Skocz do zawartości
Nyny

GeForce 6800 / GT / Ultra

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich, mam maly problem dzis kupile WINFAST GF 6800 i gdy odblokowuje 4 dodatkowe potoki to w grach widze kreski i piski .... , 6 vertex dziala sprawnie. Podnioslem napiecie na AGP az do 1.7 V i w NFSU2 arty byly tylko w menu , liczniku nosie i pozycji w grze - a obraz gry GOOD, lecz w HL2 dalej mam to samo .... :( czy ta karta jest zablkowana i niemodowalna?? :( czy moze zaznaczyc w RIVA TUNER wiecej niz tylko te pozycje gdzie pisze YES .... PROSZE O POMOC !!!

nic nie wykombinujesz...miales mniej szczescia od innych (np. ode mnie :P )...poprostu potoki nie sa sprawne i juz...w riva zaznaczasz tylko pozycje YES...widzisz ja kupilem w piatek taka sama karte i odblokowalem wszystko...po prostu szczescie
Jeżeli potoki nie zadziałają... można je riva tunerem spowrotem zablokować ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze raz spytam, ktora z tych dwoch GT lepiej wziac?

Leadtek - http://www.computer.istore.pl/sklep,740,99...n,117535,0.html

Gigabyte - http://www.computer.istore.pl/sklep,740,99...n,136042,0.html

Cenowo bardzo podobne, zalezy mi na wzglednej ciszy (porownywalnej z Asusem V9999GT 35% wiatraka) no i niezawodnosci :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie wyrolowali równiez:/ nie podam sklepu ponieważ to nie bedzie anty reklama,.. napiszę tak.. zamówiłem kartę Asusa9999 GT.. był za niecałe 1400zł. poczekałem tydzień.. i przychodzi .. za 1799... zrobiłem zwrot i sie wydołowałem:/  

Chciałem karte z 16potokami.. i niestety.. musze zbierac pieniadze.. nie wiem czy brac 6800.. czy nie:/  

nie wiem co juz myslec:/

Jeśli ktokolwiek jeszcze szuka jakiejś taniej karty z 16 potokami to zakup za oceanem jest cholernie opłacalny (jeśli ktoś sie nie boi oczywiście). ASUSA 9999GT na Ebay'u z USA wraz z prywatną wysyłką (jako podarunek - bez fakturki - w ten sposób urząd celny nie zgoli VAT-u) możńa kupić za 370$ co na dzień dzisiejszy wychodzi niecałe 1180zł - przelew SWIFTEM na konto bankowe to koszt około 20-50zł (western union - około 110zł) - tak czy siak kartę dostajecie poniżej 1300zł - w polsce taniej na pewno nie będzie przez dłuższy czas.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie wyrolowali równiez:/ nie podam sklepu ponieważ to nie bedzie anty reklama,.. napiszę tak.. zamówiłem kartę Asusa9999 GT.. był za niecałe 1400zł. poczekałem tydzień.. i przychodzi .. za 1799... zrobiłem zwrot i sie wydołowałem:/  

Chciałem karte z 16potokami.. i niestety.. musze zbierac pieniadze.. nie wiem czy brac 6800.. czy nie:/  

nie wiem co juz myslec:/

Jeśli ktokolwiek jeszcze szuka jakiejś taniej karty z 16 potokami to zakup za oceanem jest cholernie opłacalny (jeśli ktoś sie nie boi oczywiście). ASUSA 9999GT na Ebay'u z USA wraz z prywatną wysyłką (jako podarunek - bez fakturki - w ten sposób urząd celny nie zgoli VAT-u) możńa kupić za 370$ co na dzień dzisiejszy wychodzi niecałe 1180zł - przelew SWIFTEM na konto bankowe to koszt około 20-50zł (western union - około 110zł) - tak czy siak kartę dostajecie poniżej 1300zł - w polsce taniej na pewno nie będzie przez dłuższy czas.

Pozdrawiam

1358zł nowa http://www.jes.com.pl/promocje_o.php?produ...nt=ASUS&id=1433

wiec sprowadzanie z USA jest bezsensowne dostaniemy karte 60-100zł taniej a co bedzie jak trafi sie uszkodzona albo zdechnie po miesiacu ?

Trzeba ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> tez pod uwage ze karty te maja 3 letnia gwarancje i bedzie ja w przyszlosci sprzedac, a tak jak kupisz w USA to o gwarancji mozesz raczej zapomniec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam dawno tu nie bylem gdyz na moim necie bardzo wolno a nawet czasem nie wlacza sie strona forum, mam takie pytanie wybaczcie ale nie moge przejrzec tych stron ktorych nie czytalem bo wgrywanie zajelo bym wieki a pytanie mam takie jakie uzywacie teraz stery ja mam 6800 leadteka i uzywam 66.81 ale juz chyba sie one postarrzaly wiem ze tam jakies nowe wychodzily ale wiem ze niektore to niewypaly jakie wy na dzien dzisiejszy polecacie stery zeby byla jak najwieksza wydajnosc z gory dziekuje za odp i prosze o wyrozumialosc :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam wszystkich, mam maly problem dzis kupile WINFAST GF 6800 i gdy odblokowuje 4 dodatkowe potoki to w grach widze kreski i piski .... , 6 vertex dziala sprawnie. Podnioslem napiecie na AGP az do 1.7 V i w NFSU2 arty byly tylko w menu , liczniku nosie i pozycji w grze - a obraz gry GOOD, lecz w HL2 dalej mam to samo .... :( czy ta karta jest zablkowana i niemodowalna?? :( czy moze zaznaczyc w RIVA TUNER wiecej niz tylko te pozycje gdzie pisze YES .... PROSZE O POMOC !!!

nic nie wykombinujesz...miales mniej szczescia od innych (np. ode mnie :P )...poprostu potoki nie sa sprawne i juz...w riva zaznaczasz tylko pozycje YES...widzisz ja kupilem w piatek taka sama karte i odblokowalem wszystko...po prostu szczescie
Jeżeli potoki nie zadziałają... można je riva tunerem spowrotem zablokować ??

Pewnie ze mozna. U mnie niestety zablokowanie potokow nic nie zmienilo i dalej mialem art. Okazalo sie lze Leadtek siadl. Na cale szczescie dzis lub jutro ma wrocic po wymianie gwarancyjnej... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm... a które 6800 LE ma największe prawdopodobieństwo oblokowania ?? (i nie zepsucia sie...) czy to również loteria... ??

Najlepiej odblokowująca się karta: Gainward 6800LE. 100% odblokowuje sie na 12p, 80% na 16p i 6v

Słuchajcie... Czy pomiędzy Asusem 6800 GE a Leadtekiem 6800 Będzie duża róznica ?? ... np. w AAx4 na 1024 i 1240 ??

Asus GE, jak juz KILKA razy pisałem, to najlepszy 6800 na rynku. Po odblokowaniu i podkręceniu będzie bił na głowę Leadteka. TYLKO ŻE: jest o ponad 400 PLN drozszy !!! Jego kupno jest trochę bez sensu (zważywszy że za 1700 mozna dostać Leadteka 6800 GT).

A ogólnie: karty ASUSA są teraz w odwrocie: są po prostu za drogie w stos. do swoich mozliwości.

... jakie uzywacie teraz stery ja mam 6800 leadteka i uzywam 66.81 ale juz chyba sie one postarrzaly ...

Ja cały czas mam 66.81 i nie narzekam... nowe są, oczywiście, tylko tak naprawde nic nie zmieniają, a obnizają wydajność karty nawet o 5-6%. (nie tylko wyniki w syntetykach...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Maltana... no niby tak, ale najtańszego asusa V9999 GE znalazłem za 1550zł a Leadteka 6800GT za 1680zł... niestety dysponując budżetem 1500zł te 50zł moge dopłacić...

PS. Asus V9999 GE jest na PCB od Ultry ... Czyli na odblokowanie potoków jest większy % szans niż u innych ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niby tak..tylko się musi udać..... jesli masz 4 potoki uszkodzone, to zrobienie nawet SUPER ULTRY nic nie da. WG mnie: jesli masz 1500 dopłać 200 i miej prawdziwe GT niż dopłać 50 i miej dobrą 6800 z MOŻLIWOŚCIĄ zrobienia Ultry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hi there :D nabylem wlasnie 6800 leadteka wiec zagladnalem ;)) chcialem wszystkich pozdrowic, szczegolnie luksa, ktory sie tu dostal z topiku o 5900 ;)) nie zapominaj gdzie Twoje korzenie synu :D 3dmark03 - 8857pkt na nie odblokowanym i nie podkrecanym.

mam pytanie od razu - przy jakiej temp karta zwalnia ? sorki ze nie doczytam na razie tylu stron, ale jestem po lekturze kilkudziesieciu stron o 5900, nie mam poprostu sily zaczynac od nowa ;)

update: niestety riva tunerem nie udalo sie nic odblokowac :(((( po restarcie mam nadal 12/5 - mam zly model or sth ? czy cos trzeba zrobic konkretnego przed tym odblokowywaniem ?

update: podkrecilem do 410/685 - 10.6k w 3dmarku03, wersje 05 sciagam wlasnie ;) czy jest jakis sposob na odblokowanie potokow i vertexow inaczej niz RT ? np laczenie jakis sciezek or sth ? temperatura karty ok 59oC, chyba ok ? kocham winfasty za chlodzenie - w 5900 tez bylo dobre, tylko tam na pamieciach bylo napisane 2.8 a leadtek wsadzal 2.2, polubilem te marke a tu kurcze taka rzecz :(( niemodowalny eh...

pozdrowienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaraz zaraz...nie pisz tu o ściemniackich 5900 na topiku 6800, bo w porównaniu do 6800 to są żówniane karty. W ogóle nie wiem skąd się brali ludzie którzy je kupowali. Bez obrazy: to tak jak Pentiumami IV nie-Prescotowe: do dzisiaj nie wiem jak te procesory się sprzedawały, przecież to takie żówno było...

Pocztaj pierwszą stronę tego topiku: wtedy bez problemu odblokujesz potoki. Inny problem że mogą być uszkodzone... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez obrazy: to tak jak Pentiumami IV nie-Prescotowe: do dzisiaj nie wiem jak te procesory się sprzedawały, przecież to takie żówno było...

Pocztaj pierwszą stronę tego topiku: wtedy bez problemu odblokujesz potoki. Inny problem że mogą być uszkodzone... :)

No faktycznie mój żówniany nie-prescott chodzi na napięci 1.525V na boxpowym coolercu na 3.0Ghz z temp. Idle 35C load 47C i faktycznie większego żówna nie widziałem...

Ehhh.. szkoda ze półtora roku temu zamaist kupic kultowego AMD XP 2400+ kupiłem żównianego Northwooda z HT i FSB 800MHz ale ja głupi byłem...

(5900XT też miałem ale po tygodniu sprzedałem za równowartość hihi)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

*quam*, hehe, jak widzę nie zajarzyłes klimatu... P4 są świetne, ale za taką cene to każdy procek byłby swietny. Athlonki za 40% ceny dają 80% wydajności PIV, i to jest ich zaleta...

A to że masz procek nawet 30GHz o niczym nie świadczy.

A ogólnie: to miał być żart, coby atmosferę nieco podgrzać. :D no i sie udało

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

*quam*, hehe, jak widzę nie zajarzyłes klimatu... P4 są świetne, ale za taką cene to każdy procek byłby swietny. Athlonki za 40% ceny dają 80% wydajności PIV, i to jest ich zaleta...

Za taką cene *teraz* nie warto kupować P4 bo AMD64 są tańsze... ja mówie o czasach w których AMD XP 3200+ 400Mhz kosztował 1800zł ... a nie o teraźniejszych ... także ja zaoszczędziłem jakieś 800zł na P4 i to jest *jego* zaleta :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OKI, nie przemawia do mnie ta matematyka za żadną cenę. Nie wydaje mi się, aby kupno jakiejkolwiek części komputerowej za więcej niż 1000PLN się ogólnie opłacało. (mam GF za 1200, więc wiem co mówię). Po prostu PIV jest za drogi jak na swoje mozliwości, i tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sobie odpuściłem w tym roku Ge-Force'a.. Dokupiłem sobie drugą kostkę RAMU 512.. teraz mam 1GB, ale ja sie nameczylem by ustawic tak jak na jednej kostce:)

BTW.. walnął mi wiatrak w chieftecu..wlozylem mojego FEEL'a na czas naprawy Chief'a.. tykająca bomba!! Niech szybciej naprawiają mojego Chiefteca:)

Mam nadzieje że ceny w styczniu spadną kart graficznych, bo mam zamiar juz pelnego GT kupic 256MB ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eh robilem RT 152 zgodnie z instrukcja na in4 wlasnie :/ po ustawieniu wszedzie przy jesach ptaszka i restarcie nadal pokazuje mi w rt 12/5 :((( maltana - moze nie mialem odniesienia dobrego ale 5900 naprawde bardzo dobrze mi sluzyla, i gdyby nie fakt, ze kumpel zechcial odkupic - pewnie wcale bym nie zmienial. Wkurzalo mnie tez troche to dx8 w hl2 ;)) ale coz - karta wystarczala mi do wszystkiego. Zreszta na 6800 sie bardzo zawiodlem, bo zawsze mialem szczescie do czesci a tu taki klocek... dobrze ze chociaz jest ładna, tylko wkurza mnie wbudowany w nia spiker ;)) piszczy nawet jak krece scrollem od myszki ;) nic juz pewnie nie odblokuje, moge jedynie podkrecac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Właśnie wsadziłem do komputra winfast'a 6800 i zdziwiła mnie temperatura-54*C bez o/c.

Wyniki w markach:

03 :arrow: ~8600

05 :arrow: ~~3200

Czy ta temperatura jest normalna na tej karcie (po testach ok.57*C) i czy te wyniki są o.k?

Zaraz sprawdzę RT.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@qqrydza - chyba ok, mam zblizone wyniki na niepodkreconym i podobne temperatury notuje w RT. Najlepszy czad, ze po podkreceniu temperatura wzrasta o 1-2 o C :DD chlodzenie jest czadowe, tylko te potoki !!!!! kuwasz, czy to prawda ze robia RT ktory odblokuje rowniez nowe leadteki ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1358zł nowa http://www.jes.com.pl/promocje_o.php?produ...nt=ASUS&id=1433  

wiec sprowadzanie z USA jest bezsensowne dostaniemy karte 60-100zł taniej a co bedzie jak trafi sie uszkodzona albo zdechnie po miesiacu ?  

Trzeba ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> -> wziąć tez pod uwage ze karty te maja 3 letnia gwarancje i bedzie ja w przyszlosci sprzedac, a tak jak kupisz w USA to o gwarancji mozesz raczej zapomniec.

Kolego już 1399+wysyłka to po pierwsze.

Po drugie pisałem jak ktoś się nie boi (mając na myśli brak gwarancji)

Po trzecie z potokami w tym przypadku sie nie bawimy więc kartę tylko z głową trzeba podkręcić.

Po czwarte już na Ebay sa ASUSY z wysyłką za 370$ czyli 1180zł a zapłacić można przez www.bidpay.com bez żadnych prowizji

Podaję tylko jako ciekawostkę ale za 1200 na pewno nie dostaniesz takiej karty u nas. Nie ma co dyskutować jest po prostu tańsza a jak ktoś lubi ryzykować to na pewno się skusi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

Wlasnie ja mialem tego pecha ze zepsula mi sie karta GF 6800 GT A400GT-TDH256 256MB. Zakupiona zostala w usa ma zaledwie 1,5 miecha. Po włączeniu kompa pokazuja mi sie kolorowe znaczki, ślaczki itp ;( .Nie podkrecalem jej ani nie bawilem sie w odblokowywanie potoków, nie spadla mi nigdzie. Nie wiem moze to wina zasilki ale mam Chiefteca 1136H?! Ktos cos moze doradzi ...

Juz pisałem maila do leadteka i odpisali ze mam im wyslac do usa :/ koszt 200zl z ubezpieczeniem (Poczta Polska)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...