-mess- Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 @ Hirotaro - najlepsza płyta pod s939 i AGP to (najprawdopodobniej) MSI K8N Neo2 Platinum. Ja nie nazekam zadnych problemow nie mam z moim 6800GT a tak poza tematem to płytka jest b. dobra do O/C . . . Pozdrawiam. 1701242[/snapback] a druga po niej to ABIT AV8, do tego masz pewnosc ze zadnych freezow nie ma ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 a druga po niej to ABIT AV8, do tego masz pewnosc ze zadnych freezow nie ma ;) 1702699[/snapback] hydro kupił jakąś płytke na VIA i też miał freezy :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Ja VIA nie kupię. Zawsze przy nForce'ach miękko wypadają. Do tej powy zawsze miałem VIA i raz AMD+VIA ale przerzuciłem się na nForce2 i różnica jest taka, że nie dam prędko szansy tej pierwszej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 hehe ja zaryzykowalem, bo wiedzialem co to za model :) a freezow 0 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobweb Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 (edytowane) Witam wszystkich. Przeglądałem to forum dosyć intensywnie ale już się pogubiłem w tym wszystkim. Zamierzam kupić kartę agp w granicach 700-800 zł. W związku z tym mam kilka pytań. Generalnie zastanawiam się nad jakimś modelem z rodziny gf 6800 lub ati X800 Gto. Jaki model z rodziny gf 6800 le wybrać( Leadtek,asus czy jakiś inny), albo jaki model gf 6800. Na co zwracać uwagę wybierając kartę aby dało się odblokować potoki(od czego zależy możliwość odblokowania 12 lub 16 potoków). Czy nie lepiej kupić kartę w jakimś sklepie za granicą np. niemieckim albo usa gdzie są tańsze(pytanie tylko ile będzie kosztować przesyłka), bo z tego co widzę to w Polsce w sklepach pracują same cwaniaki które selekcjonują i sprzedają te same model w różnych cenach. A może wybrać ati X800 Gto. Jak ktoś znalazłby czas to proszę o odpowiedż na co zwracać uwagę przy wyborze danego modelu, jakie cechy musi spełniać karta aby dało się odblokować potoki. Z góry dzięki. Edytowane 17 Października 2005 przez dobweb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 @ mess Wg opisu to ma nForce4 więc w ogóle nie wiem o czym piszesz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistic1987 Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 (edytowane) Witam, chciałbym prosić o pomoc w sprawie mojej nowej karty grafiki, geforce 6800 A400TDH. Chciałbym wiedzieć co powinienem poustawiać, jakie programy poinstalowac, co poustawiac w winfast, winfox, żeby moja karta pracowała jak najwydajniej. Jestem laikiem, więc prosiłbym wszystko krok po kroczku wyjaśnić oczywiście, o ile macie czas i ochote. Prosiłbym też o nie odsyłanie mnie do poprzednich postów, ponieważ samodzielne znalezienie ich przeze mnie na 120 stronach tego topicu to po prostu szuaknie igły w stogu siana, z góry dziękuje. Pozdostałe parametry mojego kompa: P4 2.6GHz 512 DDR Ram Plyta główna GA-8s648fx Poza tym powinienem podkręcać kartę, gdy mam ustawione aktualnie 325/700? Edytowane 22 Października 2005 przez Mistic1987 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilM Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Witam. Mam pytanie dotyczące FSAA, a mianowicie: - multisampling - supersampling Co te dwie metody dają, i czy warto jes uruchamiać, jesli tak, to którą (a czym, to pewnie RivaTunerem). Pzdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZxZPL Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Witam! To mój pierwszy post na tym forum więc proszę o wyrozumiałość ;) Mianowicie miałbym pytanie do znawców tematu. Mam Winfasta A400LE, ze sprzętowo zablokowanymi potokami. Odblokowuje się do 12/6, bez najmniejszych artów, ani zbyt wysokich temp. (min. 45C, max. 55C), i chciałbym odblokować pozostałe 4 potoki, lecz już przy 16/4 mam arty. Chciałbym wiedzieć czy warto ryzykować nową karte (kupiona wczoraj) i bawić się w zmienianie napięcia rdzenia (gdyż to skutkuje na arty), a zarazem biosu? Jeśli tak chciałbym wiedzieć co moge stracić przez zwiększenie napięcia oraz zmianę biosu (gwarancję, kartę?). Proszę Was o szybką odpowiedź i dziękuje z góry. Pozdrawiam. ZxZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Witam! To mój pierwszy post na tym forum więc proszę o wyrozumiałość ;) Mianowicie miałbym pytanie do znawców tematu. Mam Winfasta A400LE, ze sprzętowo zablokowanymi potokami. Odblokowuje się do 12/6, bez najmniejszych artów, ani zbyt wysokich temp. (min. 45C, max. 55C), i chciałbym odblokować pozostałe 4 potoki, lecz już przy 16/4 mam arty. Chciałbym wiedzieć czy warto ryzykować nową karte (kupiona wczoraj) i bawić się w zmienianie napięcia rdzenia (gdyż to skutkuje na arty), a zarazem biosu? Jeśli tak chciałbym wiedzieć co moge stracić przez zwiększenie napięcia oraz zmianę biosu (gwarancję, kartę?). Proszę Was o szybką odpowiedź i dziękuje z góry. Pozdrawiam. ZxZ 1713229[/snapback] Zmiana napięcia rdzenia ci nic nie da na arty, jedynie tylko lepsze OC karty. Jeśli kupiłeś zwykłego LE bez gwarancji na odblokowanie potoków to masz niezłe szczęscie ;) Jeśli wgrasz nowy bios to jest tam 0,1% szansy że w czasie zmiany karta padnie (jak np. wyłączą ci w trakcie prąd :P) Co do gwarancji to niewiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZxZPL Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 (edytowane) Rzeczywiście miałem szczęście, gdyż karta była sprzedawana jako 8/4, a 12/6 była ponad 100 zł droższa. Ale bawiąc się RivaTunerem odkryłem, że w sklepie tylko sprawdzali programowe blokady :D. Więc zablokowane sprzętowo potoki odblokowałem :D. Ale tutaj piszą że potoki z artami da się ustabilnić przez zwiększenie napięcia :idea: Więc w co wierzyć? Edytowane 23 Października 2005 przez ZxZPL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 zwiekszenie napiecia nic nie da oprócz lepszego oc , jak są uszkodzone potoki to nic nie poradzisz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZxZPL Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Hmm, ale kto mówi o uszkodzonych potokach? Możliwe że potoki nie mają po prostu odpowiedniego napięcia (tak piszą w tamtym artykule), i zwiększenie napięcia może coś dać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistic1987 Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Ja mam coś takiego w riva tuner bo ustawiałem sobie, 256-bit NV40 (a1,16x1,5vp) with 128MB DDR Mam takie ptaszki przy bitach 0,1,2,3,8,9,10,12,13. Powinienem jakoś pozmieniać coś dla bezpieczeństwa karty? I najlepiej zwiększać MHz wtrybie 2d, performance 3d czy low power 3d? Bo na performacne 3cd zwiększyłem MHz, po restracie wszystko wróciło do poprzedniej wartości :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 no to sprawdź:) heh.. dwie osoby odpowiedziały a ty dalej swoje, nie chcesz przyjąć odpowiedzi nie.. wic rób co uważasz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byzik Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 witam Mam Galaxy 6800GT . zainstalowałem kartę w kompie i sterownik DHzeroPoint wynik w 3DMark to 8380 - mało Poprzednio miałem Fx5900Xt kartę wyjąłem z kompa i włożyłem nową . Co powinienem zainstalować lub zmienić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 może zainstalowac normalne sterowniki ze stronki nv? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byzik Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 które? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 najnowsze? tak , wiem ze trudno samemu na to wpaść....[; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byzik Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 (edytowane) co może być przyczyną takiego wyniku 8380 na GT to malutko? stery mało prawdopodobne ,może przeinstalować system? może trzeba ponownie zainstalować stery płyty, może inne pomysły macie? Edytowane 29 Października 2005 przez byzik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 lol.. w jakim marku, a zreszta, przeinstaluj system, wgraj najnowsze stery i graj. Nie przejmuj sie smarkami.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remi83 Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 siema mam pytanie wiem ze temat ten byl juz poruszany ale nie moge znalesc :cry: wiec zapytam jeszcze raz. A wiec mam problem bo na karcie WinFast6800 zaczol mi ocierac o cos wentylator wsumie trudno mi wyczuc o co wiec postanowilem zdjac to plastikowe cos co jest na radiatorze i tu mam pytanie wlasnie jak to zdjac ? Wczesniej jak czytalem temat to chyba ktos pisal ze czeba zdjac caly radiator ale nie jestem pewiem. Mógł by ktos mi przypomniec jak to zdjac? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 zdejmujesz całą tą kanapke, i od strony rdzenia masz 4 śrubki które trzymają ten plastyk...odkrecasz je i możesz zdjąc tą obudowe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remi83 Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 zdejmujesz całą tą kanapke, i od strony rdzenia masz 4 śrubki które trzymają ten plastyk...odkrecasz je i możesz zdjąc tą obudowe 1726669[/snapback] Kanapke? masz na mysli co caly radiator tak? Wlasnie obejzalem jeszcze raz karte i z tego co widze to radiator jest przymocowany na 2 plastikowe kolki i po srodku jest 4 takie podobne kolki tylko wlasnie nie wiem jak je wyjac. Jak wyjme te dwa po bokach to bede miec jakiej lepsze dojscie do tych na srodku czy jak? jak mozesz napisz troche jasniej (naj lepiej jak dla debila :D ) bo nie chcial bym nic skopac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 te 4 kołki z tyłu karty da sie odkrecic przy pomocy srubokręta. potem wyjmujesz te białe kołki i zdejmujesz tyl chłodzenia. po tym możesz już zdjac przód z tym plastykiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remi83 Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 te 4 kołki z tyłu karty da sie odkrecic przy pomocy srubokręta. potem wyjmujesz te białe kołki i zdejmujesz tyl chłodzenia. po tym możesz już zdjac przód z tym plastykiem. 1726760[/snapback] ok zara zobacze tylko jeszcze jedno pytanie czy sa jakies problemy po zdjeciu radiatora z zalozeniem go? kiedys rozkrecilem zalmana i nie mialem pojecia jak go zlozyc :mur: byl taki badziew ze szkoda gadac, wczesniej ktos pisal ze zabardzo nie poleca zdejmowania radiatora bo juz radiator nie przylega tak dokladnie do pamieci jak przylegal czy jak juz bede miec zdjety radiator to czy warto rdzen i pamieci smarowac jakas inna pasta np AC? slyszalem ze po przesmarowaniu inna pasta pojawialy sie artefakty :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 (edytowane) ok zara zobacze tylko jeszcze jedno pytanie czy sa jakies problemy po zdjeciu radiatora z zalozeniem go? kiedys rozkrecilem zalmana i nie mialem pojecia jak go zlozyc :mur: byl taki badziew ze szkoda gadac, wczesniej ktos pisal ze zabardzo nie poleca zdejmowania radiatora bo juz radiator nie przylega tak dokladnie do pamieci jak przylegal czy jak juz bede miec zdjety radiator to czy warto rdzen i pamieci smarowac jakas inna pasta np AC? slyszalem ze po przesmarowaniu inna pasta pojawialy sie artefakty :cry: 1726834[/snapback] może byc jeden problem [; tzn nie zapomnij o przykreceniu tych 4 kołeczków na miejsce. ja zapomniałem i przez pół dnia zastanawialem sie czemu temperatura wzrosła o 20 stopni :lol: co do przylegania radiatora do pamieci to wszystko bedzie ok, przyda sie przeczyscic radiator i pamieci z nadmiernej ilosci pasty i zmienic gluta na rdzeniu na coś lepszego Edytowane 30 Października 2005 przez Gość Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remi83 Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 może byc jeden problem [; tzn nie zapomnij o przykreceniu tych 4 kołeczków na miejsce. ja zapomniałem i przez pół dnia zastanawialem sie czemu temperatura wzrosła o 20 stopni :lol: co do przylegania radiatora do pamieci to wszystko bedzie ok, przyda sie przeczyscic radiator i pamieci z nadmiernej ilosci pasty i zmienic gluta na rdzeniu na coś lepszego 1726854[/snapback] no dobra chyba zaryzykuje (jak zawsze i potem zaluje :angry: ale co tam) mam nadzieje ze nie bedzie wiekszych problemów a czym odkrecales te 4 kolki na srodku bo jakos dziwnie wygladaja nie to wejscie plaskie ni to krzyzakowe podpowiedz jak mozesz dalo ci cos wogule zdjecie tego plastikowego czegos? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 odkrecałem srubokretami zegarmistrzowskimi [mały krzyżak bedzie ok] co do zdejmowania plastyku to nie wiem co to daje bo ja tego nie robiłem :P ja ograniczyłem sie do wyczyszczenia wiatraczka i zmiany pasty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 (edytowane) u mnie wentyl tez w Leadteku zaczął rzęzić na niskich obrotach:/ nie wiem co kupić.. chodzi mi o wydajne chłodzenie na pamięci i na rdzeń:) mam do wyboru to: http://4max.com.pl/default.asp?g=141&gg=19&produkt=1053 lub to: http://4max.com.pl/default.asp?g=141&gg=19&produkt=1400 Wzialbym tego zalmana, jednak nie wiem co z pamieciami... czy te radiatorki wytrzymają to co uzyskalem na standardzie... czyli prawie 1200Mhz. A może lepiej nie zmieniac chłodzenia i kupić jakiś wentyl a tamten wywalic.. powiedzmy 120x120 Jakiegos papsta, coby dmuchał na miedź:) plastik bym zdjal.. Pomozcie:) Edytowane 30 Października 2005 przez peseq Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...