cyganos king Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 Dzisiaj przezylem szok, testujac kompa w 3DMarku2001se... Widzialem jakiegos kolesia na forum, ktory przy karcie X800XT i CPU P4 ~3GHz mial wynik ~30000pkt... Ciekaw bylem ile ja wycisne, i.... 15000pkt :/ Jak to mozliwe? Wiem, ze w duzej mierze wynik zalezy nie od grafy ale od CPU i magistrali, no ale zeby roznica wynosila 15000pkt?! 1227533[/snapback] w 3dmarku wiele zależy od proca i pamięci przykładowo ja normalne ustawienia proca i grafa podkręcona 20000 po ustawieniu proca na 2500 i mem na 250 wynik w podpisie. zauważyłem tylko że dobrze ustawione pamięci przy bardzo niskich timigach daja niezłego kopa i oczywiście proc im wyżej tym lepiej :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 Gratuluje, ze ci sie w koncu udalo :) Silencer to potega w porownaniu ze standartowymi chlodzeniami - z wydajnosci jak i z wygladu :D Szkoda ze nie jest podswietlany, bo mam plexe na boku kompa i by ladnie wygladalo... ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 w 3dmarku wiele zależy od proca i pamięci przykładowo ja normalne ustawienia proca i grafa podkręcona 20000 po ustawieniu proca na 2500 i mem na 250 wynik w podpisie. zauważyłem tylko że dobrze ustawione pamięci przy bardzo niskich timigach daja niezłego kopa i oczywiście proc im wyżej tym lepiej :D 1227545[/snapback] No tak... Tylko watpie zebym mial zle timingi na pamieci... (takie jak w opisie) No a proc tez podkrecony do max. stabilnosci (chlodzenie...) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 No tak... Tylko watpie zebym mial zle timingi na pamieci... (takie jak w opisie) No a proc tez podkrecony do max. stabilnosci (chlodzenie...) 1227550[/snapback] heh no ja tez :D ale ci na pierwszych miejscach nie dość że mają minimum 2,5ghz to jeszcze wysokie fsb z pamięciami synchro. mysle ze jak bym miał fsb 320 proc 2500 i pamięci synchronicznie to coś koło 30000 by było :D za jakiś czas może bedę miał takie pamieci to sprawdze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szumi Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 Gratuluje, ze ci sie w koncu udalo :) Silencer to potega w porownaniu ze standartowymi chlodzeniami - z wydajnosci jak i z wygladu :D Szkoda ze nie jest podswietlany, bo mam plexe na boku kompa i by ladnie wygladalo... ;) 1227547[/snapback] Dzieki. tez sie ciesze ze udalo sie reanimowac karte. teraz tylko czekam na nowa zasilke i bede podkrecal dalej. Tez mam plekse w boku wiec podswietlanie przydaloby sie, pod warunkiem ze czerwone Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 Dzisiaj przezylem szok, testujac kompa w 3DMarku2001se... Widzialem jakiegos kolesia na forum, ktory przy karcie X800XT i CPU P4 ~3GHz mial wynik ~30000pkt... Ciekaw bylem ile ja wycisne, i.... 15000pkt :/ Jak to mozliwe? Wiem, ze w duzej mierze wynik zalezy nie od grafy ale od CPU i magistrali, no ale zeby roznica wynosila 15000pkt?! 1227533[/snapback] heheheh..spoko...ja mam 14,500...raz "mi sie udalo" miec 16000...ale jak i dlaczego to nie wiem...nie przejmuj sie...serio procek odgrywa tu WIELKA role Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
traxit Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 !!Witam!! Qmpel kupil ostatni GF 6800 Leadteka...<lol> Odblokowal potoki i zapuscil 3Dmarka03. W testach zero artefaktow wiec ryjek sie troche usmiechnal a wynik tez zadowalajacy bo 9600pkt. I tak z wielka radoscia wlaczyl NFSU 2 a tu mala niespodzianka.... Na ekranie pojawily sie czerwone kropeczki!! Nie jest ich duzo ale zawsze!! Co ciekawe te arty wystepuja tylko w niektorych grach i z roznym natezeniem. Wina sa napewno odblokowane potoki bo gdy powroci do poczatkowych ustawien wszystko jest ok!!! Czy kto wie jak pozbyc sie tego gowna!!! Czy jesli bedzie on gral z tymi artefaktami to karta padnie!!! Za pomocne odp. z gory wielkie dzieki!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 Nie pozbedzie sie... To sa artefakty i tyle! Mozna by bylo tylko sprobowac obnzyc zegary na gpu... Moze to cos pomoze, ale watpie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eclip Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zmieniał ktoś w MSI 6800GT 256MB bios z rev.1 na rev.2 jak tak to jaki wzrost/spadek ? Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
traxit Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 No to trudno zostaje tylko krecenie :( A czy granie z tymi artefaktami bardzo szkodzi karcie???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linka Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 A ja mam pytanie z innej beczki... O ile (procentowo) zwiększymy wydajność komputera (3dmarki 01,03,05) opartego na Athlonie XP 3200+ i pamięciach PC3200 1Gb DUAL działających na magistrali 400Mhz z timingami cl3 jeśli włożymy do niego pamięci z cl2 również 1Gb. Może ktoś z Was robił takie testy ..? Jeśli tak to czy warto dopłacać kilka stów do tego interesu ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 Ok panowie:) MAM. Dzisiaj kurier przywiózł. LEADTEK 6800 GT 256/256 Wczesniej mialem ATI Radek 9200.. Nie przeinstalowywalem windowsa, po prostu wyczyscilem Driver Cleanerem, zainstalowalem stery.. poszedł w ruch 3dmark2003.. I SZOK z miejsca. 10875! Jestem w szoku, ponieważ wczesniej dla mnie taki wynik był nierealny.. Radek zaledwie wyciągał 1020marków.. a ta.. robi cuda. Jak przyciszyć w tej karcie ten wiatrak bo dziala jak suszarka.. A nie wiem jaki soft jest potrzebny... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linka Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 A ja mam pytanie z innej beczki... O ile (procentowo) zwiększymy wydajność komputera (3dmarki 01,03,05) opartego na Athlonie XP 3200+ i pamięciach PC3200 1Gb DUAL działających na magistrali 400Mhz z timingami cl3 jeśli włożymy do niego pamięci z cl2 również 1Gb. Może ktoś z Was robił takie testy ..? Jeśli tak to czy warto dopłacać kilka stów do tego interesu ?? 1228047[/snapback] Oczywiście przy założeniu, że w porcie AGP jest 6800GT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 heheheh..spoko...ja mam 14,500...raz "mi sie udalo" miec 16000...ale jak i dlaczego to nie wiem...nie przejmuj sie...serio procek odgrywa tu WIELKA role 1227705[/snapback] tez sie lekko podlamalem jak zobaczylem swoj wynik... 22641, nic nie krecone. liczylem na jakies 25000-26000. ale to w sumie nie wazne, wazne ze gierki smigaja :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cONmAN Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 Ja mam takie pytanko juz kiedys poruszałem ten temat, ze moja karta leadtek a400tdh słabo sie kreci, zwlaszcza pamięc przy ustawieniach 750 czasami sa zwisy, a wartosci 800 mhz jest praktycznie nie osiągalna. Jak myślicie czy przyczyną słabej podkręcalności może być słaby zasilacz 300W Huntkey... ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel.K Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 Wlasnie zamienile nieszczesnego gforce gainwarda 6800 le na msi 6800 Udalo mi sie odblokowac za pomacą nowego rivatunera wszystkie potoki i wertexy Bardzo mila niespodzianko olbrzymi wentylator i super chlodzenie widac po wadze karty nie jakas puszka jak w Gainwardzie cena tez przystepna Polecam Jezeli ktos posiada Msi 6800 prosze o opinie o swoim modelu oraz o sterownikach ,jakosci tv outu i takie tam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 Ja mam takie pytanko juz kiedys poruszałem ten temat, ze moja karta leadtek a400tdh słabo sie kreci, zwlaszcza pamięc przy ustawieniach 750 czasami sa zwisy, a wartosci 800 mhz jest praktycznie nie osiągalna. Jak myślicie czy przyczyną słabej podkręcalności może być słaby zasilacz 300W Huntkey... ? 1228347[/snapback] napisalbys reszte konfiga, ale mysle ze to nie zasilka... te zasilacze 300W ciagna bardzo mocne maszyny i pozwalaja na podkrecanie ich Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 (edytowane) Jakie sterowniki do Leadteka najlepiej sciagnac? te ze strony LEADTEKA? czy NVIDI? jak polecacie? a moze numerek hehehe:) dobra do rzeczy. Wczoraj kurier przywiózł mi tego leadteka gt. bez reinstalki włożyłem ją w miejsce byłego Radeona9200. Odpalam, stery zainstalowalem referencyjne co byly na plycie z kartą. 3dmark2003 Na defaultowych (350rdzeń i 1000pamięci) ustawieniach karty: 10375 SCREEN ściągnełem nowe stery i od razu... ...pojechałem tak (376rdzeń i 1070pamięci) 11061 SCREEN Następnie:) (390rdzeń i 1090pamięci) 11365 SCREEN Kolejny krok, to wartosci ULTRY (400rdzeń i 1100pamięci) 11509 SCREEN Tu juz krecilem stopniowo w gore:) (406rdzeń i 1120pamięci) 11680 SCREEN next (412rdzeń i 1140pamięci) 11810 SCREEN next (420rdzeń i 1160pamięci) 12025 SCREEN Ostatni etap,.. a co mi tam:) (420rdzeń i 1200pamięci) TAKA lepsza ultra:) 12082 SCREEN Jade na tym ostatnim ustawieniu.. kręce WinFoxem dostarczonym z kartą.. mam pytanie.. Karta w trybie 2D działa z obniżonymi taktowaniami, a w 3D tak jak OSTATNI etap tutaj.. czyli 420 i 1200.. one sie zmienia w locie? czy jak to?? nie wiem czy moge krecic dalej, ale NIE ma artów. Jak narazie, bo testowalem tylko w 3dm2k3.. Jeżeli temperatura po tym marku jest w okolicach 68*C to jest spoko? Nie wiem jak sprawdzic ile ma np. w stresie grając w dooma3.. Jest jakis monitor do tego? Boje sie ruszac rdzenia, poniewaz nie wiem czy cos moze sie stac:/ pamięci tez spoko mi poszly. a są to 256MB. Boje sie ze moge przedobrzyc.. jezeli ktos to skomentuje to bede happy. TESTY i podkrecanie robione na sterach: nForce: 4.27 Grafika: 66.93 Windows XP SP1 (bez reinstalacji po karcie ATI) Odkrecilem mojego Athlona na 200Mhz, bo cieplo sie w budzie robilo:) Jakie programy do maksymalnych testów k.graf. polecacie? POZDRO I DZIEKI ZA DOBRĄ RADE CO DO KARTY!! Edytowane 22 Stycznia 2005 przez peseq Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eclip Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 Konieczna jest reinstalacjia windy, ja miałem Radka 9000 pro stery odinstalowałem wkładam 6800GT i 3dmarki ok ale coś mi nie grało więc instalacjia windy nowe stery 71.24 obecnie 71.40 wyniki o 200 pkt wiecej czyli wielkie G... ale w grach zauważalny przyrost np. NFSU 1600/1200 miałem 2/4 efekty ustawione i ok 40 fps po reinstalacji 1600/1200 3/4 efektów ok 40fps, to samo z Colinem 05 1600/1200 wszystko na max ledwo ciągnął (zauważalne przycięcia) teraz śmiga aż miło. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szumi Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 Polecam 71.22b modyfikowane przez Extreme G. Nie posiadaja bug'u zoltej wody w half-life 2 i posiadaja swietna wydajnosc. sa specjalnie optymalizowane pod nv4x. Podaje linka do strony z tymi i innywi sterami, wszystkie stery na stronie nie posiadaja certyfikatu whql. Tweaksrus.com/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 Szumi, moze jakies male porownanie sterow 71.22b do innych? Wlasnie je zasysam... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelkostrze Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 Witam witam zamiezam zamienic swojego radkla 9800@PRO na któregoś z 6800 wazne zeby pamieci były 256 Mam dylemat miedzy: GeForce 6800GT Leadtek A400GT taktowanie rdzenia 350 MHz taktowanie pamięci 1 000 MHz GeForce 6800 Asus V9999GE taktowanie rdzenia 350 MHz taktowanie pamięci 1 000 MHz GeForce 6800GT Gigabyte GV-N68T256DH taktowanie rdzenia 350 MHz taktowanie pamięci 1 000 MHz Z góry dzięki za odpowiedz! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 (edytowane) Szumi >> Swietne sterowniki zareklamowales 2 posty wyzej :D Wyniki mi sie lekko podniosly w markach, gry nadal smigaja pieknie ;) a na jakosc nie stracily. Mozecie ludziska spokojnie je zasysac! Edytowane 22 Stycznia 2005 przez mafia35 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 Polecam 71.22b modyfikowane przez Extreme G. Nie posiadaja bug'u zoltej wody w half-life 2 i posiadaja swietna wydajnosc. sa specjalnie optymalizowane pod nv4x. Podaje linka do strony z tymi i innywi sterami, wszystkie stery na stronie nie posiadaja certyfikatu whql. 1229208[/snapback]Niestety nie znalazłem takich (o takim numerku jak ty podałeś:/ ).. Te inne są optymalizowane pod nv3x .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linka Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 Niestety nie znalazłem takich (o takim numerku jak ty podałeś:/ ).. Te inne są optymalizowane pod nv3x .. 1230050[/snapback] Szumi miał chyba na myśli 71.20b Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 ok. zassałem.. teraz przeinstaluje windowsa i zobaczymy czy znikną te lekkie chrupnięcia np. w colinie (lekkie jak wspomnial eclip) Bo mam to samo.. syntetyki ok, ale w grach nie jest to co chcialem.. pozdrawiam. :) odezwe sie po reinstalacji ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwaczorek Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 ej mam pytanko ! czy przy odblokowaniu potokow i vertexow [w asusie 6800le] czea jakies biosy czy cus ? Pozdro ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szumi Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 Szumi miał chyba na myśli 71.20b 1230056[/snapback] Dokladnie tak. Sorki za pomylke, chodzi mi o 71.20b. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rukh Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 Witam wszystkich Linka -> mam tę samą kartę i ten sam problem. Czasami w trakcie gry łapie restarty (mowa o trybie enhanced 400/1200). Jednak żeby było ciekawiej nie zdarza się to regularnie i nie we wszystkich grach. W Doom3 oraz FC czy też np. w markach ten problem nie występuje, nawet po kilku godzinach gry. Za to często grafa wykłada się w UT2004 oraz sporadycznie w HL2. W UT czasami pada po 20 min. a czasami po 2 h lub w ogóle. Trochę to dziwne. Wydaje mi się że przyczyna tkwi w przegrzewających się pamięciach. U mnie karta właściwie ma zerowy dopływ „świeżego powietrza” więc rzeczywiście może być jej za ciepło (PCB temp. koło 40 a CPU w spoczynku 57 a stres 68). Planuję zmodyfikować obudowę tak aby karta miała dobry obieg powietrza. Jeśli to nie pomoże oddam ją na gwarancję. A ty oddałeś swoją do serwisu? Próbowałeś czy zwiechy pojawiają się przy otwartej obudowie i jakimś dodatkowym nawiewie na kartę? Czy ktoś z was ma podobne objawy tzn. w niektórych programach/grach podkręcona grafa działa dobrze a w innych, nie wiadomo czemu, wykłada się? Na forum Gainwarda wyczytałem, że podobno niektóre gry „nie lubią” podkręconych grafik??!!. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarlaxe Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 Ja mam pytanie o chłodzenie GF 6800 GT. Mam referencyjne chłodzenie NV i chciałbym je wyciszyć maksymalnie - skręciłem wentylator na 50% ale dalej troche za głośno a w grach niestety temperaturka wysoka. Postanowiłem coś pokombinować żeby wymienić - tutaj jest zbiór alternatywnych radiatorów które by mi mogły pomóc: 1) http://www.angela.pl/index.php?action=Towa...z&id_towaru=860 2) http://www.angela.pl/index.php?action=Towa...z&id_towaru=792 3) http://www.angela.pl/index.php?action=Towa...z&id_towaru=737 4) http://www.angela.pl/index.php?action=Towa...z&id_towaru=812 do pierwszych trzech w gre wchodzi dołożenie wolnego wentylatorka 12x12cm - czy wystarczą one do chłodzenia mojej karty? Jak z instalacją? Dzięki za porady. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...