz jest jakiś dziwny, w niektórych miejscach zamiast tekstur trawy mam czarne pola. Jaskinia też bardzo dziwnie wygląda, jak nie w dx9.0. już na 9500 wszystko lepiej wyglądało. Dodam, że mam wersję 1.0 czyżby path potrzebny? W innych grach wszystko wzorowo chodzi. Edytowane 4 Czerwca 2005 przez IchBinLaden Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 (edytowane) Hmmm... W sumie o mnie FW też nie powoduje żadnych zacinek. Ale FW ogranicza kręcenie => płynność przy taktowaniu powyżej 425. 1480192[/snapback] Eee - zobacz linki do 3Dmarkow - rdzen 440 i zapewniam, ze nie ma zadnych zacinek... z gierek to moge sie jedynei wypowiedziec co do Riddicka (tez nie ma zacinek) a FW mam caly czas wlaczony... Podtrzymuje swoje wczesniejsze zdanie B) EDIT: @IchBinLaden >>> patch to pierwsza sprawa po zainstalowaniu tej gierki !!! Edytowane 4 Czerwca 2005 przez Dimek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 Dodam, że mam wersję 1.0 czyżby path potrzebny? 1480396[/snapback] oczywiscie patch 1.3 na 1.0 na nv wyglada beznadziejnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 popieram.. sam kiedyś myślalem że karte zjepalem,:D:D:D:D hehehe.. na wszystkich sterach itp.. A tutaj wystarczył patch 1.3 .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 Dzisiaj dostalem mojego 6800GT od ibizzz-a . No i mam problem... Karta juz po wejsciu do biosu sypie tak artami , ze glowa mala :/ Nie wiem o co chodzi... Napiecia sa ok , mierzylem miernikiem i 12V + ma 12.11v Czy ktos moze mi powiedziec o co chodzi ? Czy mozliwe jest , ze cos jest nie tak z chlodzeniem ? Ibizzz cos wspominal ze przelecial kostki i rdzen OCZ Silver moze to o to chodzi ? Kurcze tak sie cieszylem ze nowa grafe mam a tu taki zonk :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 Widać zależy od przypadku. Na GF4 zawsze miałem włączone FW i było ok. Tutaj wydaje mi się, że powoduje problemy. Ale testowałem dawno, kiedy bawiłem się różnymi sterkami. Być może wówczas miałem złe sterki. Pobawie się znów i zprawdzę :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jg5 Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 Dzisiaj dostalem mojego 6800GT od ibizzz-a . No i mam problem... Karta juz po wejsciu do biosu sypie tak artami , ze glowa mala :/ Nie wiem o co chodzi... Napiecia sa ok , mierzylem miernikiem i 12V + ma 12.11v Czy ktos moze mi powiedziec o co chodzi ? Czy mozliwe jest , ze cos jest nie tak z chlodzeniem ? Ibizzz cos wspominal ze przelecial kostki i rdzen OCZ Silver moze to o to chodzi ? Kurcze tak sie cieszylem ze nowa grafe mam a tu taki zonk :( 1480849[/snapback] Karta jest uszkodzona i nic z tym nie zrobisz, jedynie serwis. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 Karta jest uszkodzona i nic z tym nie zrobisz, jedynie serwis. 1480889[/snapback] Tyle , ze to grafa od Ibizza i Ona byla caly cas u niego w kompie , wiec albo wywalil mi walek z ta grafa albo cos sie stalo podczas wysylki (pocztex) Grafe teraz sprawdzilem na innym kompie i dalej to samo . U mnie raz udalo sie ja postawic tak , ze nie bylo krzakow , niestety drugi raz tego juz nie powtorzylem :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jg5 Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 Moze trafiłeś na karte która zabardzo nie wyrabia na standartowych taktowaniach, zdarzają się takie i charakteryzują się one tym ze nie da się ich podkręcić nawet o 10MHz. Najlepiej sprawdzić to poprzez automatyczny overcloking - jest to w sterownikach po odblokowaniu NV cool bits. Jak juz bedziesz to miał to dajesz aby wykrył optymalne taktowania, jak rdzeń nie pujdzie nawet o kilka MHz to masz właśnie taką karte i tylko serwis i wymiana na nową. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 Nie zrozumiales mnie... Karta syfi krzakami juz w biosie :( No nic widocznie cos z ta karta jest/bylo nie tak . W kazdym razie mam nadzieje ze ibizz wyjdzie z tego honorowo... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jg5 Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 Ale nie zaszkodzi sprawdzić jak karta zachowuje się w windowsie... Ja miałem taki ciezki przypadek z 6800GT ze sypało krzakami w biosie i trybie tekstowym a w windowsie i 3d markach obraz idealny. Po czasie karcie coś się bardziej pochrzaniło i zaczeła juz nawet w windowsie sypać artefaktami, wtedy oddałem do serisu i dostałem nową. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 (edytowane) W windowsie to samo , obraz jest tak zawalony , ze malo co widac . No nic zrobilem wszystko co myslalem , ze moze pomoc . usunalem stara srebrna paste , dalem sylikonowa , radiator przykrecalem na 100 sposobow , lekko , srednio , mocno . Juz nawet podlaczylem moniotr przez przejsciowke pod DVI i nic to samo . EDIT : A tutaj zoom I jak tu sie nie wku%$#%ic Edytowane 4 Czerwca 2005 przez HeatFighter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 Odkrec proca ( moze jednak Twoj Chief daje [gluteus maximus]) W Radeonach 8500 czesto bylo tak ze jesli linia 3.3V byla do [gluteus maximus] to krzaczyly sobie.. Odkrec wszystko co masz i pusc samego GF.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 Ziomus , ja juz nawet puscilem proca na 1.1Ghz , do tego pasywnie SP97 , wszystko wylaczone nawet dysk tylko klawa podpieta pod PS2 a tak nic i krzaczy dalej . No niestety karta u[ciach!]a jak nic :/ Poza tym miernikiem sprawdzalem i przy wszystkich sprzetach podpietych razem z tym GF-em wszystkie napiecia stabilne jak cyce w sportowym staniku wiec to nie PSU na 100% . No nic przyjdzie mi teraz czekac az ibizz pojedzie do pepikow i wymienia mu karte . Ciekawe co bedzie jak nie wymienia bo u niego 'karta chodzila ok" . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackDragonDDR Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 witam, mam problem, mianowicie zmieniłem paste na GPU na taka z dodatkiem srebra i karta przestala sie podkrecac... mialem 420 a teraz przy 375 ma jakies 5 sek. freezy albo artefakty wali. czym moze to byc spowodowane? please help :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 Pasta z dodatkiem srebra? ;) Daj Ceramique i zobacz czy bedzie ok :) Pewnie zle nalozyles ta srebrna... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackDragonDDR Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 no pasta jakas titan smieszna z (niby) 25% srebra :D, dac CERAMIQUE czy AS5 ? Która bedzie lepsza do tego celu? Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 titan ja uzywalem jak mialem starego kompa.. ogólnie jest ona kiepska:/ polecam OCZ +5, sam przesmaowalem u siebie nią GPU i nie narzekam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 OCZ 5+ to to samo co AS5 tyle, że droższa bo OCZ... A ta sama fabryka robi obydwie pasty i są one identyczne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 Nie wiedzialem, ale polecam OCZ czy tam AS5 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...