Gość lukk Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 To prawda z tym wynikiem mniejszym o 5k pts? To znaczy że jakbym ustawił domyslne 60 Hz to wynik ponad 20 k ????? :blink: 1543467[/snapback] nie nie prawda..nie słuchaj mnie..nudzi mi sie i sieję zamęt :wink: :wink: :wink: no STARY jak mowie że prawda to prawda :D a wogole co Ci zalezy?? przekonaj sie sam!! ustaw sobie w sterach domyślnie (czyli aby aplikacja sama wybierala Hz) i włącz 3dmarka 2001 ps. tylko nie miej do mnie pretensji ze napisalem 5000 a u Ciebie bedzie 3500..ja napisałem jak było u mnie..w każdym bądź razie jest OGROMNA różnica Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thoom Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 To prawda z tym wynikiem mniejszym o 5k pts? To znaczy że jakbym ustawił domyslne 60 Hz to wynik ponad 20 k ????? :blink: 1543467[/snapback] Nie prawda - przynajmniej w moim przypadku. Jak już wczesniej napisałem u mnie nie robi to żadnej różnicy. A to, że ktoś tak ma i próbuje przekonać do tego innych nie znaczy, że Ty też możesz mieć podobny problem. Kwestia indywidualnego podejścia, a nie siania zamętu wszędzie gdzie się da. Zresztą kłania się opisywany na forum "problem" przycinania w grach na kartach z serii 6xxx. Jakimś dziwnym zbiegiem okoliczności u mnie ten "problem" także nie występuje. Co najmniej dziwne... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kipek Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 tak to prawda ze wynik jest inny........... ale na AXP on wynosi ~300ptk....w 2001 nie ma co porownywac Axp z A64....... :) z P4 nie wiem jak jest...... :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 u mnie róznica wynosiła około 4k ;) Więc dwóch ludzi z innych zakątków polski raczej by nie chciało sie bajek wciskać:> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 tak to prawda ze wynik jest inny........... ale na AXP on wynosi ~300ptk....w 2001 nie ma co porownywac Axp z A64....... :) z P4 nie wiem jak jest...... :oops: 1543821[/snapback] Jest inny w 3DM01 miałem 3tys pkt. mniej. Zresztą kłania się opisywany na forum "problem" przycinania w grach na kartach z serii 6xxx.u mnie ono nie występuje... u mnie róznica wynosiła około 4k Więc dwóch ludzi z innych zakątków polski raczej by nie chciało sie bajek wciskać:> Czyli w lubelskim jest podobnie przynajmniej z 3DM2001... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 u mnie róznica wynosiła około 4k ;) Więc dwóch ludzi z innych zakątków polski raczej by nie chciało sie bajek wciskać:> 1543909[/snapback] OKI. To juz zaczynam testować.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szklak Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 Hmm...niedlugo kupuje Leadteka 6800 Gt... ale Thoom przypomnial o problemie przycinania gier. Czy gry dalej tna na sterach 71.89 ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thoom Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 Hmm...niedlugo kupuje Leadteka 6800 Gt... ale Thoom przypomnial o problemie przycinania gier. Czy gry dalej tna na sterach 71.89 ?? 1545167[/snapback] Jak już wlaśnie pisałem u mnie nic się nie tnie i nigdy nie cięło. Używam właśnie sterowników 71.89 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szklak Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 Jak już wlaśnie pisałem u mnie nic się nie tnie i nigdy nie cięło. Używam właśnie sterowników 71.89 1545239[/snapback] To wiem, ale chce wiedziec jak jest u innych :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 u mnie nic nie tnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 TU masz temacik o przycinani... Mi tnie i dalej nie rozwiązałem problemu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szklak Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Dzieki.. Pamietam jeszcze o problemach z odtwarzaniem filmow, ale one chyba sa juz rozwiazane(stery), prawda? :unsure: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 tak jest rozwiązany, to w ogóle nie był problem tylko głupota. P.S. mi także nic nie "zacina" - ostatnio modne słowo ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endziork Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Moze ktos mi powiedziec, gdzie najtaniej dostane GF6800GT? Na allegro Gigabyte za 1199.. Czy to dobra firma, czy jednak lepszy bedzie Leadtek? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 TUTAJ Dostaniesz chyba najtaniej (moze poza allegro) leadteka:) ja tam kupowałem:) sklep spoko.. a czy GB czy LEADTEK.. hmmm to już od ciebie zależy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent de Marco Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 (edytowane) dobra zmieniam chlodzenie... zalozmy ze wezme Pentagrama albo ewentualnie Zalmana... oba warianty maja dodane radiatorki na pamieci, ale za male. Musialbym dokupic jakies osobno, tj. troche wieksze od tych w zestawie, ale jednoczesnie takie, aby zmiescily sie obok Pentagrama/Zalmana. Macie jakies pomysly ? Moze te: http://www.cooling.pl/product_info.php?products_id=439 maja 15 mm wysokosci. Hmm zostaje jeszcze kwestia szerokosci... Nie wiem czy zmieszcza sie ? Edytowane 15 Lipca 2005 przez Vincent de Marco Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 Ja bym nie brał Miedzianych, bo trudniej zabrać z nich ciepło. Aluminiowe byłyby lepsze, bo ciepło biorą dobrze, a szybciej od Miedzi oddają => mówię tak, gdyż wnioskuję, że poza Pentagramem/Zalmanem nie będzie na nich innego wiatraka, który wywyiewałby ciepłe powietrze. Poza tym te małe dawane z Zalmanami wcale nie są złe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linka Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 (edytowane) Witam, Normalnie szlag mnie trafia... Nic już nie będę mówił tylko coś Wam pokażę.. To jest już silniejsze chyba ode mnie. Jeśli wiecie w czym tkwi problem to przesyłam dobrą flaszkę dla tego kto rozwiąże mój problem. Co do tej pory zrobiłem: - wymieniłem zasilacz z 360W na 450W - kilkakrotnie zmianiałem RAM (Kingston3,0 | Kingston2,5 | TwinMos2,5 | KingMax2,5 | - wszystkie kombinacje sterowników do grafiki i płyty głównej - wszystkie kombinacje napięć ram i proc (problem występuje też bez overclockingu) - wymiana karty graficznej z GT na Ultra - zmiana slotów pamięci i timingów - zmiana proca na Athlona 2500 XP - wielokrotna instalacja systemu - zmiana dysku z SATA na ATA100 EDIT: - wszystkie kombinacje oficjalnych biosów do płyty głównej Edytowane 15 Lipca 2005 przez Linka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 Witam, Normalnie szlag mnie trafia... Nic już nie będę mówił tylko coś Wam pokażę.. To jest już silniejsze chyba ode mnie. Jeśli wiecie w czym tkwi problem to przesyłam dobrą flaszkę dla tego kto rozwiąże mój problem. dobra teraz pytanie..dzieje sie to TYLKO w HL2?? czy we wszytskich grach?? jesli TYLKO w HL2 to czy ta gra jest oryginalna?? :unsure: :unsure: :unsure: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linka Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 dobra teraz pytanie..dzieje sie to TYLKO w HL2?? czy we wszytskich grach?? jesli TYLKO w HL2 to czy ta gra jest oryginalna?? :unsure: :unsure: :unsure: 1548656[/snapback] gra jest oryginalna a problem nie tylko w hl2. LINK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szklak Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 Zostala ci do sprawdzenia jeszcze inna plyta glowna...nie mam innych pomyslow.. :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent de Marco Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 Ja bym nie brał Miedzianych, bo trudniej zabrać z nich ciepło. Aluminiowe byłyby lepsze, bo ciepło biorą dobrze, a szybciej od Miedzi oddają => mówię tak, gdyż wnioskuję, że poza Pentagramem/Zalmanem nie będzie na nich innego wiatraka, który wywyiewałby ciepłe powietrze. Poza tym te małe dawane z Zalmanami wcale nie są złe. 1548127[/snapback] 5 mm wysokosci to zenada ! Na R9800 mialem firmowe 1 cm. Nie wiem czy takie malenstwa nadaja sie do OC, ale chyba nie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 (edytowane) gra jest oryginalna a problem nie tylko w hl2. 1548658[/snapback] jak wszystko zmieniane.. to raczej jest to wina mobo... no nie wiem.. ciężki przypadek. zobacz czy kędziorki niewybrzuszone.. lub mogą to być (w co wątpie) kodeki do divxów i tych innych. Edytowane 15 Lipca 2005 przez peseq Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 @Linka Spróbuj tego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linka Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 @Linka Spróbuj 1549070[/snapback] zainstalowałem.. :? a co to jest ? to chyba do chipsetów VIA.. ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 zainstalowałem.. :? a co to jest ? to chyba do chipsetów VIA.. ? 1549231[/snapback] :D So what does it do? It closes the RX55 memory register in BIOS. The RX55 register's official name and function is Memory Write Queue (MWQ) timer. The MWQ timer is actually a timing device included in the memory host controller to prevent write data being held in the memory queue too long. After the data has been in the queue too long it times out. This timed out data is then given a higher write request priority. Now that might sound nice – a bit of extra performance BUT the procedure fails when overloaded. 3D games and Win XP put too much load on the memory queuing timer procedure. The nVidia new driver exaggerates the problem even more as the driver enables nVidia cards to use even more memory than previous driver versions. :D Podobno nie tylko do Via. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 Jesli ktos ma problemy z freez, slabym OC itd... Freeze nie wystepuja raczej od przegrzewania rdzenia. Mialem wgrany niby bios 1.4V zmodyfikowany Nibitorem, zmienione jedno glowne napiecie 3D, RivaTuner po wgraniu pokazywal 1.4V i myslalem ze wszystko ok. Freez wystepowal przy okolo 365/825 i taki byl max karty. Po przeczytaniu kilku postow lukka postanowilem poprosic o prawdziwy bios 1.4V ze wszystkimi trzema zmienionymi napieciami. Teraz karta kreci sie o 50MHz!!!! lepiej na rdzeniu, do 415/825 i nie zauwazylem zadnych freezow, wsio dziala pieknie. Moze nagle mniej sie grzeje nie? :) Polecam wszystkim sprobowac wgrac prawdziwy bios 1.4V :) Dzieki lukk Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent de Marco Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 czy ktos z Was montowal tego Zalmana ? http://4max.pl/default.asp?g=141&gg=19&produkt=1400 zastanawiam sie nad zakupem, ale podobno radiatory na pamieci sa male i niezbyt dobre do OC (maja tylko 5 mm wysokosci). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Kup miedzianego Pentagrama a za roznice ceny Zalman vs Pentagram kup jakies dobre radiatory . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent de Marco Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 (edytowane) ale jakie konkretnie ? moze jakies propozycje ? Np. te: http://www.cooling.pl/product_info.php?products_id=440 maja 15 mm wysokosci. Zmieszcza sie ? jest jeszcze wersja cala miedziana ale do niej podobno trza nawiew... Edytowane 17 Lipca 2005 przez Vincent de Marco Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...