Gość Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 ja sie przymierzam do pentagrama cu , i revoltecow na pamiatki. to bedzie najwydajniejsze rozwiazanie [; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remi83 Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 leborq prosze napisz mi po koleji jak mam zdjac ten radiator bo juz nie mam sily nie wiem jak mam zdjac te 4 kolki na srodq pisales ze srubokretem ale jak srubokretem jak nie idzie srubokretem jak mozesz to napisz mi krok po kroku jak dla debila jak ty to zrobiles :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Leborg: czyli TO i TO ? Jeżeli tak, to cena tez nie mała.. ale czy tych revoltecow nie bedzie trzeba przycinać? Jezeli chodzi ci o te rozwiazanie, to chyba tez se zamowie.. jezeli beda problemy to bedziemy se radzic na wzajem:) hehehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 leborq prosze napisz mi po koleji jak mam zdjac ten radiator bo juz nie mam sily nie wiem jak mam zdjac te 4 kolki na srodq pisales ze srubokretem ale jak srubokretem jak nie idzie srubokretem jak mozesz to napisz mi krok po kroku jak dla debila jak ty to zrobiles :D 1728009[/snapback] ja nie rozumiem jak mozesz miec z tym problemy [; znajdz taki srubokret ktory bedzie pasowal i krec.. innego wyjscia po prostu nie ma Leborg: czyli 1728068[/snapback] zmien sklep na cooling.pl to taniej wyjdzie. pamietaj tez ze na miedz trzeba miec nadmuch :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kipek Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 nv SILENCER 5 JEST CHYBA WYSTARCZAJACY Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remi83 Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 moze mam dlatego problemy ze wypilem jedno pivko za duzo :D tylko nie jestem pewien czy dobrze zrozumialem a wiec powiem to tak jak ja t zrozumialem wyciagam karte, klade na biurko :P odwracam tylem karty domnie srubokret w dlon i krece tak? tylko problem w tym ze tego sie nie da krecic po pierwsze zaden srubokret mi tam nie wlazi (maly duzy sredni zaden:/) po drugie prubowalem na chama to przekrecic i ani drgnie wiec juz sam nie wiem chyba sobie dam z tym spokuj poprostu wiatrak odlacze od karty i zaloze na nia jakis inny wiekszy i bedzie Si Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
>Sentinel< Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 (edytowane) Cześć! Posłuchajcie bracia miła, małe pytanka mam. Chce zmienić procka bo wydaje mi się ze hamuje mi troche mojego 12 potokowca, którego zresztą niedlugo sprobuje zmodowac. Zasatnawiam sie jaki proc bedzie najlepszy i mysle o mobilnym bartonie 2500+ ktory da sie wykrecić na 3200+. Podobno bedzie wtedy taktowany na ok. 2,5 Ghz bez potrzeby zmiany napiecia i poszedłby wtedy z ramem na 400 a nie jak na moim starym procu (2083Ghz) na 333. Bedę mial mozliwość zakupienia takiego bartona w komisie i bedę musial doplacić okolo stowy może mniej za niego bo stary proc pojdzie w rozliczeniu. Moja wiedza o prockach jest mala dość i jeżeli ten zakup jest nieoplacalny lub się z czymś wyżej wydurnilem to mi prosze powiedzcie. Pytanka: 1. Czy przyrost frapsow w grach powinien być odczuwalny? Na starym procu w timedemo w doomie3 mam 53 frapsy na wykreconych zegarach karty w 1280/1024 very high, bez wygladzania bez vsync i reszta na maksa i anizo pod kontrola aplikacji czyli bodajze 8 jest w doomie. I ciękawi mnie czy bedzie przyrost np. w takim SCCT gdzie na 1280/1024 i detalach na maksa czasami bylo 15 frapsow (bo chyba to wiecej zalezy w tym momencie od 0C karty i liczby potokow niz od proca ale moze sie myle). 2. Czy musze zwrocic na coś uwage przy zakupie uzywanego proca? Zeby np. nie bylo tak ze taki wykrecony barton traci wydajność po paru godzinach i sie np. grzeje, choć podobno napiecie nie musi byc zmieniane, ale laik pyta na wszelki wypadek :) 3.Czy taka zmiana z obecnego proca jak w podpisie na tego bartona ma sens z punktu widzenia grania, liczby klatek, ekonomii i zdrowego rozsądku :)? Czekam na opinie :-P Pozdro. Edytowane 31 Października 2005 przez >Sentinel< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 (edytowane) zmien sklep 1728091[/snapback]wiem ze na miedz trzeba nadmuch. a ten zalmanik by na to nie dmuchał? zreszta.. to co.. lepiej aluminium na pamiec? Ja juz jestem skolowany.. Leborg mow co kupujesz i to juz! :lol: :lol: hehe A moze lepiej nv silencer 5? XDDD juz nie wiem.. a moze wentyl ktory bedzie dmuchal na oryginalną miedz. powiedzmy 120mmx120mm Edytowane 31 Października 2005 przez peseq Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 Leborg: czyli 1728068[/snapback] Sprawdzaliście czy te Revolteki zmieszczą sie pod Pentagramem(mam na myśli czy nie są za wysokie)? nv SILENCER 5 JEST CHYBA WYSTARCZAJACY 1728145[/snapback] Właśnie zamieniłem Silencera 5 na XC-80Cu.Jest pare stopni mniej i zniknął problem comiesięcznego przepychania Silencera. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 Jednak z kasą cienko i musiałem kupić to (oryginalne chłodzenie a raczej wentyl szlag trafił:/) juz dzialam na tym: http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=769 kupiłem okazyjnie za 55zł nówke... Martwi mnie jedno:) Temp w idle spadła i to sporo wczesniej mialem 53-55*C tak teraz mam: .. Ale nie wiem jak tam pamieci sie trzymaja.. Jaki jest objaw przegrzewania sie pamieci.. freez? czy zwis z kolorowymi slaczkami bo nie pamietam, te aluminki na radiatorki dadzą rade? czy ktoś posiada coś takiego?:) Aha ta temp sie utrzymuje w idle juz 3godzinki.. a ja jak głupi siedze i sie modle. hehehe... sciagam 3dmarka05 by zapuscic petle.. Zobaczymy co z tego wyjdzie... mam nadzieje ze nie usmarze karty:/ jak przejdzie z 10petli, zalacze podkrecenie takie jak osiagnelem na oryginalnym.. czyli 430 i 1199 :) pozdro btw.. najglosniejsza rzecz w moim kompie to tera kurde mac -- zasilacz chief360:/ szykuje sie zmiana wentylow... hyh Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 za taką kase mialbys miedziaka pentagrama który jest znacznie wydajniejszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 (...)Temp w idle spadła i to sporo wczesniej mialem 53-55*C tak teraz mam: 1729389[/snapback] Mam teraz podobnie jak i ty. 48 / 34 st.Mam założonego Pentagrama Cu. Na jakich obrotach masz te temperatury? Najdziwniejsze u mnie jest to że zaraz po zamontowaniu nowego chłodzenia miałem 44/34 i stopnowo (pare dni) temperatura GPU zaczęła mi rosnąć do poziomu 48 st. Dziwne... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 (edytowane) za taką kase mialbys miedziaka pentagrama który jest znacznie wydajniejszy 1729521[/snapback] niby tak, ale niemialbym tych radiatorkow na pamieci.. update, petla 3dmarka05 zdala egzamin, karta sie kreci jak sie krecila i jestem happy:) korbowisko: na 5V, zreszta na 12V jest tylko troszke lepiej hmm tak z ciekawosci.. jakiego pentagrama. mozesz podac link? Edytowane 31 Października 2005 przez peseq Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 niby tak, ale niemialbym tych radiatorkow na pamieci.. update, petla 3dmarka05 zdala egzamin, karta sie kreci jak sie krecila i jestem happy:) korbowisko: na 5V, zreszta na 12V jest tylko troszke lepiej hmm tak z ciekawosci.. jakiego pentagrama. mozesz podac link? 1730167[/snapback] http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=952 jak bys nie mial radiatorków jak byś miał? ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stickers Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 (edytowane) Hey... Kupilem nową grafike LEADTEK 6800LE i mam z nią problem. Zobaczcie głowe w Quake4: http://img136.imageshack.us/my.php?image=wtf5mi.jpg Mrygaja mi takie male texturki czarne na glowie, czasem tułowiu bohtaerów, wszystko inne jest OK. Ten sam problem mam w riddicku, z tym ze text. czarne mrygaja tylko na rekach, glowa jest raczej OK. Nie mam tego problemu w AOE III, w B&W2, w Sims2. Ogólnie nie mam pojecia czym to moze byc spowodowane ? Grafa byla modowana do 8/6 oraz krcona 335/750 a jeszcze wczesniej na 350/800. Odkrecenie i zablokowanie vertexow NIC kompletnie nie dalo. stery to 81,85 whql. temp w idle 51, w stress 61 (krecona). Ale dodaje ze krecnie NIE wplywa na dzialanie ani Quake4 ani riddick. Czy to jest blad programowy czy sprzetowy ? Po daniu napiecia 1.6v (zamisat 1.55v) w BIOSie na AGP, glowa w quake4 wyglada o wiele lepiej, sami spojrzcie.. Ale jeszcze w wielu przypadkach mam ten sam problem i nie wiem jak ie go pozbyc ;-(( http://img139.imageshack.us/my.php?image=a6cz.jpg Prosze was pomozcie. Edytowane 31 Października 2005 przez stickers Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 1730213[/snapback]no ale ja zaplacilem 55zł.. za nowego:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 Hey... Kupilem nową grafike LEADTEK 6800LE i mam z nią problem. Zobaczcie głowe w Quake4: 1730215[/snapback] wyłącz szybkie zapisy(fast write) w biosie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stickers Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 wyłącz szybkie zapisy(fast write) w biosie 1730283[/snapback] Jestes pewien ze to to ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 zamiast pytać , spróbuj nic cie to nie kosztuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 łamanie tekstur moze jeszcze byc spowodowane sterownikami.. załaduj odpowiedni najpierw 77.72 a jak nie teges to 77.77... aha, a jak to nie pomoze wyłącz FastWrites:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stickers Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 zamiast pytać , spróbuj nic cie to nie kosztuje 1730301[/snapback] Ten rysunek chyba mówi wszystko ? [of course FW wylaczone, karta NON O/C, 2 vertexy odblokowane] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stickers Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 łamanie tekstur moze jeszcze byc spowodowane sterownikami.. załaduj odpowiedni najpierw 77.72 a jak nie teges to 77.77... aha, a jak to nie pomoze wyłącz FastWrites:) 1730317[/snapback] Aktualnie zmienilem sterowniki na te z CD - 77.50 i nic kompletnie nie pomoglo, porada kolegi, ktory radzil wylaczyc FW tez nic nie pomogla :-( Jestem załamany. :angry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 spróbuj sterów 78.01 , 78.03 , jak masz włączone cienie to wyłacz i zobacz jaki efekt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 Edytuj posty, nie pisz jednego za drugim... Do paseq: napisz mi za pare dni czy ci sie temperatura przypadkiem nie podniosła.A jeśli tak to o ile... Nie wiem o co chodzi... Pasta sie wygrzała czy jak...??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stickers Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 spróbuj sterów 78.01 , 78.03 , jak masz włączone cienie to wyłacz i zobacz jaki efekt 1730332[/snapback] Wylaczyłem cienie, efekt ten sam czyli do [gluteus maximus]. Karta jest "nie tego" czy to coś z softem moze byc ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 (edytowane) ok:) nir ma sprawy. Co do pasty.. nie wiem. Ja uzylem OCZ Ultra+5.. Ponawiam moje pytanie jedno, czy te radiatory BGA dołączane do tego zalmana (te małe niebieski) wystarczą? Moge spac spokojnie? na codzien nie krece pamieci, bo nie daje duzego wzrostu wydajnosci w grach, co innego rdzen ale o niego sie nie martwie:) i te: czy jak pokaza sie kolorowe wzorki i zwis to rdzen mowi nie? czy pamieci? niedlugo zrobie foty i zapodam jak to u mnie wyglada. Edytowane 31 Października 2005 przez peseq Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 ok:) nir ma sprawy. Co do pasty.. nie wiem. Ja uzylem OCZ Ultra+5.. Ponawiam moje pytanie jedno, czy te radiatory BGA dołączane do tego zalmana (te małe niebieski) wystarczą? Moge spac spokojnie? na codzien nie krece pamieci, bo nie daje duzego wzrostu wydajnosci w grach, co innego rdzen ale o niego sie nie martwie:) i te: czy jak pokaza sie kolorowe wzorki i zwis to rdzen mowi nie? czy pamieci? 1730341[/snapback] Jak przekręce rdzeń to mi sie takie kolorowe trójkąciki pokazują... Także to chyba wina rdzenia.Pamiątki też kręce ale z nimi nie mam problemów. Mam na nich też aluminiowe radiatorki, takie jakie były w komplecie z XC-80Cu. Dają rade( przynajmniej na razie :wink: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 (edytowane) spokojnie ci radiatorki wystarczą , plus lekki nawiew który bedzie z zalmana , wydaje mi się że to lepsze rozwiązanie niż orginalne chłodzenie , bo jak rdzeń ostro sie grzeje to i cały radiator cieplejszy i pamieci bardziej sie grzeją , odzielny radiatory na pamieci jak dla mnie to lepsze rozwiązanie , umnie jak przekrece rdzeń to zwis , no pamieci nie moge krecić za bardzo bo mam nf3 - freezyyyyy!! Edytowane 31 Października 2005 przez sideband Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stickers Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 Macie dla mnie jeszcze jakieś rady ? Czy mam żałować wydanych ponad 500zł ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 Macie dla mnie jeszcze jakieś rady ? Czy mam żałować wydanych ponad 500zł ? 1730354[/snapback] przeinstaluj system , jak masz sp1 to przydałoby sie sp2 , zainstaluj oficajlne stery do płyty i grafiki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...