marcys-- Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 hej, co sądzicie o czymś takim: ASUS 6800 GT EXTREME BOX 16 potoków 6 vertex B) http://www.allegro.pl/item88155304_asus_68..._6_vertex_.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 nie wiem czy zauważyłeś ta karta jest na pci-express , jest to zwyczajny 6800gt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pharaun Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Witam, mam maly dylemat. Od jakiegos czasu jestem powiadaczem karty Asus gf6800gt PCIE, karta jest dosc glosna, po podkreceniu grzeje sie konkretnie. Czy waszym zdaniem warto zaopatrzyc sie w cos takiego? http://www.allegro.pl/item86873762_arctic_...hes_system.html Montowal ktos takie chlodzenie na kartach asusa? czy tez jest cos bardziej wydajnego na rynku? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 to jest wydajniejsze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcys-- Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 czyli to jest jakiś zły model ? ma 16 potoków i 6 vertexów, taktowanie 350/1000 ... szukam czegoś do 1000 zł, myślałem że jakiś 6800GT ... :wacko: a może Ati ? z góry dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 marcys-- ta karta jest ok, tylko ze ty potzrzebujesz na złacze agp a nie pci-e, za ta grafe na agp bedzie musiał dac około 1000zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcys-- Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 marcys-- ta karta jest ok, tylko ze ty potzrzebujesz na złacze agp a nie pci-e, za ta grafe na agp bedzie musiał dac około 1000zł.zmieniam platforme na s.939 razem z grafą ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaktusr Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 (edytowane) Hejka witam wszystkich serdecznie. Mam do was pytanie dotyczace g6800. Mam zamar kupic sobie wlasnie 6800 na agp i swojego czasu byly dostepne na allegro od arche.net.pl leadteki z zegarami chyba 300/100 modowalne do 16/6 jednak teraz ich nie widze i sa tylko wersje xt z zegarami 300/700 i nie wiem czy wogole sie oplaca kupowac takiego gf czy tez lepiej poczekac a moze sie jakis trafi lepszy i nie wiem co brac sa asusy standardowo z 12/5 leadteki modowalne do 12/5 i leadteki modowalne do 16/6 i nie wiem co juz zrobic tym bardziej ze ceny sa rozne a roznica miedzy 12/5 i 16/6 jest okolo 80zl. Tak wogole mozecie mi powiedziec czy bedzie bardzo duza roznica w fpsach w grach miedzy 12/5 a 16/6 tzn zauwazalna np 20-30fps czy bedzie to tylko roznica max 5-10 fpsow bo nie wiem czy wkoncu warto inwestowac w 16/6. Linki do kart ktore mam na oku podaje nizej http://allegro.pl/item87091166_pointofview...v_mega_o_c.html http://allegro.pl/item88313463_leadtek_680...lne_16p6v_.html http://allegro.pl/item88716067_asus_v9999_...elny_6800_.html Edit: kurde widze ze kolega wczesniej podal tutaj asusa tego wlasnie 350/1000 ale on cholernie drogi jest :( tak wiec pytanie czy oplaca sie brac 16/6 z zegarami 300/700 ? Edytowane 1 Marca 2006 przez kaktusr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 wszystko by było pieknie żeby te grafy po 256mb miały i sie modowały a tak nie bardzo sie opłaca, choc przy twoim sprzecie to i tak nie wykorzystasz pełni możliwosci kart które wymieniłes bo masz za słabego procka, ale jęsli juz chcesz koniecznie je brać to tylko modowalną 16\6 (dodatkowe potoki swoje robią) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Nower sterki od nVidia w dziale Beta - 84.12 :) ftp://download.nvidia.com/Windows/84.12/8...ternational.exe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 "Obsługa sprzętowego dekodowania filmów w formacie H.264 high definition w procesorach graficznych z serii GeForce 6 i 7" A to ciekawe:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 (edytowane) Taaa... Ale nie 6800GT i Ultra tylko w nowszych jądrach 6800... I szybkie pytanko - czy G7 działałby na IceMatt??? Ty masz MX510 i IceMatt - dlatego pytam. Edytowane 3 Marca 2006 przez Hirotaro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snajper3 Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Czy warto zmieniac ATI 9800XT na GF 6800XT@16 6v ?? Mam na oku ta karte: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=88313463 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Jak masz kase to bierz. Róznice odczujesz napewno, o to się nie martw :) A czy warto to sam sobie na to pytanie odpowiedz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Owcen Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 Witam. nie wiem co jest grane, ale nie mogę podkręcić jednocześnie pamięci i rdzenia, sterowniki wyswietlają że nie mogły załadowac tekstur :/ Przy rdzeniu oryginalnie taktowanym na 350 i pamięciach 1000 wszystko oki. Aplikacją asusa bez problemu 390/1100, ale dalej są problemy, albo rdzeń, albo pamięci, i tak przy rdzeniu 390 z pamięci udało mi się bez problemów 1,2 GHz, ale zeby rdzeń chodził na 450, pamięci muszą zejśc do 1,1 GHz, i na odwrót jeżeli pamięci do 1,2 GHz rdzeń powrót na około 400-410 więcej nie da rady. Moze ktoś się spotkał z takim problemem, co do sterowników próbowałem zainstalować najnowsze 81.98 problem ten sam. Moze trzeba taktowanie PCi-e podnieśc ?? Jeszcze się nie bawiłem na takim sprzęcie w oc, więc czekam na rade doświadczonych użytkowników. Co do sprzetu: Amd 3200/939 asus a8n-sli 2x512 KingMax Hardcore cl2/400MHz asus en-6800GT 256bit/256Mb ddr3/cl2.0 zasilacz neotec maximus. 440(480)W 3Dmark05 przy 450/1100 6125p. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 @ Owcen Ty sprawdź, czy 410/1200 przechodzi Ci przynajmniej 15 minut ATIToola Artifact Scan - można znaleźć na http://www.tweaksrus.com Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 Taaa... Ale nie 6800GT i Ultra tylko w nowszych jądrach 6800... I szybkie pytanko - czy G7 działałby na IceMatt??? Ty masz MX510 i IceMatt - dlatego pytam. Działałby na bank. Tak, mam ICEMAT i MX510 Kurde, a gdzies czytalem, ze obsluga na serii 6 i 7 jest na całej serii, a nie tylko na wybranych modelach.. Jezeli jest jak mówisz, to kicha straszna. Czasem chce sie obejzec jakis filmik HDTV, pokaz z gry w lepszej jakosci a tu kicha bo zarywa :/ ehh.. coraz czesciej wkurzam sie na nV.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 jeżeli piszesz o wsparciu h.264 i hdtv , to cała seria gf6 i 7 ma wsparcie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 (edytowane) Działałby na bank. Tak, mam ICEMAT i MX510 Kurde, a gdzies czytalem, ze obsluga na serii 6 i 7 jest na całej serii, a nie tylko na wybranych modelach.. To prawda - na stonie nVidii przy PureVideo przeczytasz w danych o wsparciu sprzętu. Niestety 6800GT i 6800Ultra mają jakiś defekt jądra:) I dlatego myslę o przesiadce na 7800GTX!! A co do Icemat Black - zamówię ale zastrzegę sobie prawo wymiany :) Mam pożyczonego SteelPad S&S - więc w razie czego zamienie Icemat na właśnie taką. jeżeli piszesz o wsparciu h.264 i hdtv , to cała seria gf6 i 7 ma wsparcie Niestety nie cała seria 6... http://www.nvidia.com/page/purevideo_support.html Uwalone na 6800GT i Ultra na PCI-E oraz AGP (oraz w AGP 6800/6800XT/6800GS): WMV9 Decode Acceleration H.264 Decode Acceleration I tylko 6800Ultra obsługuje dodatkowo w High Definition (cała reszta 6-tek już tylko w Standard Definition): Inverse Telecine Bad Edit Correction Edytowane 7 Marca 2006 przez Hirotaro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 (edytowane) a jest jakiś problem przemianować GT na Ultre przez rive tuner lub wgrać bios od ultry Edytowane 7 Marca 2006 przez sideband Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 a jest jakiś problem przemianować GT na Ultre przez rive tuner lub wgrać bios od ultry Uwalone jest Jądro Hardware'owo a nie Softowo. BIOS nic nie da. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VANT Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 @Hirotaro w przypadku Ultry to wydaje mi się błąd na stronie nV bo zarówno GT jak i Ultra mają jądro nV40 a to właśnie o nie chodzi.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Owcen Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 @ hirotaro Nie udało mi się sprawdzić tylko 410/1200, gdyż asus zrobił sobie z mojego egzemplarza en6800Gt chyba jaja, usłyszałem w czasie testu dziwny stuk w obudowie.Od razu wyłączyłem kompa i co się okazało, pamięci chyba się tak nagrzały, że klej termoprzewodzący tak się podgrzał i rozrzedził, że póścił radiatorek od pamięci i oderwał się od karty :/. Ale 450/1100 poszło bez problemu około własnie 15min. Test dla 410/1200 tylko około 5 min :/ shit. Narazie koniec z oc dopóki nie załatwie jakiejś sensownej pasty żeby z powrotem przykleić radiator. dzięki za pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 (edytowane) @Hirotaro w przypadku Ultry to wydaje mi się błąd na stronie nV bo zarówno GT jak i Ultra mają jądro nV40 a to właśnie o nie chodzi.... Niby tak, ale jednak może jest selekcja??? O tym nie pomyślałeś??? Nie wydaje mi się, żeby aż taką gafę strzelili na stronie. Raczej selekcjonują układy i te uwalone dają jako GT. Zresztą akurat mięcy U i GT jest mała różnica - tylko w High Definition 2 rzeczy. Najważniejszy jest wspólny błąd i niemożność czyli: WMV9 Decode Acceleration H.264 Decode Acceleration A to jest to co nas najbardziej interesuje... Edytowane 8 Marca 2006 przez Hirotaro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wajha Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 Mam zamiar kupic ta karte http://www.allegro.pl/item89723008_leadtek...256bit_box.html i chcialbym sie spytac czy wszytko jest a nia ok i czy sie ja oplaca kupic za ta cene?? a i czy taka karta bedzie wydajniejsza od GTO FireBlade i normalnego 6800?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 Niby tak, ale jednak może jest selekcja??? O tym nie pomyślałeś??? Nie wydaje mi się, żeby aż taką gafę strzelili na stronie. Raczej selekcjonują układy i te uwalone dają jako GT. Zresztą akurat mięcy U i GT jest mała różnica - tylko w High Definition 2 rzeczy. Najważniejszy jest wspólny błąd i niemożność czyli: WMV9 Decode Acceleration H.264 Decode Acceleration A to jest to co nas najbardziej interesuje... hmmm jak wyjdą te sterowniki jako pełne (nie beta) to aż przetestuje. Jeżeli tak jest, to chyba sie potne:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VANT Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 @peseq przygotować zyletki?? ;) niestety ni ma h.264 i wmv dla nv40..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonCapone Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 (edytowane) "Mam zamiar kupic ta karte http://www.allegro.pl/item89723008_leadtek...256bit_box.html i chcialbym sie spytac czy wszytko jest a nia ok i czy sie ja oplaca kupic za ta cene?? a i czy taka karta bedzie wydajniejsza od GTO FireBlade i normalnego 6800??" ponawiam pytanie bo tez mam zamiar kupic taka karte :) EDIT: znalazlem ta sama karte tylo ze modowalna do 16p\5v http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=89393625 a nie jak tamta do 16\6 http://www.allegro.pl/item89723008_leadtek...256bit_box.html . CZy oplaca sie placic te 50zl wiecej dla jednego wiecej vartexa?? Edytowane 9 Marca 2006 przez DonCapone Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbdrag Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 (edytowane) ja tam takie cos wypatrzyłem na allegro nawet chwili się nie zastanawiałem allegro.pl relacje zdam jak dostane ja w swoje rączki mysle że dobrze zrobiłem Edytowane 11 Marca 2006 przez dbdrag Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 nie byłby nikt zainteresowany kupnem 6800GT Gigabyte? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...