Aeroo Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 moze masz AA i filtrowanie ustawione?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tserof Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 System swiezo postawiony bo wszesnij byl 9800XT AA i filtrowanie wyl. w tle panda, mulek i gg deamon to chyba mu nie przeszkadaz bo 3dmaek03 przeszedl pieknie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tserof Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 a i jeszcze jedno nie wiecie gdzie mozna kupis moleksa lamanego 90 stopni zeby mozna bylo Silencera NV5 zalozyc na tego Asusa 6800 GT Jest moze jakis inny prog do regulacji obrotow wentylatora na karcie bo ten Doctor mnie wkur........ chyba ze jest mozliowsc ustawienia na stale Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radoskur Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 @Polling Doszła już Ci ta karta galaxy? Ma jakieś chłodzenie od spodu? Testowałeś już coś? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 Po odblokowaniu ( wszystkiego ) Potków i 1vs. Zaczął sypać artefaktami mój 6800 . Zablokowałem potoki zostawiłem vs i pracuje normalnie . Czy da sie coś z tymi potokami zrobić aby jednak mieć 16 czy jednak nie ? Prosiłbym o rade . No jak Ci sypie na 16p to zobacz na 12p, może pojdzie... Jeśli nie to przykro mi, ale nic z tym juz nie zrobisz... :?ja mam pełnowartościowego 6800 więc na 12 potoków nie musze odblokowywać bo je mam . A na 16 wywala arty w 3dmarku2005 :( tylko 1 VS dało się odblokować . Wynik w 3dmarku2003 na bartonie 2500 512 ddr 333 i Abit nf7-s 9200 pkt . Normalny ? Bo w 2005 mam tylko !!!!!! 2800 !!!!! dlaczego ? System świerzutki i wszystko jest default :( Przecież to wynik gorszy niżeli mają na 9800XT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tserof Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 Sphinx cos mi sie wydaje ze mamy ten sam problem!! i najgorsze jest to ze nie wiem co zrobic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polling Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 @Polling Doszła już Ci ta karta galaxy? Ma jakieś chłodzenie od spodu? Testowałeś już coś? No jak zwykle poczta troche sie nie wywiazala bo karte dostalem dopiero dzisiaj (piatek) z rana. I tak: - od spodu nie ma chlodzenia - zdazylem tylko puscic 3Dmarka 05 na 12x1, 5vp i bylo nieco ponad 2500, pozniej odblokowalem potoki (16x1, 6vp) i wzroslo o jakies 250pkt'ow. Potem zapuscilem jeszcze 3D 03 (16x1, 6vp) i punktow mam 9610. Zadnych syfow na ekranie, UT2003 tez smiga normalnie! W RT nie wiem czy dam rade cos podkrecic bo z tego co na razie zauwazylem to "suwaki" sa nie aktywne ale na CD jest jakis soft do kracenia to sie jeszcze zobaczy. Testy robilem na P4 prescott 2,8, IC7, 2x256 ramu (singiel channel i na szynie 266 - az wstyd sie przyznac :P) nie przeinstalowywalem jeszcze systemu wiec sa pozosalosci po starszych gf'ach i po radeonach, stery 66.72. Tak na goraco to tyle :) grafa jak dla mnie super i chlodzenie jest cichutkie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polling Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 @Polling Doszła już Ci ta karta galaxy? Ma jakieś chłodzenie od spodu? Testowałeś już coś? No jak zwykle poczta troche sie nie wywiazala bo karte dostalem dopiero dzisiaj (piatek) z rana. I tak: - od spodu nie ma chlodzenia - zdazylem tylko puscic 3Dmarka 05 na 12x1, 5vp i bylo nieco ponad 2500, pozniej odblokowalem potoki (16x1, 6vp) i wzroslo o jakies 250pkt'ow. Potem zapuscilem jeszcze 3D 03 (16x1, 6vp) i punktow mam 9610. Zadnych syfow na ekranie, UT2003 tez smiga normalnie! W RT nie wiem czy dam rade cos podkrecic bo z tego co na razie zauwazylem to "suwaki" sa nie aktywne ale na CD jest jakis soft do kracenia to sie jeszcze zobaczy. Testy robilem na P4 prescott 2,8, IC7, 2x256 ramu (singiel channel i na szynie 266 - az wstyd sie przyznac :P) nie przeinstalowywalem jeszcze systemu wiec sa pozosalosci po starszych gf'ach i po radeonach, stery 66.72. Tak na goraco to tyle :) grafa jak dla mnie super i chlodzenie jest cichutkie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 Polling słabe te wyniczki .. ja na nieodblokowanym mam prawie tyle samo co ty w 2k3 a i reszte kompa mam słabszego :| Ktoś wie dlaczego są moje wyniki słabsze niż 9800XT w 2k5 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 bo koles ma zasyfiony system po radkach i gf wczesniej ? ja jak zmienialem np z radka 9800pro na gf4 4200 . mimo drivecleanera i odinstalowaiu sterow nvdi mialem na poczatku 11000 w 2001 , po postawieniu na czystko wynik poszedl na ponad 13500 , te samee ustawienia systemu itp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tserof Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 wkoncu mam pozadny wynik w 3dmarku05 42xx wszytkiemu winne sa stery zainstalujcie 66.81 daja niezlego kopa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 oki zainstaluje sprawdzę ! :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 wkoncu mam pozadny wynik w 3dmarku05 42xx wszytkiemu winne sa stery zainstalujcie 66.81 daja niezlego kopa Dostaniesz kopa, ale w 3D 2005 i niektórych grach, lecz np. w 3D 2003 spadniesz o 800 pkt. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tserof Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 i znowu frytki wynik mi spadl do 38xx puszczacie 3dmarka na czystym systemie albo z wlaczonymi smieciami (gg,panda,itp) to jest wynik ze "smieciami" ale i tak za niski a w 3dm03 po lekkim oc 370/720 mam 10103 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 66.81 i wyniczki do góry :) 3dmark2003 bez większych zmian 9250 pkt a 3dmark2005 3700 pkt :) jakoś do 4k dojdę 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tserof Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 Juz mnie to wkur....... wszyscy maja ponad 4 tys w 05 a ja co wiem ze ta gonitwa o punkty jest smieszna ale ....... cos trzeba robic hehe w 03 1280x1024 wyskoczylo mi 7963 a do tych 4 tys w 05 to nie wiem czy dojde bez lekkiego oc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Wie ktoś jak odblokować 4 potoki w moim Gainward 6800 ?? Karta jak w podpisie...ma 12 potoków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 puszczacie 3dmarka na czystym systemie albo z wlaczonymi smieciami (gg,panda,itp) Bez urazy, ale tak to może ty testujesz....... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Wie ktoś jak odblokować 4 potoki w moim Gainward 6800 ?? Karta jak w podpisie...ma 12 potokówByło.... http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=911...=asc&&start=210 i następne dwie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Chciałbym się dowiedzieć ,czy uosób,które odblokowały 4 potoki w geforcach 6800 występuje taki problem.Otóż w narzędziach administracyjnych a dokładnie w podglądzie zdarzeń co jakiś czas występuje błąd : Silent Running:Stress test transition L2-L1. Żródło nv.Idenfikator zdarzenia 106.Według mnie po odblokowaniu potoków nie mam artefaktów i karta chodzi dobrze.Gdy z powrotem wrócę do 12 potoków wpisy się nie pojawiają.Co może oznzczać ten wpis i czy inne osoby które odblokowały potoki mogą sprawdzić ,czy u nich też pojawiły się takie wpisy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tserof Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Kosiarz co to mialo znaczyc?! Jak chodzi o mnie to testuje ze "smieciami" bo przeciez jak grasz w cos to nie wylanczasz wszystkiego co leci w tle, co?? Dla mnie jest wazne zeby w taki sposob osiagnac wysoki wynik a nie specjalnie stawiac czysty system i tylko zainstalowac potrzebne stery zeby osiagnac jak najwyzszy wynik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Kosiarz co to mialo znaczyc?!Że im nowszy sterownik tym więcej kombinowania, zobacz na stronę 15 pod koniec jest tam mój post. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLAF_SKARPA Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Cronosik--- Jak ustawie core na 400 to mi artami sypie :( Niewiem czemu .... Napewno nie masz artów w 2 i 3 tescie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Po co wy podkręcacie te karty...przecież i tak wszystko chodzi bez zająknięcia...a będziemy się martwić później, ja tam swojej nie kręce...tylko chcem zobaczyć czy 4 dodatkowe potoki dają się odblokować Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Po co wy podkręcacie te karty...przecież i tak wszystko chodzi bez zająknięcia...a będziemy się martwić później, ja tam swojej nie kręce...tylko chcem zobaczyć czy 4 dodatkowe potoki dają się odblokować Ja sam nie wiem to chyba nałóg, ciekawość, chęć dorównania innym choćby tym co mają GT, ale w końcu jesteśmy na tweaku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Wejdż na stronę www.benchmark.pl ,po prawej stronie znajdż post "próba odblokowania geforce 6800le."Tam bedzie wszystko opisane.Powodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Sciągnij tylko nowszą riva tuner 15.2.Postępowanie jest takie same ,tylko z pozytywnym skutkiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Chciałbym się dowiedzieć ,czy uosób,które odblokowały 4 potoki w geforcach 6800 występuje taki problem.Otóż w narzędziach administracyjnych a dokładnie w podglądzie zdarzeń co jakiś czas występuje błąd : Silent Running:Stress test transition L2-L1. Żródło nv.Idenfikator zdarzenia 106.Według mnie po odblokowaniu potoków nie mam artefaktów i karta chodzi dobrze.Gdy z powrotem wrócę do 12 potoków wpisy się nie pojawiają.Co może oznzczać ten wpis i czy inne osoby które odblokowały potoki mogą sprawdzić ,czy u nich też pojawiły się takie wpisy.U mnie ten błąd nie występuje :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cronosik Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Cronosik--- Jak ustawie core na 400 to mi artami sypie :( Niewiem czemu .... Napewno nie masz artów w 2 i 3 tescie ? No nie mam :) Jak podkree do 435 to mam w 3dmarku03 w 4 tescie troszke artow ale tylko na skorupce zolwia :) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Jakim programem sprawdzacie ,czy po odblokowaniu potoków karta nie sypie artefaktami.Wiem ,że najlepszym sposobem to wpatrywanie się w monitor,ale oczy mogą być zawodne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...