Skocz do zawartości
Nyny

GeForce 6800 / GT / Ultra

Rekomendowane odpowiedzi

Przeczytalem sobie ostatnie posty na temat zmiany napiecia na rdzeniu i mozliwe ze to moze pomoc na moje problemy z odblokowaniem potokow. przy ustawieniu 12/6 wszystko jest ok, po odblokowaniu pozostalych 4 mam szare paski tylko w trybie 2d. podczas gier i testow 3d jest wszystko ok, zero problemow i zwiechow. w windowsie rdzen 6800 pracuje z nizszym napieciem wiec mozliwe ze po przejsciu w tryb 3d napiecie podnosi sie i dlatego nie mam zadnych objawow odblokowania potokow. co o tym myslicie? wiem ze jedynym sposobem na sprawdzenie tego to zmiana napiecia ale czy moja "teoria" wydaje sie wam prawdopodobna?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam wielki dylemat mianowicie mam "okazję" kupic Geforca 6800GT (pełnego)300\1000 256MB (agp) Myślicie że na dzień dzisiejszy jest to opłacalny zakup (uwzględniając radka którego mam) Zamiana ta jest uzasadniona z mojej strony jedną gierką (DOOM3) :D a dokładnie ROE w którego jeszcze nie grałem bo myśle co z tą kartą :razz: Wersje podstawowa przeszłem ale jak wiadomo nie grało sie super komfortowo.Cena karty -1000zł.Jedyne co mnie narazie powstrzymuję to obawa przed jakimis nagłymi spadkami cen,wyjściem grafik przy których ten geforce bedzie juz wymiękał oraz gdzies tam daleko w mysli nowoczesne konsole (xbox 2,playstation 3)które podobno mają wymiatac nie porownywalnie z naszymi pc'tkami :) Chyba że cena tych konsol bedzie w granicach 10 000zł :P wie ktoś cos na ten temat??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewnie ze warto kupic, jak sie zastanawiasz a karta jest nowa to ja chcetnie kupie za taka cene. nie na sensu zastanawiac sie nad spadkiem cen po wyjsciu nastepnej generacji kart bo w ten sposob nikt by nic nie kupowal bo zawsze by czekal na spadek. bierz ta karte bo jest super i jeszcze przez dlugi czas taka bedzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewnie ze warto kupic, jak sie zastanawiasz a karta jest nowa to ja chcetnie kupie za taka cene. nie na sensu zastanawiac sie nad spadkiem cen po wyjsciu nastepnej generacji kart bo w ten sposob nikt by nic nie kupowal bo zawsze by czekal na spadek. bierz ta karte bo jest super i jeszcze przez dlugi czas taka bedzie

1407893[/snapback]

dzięki za konkretną poradę-chyba jednak się zdecyduję.

ps.Chce ktoś moze kupic Radka 9800pro@xt(r360,PCB od XT) :wink: ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dalej żadnych rewolucji???

Wszyscy sie pogodzili z tymi przycięciami czy co??

1407912[/snapback]

Mi nie przycina... nie wiem.. mi juz pomogly stery 67.03 .. teraz jade na 71.84 i nie mam czasu zainstalowac 71.86 ;p czy jakie tam sie pojawily.. przyciecia mialem bo byl zasyfiony system... czasem cos przyhaczy raz na godzine (doczytanie z dysku)m ale grafa nie zamula.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez probowalem wgrac ten Bios z 1,4V ale nie szlo (Kosiarz wie o co chodzi:)) mam jakas dziwna ta karte..no niewazne

w kazdym badz razie zgralem w koncu swoj bios i wyedytowalem go, znalazlem ciag, i zminilem na taki aby zawsze bylo 1,4V...NIC MI TO NIE DALO:( ALE:)

dzis rozkrecilem grafe, zdjalem radiator , patrze a na GPU pasty chyba cala tubka (niby srebrna), a na pamietkach "kleksy z silikonu"...wiec sruuu zmazalem..

zaaplikowalem Arctic Silver 5 na GPU i pamiatki, zalozylem chlodzenie i zaczalem krecic

caly czas odblokowane dodatkowe potoki of kors..i doszedlem do 412/920 :blink: (przedtem bez biosa i na standard pascie - 365/850)...wiec jestem super zadowolony..moze bym wykrecil jescze rdzen lub pamieci na jakies 5MHz wyzej ale wole zachowac te ustawienia (rdzen na 420MHz mial artefakty na skorupie zolwia w 3dmarku03)...ponad 1000 pktow w 3dmarku 2003 wiecej, a w 2005 - 500 wiecej:)) w doomie 3 przyrost w timedemo 6 FPSow!!

zreszta macie wszystko na dole w podpisie..aha zdjalem tez ta kratke w grafy (zapycha sie raz dwa)...idle 49/50C stress ok 65C

Edytowane przez lukk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uruchamiasz grę.

Wciskasz Ctrl+Alt+"tylda" i wpisujesz w konsoli: timedemo demo1 - benchmark.

Może być bez - benchmark, ale wtedy trzeba to robić 2 razy.

P.S.

Pochwal się co zrobiłeś z tym 4Ti (może być na GG:4407889)

Edytowane przez suchyjastrzab

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS power strip raczej odpada zwieksza tylko na pulpicie

1406630[/snapback]

Poszukaj sobie na sieci ASUS Enhanced Driver, jest to fajny dodatego do sterownika kart nvidia glownie dla asusa ale powinno dzialac tez z kazda inna karta.

Po zainstalowaniu bedzie dostepna zakladka w opcjach ekranu tam mozesz uaktywnic OSD.

Odrazu powiem ze to dziala wylacznie w grach wiec nie zraz sie jesli po uaktywnieniu i wcisnieciu "domyslnie" ctrl+alt+o nie zobaczysz jakiej kolwiek reakcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Co do napiec Hirotaro to jest bios do GT z 2 napieciami ja mialem taki z 6800GT GS GLH z Gainwarda ale mniejsza oto :D

Czy ktos juz cos wymyslil na brak lub kiepskie oc na Nf3 bo ja dalej mam kape na Nf2 grafa sie kreci znakomicie a na Nf3 wcale HELP ludzie co za kaszana

Przyciec niestwierdzam usiebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Co do napiec Hirotaro to jest bios do GT z 2 napieciami ja mialem taki z 6800GT GS GLH z Gainwarda ale mniejsza oto :D

Czy ktos juz cos wymyslil na brak lub kiepskie oc na Nf3 bo ja dalej mam kape na Nf2 grafa sie kreci znakomicie a na Nf3 wcale HELP ludzie co za kaszana

1413592[/snapback]

hmm..ale jakie problemy?? co ci sie robi jak podkrecasz grafe?? ja mam nf3 i gf6800 jak w podpisie, odblokowanego, podkreconego i wszystko mi smiga..wiec nie wiem..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1413592[/snapback]

Tez borykam sie z tym problemem moj asus 6800Gt 128Mb tez nie lubi nforce3.

Core moge wykrecic i to nawet sporo , ale co z tego jesli w grach lapie mi czkawki..., a pamieci jesli podkrece powyzej 390Mhz (780) to juz w filmach divx zaczynaja sie kropeczki.

O dziwo kropki w filmach ale w grach i benchmarkach jak najbardziej wszystko ok !

Moze masz wlaczone FW w biosie ? bo jesli tak to pewnie w ogole nie mozesz podkrecic... :D ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez borykam sie z tym problemem moj asus 6800Gt 128Mb tez nie lubi nforce3.

Core moge wykrecic i to nawet sporo , ale co z tego jesli w grach lapie mi czkawki..., a pamieci jesli podkrece powyzej 390Mhz (780) to juz w filmach divx zaczynaja sie kropeczki.

O dziwo kropki w filmach ale w grach i benchmarkach jak najbardziej wszystko ok !

Moze masz wlaczone FW w biosie ? bo jesli tak to pewnie w ogole nie mozesz podkrecic...  :D ?

1413706[/snapback]

WYŁĄCZENIE Fast Writes (FW) w biosie to podstawa..moze masz racje ze kolega ma właczone..ja przy właczonym mam juz w 3dmarku skoki animacji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze wzgledu na nF3 potrzebuje zmienic grafe :( A moze cos juz sie wyjasnilo? Osoby z nF3 prosze o info :)

Sorry ze tak sie wcinam tutaj ale musze pilnie sprzedac grafe :(

Dzis wrocil z serwisu moj Winfast GF6800 128MB AGP, moduje sie na 16/6, na karcie zamontowany jest Silencer nV5. Moze ktos potrzebuje teraz takiej karty? Nowka, gwarancja od kwietnia 04 a cena ponizej sklepowej.

gg#2260926

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na nforce 2 tez jest taka zasada? lepiej FW wylaczyc?

1415737[/snapback]

ja na Abicie NF7 i tym gf6800 mialem WŁĄCZONE..ale na nf3 slideshow..dlatego musialem WYŁĄCZYĆ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co myślicie o karcie 6800GT Sparkle?Nie znalazłem jej w żadnym polskim sklepie a mam okazję kupić kartę tego producenta.(dla nie wtajemniczonych powiem że to ta karta na niebieskim pcb z dwoma wiatrakami)

ps.Poprostu niewiem czy karty te sa jakieś felerne że nie ma ich w polskich sklepach typu komputronik,czy są jakies inne powody...?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie bardzo rozumiem inne jakoś sprowadzają bez problemów,więc niewiem czemu tych nie widać w polskich sklepach.

1416864[/snapback]

moze ciezej dostac? wiatpie zeby byly z nimi problemy, widocznie brak zapotrzebowania na takie karty u nas...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm cena mnie susiła i wziąłem ostatnia sztukę  :wink:

Zobaczymy czy to nie "wałek" jakis jest...

1418670[/snapback]

Ja też się zastanawiałem, ale musiałem wyjechać i w końcu się nie zdecydowałem :/ Opowiedź co z tego wyszło :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...