Gość =H2o=Destroyer[PL] Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Wiesz... Ja nie miałem do czynienia z A64 ani PCI-E, więc tylko zauważyłem że jest to wejście 3-PINowe. Gdybym taką kartę dostał do ręki, albo... Właśnie... Skąd takie wtyczki??? Przecież zasiłki takich nie mają... To znów trzeba mieć przejściówki albo samemu sobie robić??? 1438839[/snapback] Jak to zasilki takich nie maja?Oczywiscie ze maja tylko nowsze zgodne ze standartem atx 2.0 czy tam 2.1. :D Moj topower 420 P6 ma takia wtyczke :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Hmmm... No fakt... Ale ja jeszcze jestem w starym standardzie... I jakoś ciągle zapominam, że to już muzealne eksponaty :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Aj tam:) Nasze maszynki jeszcze długo wytrzymają:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rxg Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 Mam problem z kartą gigabyte 6800.Pobrałem najnowszy bios i i niemogę go wrzucić i z dosu i z windows za każdym razem wyżuca niezgodność biosu z kartą.Co z tym zrobić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 A sprawdzałeś czy da się edytować BIOS NiBiToRem??? Może jest błędny??? A może musiałbyś wymusić zapis BIOSu ze względu na jego inną informację na temat modelu??? Wystarczy, że znajdziesz wówczas odpowiedni parametr, który wymusza zapis. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 Nie wiem czy bylo o tym, ale nie moge znalesc. Chodzi mi o odczyt temp GPU z gerorce'a 6800 oczywiscie. Czy sa jakies pluginy/sposoby aby dalo sie odczytac temp GPU w MBM 5 albo speedfanie? Cos takiego zeby wyciagal ta temp np z expertoola, tak jak w kartach ATI dalo sie miec odczyt z gpu w mbm5 poprzez atitoola. Potrzebne mi to jest do LCD'ka (smartie), bo ogolnie wystzkie programy sterujace lcd opieraja sie na mbm albo speedfanie. No i nawet dla innych zastosowan lepiej miec wystzkie temp w 1 programie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 Mam problem z kartą gigabyte 6800.Pobrałem najnowszy bios i i niemogę go wrzucić i z dosu i z windows za każdym razem wyżuca niezgodność biosu z kartą.Co z tym zrobić? 1443249[/snapback] tez tak mialem ze swoim winfastem..chcialem wrzucic gotowca na 1,4V na gpu i nie moglem.."SUB VENDOR DEVICE ID" mam ja inny w swoim biosie a inny mial ten gotowiec (i jak sie okazuje oryginalny z leadteka tez)..wiec ogolnie kapa bo nawet NORMALNEGO ORYGINALNEGO biosu nie moge aktualizowac <_< :-| <_< ale sam sobie wyedytowalem swoj "bezsensowny" bios i sam zmienilem sobie na 1,4V.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rxg Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 tez tak mialem ze swoim winfastem..chcialem wrzucic gotowca na 1,4V na gpu i nie moglem.."SUB VENDOR DEVICE ID" mam ja inny w swoim biosie a inny mial ten gotowiec (i jak sie okazuje oryginalny z leadteka tez)..wiec ogolnie kapa bo nawet NORMALNEGO ORYGINALNEGO biosu nie moge aktualizowac <_< :-| <_< ale sam sobie wyedytowalem swoj "bezsensowny" bios i sam zmienilem sobie na 1,4V.. 1450496[/snapback] Ja wymusiłem przyjęcie biosu przez kartę ,troche to dziwne że nie chciała przyjąć orginalnego biosu. Mam jeszcze jedno pytanie dlaczego na kartach asus,gigabyte w sterownikach niema zakładki temperatur? Wcześniej miałem winfast 6800 i wtedy była.Może jest jakiś sposób na uaktywnienie tej opcji?NVhard już sprawdzałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 Hmm... Teoretycznie za pomocą NiBiToRa możemy zmieniać SVendorDevID => Wówczas nawet inny BIOS można było by zmienić na przydatny dla nas. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rxg Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 Hmm... Teoretycznie za pomocą NiBiToRa możemy zmieniać SVendorDevID => Wówczas nawet inny BIOS można było by zmienić na przydatny dla nas. 1451161[/snapback] jeśli chodzi o svendor to w obu biosach był jednakowy rózniło je tylko calculated checkum co nie powinno stanowić przeszkody tak mi się przynajmiej wydaje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 No to wymuszając flash wszystko powinno się udać. Można jeszcze było za pomocą starszego nvflash wyzerować BIOS, by nowy nie był porównywany do starego jeżeli mowa o rozmiarze czy innych wartościach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dru Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 ja mam jakiś problem z niektórymi grami bo po załadowaniu pierwszych plansz co to za firmy robiły daną grę obraz się kaszani, wyskakują jakieś bochomazy i nic, trzeba wyłączyć grę menadźerem urządzeń możliwe, że związane jest to ze sterami,ale używałem tych 71.84, a je polecało dużo ludzi. Teraz używam 71.79, ale niestety dalej jest to samo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KruK Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 ja mam jakiś problem z niektórymi grami bo po załadowaniu pierwszych plansz co to za firmy robiły daną grę obraz się kaszani, wyskakują jakieś bochomazy 1452000[/snapback] Mialem cos takiego w grze Chronicles of riddick na poczatkowym logo mialem artefakty, ogolnie to miewam w niektorych grach problemy z karta asusa 6800gt 128MB - ale o nich mozna poczytac w innym topicu poswieconemu tej karcie. Obecnie od niedawna jestem posiadaczem karty nvidii - wczesniej mialem radeona i musze stwierdzic ze nvidia to jednak druga liga..., nie chodzi mi o wydajnosc tylko o dosc czeste problemy zwiazane z tymi kartami, ktore to wlasnie ciagle sie przewijaja na tym forum. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 Taaaa.... I za chwile zrobi sie tu znowu ring wolny - co lepsze ATI czy Nvidia. Sam miałem niejedną Nvidie i jakoś nigdy nie narzekałem(jedynie teraz mam sie czego czepiac przy 6800).Radków też miałem sporo i tez było spoko.Wszystko zależy jak sie trafi... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 Ja cenie ATI i NVIDIE jednoczesnie tak samo.. kiedys mialem radka 9700 teraz mam gf6800 jeszcze kiedys mialem tnt2 i co.. karta jak karta. Dla mnie wazne jak gry dzialaja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 (edytowane) Ja miałem dawniej Trident 9440, Rage IIc Pro oraz Monstera, potem Voodoo Banshee, później TNT2Pro, GF4Ti4200 i teraz 6800GT. W między czasie przewinęło mi się przez ręce pełno różnych i ati i nvidii... I mówiąc szczerze dawniej nie lubiłem ATI za niską wydajność... Nie wiem, czy to moi klienci mieli takiego pecha??? A teraz tak samo bywa... Ile to razy czytałem, że np. NeverWinter Nights na ATI ma brązowe kolory, albo haczy albo coś... A nVidia gdzieś indziej miała problemy... Wszystko zależy od sterków i od szczęścia... Moim zdaniem są równe pod względem problematyczności. Edytowane 18 Maja 2005 przez Hirotaro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 Ja miałem dawniej Trident 9440, Rage IIc Pro oraz Monstera, potem Voodoo Banshee, później TNT2Pro, GF4Ti4200 i teraz 6800GT. W między czasie przewinęło mi się przez ręce pełno różnych i ati i nvidii... I mówiąc szczerze dawniej nie lubiłem ATI za niską wydajność... Nie wiem, czy to moi klienci mieli takiego pecha??? A teraz tak samo bywa... Ile to razy czytałem, że np. NeverWinter Knights na ATI ma brązowe kolory, albo haczy albo coś... A nVidia gdzieś indziej miała problemy... Wszystko zależy od sterków i od szczęścia... Moim zdaniem są równe pod względem problematyczności. 1452131[/snapback] I tu sie z toba zgodze w 100% - nie ma idealnej karty, idealnej platformy czy idealnego producenta.To wszystko jest zawsze lekka loterią. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 Czy ktoś ma moze w swoich zbiorach biosik modujący 6800(6800le) na 6800GT dla Gainwarda?Długo szukam i nigdzie nie moge znależć.I jeszcze jedno czy moze już ktos rozwiązał problem z PCI latency(przycinanie)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 @ Kobrowisko A TU????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 I jeszcze jedno czy moze już ktos rozwiązał problem z PCI latency(przycinanie)? 1452164[/snapback] u mnie leżał problem ze sterami.. PCI Latency nie uzywam.. stery oficjalne od 71.84 WHQL do dzisiejszych i śmiga jak złoto wszystko.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 u mnie leżał problem ze sterami.. PCI Latency nie uzywam.. stery oficjalne od 71.84 WHQL do dzisiejszych i śmiga jak złoto wszystko.. 1452197[/snapback] A sprawdzałeś na Driver 3? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 @ Kobrowisko A 1452190[/snapback] Dzięki.Sprawdze co tam amją. Mam nadzieje że znajde to czego szukam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 w drivera 3 nie gram, poniewaz ta gra mi się nie podoba. Jest niedorobiona i w kodzie i w rozgrywce.. ale jest inny temat o driverze i tam sie wypowiedzialem:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 w drivera 3 nie gram, poniewaz ta gra mi się nie podoba. Jest niedorobiona i w kodzie i w rozgrywce.. ale jest inny temat o driverze i tam sie wypowiedzialem:) 1452970[/snapback] Oki ,dzięki.Mam nadzieje ze znajde am rozwiązanie problemu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 Mialem cos takiego w grze Chronicles of riddick na poczatkowym logo mialem artefakty, ogolnie to miewam w niektorych grach problemy z karta asusa 6800gt 128MB - ale o nich mozna poczytac w innym topicu poswieconemu tej karcie. Obecnie od niedawna jestem posiadaczem karty nvidii - wczesniej mialem radeona i musze stwierdzic ze nvidia to jednak druga liga..., nie chodzi mi o wydajnosc tylko o dosc czeste problemy zwiazane z tymi kartami, ktore to wlasnie ciagle sie przewijaja na tym forum. 1452062[/snapback] kto ma problemy ten ma :- DDD ty woojek jakis pechowy jestes :E gorzej niz ja :- DD mialem 2 gf 6800(gainward gs) i 1 6800 gt (gigabyte), z zadnym nie bylo problemow, nawet najmniejszych B) a gigabyte spisuje sie idealnie =) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 już drugi raz sie to pojawiło i nie wiem co może być przyczyną... dopiero reset pomógł. Czy pamięci powoli siadają? Karta nie była podkręcona kiedy to sie stało Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 na to wyglada, nies do serwisu... mialem tak w ti4200 kiedys, coraz czesciej sie to robilo ... i wymienilem karte Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
64BitInside-User Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 (edytowane) Witam. Właściwie przez przypadek stałem się właścicielem 6800GT od Winfasta, pierwsze wrażenia z jazdy (po przesiadce z X800XT@XTPE) tak jakby wszystko było nieco płynniej,.. ale może to tylko takie wrażenie. Zmieniłem chłodzenie na NV Silencera 5 a z góry zostawiłem ten blok od winfasta (po drugiej stronie rdzenia) Temperaturki są niezłe bo w idle mam ok 45C a w stresie ok 56C. Podkręciłem karte 426/1156 czyli do wartości nieco wyżej niż Ultra. I wielkie rozczarowanie w 3Dmark 05 mam ok 5290Pkt,.. a to troche przymało, tak mi się wydaje przynajmniej jak na taki sprzęt. I teraz prośba do was speców od GF-ów (jest to moja pierwsza karta ze stajni NV) co mogłem zrobić nie tak? CO włączyłem a nie powinno być włączone, gdzie szukać mojego błędu czy może za dużo wymagam,.. I te karty na takich taktowaniach tyle robią,.. Reszta sprzętu w podpisie,.. Pozdrawiam Edytowane 22 Maja 2005 przez 64BitInside-User Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 Witam. Właściwie przez przypadek stałem się właścicielem 6800GT od Winfasta, pierwsze wrażenia z jazdy (po przesiadce z X800XT@XTPE) tak jakby wszystko było nieco płynniej,.. ale może to tylko takie wrażenie. Zmieniłem chłodzenie na NV Silencera 5 a z góry zostawiłem ten blok od winfasta (po drugiej stronie rdzenia) Temperaturki są niezłe bo w idle mam ok 45C a w stresie ok 56C. Podkręciłem karte 426/1156 czyli do wartości nieco wyżej niż Ultra. I wielkie rozczarowanie w 3Dmark 05 mam ok 5290Pkt,.. a to troche przymało, tak mi się wydaje przynajmniej jak na taki sprzęt. I teraz prośba do was speców od GF-ów (jest to moja pierwsza karta ze stajni NV) co mogłem zrobić nie tak? CO włączyłem a nie powinno być włączone, gdzie szukać mojego błędu czy może za dużo wymagam,.. I te karty na takich taktowaniach tyle robią,.. Reszta sprzętu w podpisie,.. Pozdrawiam 1457577[/snapback] ja tez mam teraz 6800gt od winfasta (kreci sue nizle -436/1180) co daje 6180 w 05 co do Twojego problemu poczytaj o ustawieniu rivy tuner w topicu o tej karcie dotyczacej oc - kilka zabiegów i wynik wzrosnie - teraz masz właczone blokady dot. oc wbudowane w karte Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 ja tez mam teraz 6800gt od winfasta (kreci sue nizle -436/1180) co daje 6180 w 05 co do Twojego problemu poczytaj o ustawieniu rivy tuner w topicu o tej karcie dotyczacej oc - kilka zabiegów i wynik wzrosnie - teraz masz właczone blokady dot. oc wbudowane w karte 1457625[/snapback] ze co jak?? jakie blokady?? przeciez mowi ze podkrecil na 426/1156...i ma niski wynik przeinstalowales system po zmianie z Radeona na GF?? jesli nie to zrob to..moze masz wlaczone AA lub AF?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...