wukillah Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 Hirotaro napisał(a): W takim razie HELP ME!!! Czym i jak... Bo umiem tylko zwykłem BIOSy edytować a nie graficzne => nigdy się tym nie zajmowałem... 1358446[/snapback] 1. sciagnalem nvflash oraz prog do edycji biosu karty ze str mvktech - nibitor lub OmniExtremeEdit FX. 2. uruchomilem kompa w dos'ie 3. zrzucilem bios z grafy do pliku : nvflash -b bios.rom 4. pod windowsem ustawilem napiecia: - 2D z 1.1V na 1.3V - 3D 1.3V nie zmienialem mozna ustawic 2D i 3D na 1.4. 5. tak zmieniony plik zaladowalem do flasha : nvflash -r ; nvflash -5 -6 bios.rom 6. zaladowalem farcry'a, doom3 - zadnych smieci, zastygania ekranu,niebieskich ekranow. system nie byl reinstalowany. ktos juz pisal w jednym z przyklejonych tematow o gf6800 jak to zrobic i dziekuje tej osobie za pomoc. parametrow nvflasha nie pamietam dokladnie - sa omowione w readme. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fxsystempl Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 Mam mały problem z moim winfastem 6800GT kręci sie stabilnie na 426/1150 temperaturki też nie są wysotke ale w czym rzecz ... zmieniając biosa na Ultra karta po chwili grania lub jakiegokolwiek testowania sie zawiesza w dość specyficzny sposób otóż na ekranie widać różnokolorowe paseczki a wszystko przestaje działać pomaga jak zawsze reset acha dodam iz po flashu na ultra dziala na takotowaniach 400-1100 dalej nie krece z powodu owych paskow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 wukillah--> wg mnie robisz rzeczy hmmm bez sensu? po co w 2d zmieniac vcore? bez sensowne, po co sie mam męczyc karta w 2d? to w 3d powinienes zmienic. p.s albo mi sie wydaje albo gainward ma mozliwosc vcore do 1.5 albo 1.6 Fxsystempl--> mozna sprobowac bios z gt, podwyszysc napiecie i id z ultry, moze tak by sie dało? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wukillah Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 Dawidsfuturx napisał(a): wukillah--> wg mnie robisz rzeczy hmmm bez sensu? po co w 2d zmieniac vcore? bez sensowne, po co sie mam męczyc karta w 2d? to w 3d powinienes zmienic. 1360331[/snapback] dlaczego bez sensu? przed zmiana napiec uruchomienie czegokolwiek,co uzywalo DirectX lub OpenGl konczylo sie zawieszeniem systemu. teraz nie mam tych problemow. jak Tobie karta dziala bez zmiany napiec, to gratuluje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 Fakt => zmiana napięć powoduje niepotrzebne opóźnienia w zmianie trybu z 2D na 3D... Nie zawiesza to systemu na ogół ale poroduje przestoje i chwilowe przerwy albo mini-zwieszki dźwięku... np. gdy filmik w gierce ma się odpalić albo gdy menu gry jest 2D a gra 3D... Kiedy zmieniłem napięcia na takie same już ten problem nie występuje. THX WUKILLAH Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
>Sentinel< Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 (edytowane) Panowie pytanko. Czy 50 frapsow w timedemo w Doomie(polska wersja), to nie za niski wynik jak na moją kartę? Smarki wychodzą porównywalnie z innymi modelami. Rozdzielczość to 1280/1024, wszystko jak trzeba vsync off, bez wygładzania, w panelu sterownika ustawione na aplikacje doom i wszysto raczej powinno być dobrze, pozostaje kwestia sprzętu. Wcześniej mialem 49(na wielu sterach), do 50 dojechalem na sterach 71.40, czy cos takiego. Konfig poniżej (ram Cl3). Czekam na fachowe rady. Dzięki. Edytowane 31 Marca 2005 przez >Sentinel< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielonyman Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 A odpalasz timedemo dwukrotnie? Za pierwszym razem wyniki zawsze są mniejsze (coś się tam wczytuje). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
>Sentinel< Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 Zielonyman napisał(a): A odpalasz timedemo dwukrotnie? Za pierwszym razem wyniki zawsze są mniejsze (coś się tam wczytuje). 1361272[/snapback] Tak odpalam dwukrotnie, komp zadbany:) windows bez servicepaków(może to źle?) karta 12 potokowa pełna werja 6800, nie modowana i nie kręcona, normalnie pracuje na 350/800 MHz zabawa w biosie fast write i agp aperature size czy jakos tak, nic nie daje. Może to wina za słabej reszty kompa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielonyman Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 Ja na swojej 6800 GT mam 60.8 (może to się zmieni po formacie:P), więc twój wynik jest chyba poprawny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoo Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 może ktoś napisać dokładnie w punktach co zrobić na te chamskie przycinki w grach na kartach 6800, z góry big THX (bardzo obszerny jest ten topic, i niepoukladane sa w nim info, proszę o uszeregowanie tego w jedną całość :) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
velvet-1978 Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 velvet-1978 napisał(a): Witam. Mam dylemat. Chciałem kupić nową kartę graficzną. Znalazłem dwie oferty: Galaxy Geforce 6600GT: 1353653[/snapback] Ponawiam pytanie. Czy ktoś jest mi w stanie pomóc? PROSZĘ !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fxsystempl Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 velvet-1978 ja bym wział 6800LE zawsze to możliwość odblokowania potoków a jeśli sie odblokują to będzie dużo lepszy niż 6600GT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 (edytowane) >Sentinel< napisał(a): Panowie pytanko. Czy 50 frapsow w timedemo w Doomie(polska wersja), to nie za niski wynik jak na moją kartę? Smarki wychodzą porównywalnie z innymi modelami. Rozdzielczość to 1280/1024, wszystko jak trzeba vsync off, bez wygładzania, w panelu sterownika ustawione na aplikacje doom i wszysto raczej powinno być dobrze, pozostaje kwestia sprzętu. Wcześniej mialem 49(na wielu sterach), do 50 dojechalem na sterach 71.40, czy cos takiego. Konfig poniżej (ram Cl3). Czekam na fachowe rady. Dzięki. 1361258[/snapback] normalny wynik..zmien proca to bedziesz mial wiecej..spojrz w moj podpis..93FPS w 1024x768..jak mialem Bartona 2500+@3200+ to mialem w takich samych ustaweiniach 48FPSow..wiec procek dal mi 100% (prawie) Edytowane 31 Marca 2005 przez lukk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 krzychoo napisał(a): może ktoś napisać dokładnie w punktach co zrobić na te chamskie przycinki w grach na kartach 6800, z góry big THX (bardzo obszerny jest ten topic, i niepoukladane sa w nim info, proszę o uszeregowanie tego w jedną całość :) ) 1361487[/snapback] 1. Defragmentacja Dysków 2. Wgranie Sterowników 71.84 WHQL 3. wylaczenie FW 4. Wylaczenie wymuszania odswierzania w sterownikach. 5. Podkrecic karte na rdzeniu przynajmniej o 1Mhz 6. ustawic pamieci na jak najmniejszym opoznieniu CL (chodzi o RAM) 7. Wykrecic jak najlepszą szyne FSB (najlepiej jakby bylo z 200Mhz (DDR400) 8. Nie wnikac w gry ze skopanym enginem ;) 9. Cieszyc sie karta a nie testowac caly jej zywot 10. Sprzedac - kupic X800XT PE ;) 11. Czy aby na pewno masz te zacinki? 12. Jezeli tak patrz punkt nastepny. 13. Jestes tego pewien? Jezeli TAK, patrz punkt 11. nie wiem.. mialem kiedys ten problem ale pomogly stery z serii 67.03 i wyzszych oficcjalnych. pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eclip Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 (edytowane) peseq miałem chwile to po testowałem i odkręciłem proca z 2400 na 1800 i karta poszła 5 mhz w górę u mnie jednak trzyma zasiłka CHIEFTEC 360W Active PFC Dual Fan BOX, czytałem że produkują w dwóch fabrykach te zasiłki może moja jest z tej gorszej. Szarpania ciąg dalszy Street Racing Syndicate masakra, a na radkach 9700 smiga. Pozdrawiam. Edytowane 1 Kwietnia 2005 przez eclip Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Jakie napięcia powinien pokazywać Defaultowo Smart Doctor dla ASUS 6800GT 256DDR3??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Pozbylem sie swojego Winfasta GF6800 16/5 400/900 bo mialem juz dosc konfliktu miedzy karta graficzna a NF3, to wielkie nieporozumienie zeby dwa najlepsze produkty nV nie dzialaly ze soba. Wrocilem do R9800PRO i mysle ze lepiej miec w kieszeni te 500zł niz ciagle problemy z freezami. Pozdro :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARK_ami Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Co polecicie przy wyborze karty gf 6008gt winfasta - GeForce 6800GT Leadtek A400GT msi - GeForce 6800GT Microstar NX6800GT czy cos innego całkowice olewamy zestaw chłodzenia przy porównaniu i tak zakładam wode tylko wydajnosc ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARK_ami Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 pod chipstet nf 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 @DARK_ami Winfast GeForce 6800GT A400GT, popularnijszy i firma lepsza ze zdecydowanie większym doświadczeniem w "budowaniu" grafik. Ja bym brał Leadteka. P.S. Używaj czasami edycji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 DARK_ami napisał(a): Co polecicie przy wyborze karty gf 6008gt winfasta - GeForce 6800GT Leadtek A400GT msi - GeForce 6800GT Microstar NX6800GT czy cos innego całkowice olewamy zestaw chłodzenia przy porównaniu i tak zakładam wode tylko wydajnosc ... 1363378[/snapback] Gigabyte jakiegos. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Jak to jest dokładnie z ASUS 6800GT 256DDR3??? Są osobne napięcia dla trybu 2D i 3D czy jest tylko jedno??? Różne edytory BIOSów pokazują różnie... Pogubiłem się :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mir_as Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Jestem szczęśliwym posiadaczem karty winfast 6800 i jestem z niej bardzo zadowolony, ale interesuje mnie czy po zmianie chłodzenia na Zalmana VF700-Cu będzie dużo ciszej no i czy temperatura będzie w normie. Karta nie jest ani podkręcana, ani nie ma odblokowanych potoków, chociaż swego czasu z powodzeniem odblokowywałem potoki. Może ktoś juz zmieniał chłodzenie w tej karcie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kipek Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 (edytowane) robilem v-bios moda...totalna awaria..... na orginalnym biosie grafa hula jak w podpisie..... zmienilem z1,3 na 1,4v(NIE MAM MOZLIWOSCI W 2D)..i grafa po smym wejsciu do windy ma 86C...tak wiec pewnie zmienia sie wszystko naraz... a mozliwosci krecenia tragedia....max to 365/1020..i 92C na dzien dobry..... gra i total zwis... wiec wrocilem do oryginalnego biosa... Edytowane 7 Kwietnia 2005 przez Kipek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 (edytowane) Hmmm... Fakt, że GT ma tylko 1 tryb (taki sam dla 2D i 3D) a czym zmieniałeś napięcie??? Może warto zapodać BIOS od Ultry??? Są 2 tryby voltage i taktowanie dla 2D i 3D... No i inne timmingi dla pamięci => być może na BIOSie Ultra da się wykręcić nawet więcej. Edytowane 3 Kwietnia 2005 przez Hirotaro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_Ez Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 lukk napisał(a): normalny wynik..zmien proca to bedziesz mial wiecej..spojrz w moj podpis..93FPS w 1024x768..jak mialem Bartona 2500+@3200+ to mialem w takich samych ustaweiniach 48FPSow..wiec procek dal mi 100% (prawie) 1361570[/snapback] dziwne...czegoś tu nie rozumiem :unsure: ja na swoim configu mam ponad 6000 pkt. w 3DMarku05 a w Dommie3 Timedemo na takich samych ustawieniach jak ty 50 fps...stery XG75.90...wątpię że to ich wina bo różnica w 3DMarku jest zbyt duża...więc co?????? ja mam wszystkie ustawienia jakości na max. w ustawieniach sterów +AFx8 i AAx4 tak jak u ciebie...jakieś pomysły? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kipek Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 napiecie zmieniłem NiBiTor'em...a co do biosu od ultry to sie troche boje...szkoda mi karty............. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 (edytowane) Martin_Ez napisał(a): dziwne...czegoś tu nie rozumiem :unsure: ja na swoim configu mam ponad 6000 pkt. w 3DMarku05 a w Dommie3 Timedemo na takich samych ustawieniach jak ty 50 fps...stery XG75.90...wątpię że to ich wina bo różnica w 3DMarku jest zbyt duża...więc co?????? ja mam wszystkie ustawienia jakości na max. w ustawieniach sterów +AFx8 i AAx4 tak jak u ciebie...jakieś pomysły? 1367116[/snapback] eeeeee...nie mam pojecia...mierzysz w 1024x768 tak?? i HIGH?? (czasem nie VERY HIGH!!!) ..very high jest do graf z 512mb ramu... 1024x768 ustawienia w menu na high AAx4 AFx8 nie kituje..czekaj odpale timedemo i zrobie frapsem screena (bedzie penie minimalnie mniej bo jak wiadomo fraps obciaza gry <_< ) EDIT:---------------------------------------------- ok bije sie w piers..."z rozpedu" jak zainstalowalem dooma po zmianie grafy wgralem do niego autoexeca z czasu poprzedniej grafy (gf4ti4200), gdzie mialem balanced quality/balanced fps...teraz sciagnalem ze stronki konfiga jak w podpisie..i teraz jest PRAWDZIWY high (a nawet xtreme high:) ) oczywiscie konfig zoptymalizowany (lepsze korzystanie z pamieci itp.) tu masz linka http://ucguides.savagehelp.com/Doom3/FPSConfigs.htm Edytowane 3 Kwietnia 2005 przez lukk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_Ez Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 lukk napisał(a): eeeeee...nie mam pojecia...mierzysz w 1024x768 tak?? i HIGH?? (czasem nie VERY HIGH!!!) ..very high jest do graf z 512mb ramu... 1024x768 ustawienia w menu na high AAx4 AFx8 nie kituje..czekaj odpale timedemo i zrobie frapsem screena (bedzie penie minimalnie mniej bo jak wiadomo fraps obciaza gry <_< ) EDIT:---------------------------------------------- ok bije sie w piers..."z rozpedu" jak zainstalowalem dooma po zmianie grafy wgralem do niego autoexeca z czasu poprzedniej grafy (gf4ti4200), gdzie mialem balanced quality/balanced fps...teraz sciagnalem ze stronki konfiga jak w podpisie..i teraz jest PRAWDZIWY high (a nawet xtreme high:) ) oczywiscie konfig zoptymalizowany (lepsze korzystanie z pamieci itp.) tu masz linka 1367157[/snapback] kurcze...ja w menu mam tylko AA, nie mam AF :unsure: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dru Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 a ja mam takie pytanko - chcę sobie kupić kabelek do podłączenia do TV i szukając na Allegro natknąłem się na kabelki z konwerterem i bez. Konwerter gwarantuje kolorowy obraz na każdym TV, ale przy kabelkach bez konwertera piszą, że szczególnie ważne przy kartach graficznych innych niż GeForce. Tak więc czy jeśli kupię kabelek bez konwertera z SVHS na CHINCH to będę miał kolorowy obraz ( a nie wiem czy mój TV obsługuje sygnał SVHS) ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...