Rothan Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 Cronosik mam goraca prosbe czy mozesz wykonac zdjecie swojego ASUSa tylko w duzym przyblizeniu a dokladnie interesuje mnie czesc od zlacza moleks do pamieci, PCB po stonie GPU(na jednej fotce powinno Ci sie to udac pez problemu) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Boxster_ Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 Cronosik ponawiam pytanie, na jakich sterach jedziesz? + Jak masz ustawione FastWrite ON/OFF? Jakie masz max stabilne zegary? I ile miałes w 3DMark03 na ustawieniach fabrycznych karty (350/700)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cronosik Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 Stery 6.81; fastWrite ON stabilne zegary to 420rdzen i 870pamiec. Bez modowania biosu. nie wiem ile by bylo po modowaniu. Bo cos mi sie nie chce zmienic to napiecie na rdzeniu. Bez podkrecania nie wiem bo odrazu ustawilem na 400 i 800 i wlasnie takie wyniki osiagnalem marek03:ok11500 a Marek05 ok4500. Moze jutro puszcze marka na 350/700 to Ci powiem. Ale cos mieszalem ze sterami i jakis syf sie zrobil wiec moze jeszcze dla swietego spokoju przeinstaluje system. bo jeszcze tego nie robilem no ale wczesniej mialem GeForsa4Ti4200 wiec chyba potrzeby nie bylo. Pozdrawiam. Aha ktos chcial zdjecie zrobie ale jutro. Teraz juz musze isc spac jutro rano do pracy Pozdrawiam raz jeszcze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Boxster_ Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Cronosik czym kręciłeś zegary? Szczególnie chodzi mi o GPU, bo w "RivaTuner 15.02" po przekroczeniu 387MHz wywala jakiś komunikat i nie pozwala pociagnąc zegarów jeszcze wyżej, z pamięciami jest ok, bo zakres na tym suwaku jest większy. Podkręcam w zakładce "main" - "driver setting", bo zakładke "main" - "Target adapter" mam niedostępną (szare suwaki), pytam o to bo kiedyś jak kręciłem swojego "extra" GF2MX400 to własnie w przez tą pierwsza opcje - czy to jest istotne? Jak jest u Ciebie i co polecasz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HamP Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 To ja się wtrącę, otóż Kolego _Boxster_ : po pierwsze - skoro Ci wypisuje jakiś komunikat po przekroczeniu 387MHz na rdzeniu (komunikat zapewne dotyczy tego,że test nie przebiegł pomyślnie),to po prostu wyłącz wewnętrzny teścik w zakładce PowerUser/Overclocking, opcja "DisableInternalClockTest" na 1. Ponadto,jeśli chce się uzyskać wyższe o/c,to jednak należy podkręcać na wyłączonym FastWrites,ponieważ wtedy unika się okazjonalnych zatrzymań ekranu w trakcie pracy aplikacji 3D. I na koniec: 6800 nie da się podkręcać w zakładce Low Level System Settings i zostaje tylko (albo aż ;) ) o/c przez sterowniki. No to chyba odpowiedziałem na wszystkie Twoje pytania. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robaal Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Nie wiem co to znaczy... po zmodowaniu biosa na Vcore 1,5V nic rowniez sie nie zmienia. A smartdoctor caly czas pokazuje mi napiecie 1,35V pewnie dlatego ze sterowniki sa inne no alejakies to podejrzane. :) Wiec pisze z prosba jak ktos ma juz zmodowanego biosa do asusa V9999Gt to niech mi przesle. bo sam juz nie wiem moze ja cos zle robie :oops: POZDRAWIAM Wygląda na to, że ten Asus nie jest zbyt dobrym kandydatem do podkręcania. Cytat z http://forums.guru3d.com//showthread.php?s...threadid=109145 : > It means that Bios information isn't related to the real voltage scheme ? Yes, it looks so. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 dodalem test nowego csa, sa miedzy innymi karty 6800/6800GT/6800Ultra, i trzeba przyznac ze miazdza :D :D :D , zapraszam do pierwszego posta ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 mess jak tam gra w q3 i PK i jak tam twoj GF Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 o GF lepiej nie pytaj, 22 wszystko sie wyjasni, a w PK sobie gram, trenuje do turnieju w warszawie, ktory jest wlasnie 22 drugiego, dopiero jak wroce do domu bede wiedzial co z karta :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Boxster_ Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Czy to cudo "Arctic Cooling VGA Silencer NV5", link: http://www.4max.pl/default.asp?g=141&gg=19...19&produkt=1053 wejdzie na to cudo "Leadtek WinFast A400LE-TDH", link: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=32560706? :roll: A niewiesz może czy znalazł qięcej niż jedną taką kartę ? Jak jutro będziesz u niego to sie zapytaj - będę very wdzięczny ;) Jest szansa, bo podczas testów okazało się że 2 szt. idą na 16p 6v, jedną mam ja, a drugą... hmm? Nr. tel. do tego gościa 501414134 :D - pytać się o inne, bo coś gadał o Gainwardach LE... Podczas pierwszych testów na referencyjnym chłodzeniu od GT miałem takie wyniczki: GF6800LE 300/700: 2001SE - 16699; 2003 - 6641; 2005 - 2022; Aquamark3 - 40984. GF6800LE@16p 6v 300/700: 2001SE - 18140; 2003 - 8979; 2005 - 2797; Aquamark3 - 50614. GF6008LE@16p 6v 370/860: 2001SE - 19081; 2003 - 10775; 2005 - 4326; Aquamark3 - 55201. Więcej nie kręciłem, bo obleciał mnie lekki strach przed zrobieniem z karty "tościka"... :wink: Wiecej dam jak dostane Silencera NV5... :twisted: P.S. W/w test na procku Barton-M 10.5x220. Za jakiś czas dam jeszcze Barton-M 11.5x220. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 Czy to cudo "Arctic Cooling VGA Silencer NV5", link: http://www.4max.pl/default.asp?g=141&gg=19...19&produkt=1053 wejdzie na to cudo "Leadtek WinFast A400LE-TDH", link: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=32560706? :roll: A niewiesz może czy znalazł qięcej niż jedną taką kartę ? Jak jutro będziesz u niego to sie zapytaj - będę very wdzięczny ;) Jest szansa, bo podczas testów okazało się że 2 szt. idą na 16p 6v, jedną mam ja, a drugą... hmm? Nr. tel. do tego gościa 501414134 :D - pytać się o inne, bo coś gadał o Gainwardach LE... Podczas pierwszych testów na referencyjnym chłodzeniu od GT miałem takie wyniczki: GF6800LE 300/700: 2001SE - 16699; 2003 - 6641; 2005 - 2022; Aquamark3 - 40984. GF6800LE@16p 6v 300/700: 2001SE - 18140; 2003 - 8979; 2005 - 2797; Aquamark3 - 50614. GF6008LE@16p 6v 370/860: 2001SE - 19081; 2003 - 10775; 2005 - 4326; Aquamark3 - 55201. Więcej nie kręciłem, bo obleciał mnie lekki strach przed zrobieniem z karty "tościka"... :wink: Wiecej dam jak dostane Silencera NV5... :twisted: P.S. W/w test na procku Barton-M 10.5x220. Za jakiś czas dam jeszcze Barton-M 11.5x220. ja spytam sie jeszcze, jakie jest prawdopodobienstwo odblokowania 16p i 6v, w jakims konkrentym modelu karty, gainward czy jakis winfast, ktory bedzie na 100% modowalny ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szumi Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 dzisaj o 14 bede mial 6800le POV z Barwkomp i jestem ciekaw co uda sie zdzialac. myslalem tez o tym leadteku z allegro ale tam jes tylko rok gwarancji a tu trzy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Casa Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 A ja na dniach będe miał gf6800GT(jak wszystko pójdzie dobrze) i jak dla mnie to masakra, bo teraz jadę na gf2mx. Przeskok całkiem konkretny:). Czy do wywalenia sterów od obecnej karty wystarczy uninstal i wyczyszczenie rejestru?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 A ja na dniach będe miał gf6800GT(jak wszystko pójdzie dobrze) i jak dla mnie to masakra, bo teraz jadę na gf2mx. Przeskok całkiem konkretny:). Czy do wywalenia sterów od obecnej karty wystarczy uninstal i wyczyszczenie rejestru?? lepiej format, leprze wyniki bedziesz miec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Boxster_ Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 ja spytam sie jeszcze, jakie jest prawdopodobienstwo odblokowania 16p i 6v, w jakims konkrentym modelu karty, gainward czy jakis winfast, ktory bedzie na 100% modowalny ?Co do zakupu to czysta loteria, jak masz okazje to potestuj kilka kart w sklepie... W moim przypadku tylko 2 z 10 poszły na maxa, czyli: 16p 6v. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Casa Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 Może masz rację, tylko format to jest coś co prześladuje mnie w koszmarach:) Czy Chieftec HPC-360-302-DF (aktywne pfc i 2 wenty) uciągnie tą grafę?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrxxx Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 dzisaj o 14 bede mial 6800le POV z Barwkomp i jestem ciekaw co uda sie zdzialac. myslalem tez o tym leadteku z allegro ale tam jes tylko rok gwarancji a tu trzy. ehhh... ja tez myslalem ze bede mial... ale [gluteus maximus] nieprzywiezli im, a zamawialem w niedziele jak niby bylo dostepne na magazynie... a niemieli i kolesiom sie niechcialo zmienic oznaczenie... dopiero jak ich ochrzanilem to zmienili... i juz 3 dni czekam... wale taki interes... jak sie bedzie dalo to gdzies indziej sobie kupie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szumi Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 dzisaj o 14 bede mial 6800le POV z Barwkomp i jestem ciekaw co uda sie zdzialac. myslalem tez o tym leadteku z allegro ale tam jes tylko rok gwarancji a tu trzy.juz siedzi w kompie o sie testuje :D . teraz chodzi 12/6 i jest 100% sprawny. za chwile bede puszczal na 16 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiaad Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 dzisaj o 14 bede mial 6800le POV z Barwkomp i jestem ciekaw co uda sie zdzialac. myslalem tez o tym leadteku z allegro ale tam jes tylko rok gwarancji a tu trzy.juz siedzi w kompie o sie testuje :D . teraz chodzi 12/6 i jest 100% sprawny. za chwile bede puszczal na 16 testuj testuj :D i skłądaj recenzje :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz354 Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 Mam pytanie,czy 6800 bedzie taniec w ciagu 2-3 tygodni ??, posiadam juz fundusze na 6800 tak czy siak bede go mial 30 października bo dopiero wtedy mi brat bedzie mogl przywiezc, jeszcze jedno jaki jest sklep komputerowy na terenie Poznania gdzie mozna najtaniej kupic 6800 leadteka, najtanie znalazlem w sklepie "Znak" ok. 1360zl, z gory dzieki za pomoc :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bastaz Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 Chce sobie kupic GF6800 GT i teraz nie wiem jaki. Najbardziej interesuje mnie Galaxy 6800GT bo jest najtanszy (i ma to ciche chlodzenie arctic cooling czy jakos tak), 100zl drozszy jest Winfast tyle ze chlodzenie jest glosniejsze no i niby lepsza firma. Co wybrac? Ma ktos z Was tego galaxy? A moze jakis inny model wziac? ps. A mialem kupic winfasta 6800 ale kumpel mnie wyrolowal troche... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 Mam pytanie,czy 6800 bedzie taniec w ciagu 2-3 tygodni ??, posiadam juz fundusze na 6800 tak czy siak bede go mial 30 października bo dopiero wtedy mi brat bedzie mogl przywiezc, jeszcze jedno jaki jest sklep komputerowy na terenie Poznania gdzie mozna najtaniej kupic 6800 leadteka, najtanie znalazlem w sklepie "Znak" ok. 1360zl, z gory dzieki za pomoc :lol: polecam barwkomp, kupilem u nich Club3D 6800 swietnie sie kreci, szczególnie pamieci do 950Mhz , co do Leadteka jest problem z dostepnascia, nie ma w zadnych hurtowniach i niewiadomo kiedy bedzie :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Boxster_ Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 Mam pytanie,czy 6800 bedzie taniec w ciagu 2-3 tygodni ??, posiadam juz fundusze na 6800 tak czy siak bede go mial 30 października bo dopiero wtedy mi brat bedzie mogl przywiezc, jeszcze jedno jaki jest sklep komputerowy na terenie Poznania gdzie mozna najtaniej kupic 6800 leadteka, najtanie znalazlem w sklepie "Znak" ok. 1360zl, z gory dzieki za pomoc :lol:Ja Ci proponuje troszke wyczekac i obserwowac to co dzieje sie na aukcjach u tego: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=32560706 gościa na Allegro. Jak z nim dobrze pogadasz to bedziesz miał Leadteka 16p 6v za max 1100 zł - z tego co wiem to ma jeszcze jedną, a już za dni kilka kolejna dostawa i pewnie kolejne szukanie "igły w stogu siana"... :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szklak Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 Czy można założyć radiatory na pamięci tego Asus'a V9999GT bez demontażu układu chłwodzenia? Czy chlodzenie zasłania chociażby jedną kość pamięci? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 dodaje test GTUltra SLI, czyli jak NV40 miazdzy |ATI :wink:na procesorze 100Ghz, podkrecone razy osiem i chlodzone cieklym azotem" :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szumi Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Już jestem po krótkch testach karty i donosze że udalo mi się zmodować na 16/6 bez problemu zero artów i zwiechów. Jeśli idzie o sama grafike to chłodzenie jest takie jak w referencyjnej 6800gt więc nie jest źle. Jedyne poważne zastrzeżenie mam do jakości tv-out, w porównaniu z moją msi gt4ti jest dużo gorszej jakości, obraz jes bardzo zamazany i niewyraźny. Niezbyt ładnie wyglądają też paski silikonowe pomiędzy pamięciami a radiatorem. Wyniki mam identyczne jak Boxster bo robione na podobnym procku(nie robiłem formatu po poprzedniej karcie i sterach). Karty jeszcze nie kręciłem, głównie z obawy o zasilacz(300w noname) i chłodzenie, jak bede mial silencera i zasilke to wtedy pobawie sie w to. Ogólnie jestem bardzo zadowolony z karty ale wynika to głównie z tego faktu że dała się zmodować. Ostatnie info: musialem wyłączyć 4 potoki bo w 2d mialem dziwną siateczke, dziwne bo 3d jest ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Boxster_ Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Już jestem po krótkch testach karty i donosze że udalo mi się zmodować na 16/6 bez problemu zero artów i zwiechów. Jeśli idzie o sama grafike to chłodzenie jest takie jak w referencyjnej 6800gt więc nie jest źle. Jedyne poważne zastrzeżenie mam do jakości tv-out, w porównaniu z moją msi gt4ti jest dużo gorszej jakości, obraz jes bardzo zamazany i niewyraźny. Niezbyt ładnie wyglądają też paski silikonowe pomiędzy pamięciami a radiatorem. Wyniki mam identyczne jak Boxster bo robione na podobnym procku(nie robiłem formatu po poprzedniej karcie i sterach). Karty jeszcze nie kręciłem, głównie z obawy o zasilacz(300w noname) i chłodzenie, jak bede mial silencera i zasilke to wtedy pobawie sie w to. Ogólnie jestem bardzo zadowolony z karty ale wynika to głównie z tego faktu że dała się zmodować. Ostatnie info: musialem wyłączyć 4 potoki bo w 2d mialem dziwną siateczke, dziwne bo 3d jest ok. Czy masz karte jak w tym linku: http://www.barwkomp.pl/index2.php?id2=menu...RPOV6800LE128TD , bo jesli tak to to chłodzeie nie jest referencyjnym od GT, referencyjne od GT wygląda jak w tym linku: http://www.barwkomp.pl/index2.php?id2=menu...RPNY6800GT256TD :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szumi Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Na szczęście moja karta to nie jest ta ze zdjęcia z Barwkomp. Chłodzenie mam od gt wiec jest dobrze. Zastanawia mnie tylko ta sprawa potoków. Po odblokowaniu 16 karta dziala normalnie, zero zwisów tylko zauważyłem dwie rzeczy: dziwna siatka na pulpicie w windzie i maleńkie czerwone kropki podczac GT1 w 3D05. Oprócz tego żadnych innych objawów, karta dzialala normalnie 3d05 bez problemu, granie w d3 i fc też nie powodowalo zawieszeń czy artów, temperarura nie przekraczała 53C. Teraz karta chodzi na 12potoków 350/850, temperatura identyczna. Mam pytanie czy u innych osób które odblokowywały potoki objawy były podobne, może moja karta np potrzebuje wyższego napięcia na rdzeniu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 łatwo to sprawdzic, wylacz potok który teraz masz wlaczony i włacz ten co masz teraz wylaczony, poprostu sprawdz który Ci smieci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szklak Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Ponawiam pytanie. gdyż jest to dla mnie bardzo ważne: Czy można założyć radiatory na pamięci tego Asus'a V9999GT bez demontażu układu chłwodzenia? Czy chlodzenie zasłania chociażby jedną kość pamięci? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...