OLAF_SKARPA Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Cronosik --- a w 2005 ? bo ja mam :( niewiem czemu ...dzisiaj kupilem chieftec 420 W, na początku wydawal jakies dziwne cichutkie trzaski jakby cos w nim zwierało, ale teraz sie ustabilizował :) pewnie sie musial dotrzec :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Casa Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Ja dalej ze swoimi problemami.....może ktoś wypisać wszytskie progsy do gf6800 mające opcję regulacji szybkości wiatraczka:)??? ExpertTool ma regulację tylko do 50%, a SmartDoctor nie działa mi:( Są jeszcze jakieś alternatywy?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eskan Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Że się tak wtrącę... poprawcie jesli nie mam racji :) Dla najbardziej popularnego 1024x768 stery 61.77 sa OK. dla D3, CoD natomiast bleeee dla FC 66.81 są OK. (z powyższych) jedynie dla FC OK.=lepsze W jakims serwisie he cos takiego wyczytałem. Dobrze gdyby pojawiało się wiecej postów jak dane stery wpływają na konkretną grę (źle lub dobrze). xxxx marków to przyznacie jeszcze nie wszystko :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Ja dalej ze swoimi problemami.....może ktoś wypisać wszytskie progsy do gf6800 mające opcję regulacji szybkości wiatraczka:)??? ExpertTool ma regulację tylko do 50%, a SmartDoctor nie działa mi:( Są jeszcze jakieś alternatywy?? imho najlepszym rozwiazaniem na dzien dzisiejszy jest silencer 5 + experttool - silencer z obrotami na 50% jest b.cichy, a po ustawienie w 3d nawet na 100%, nadal generowany przez niego halas jest niczym do rozwiazan referencyjnych... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cronosik Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Cronosik --- a w 2005 ? bo ja mam :( niewiem czemu ...dzisiaj kupilem chieftec 420 W, na początku wydawal jakies dziwne cichutkie trzaski jakby cos w nim zwierało, ale teraz sie ustabilizował :) pewnie sie musial dotrzec :) Nie zauwazylem zadnych artow w 05 ani przy 400 ani przy 435mhz na rdzeniu... nie wiem moze trafiles slaszy egzemplaz ale co to za roznica i tak przeciez nic Ci nie pyka :) Pozdrawiam. I przetanmy juz z ta pogonia za markami :) ps czemu temat nie jest juz przyklejony?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLAF_SKARPA Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 A jakie masz napiecie w biosie pod agp ? i agp frequency ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 Ja dalej ze swoimi problemami.....może ktoś wypisać wszytskie progsy do gf6800 mające opcję regulacji szybkości wiatraczka:)??? ExpertTool ma regulację tylko do 50%, a SmartDoctor nie działa mi:( Są jeszcze jakieś alternatywy?? imho najlepszym rozwiazaniem na dzien dzisiejszy jest silencer 5 + experttool - silencer z obrotami na 50% jest b.cichy, a po ustawienie w 3d nawet na 100%, nadal generowany przez niego halas jest niczym do rozwiazan referencyjnych... Potwierdzam programik sprawuję się rewelacyjnie, narazie na referencyjnym chłodzonku od GT, ale juz w pon. - wt. będzie "Silencer NV5" i wtedy spodziewam się czegoś więcej... :wink: EXPERTool 3.20 ( 2004/10/08 ), link: http://www.gainward.com/html/download/util...l/expertool.htm Update: --------- Ustawiam cooler na 50% (robi się ciszej), wchodze w tryb 3D więc cooler przyśpiesza, wychodze z 3D na pulpit i EXPERTool nie zwalnia coolera na grafice i nadal trzyma obroty na 100% :( Jedynym rozwiązaniem jest "machnięcie" suwakiem na 100% i ponownie na 50% :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spichris Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 Pomijając te wszystkie 3dmarki i problemy ze sterami itd. itp. czy ktoś próbował uruchomić demka ze strony Nvidi - Nalu i Timbury ? Jak TO wam chodzi ?? Moim zdaniem Nvidia (jak i ATI) jak zwykle robią ludzi w balona wydając produkt który i owszem, ma PS3 ale co z tego skoro sama karta jest za wolna żeby z niego korzystać w takim stopniu w jakim nam wmawiano. I właśnie dobrym na to przykładem jest taka Nalu czy Timbury - wygląda super, działa tragicznie. A przecież w tych demkach są tylko POJEDYNCZE postacie - w grach musi ich występować wiele i w dodatku jednocześnie. Jeżeli karta ledwo radzi sobie w demku napisanym przez programistów nvidii to można zapomnieć o graniu w gry w którym pojawią sie te wszystkie prześliczne efekty. A prześciganie się w tym kto ma więcej pkt w 3dmarku05 jest po prostu śmieszne - ludzie zrozumcie wreszcie że wasze karty nawet podkręcone na maksa, z odblokowanymi wszystkimi potokami nie udźwigną żadnej gry która w przyszłości będzie miała zaimplementowany pełny PS3. Pewnie zaraz podniosą się głosy że przecież np Far Cry chodzi na PS3 i chodzi bardzo płynnie - nic bardziej mylnego - w Far Cry tylko niektóre wybrane elementy są generowane przy pomocy PS3 i to tylko te mało złożone !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łataa Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 Ma ktoś może tego Asusa 6800GE(na ddr30)?Da się to zmodować do GT/UTRA? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pwael Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 Pomijając te wszystkie 3dmarki i problemy ze sterami itd. itp. czy ktoś próbował uruchomić demka ze strony Nvidi - Nalu i Timbury ? Jak TO wam chodzi ?? Moim zdaniem Nvidia (jak i ATI) jak zwykle robią ludzi w balona wydając produkt który i owszem, ma PS3 ale co z tego skoro sama karta jest za wolna żeby z niego korzystać w takim stopniu w jakim nam wmawiano. I właśnie dobrym na to przykładem jest taka Nalu czy Timbury - wygląda super, działa tragicznie. A przecież w tych demkach są tylko POJEDYNCZE postacie - w grach musi ich występować wiele i w dodatku jednocześnie. Jeżeli karta ledwo radzi sobie w demku napisanym przez programistów nvidii to można zapomnieć o graniu w gry w którym pojawią sie te wszystkie prześliczne efekty. A prześciganie się w tym kto ma więcej pkt w 3dmarku05 jest po prostu śmieszne - ludzie zrozumcie wreszcie że wasze karty nawet podkręcone na maksa, z odblokowanymi wszystkimi potokami nie udźwigną żadnej gry która w przyszłości będzie miała zaimplementowany pełny PS3. Pewnie zaraz podniosą się głosy że przecież np Far Cry chodzi na PS3 i chodzi bardzo płynnie - nic bardziej mylnego - w Far Cry tylko niektóre wybrane elementy są generowane przy pomocy PS3 i to tylko te mało złożone !! Pewnie masz racje ale... wydaje mi sie ze obsluga ps3 jest auktualnie traktowana po macoszemu w sterownikach, wiec poczekajmy az gry zaczna kozystac z ps3 w pelni to i optymalizacja sterownikow pod katem ps3 sie pojawi, a obecne procesory graficzne udzwigna ps3 w momencie kiedy naprawde bedzie potrzebny... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foofight Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 Chlopaki a napiszcie mi jeszcze jedna rzecz :) Czym podrkecacie v9999gt :?: Mam stery 66.81 i smartdoctor mi nie dziala, co dziwne po odisnatlowanieu 66.81 i zainstalowanieu sterow z plytki tez nie widze roznicy w benchmarkach przy podkecaniu... Czym najlepiej pomijajac RivaTuner... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 Pomijając te wszystkie 3dmarki i problemy ze sterami itd. itp. czy ktoś próbował uruchomić demka ze strony Nvidi - Nalu i Timbury ? Jak TO wam chodzi ?? 20-26 fps...zwroc tylko uwage na zlozonosc obiektu - wiekszosc gierek w calej scenie nie ma np.tyle polygonow co nalu....dema technologiczne nia sa imho zadnym wyznacznikiem wydajnosci kart graf.... Moim zdaniem Nvidia (jak i ATI) jak zwykle robią ludzi w balona wydając produkt który i owszem, ma PS3 ati nie ma SM3.0...:P pierwsza dostepna gierka wykorzystujaca SM30 - a wlasciwie VS3.0, jest Pacific Fighters, dzieki temu woda nad ktora sie lata wyglada w koncu jak woda, faktem jest, ze wydajnosc spada, ale tez faktem jest, ze z wykorzystaniem SM2.0, framerate rownierz nie powala w tej gierce....nie mam dostepu do jakiegos x800, aby sprawdzic jak to dziala, ale na 9800pro dzialalo i wygladalo to slabo...moze i na x800 bedzie smigac, ale nadal bedzie wygladac slabo.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spichris Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 1. Wiem że ATI nie ma SM3 - źle skonstruowałem zdanie - chodziło mi o to że ta firma też lubi robić przekręty (jak np z nazewnictwem gdzie 9600 jest wolniejsze od 9500). 2. A 3dmark05 jest wyznacznikiem ?? Bo jeśli tak, to grafiki serii 6800 są do bani - ledwo ciągną ten benchmark nawet przy wykorzystaniu SM3 który podobno miałbyć szybszy, lepszy itd, itp... od SM2 promowanego przez ATI. Jeśli myślicie że kupując GF6800 macie już wszystko o czym można marzyć zerknijcie tu: http://www.unrealtechnology.com/html/techn...logy/ue30.shtml (jestem pewny że TO nie będzie płynnie chodzić na żadnej obecnej karcie :) a ilością polygonów doścignie Nalu) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 1. Wiem że ATI nie ma SM3 - źle skonstruowałem zdanie - chodziło mi o to że ta firma też lubi robić przekręty (jak np z nazewnictwem gdzie 9600 jest wolniejsze od 9500). A kto Ci powiedzial ze to przekret z nazewnictwami ? z reszta ATI nigdzie nie podawalo ze 9600 jest lepsze9szybsze) od 9500 wiec nie wiem po co te gadanie. To tak jak by sie klucic czemu Golf 4 1.8T jest szybszy od Golfa 5 1.4. Poprostu numerek nie zawsze oznacze leszpy, trzeba sie zaglębic w specyfikacje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati.pl Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 powiedzcie mi gdzie najlepiej kupić 6800le? i jakiego? LEADTEK? pls dajcie linka do sklepu (jakiś pewny) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 Pierwsza dostepna gierka wykorzystujaca SM30 - a wlasciwie VS3.0, jest Pacific Fighters, dzieki temu woda nad ktora sie lata wyglada w koncu jak woda...Kurcze mam tą grę ale woda wyglada podobnie jak w innych symulatorach czyli jest "totalnie płaska i granatowa", jak mam uzyskać efekt VS3.0, gdzie się to uaktywnia: w grze, w sterownikach??? Odpaliłem kilka screenow z zapowiedzi i rzeczywiście woda jest jak woda, dlaczego u mnie jest inaczej??? Tak powinno być, a nie jest... :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 Tak powinno być, a nie jest... :( nie...jest lepiej :twisted: to mi wyglada na water=1, dla gf6x00 i VS3.0 water=3.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 witam, nie bylo mnie przez weekend, bylem na wgs w wawie... wygralem 2x gf 6800 Gainward Ultra/2100 TV & DVI "GOLDEN SAMPLE" 128MB ktore moge odsprzedac... chetnych zapraszam na gg: 3057967 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
De łan Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 witam, nie bylo mnie przez weekend, bylem na wgs w wawie... wygralem 2x gf 6800 Gainward Ultra/2100 TV & DVI "GOLDEN SAMPLE" 128MB ktore moge odsprzedac... chetnych zapraszam na gg: 3057967 Nie zostawiasz ich sobie ? :? Chyba są troszke lepsze od Radka 9500@pro ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 witam, nie bylo mnie przez weekend, bylem na wgs w wawie... wygralem 2x gf 6800 Gainward Ultra/2100 TV & DVI "GOLDEN SAMPLE" 128MB ktore moge odsprzedac... chetnych zapraszam na gg: 3057967 Booooże, a w czym ty tak namiętnie wygrywasz??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 witam, nie bylo mnie przez weekend, bylem na wgs w wawie... wygralem 2x gf 6800 Gainward Ultra/2100 TV & DVI "GOLDEN SAMPLE" 128MB ktore moge odsprzedac... chetnych zapraszam na gg: 3057967 Booooże, a w czym ty tak namiętnie wygrywasz??? hehe, ogolnie przez ten weekend przeliczajac na kase zarobilem jakie 5000zl :wink: wygralem P4 3,4Ghz HT (prescott), dwa GF 6800 Gainward GS (350/800 :twisted: ), i jakies tam duperele jak myszka Razor Viper czy wentyl Pentagram Freezone ten najmocniejszy :wink: a gry... pk 1v1, bylem drugi d3 1v1, bylem drugi pk 1v1 PCF, bylem pierwszy d3 2v2, bylem pierwszy w niedziele za tydzien albo dwa, w gamebox na jedynce o 10:20 bedzie jakis wywiad ze mna i moim kumplem :F Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 witam, nie bylo mnie przez weekend, bylem na wgs w wawie... wygralem 2x gf 6800 Gainward Ultra/2100 TV & DVI "GOLDEN SAMPLE" 128MB ktore moge odsprzedac... chetnych zapraszam na gg: 3057967 Nie zostawiasz ich sobie ? :? Chyba są troszke lepsze od Radka 9500@pro ;) tak sa, ale czekam dalej na tego 6800GT ktorego mam dostac, ale trace powoli cierpliwosc... :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz354 Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 mess a kto robil z toba wywiad ten gruby ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 ta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Casa Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 Gratulacje...sława pieniądze 8) - ty to musisz wymiatać:)....konkurencja mocna była??? Nie wiesz czy grano w AAO??(Americas Army dla niewiedzących:) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eskan Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 Do właścicieli Asusa V9999GT Czytam, czytam... Jak jest w końcu z głośnością jego oryginalnego chłodzenia? Tylko proszę szczerze o wasze "doznania" 8) Przymierzam się do jego kupna, w najblizszych dniach składam zamówienie. Więc odpowiedź jest dla mnie b. ważna. Podobno nigdzie nie ma WinFasta 6800 więc rozważam tego Asusa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 nie wytrzymalem i rozpakowalem jednego gf :twisted: , formacik, odpalam d3 i szok, ciach!a myslalem ze na ati ustawilem na maxa grafe, a tu wyglada miazdzaco, i zajebiscie plynnie chodzi :E 1024x768 + high wymuszone z cfg, stale 60fps siedzi :E:E miazga 8) btw czemu topic jest odklejony? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati.pl Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 ponawiam pytanie: powiedzcie mi gdzie najlepiej kupić 6800le? i jakiego? LEADTEK? pls dajcie linka do sklepu (jakiś pewny) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bachus81 Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 Gratulacje Mess, super zawodnik z ciebie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 sorry za OT, ale gratuluje Mess ;) Mam nadzieje, ze zrobia cos typu WSG ale w poznaniu i beda gierki w moim typie ;) Jesli na forum jest ktos kto to organizuje to ja prosze turniej MoHaa :twisted: P.S. Ten wywiad jest juz przeprowadzony, czy dopiero bedzie w studiu :) ?? :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...